Mys söndag!

Söndagen är åter här igen och den bjuder på solsken, men lite kalla vindar. Är bara solens strålar som värmer, när den smyger sig bakom molnen blir det genast kallt. Känns att sommaren är förbi och att hösten är på ingång. Men jag tycker det bara är mysigt faktiskt. Längtar lite till hösten nu, den har sin charm den oxå. Gårdagen var det ju som sagt jobb och utgång som stod på schemat. Och trots min envisa förkylning som håller i sig ännu, så gick det bra att både jobba och festa lite. Fast man fick springa och snyta sig stup i kvarten, kan nästan uppträda som clown med min stackars näsa som säkert ramlar av snart :-) Uscha. Slutpratat om förkylning nu *peppar peppar ta i trä* hoppas jag blir frisk snart!

Vaknade vid 9 tiden, tog en dusch och åt frukost innan jag gick bort till pappa för att hämta Freja. Stannade där ett tag och var ute och tränade Freja i apport. Så duktig. Blir mer träning till veckan. Nu ska vi bara mysa hela dagen och kvällen lång!



Mina nya blommor på balkongen.

Sjukstugan

Nu får bloggen, datorn och jag ta en liten paus i 2 dagar. För förkylningen har brytit ut rejält nu. Gäller att vila i massor, knapra alvedon, dricka te mot min ömmande hals, äta c-vitaminer i massor och åter vila, vila, vila. För på lördag måste jag vara piggare. Dels ska jag jobba 8-15 sen är det ju utgång på kvällen.

Brrrr...fryyyssseerr!

EFIT

Dags för ett foto i timmen igen. Här kommer min dag i bilder:


Kl 8:10 Vaknade kl 7:10 men somnade om, efter jag varit upp och druckit vatten och tagit en alvedon då jag märkte att halsen värkte som bara den, näsan rann och huvudet bultade. Hmm.. undra om lilla charmiga A smittade mig med sin förkylning ihelgen. Busfröet! :-) Dricker morgonkaffe.


kl 9:00 Har varit ute med Freja, nu dags för frukost. Gott!


Kl 10:00 Borstar tänderna, sminkar mig.


Kl 11:10 Sätter mig vid datan. Kollar om lönen kommit in på kontot! Det har den :-) Åker och handlar.


Kl 12:35 Hemma igen. Handlade på ICA, apoteket, linneas (en klädaffär vi har här) höstblommor på inteflora, nått gott att dricka på systemet till lördagen och hundmat och ett nytt koppel till Freja på granngården, och såklart ett tuggben :-) Nöjd Freja.


Kl 13:10 Magen kurrar rejält, så det blir ett mellanmål "lunch" bestående av te (för min ömmande hals) grovlimpa och äpple. Gott i gott gott!


Kl 14:00 Tar och slänger ut mattorna på vädring. Städar och poppar musik.


Kl 15:20 Bäddat rent i sängen. Härligt att lägga sig och sova sen. Tar även och rensar tidningar i tidningskorgen i köket.


Kl 16:00 Känner att huvudet börjar kännas tungt och kroppen värker. Näsan rinner. Tar en alvedon och lägger mig och vilar en liten stund.


Kl 17:45 Maten är klar. Köttgryta och färskpotatis med iskall mjölk.



Kl 18:20 Tar och planterar blommorna jag köpte idag. Nöjd.


Kl 19:00 Slöar framför tv:n, slut på energin.


Kl 20:10 Kommer ju på att jag skulle laga ett hål i ett utav mina träningsbyxor.


Kl 21:03 Går ut med Freja för att hon ska få göra sitt innan det blir läggdags. Kryper ner i sängen sen och läser. Så detta får bli dagens sista bild. (mina nya promenadskor, reebok walkingsko, såå underbart sköna, ett köp jag är nöjd med, på rean dessutom, kostade 1000 kr innan men köpte dom för 399)

Fler bidrag kan ni hitta här.










