Recept på skorporna

Sofie ville så gärna ha receptet på skorporna jag bakade igår och självklart delar jag med mig av det :-) Ta fram papper och penna nu allihop som vill baka skorpor att mumsa på i vintermörkret, för här kommer receptet på supergoda och väldigt enkla att göra skorpor.

Kardemumma skorpor
50 g jäst
250 g smör
5 dl mjölk
1 msk kardemumma kärnor
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
2 dl grahamsmjöl
1 tsk hjortronsalt
13 dl vetemjöl

Gör såhär:
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den löst upp och tillsätt resten av degspadet.

2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och tillsätt dem tillsammans med salt, socker, grahamnsmjöl blandat med hjortronsalt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Rulla till sprickfria längder som du lägger på en plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugn i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.

4. Dela längderna mitt itu på längden och skär i bitar. Lägg med snittytan upp och rosta i 250 grader till det fått din färg. Låt torka i 75 grader tills det är lätta och spröda.

Färdiga att äta och avnjutas tillsammans med en kopp te eller kaffe :-)





Kommentarer
Frida

Jag ska också göra skorpor i helgen, köpte två fina kakburkar idag, så nu måste jag ju ha något i dem! Kanske ska testa ditt recept... :) Trevlig helg!

2008-10-24 @ 17:47:30
URL: http://friiidasfavoriter.blogg.se/
Tjohalias blogg om inredning

Det lät riktigt gott med kardemummaskorpor!

Kram Sandra

2008-10-26 @ 00:02:26
URL: http://tjohalia.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0