Underbart med helg!

Åh vad härligt med fredag och helg, känner jag! Nu är det behövligt med helg. Har varit intensiva och väldigt intressanta dagar i skolan denna vecka. Trivs så himla bra i skolan och med denna utbildning, har verkligen hamnat rätt och så trivs jag så bra med klassen. Nu längtar man tills nästa sommar då man står där och är klar undersköterska och kan börja söka jobb. Angående praktiken som vi ska ha denna termin v 38-42 så hade jag ju valt platser på sjukhuset men nu så har det blivit en massa krångel, så jag kommer att vara på dagcenter med handikappade denna praktik, och det känns helt ok för min del. Alltid lika roligt att få prova på något nytt, då man får chansen. Eftersom jag är 110% säker att jag kommer välja sjukvård nästa termin, så kommer jag få min praktik på sjukhus då istl och då går man ut med lite mera kött på benen, med ännu mera kunskap. Så det känns väldigt bra. Jag har alltid varit väldigt intesserad av sjukvård, så nästa termin längtar jag tills!

Idag hade vi föreläsningar om subcutan injektion, intramuskulär injektion och intravenös injektion och så fick vi öva att ge subcutan injektion på låtsas hud. Med en sådan injektion så går man bara igenom till underhuden. Intramuskulär är i muskelvävnaden och intavenös är i venen och det kommer vi få lära senare. Hade även gruppseminarium om omvårdnaden på en collumfraktur (höftfraktur) och omvårdnad för reumatoid artrit (reumatisk sjukdom)

Kom hem vid 15:30 idag, tog och städade och sen bakade jag en kladdkaka som jag ska ha till kvällens fredags mys, framför kristallen galan. Imorgon får det bli en långpromenad och så ska jag även åka till mammas grav och plantera höstblommor och göra fint. Sen måste jag även plugga ihelgen.

Önskar er alla en riktigt mysig helg!



Fredagsmys hos mig.




Kommentarer
sara

Nu har jag titta runt litte på din blogg. Jätte finn kommer att titta in mera :)har pratta med mamam om hund kläder hon skall kolla upp det i morgon. ha en supper bra helg så syns vi på onsdag kram kram

2010-09-03 @ 21:07:59
sofie

Vad härligt att du känner att du har hamnat rätt :) Kul med praktik också, allid roligt att pröva något nytt.



Hoppas du får en jättefin helg!

Kram!

2010-09-03 @ 22:11:34
URL: http://syssla.blogspot.com
Lotta

Vilka ord, förstår knappt igenting haha :D Du kommer passa så hiiiiiimla bra som undersköterska! Så bra att man kan fråga dig om det är något ;)



Åh vad fint med höstfint vid graven med ljung m.m.



Taaaack maria :-) Men jag har inte gjort allt på stickningen. Jag ville ha klar den fort så mormor hjälpte till och jag kan inte göra benen så mormor var så snäll och hjälpte till :D Jodå vi ska se till att börja nu, mormor köpte klubbgarn (rödblått) för det blev inte bra med de garnet jag hade köpt innan.. Olika stora.. Så nu ska vi allt få till det!



Hoppas du har en supertrevlig helg. Måste plugga jag också i helgen hihi. Se om du kommer ner på lovet så kan vi plugga ihop :) Med fika och kaffe! ÅH vad saknar när vi gjorde det hos dig i viksjöfors.



Nej trevlig helg så höres vi vännen!

Kram kram

2010-09-04 @ 19:09:11
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0