Tisdagstema-nytt & gammalt


Dagens tema är nytt och gammalt. Jag har 2 st sju sortes kakor böcker. En som är efter min älskade mamma, som kom ut i bokform året 1980. Och den andra fick jag av henne på min födelsedag år 2002. Visst det är ett tag sen det också, men endå något nytt och något gammalt. Minns alla gånger jag och mamma bakade allt från smarriga sylt kakor till tigersockerkaka. Älskade att få stå där brevid mamma, på stolen vid diskbänken och hjälpa henne att baka vilket hon var otorligt duktig på. Minns att jag beundrade henne så. Vi hade så kul ihop. Saknar dig varje dag, min älskade underbara mamma! En liten bonus bild är min lilla anteckning i mammas bok, som jag skrev då jag var 7 år gammal.

Fler teman kan ni hitta här.



Borta bra..

..men hemma bäst, heter det ju. Och fast jag haft underbara semester dagar hos min äldsta bror, hans fru och lilla goa A, så är det skönt att komma hem. Lördagsbesöket hos min hjärtläkare gick bra, gjorde det vanliga. Ett EKG togs, ultraljud av hjärtat och sen pratade vi och som jag trott själv så blir det en tredje hjärtoperation, han kunde inte svara på när men ialf detta året. Nu får man gå och vänta på att brevet ska komma på posten där det viktiga datumet står. Hoppas det blir snart. Jag hann även med en fika med en vän och sen lite shopping, inhandlade hårinpackning, shampo och balsam, 3 par trosor, bodylotion och en bok om pilates, så nu ska de här börjas tränas pilates :-) Tog sen tåget till min bror, där vi på kvällen åt god mat. Söndagen var lugn, soligt men med kalla vindar och det gjorde ju inte saken bättre av att min yngsta bror och hans tjej skickade ett sms från Kreta där det var ca 35 grader varmt. Hade inte haft nå emot att få sitta med dom på planet igår morse och få mötas av den underbara värmen som slår emot en då man kliver av flyget, få känna den ljumma härliga vinden och tänka att nu har jag en veckas semester där jag bara får slappa och ta de lungt, inga måsten! Bara vara...Drömmer mig bort en stund....

Nåja åter till verkligheten Mia. Gårdagen innehöll även biobesök. Vi såg mamma mia och jag säger då bara, mamma mia vilken film. Årets bästa film! Man blir glad, man vill dansa och man går därifrån med ett leende på läpparna och trallar glatt på låtarna. En film som kan ses om och om igen...

På schemat idag är det följande som gäller. Promenad, tvätta lite, ringa några samtal, betala räkningar (tyvärr) handla och laga mat. Lika bra att sätta igång. Börjar med en härlig promenad. Uppfriskande. Känner att jag behöver det eftersom man gick upp ur den varma, sköna sängen redan kl 5:15 imorse.

Semester i nåra dagar


Åter till veckan!

Nytt vid entren

Tänkte visa blommorna som är nya vid min entre. Blev så less på blommorna som var där, som började göra sitt så jag köpte lite sensommar/höstblommor istl.







Nu blir det morgonpromenad!

Kvällsfika



Lite mys framför tv:n ikväll..

En dag i lekparken

Har varit barnvakt åt lilla J idag. Vi har snickrat på hans koja, fikat och sen tog vi bussen upp till byn och gick för att äta hamburgare (såklart) eller lilla J åt hamburgare och jag tog en tunnbördrulle vilket jag orkade typ halva. Sen med massor av spring i benen och energi så gick vi till lekparken. Där vart det full fart, lilla J for runt som ett litet energiknippe med ett leende på läpparna :-) Han är för go! Efter en stunds lek var det dags för glass (såklart) den avnjöts på en utav bänkarna i lekparken med solen som värmde så skönt. Sen var det dags för mer lek. Är trött nu, men de är det värt efter en dag med lilla charmiga J :-)

Tisdagstema-Metall



Dagens tema är metall. Ja jag kom inte på nått annat att fota imorse, än detta. Nu blir det morgonpromenad! Uppfriskande och härligt.

