gulaschgryta

Gulaschgryta för 4 pers
1 sats grytbitar
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatepure
400 g krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
1 kanelstång eller ½ tsk malen kanel
1 krm cayennpeppar
1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör eller olja i en panna. Fräs löken mjuk. Tillsätt vitlök och paprika. Rör ner tomatpure och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt grytbitar, krossade tomater, kryddorna och socker. Låt koka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera som den är eller med potatis och en klick creme fraiche.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0