Tredje advent

Godkväll på er allihop! Söndag och vi tänder det tredje ljuset. Tänk att det snart är julafton, vad tiden går fort. Ser framemot julen, som är den allra bästa högtiden vi har, fast det är lika jobbigt varje år då du inte finns här mamma, du är så saknad. Det är alltid en plats som är tom älskade mamma.

Idag denna tredje advent bjöds det på strålande vackert vinterväder med solsken och kallgrader såklart, minus 17 visade termometern imorse då vi steg upp. Vid 11 tiden följde jag med Anders, Anna och barnen till Svabensverk och åt en jättegod lunch på det nyöppnade pannkakshuset, och som ni kanske kan gissa av namnet så bjöds det på pannkaka. Vi vuxna fick smaka på fyra olika pannkaks rätter och det var crepes fyllda med köttfärsröra, ryska pannkakor som serverades med löjrom, rödlök och creme fraiche, saffranspannkaka och vanliga pannkakor. Till detta serverades även iskall mjölk och tre olika sorters sylt och vispad grädde. Var så mysigt att sitta där och äta och känna värmen från öppna spisen där en sprakande brasa brann och julmusik ur högtalarna.

Nu sitter jag här i soffan och lyssnar på en utav Jill Johnsons julskivor. Ska ta och koka lite lingonglögg och mysa resten av denna söndag. Kolla på beckfilmen. Njuta inomhus då kylan envist hänger kvar ute. Hoppas ni alla haft en toppenbra helg och att ni får en trevlig vecka. Kram på er.


 
En del av pannkakshuset, det var öppen planlösning. Jag föll för dessa fina murbruks väggar.



Litet och charmigt ställe. Är så vackert med dessa breda fönsterbrädor.



Den mysiga brasan som värmde så gott!




Utsikten från bilfönstret var ett otroligt vackert vinterlandskap. Detta foto tog jag då vi åkte hem, så solen var på väg ner och så är det fotat genom bilrutan, därför inte den bästa kvalite på bilden :-)



Tredje advent hos mig!



Kommentarer
Lotta

Vilken mysig söndag du verkar haft förutom alla kallgrader som gör att man inte vill vara ute så värst länge, brrr :) Vad gott det lät!! Mums, blev allt lite hungrig nu hihi.



Ja jätteroligt att få jobba! Och speciellt såhär innan jul då alla julhandlar.



Hoppas du får en jättebra måndag Maria!

Kram, kram

2010-12-13 @ 08:33:27
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Elin Gabriella - Mops & Chihuahua

Åh vad du verkar ha haft det bra :) Nu blir det lussemys här med glögg och lussekatter ;) Hihi



Kram!

2010-12-13 @ 21:12:43
URL: http://elingabriella.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0