Fototriss


Har många ggr besökt fototriss och tänkt att det vore en rolig grej att vara med på, men har liksom aldrig blivit mer än en tanke och så har jag bara glömt bort. Vet att det är en dag försent men jag var på jobbet hela dagen och kvällen igår och när man väl kom hem vid 21:30, tog man en lång dusch innan man av trötthet kröp ner i sängen och somnade på engång. Ska försöka att komma ihåg nästa fototriss :-)

Regnet öser ner

Vilket väder. Regnet bara öser ner, ibland som spön i backen och sedan regnar det sådär fint. Vaknade i natt av att regnet slog mot fönsterbläcket, det låter ju så mysigt. Vaggades till sömns av regnet :-) Det är nått med regn som är mysigt tycker jag, man behöver inte känna sig dum över att tillbringa dagen inomhus i värmen. Utan man kan med gott samvete sysselsätta sig med olika saker inomhus. Krypa upp i fotöljen under filten med en bra bok och en kopp med ryckande hett kaffe eller mysa i soffan och se bra film eller som jag tänker göra idag, storstäda. Ja jag tänker passa på att röja i skåpen i köket, garderoberna osv osv. Sen får det bli en lung och skön myskväll med lite hemmaspa. Unna mig lite lyx!

Vad gör ni då regnet öser ner?

En dag på Järvzoo

Idag har jag, pappa, M och hennes dotter varit på en utflykt till härliga Järvzoo. Underbart. Vädret var kanon. Solen var framme och värmde sådär lagomt. Vi fick se skymten av alla djur utom fjällräven, den var inte på humör idag och ville komma fram och visa sig för alla nyfikna turister med sina kameror :-) Hade picknick med oss som vi åt på en utav alla rastplaster som finns längst vägen runt parken, och ett stort plus var den vackra utsikten. Inte varje dag man sitter och dricker kaffe till en sådan vacker vy. Här kommer ialf lite foton från djurens värld.


En utav älgarna på väg för att få mat


Myskoxen. Bara en som vågade sig fram :-)


Sötast av alla idag var denna ekorre som kom fram då vi stannade för att dricka lite vatten


Trollslända som satt på räcket. Tog nog en liten paus :-)


Rådjuren är så fina


Bästa vänner


Vargen på språng

Nu ska jag mysa i soffan. Sommarkrysset och sen en film innan de är dags att krypa i säng. Jobbar delad tur imorrn 7-12:30 14:30-21:30.





sju sorters kakor

När jag tog mig en titt i kylen idag så upptäckte jag att det fanns en hel del ägg och tittade man i fruktskålen låg där 2 st bananer som började bli övermogen. Så jag tänkte, varför inte baka en banankaka. Slog till och gjorde en. Här bjuder jag på receptet:

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingerfära
2 tsk kanel
2 bananer
½ dl mjölk

Smörj och bröa en kakform. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonaten, ingefäran och kanelen. Mosa bananerna, tillsätt allt detta i smeten och rör om. Avsluta med mjölken. In i ugn 175 grader, ca 1 tim. Låt kakan kallna.


Sådär vart kakan. Kokade även lite hallonsylt utav hallonen som vi var och plockade då vi sov i stugan sist. Underbart gott med hemmagjord sylt. Nä nu ska jag och Freja gå bort till pappa och fika, måste ju bjuda på kakan då man bakat :-)

Recept från "sju sorters kakor"

Min nya lilla vän

Säger då det, äntligen har jag fått min nya systemkamera Canon EOS 400D. Tänkte att nu ska jag ut och prova fota, men då bjuder vädret på regn. Fick fota lite bilder ialf och Freja ställde upp som modell, likaså blommor på balkongen. Men när vädret är bättre då kommer man kunna se mig med kameran i högsta hugg och fota allt som kommer min väg :-)




Ljuvligt gott med äpple

Såhär i äppeltider tänkte jag bjuda på ett super enkelt recpet. Till och med den ovana bagaren klarar av att göra denna kaka.



