Middagstips!

Någon som kanske går där och funderar vad ska vi äta ikväll eller bara vill ha något nytt recept att prova så tänkte jag dela med mig av ett, alla ni som inte tycker om torsk ja ni kan sluta läsa nu :)

Fisk i hett sällskap
400 g torsk eller hoki file (fryst)
1 liten squash
200 g färska champinjoner
1 pkt bacon hela eller i tärningar
1 ½ purjolök
½ msk curry
Ca 1 dl chilisås
1 st grönsaksbuljong tärning
1 dl grädde
salt och peppar

Strimla bacon, stek knapriga. Lägg åt sidan. Strimla squashen, purjolöken, champinjonerna och stek i smör. Tillsätt curry och låt fräsa några minuter. Tillsätt svampen och baconet och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt sedan grädden, buljongtärningen och chilisåsen, låt puttra några minuter. Lägg i fisken och låt sjuda under lock i ca 10 min. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Detta ska jag avnjuta till middag ikväll, mums! Tackar Jonte och Malin för detta supergoda recept.


Imorse tog jag och Freja en cykeltur till Lotta och hennes söta barn. Var där ett tag innan vi begav oss hemåt igen i blåsvädret, blåser som bara den. Var orolig där ett tag att vi skulle blåsa i diket, haha! När jag kom hem tog jag en dusch och cyklade sedan på ICA för att handla lite. Sen hamnade jag här med en kopp kaffe, men ska ta och dammsuga av lite nu. Blir så himla mycke grus i hallen, plus att Freja löser en hel del hår. Hur kan en liten fjutig tax lösa så mycket hår och släpa in så förbaskat mycket grus?! Haha, lillfisan min. Ikväll blir det en promenad sen mys i soffan med idol, man måste ju bara se det! Spännande.

Ha en bra fortsättning på tisdagen allesammans!


Kommentarer
Lotta

Åh visst var det det jag fick äta hos dig engång? :) Det receptet var skitgott isf! Det måste man laga någongång. Så det blåser så mycket än.. haha kan riktigt se er ut och går och Frejas öron fladdrar :) Gullig! Hoppas ni får en trevlig kväll! Här är det plugg som väntar.



Kram Lotta, Simon och Ebba

2009-09-29 @ 14:39:31
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

Ja men perfekt, det kan vi göra! Vad gott :) Kan vi skriva en shoppinglista under tiden du är här och laga massa gott! Har ju sådan tur att du är så duktig på att laga mat :)



Hahaha goa Freja! Liten men tuff i blåsvädret! Pinnar på med öron som fladdrar :) Ebba med förresten, och pälsen står åt alla håll!



Ha en jättemysig kväll och mums vilken mat ni ätit idag!

2009-09-29 @ 17:39:31
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Jenny

Mmm lät ju jätte gott. Åt oxå fisk igår =) Ja jag cykla till jobbet igår trodde jag skulle flyga i Ullungen jhu! Kram

2009-09-30 @ 09:29:22
URL: http://strombergjenny.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0