En kaka till kaffet?

Regnet bara öser ner ute, grått och trist idag med. Vaknade vid 7:15 imorse av regnet som smattrade mot fönstret. Låg kvar ett tag innan man steg upp och gick ut med Freja som var väldigt missnöjd med dagens väder, gjorde undan sina behov snabbt kan jag tala om :) Hon är inget stort fans av regn. Tog sedan en dusch och åt frukost framför nyhetsmorgon.

Passade även på att baka kladdkaksmuffins idag, blev så inspirerad då jag tittade på Leila bakar igår, då hon gjorde just kladdkaksmuffins, surfade in direkt på recept.nu och skrev ned receptet. Ska snart ta och provsmaka en till kaffet, och sätta mig i soffan, läsa en stund och lyssna på regnet som faller utanför. Ikväll väntar ett jobbpass.

Kladdkaksmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält blockchoklad

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst. Smält smöret, häll i matoljan och sirapen, blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Hacka och smält chokladen och rör ner i smeten. Grädda i 175 grader i 12 min. Klicka på lite grädde och lite sommarbär då dom ska serveras.





Kommentarer
Junitjej

Det ser gott ut!

2009-07-20 @ 14:50:44
URL: http://junitjejen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0