Onsdag

Tänk att vi snart går in i mars månad, vad det går fort. Mars månad är en början på våren tycker jag, men tittar man ut så känns det inte som om våren är påväg, den känns väldigt långt bort just nu. Imorse då man tittade ut möttes man av snöväder. Att det aldrig ska sluta snöa! Hur mycket tänker det komma?! Fortsätter det på detta viset kommer väl vi få stå ut med att snön ligger kvar tills sommaren.. Nä men nu tog jag nog i, men jag är så less på denna vinter nu. Om man ska orka med denna vinter så får den bjuda på soliga och vackra vinterdagar tack! Men jag kan inte rå för att mina tankar vandrar iväg ibland, till den underbara våren. Tänk då man får sitta i vårsolen med en kopp kaffe och höra fåglarna kvittra, höra hur det droppar från taken och man ser för varje dag hur snön försvinner mer och mer. Slippa dom tjocka vinterjackorna och dom tunga vinterskorna. Mmmm.. vad jag längtar. Men men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att våren inte är här på ett tag.

Idag har vi haft föreläsning mellan 9-12. Vi har gått igenom ADL som betyder olika hjälpmedel i vardagen för funktionshindrade och dom inom äldreomsorgen, gjort lite gruppdiskuteringar och även pratat om feber, puls & blodtryck. Efter lektionens slut gick jag, Sara och AnnaKarin på stan en sväng. När jag kom hem vid 13:30 tiden tog jag en dusch och sedan satte jag mig ner vid datan med en kopp skogsbärste och skrev klart 2 st inlämnings uppgifter. Skönt att få undan så fort som möjligt, så man inte ligger efter. Kvällens middag blev dragonkyckling, jasminris och sallad, så himla gott! Kommer bjuda på receptet här sen om det är någon som vill prova. Har även tagit en 30 min kvällspromenad, lagom temperatur -8 och äntligen har snöandet avtagit (just nu då)

Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på halvåtta hos mig och en film och äta lite naturgodis, innan det är dags och sova så man är utvilad för en lång skoldag imorgon. Kommer säkerligen bli en hel del fniss på eftermiddagen :-)


DRAGONKYCKLING 
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk dragon
1 hönsbuljongtärning
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
2 msk hackad persilja eller dragon

Gör såhär:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Receptet hittade jag på arla.se



Kommentarer
emma

tack gumman för kommentaren om abby;)hur mår du o freja?

Anna - Starwoman ☆

Här har du en till som längtar efter våren =)



Ang din fråga om torrschamp kan du kika här:



http://starwoman.blogg.se/2008/november/mitt-torrschampo-och-jag.html#comment



Ha en mysiga kväll, kram

2010-02-18 @ 18:02:39
URL: http://starwoman.blogg.se/
Lotta

Hihi och vi saknar eeeeeeeeeeeeeer! :)

Det är fredag, det är helg Maria :) Vad skall ni hitta på?



Jag, Simon och Ebba vill önska er en riktigt trevlig helg!



Kraaaaam

2010-02-19 @ 13:44:03
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0