Rabarber och jordgubbsmuffins

Nu passar det bra att frossa i goda jordgubbar och rabarber, såhär på sommaren. Hittade detta recept i icas annonsblad som jag fick på posten idag. Låter väldigt smarrigt. Är nog gott att fika på, under parasollet dessa soliga och varma sommardagar, med iskall saft eller en god kopp kaffe till. Här kommer recepet utifall någon är sugen på att baka dessa sommarmuffins. Jag ska då göra det ialf, någon dag här framöver. Kan inte motstå.

Rabarber och Jordgubbsmuffins 12 st
150 g smör
2 dl ljust muscovado råsocker
2 ägg
1 citron
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber

Topping
2 dl creme fraiche
Ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1tsk vaniljsocker
Jordgubbar

Gör såhär:
Sätt ugn på 225 grader. Rör matfettet och sockret smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet. Rör ner skalet, mjölken och mjölet, blandat med bakpulver i äggsmeten. Ansa och skär rabarberna i bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarberna och jordgubbarna i smeten. Klicka ut smeten i muffins formar och grädda i ca 15 min.

Mixa hälften av creme fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av creme fraichen, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp. Bred på toppingen på muffinsen då dom svalnat och lägg på jordgubbar och citronmeliss som dekoration.






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0