Pasta sås med kräftstjärtar

Ikväll provade jag på att laga en ny pastasås, orken fanns inte där att göra någon avancerad helgmat så det fick bli denna enkla men goda pastarätt. Tänkte dela med mig av receptet utifall det är någon annan som känner att orken inte finns där och kanske vill prova på något nytt, som går snabbt att laga.


Pastasås med kräftstjärtar
3 port tagliatelle eller annan pasta
1 purjolök
1 gul paprika
100 g champinjoner
2 dl creme fraiche
3 tsk fisk och vinfond eller
någon annan buljong eller matlagningsvin
1 msk chilisås
1 burk kräftstjärtar
½ dl hackad dill
1 vitlöksklyfta
ev lite citronsaft

Koka pastan. Hacka purjon och vitlöken, skär paprikan i små bitar. Hetta upp en stekpanna. Stek purjon, paprikan, vitlöken och champinjonerna ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra. Tillsätt creme fraiche, chilisås, fonden och ev lite citronsaft om man vill. Låt koka några minuter och smaka av. Tillsätt sist kräftstjärtarna och dillen. Låt det bli varmt ca 1-2 min och servera genast med en god sallad.

Idag har det verkligen varit ett riktigt ruskigt väder, det har snöat och blåst hela dagen. Riktigt otäckt väder. Det var mysigt att få vara inne i värmen och mysa. Nu ska jag fortsätta att mysa i soffan men massor av tända ljus, en kopp te och titta på körslaget och sen king kong.


Bjuder på 2 st bilder på Freja som var på bushumör idag =)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0