Tisdagstema-fridfullt

Dagens tema är fridfullt. Behövde inte tänka så mycket för att komma på en plats jag finner lugn och ro och som är fridfull för mig. Och det är såklart vårat paradis sommarstugan! Där kan man verkligen varva ner och ladda batterierna. Man får aldrig långtråkigt, utan här nöjer man sig med det minsta. Man nöjer sig nästan med att bara få sitta och njuta av utsikten med en kopp kaffe och en bra bok. Lovley! Plåster för själen. En pärla helt enkelt.



Började jobba idag igen efter 5 dagars sjukskrivning. Var jobbigt men endå skönt på nå vis att få börja jobba igen. Kroppen är slut nu, trött. Hade hjärtmedecinen med mig i väskan utifall, går ingenstans utan den nu :-) Min trygghet.
Tröttheten har oxå en annan orsak idag, vid 3:30 imorse vaknade jag av att Freja nosade mig i ansiktet och talade om att nu matte måste jag gå och kissa. Så det var bara att traska upp ur den varma sköna sängen och ut yrvaken i pjyamas och foppa tofflor, möttes av en ljummen vind. Härligt väder redan då. När man väl lagt sig till rätta igen i sängen, ja då kunde jag omöjligt somna om. Halvsov bara fram tills kl 5:30 då den kära lilla väckarklockan ringde. Kändes inget vidare att kliva upp då, men piggare efter man fått en kopp kaffe i sig och sen promenaden till pappa där Freja är på "dagis" om dagarna :-)

Nu ska jag njuta av den ljumma värmen ute på balkongen och bläddra i lite tidningar!

Söndagsfrukost

Söndagen är här, imorgon en ny vecka. Snart är augusti förbi, vad fort det går. Vädret är bättre idag, solen tittar fram och termometern visar ca 17 grader nu. Vaknade vid 8:30 idag, åt en god frukost med blåbärsfil, musli, pågens grova lingonlimpa med smör, ost och paprika på och såklart en kopp kaffe i sängen med nyhetsmorgon till sällskap och så självklart lilla Freja :-)  Går fortfarande klädd i pjyamas. Men ska ta och klä mig nu. Blir kanske en fisketur senare idag. Annars blir det bara lungt. Vila som gäller.

Trevlig söndag!

Vila, vila, vila

Är rätt seg idag oxå. Trött och orkeslös. Skönt att få vara hemma och vila upp sig. Behövligt! Vädret är inte heller de bästa idag, grått och trist och så faller några regndroppar emellanåt. Ska ta och duscha nu, sen kolla på en film. Kvällen ska jag tillbringa hos pappa och M, med god mat och tv-tittande. Bara ta de lungt, doktorns order.

Akuten

Oj nu har jag haft en såndär ofrivillig (behövlig?) paus igen. Men det har sina skäl. Har sovit i pappas hus och passat hans vovvar sön-ons. Eftersom han och M har varit till underbara fjällen och vandrat. Och så har man jobbat också. Men igår fick jag spendera mer än 4 tim på akuten, hjärtat som krånglar igen. Trodde 2 operationer skulle hjälpa men icke, igår kom samma fel tillbaks. Togs flera st EKG, fick olika medeciner och så, innan dom fick hjärtat att hoppa tillbaks på sin normala rytm igen. Helt slut och trött idag efter flera timmars hjärtrusning och oregelbunden hjärtrytm igår. Blir ett besök hos min hjärtläkare den 23 augusti för koll och så får vi se vad han säger. Är ialf sjukskriven några dagar nu, och tur vädret inte är det bästa. Passar utmärkt att kura inne i soffan under filten med en kopp te, en bra bok och en massa bra filmer.

Hoppas allt är bra med er!





Har även idag beställt en ny kamera. En systemkamera som jag alltid önskat mig.
Kommer på posten om 2-5 dagar. Längtar!

Vårt paradis

Har haft 3 härliga dagar i stugan nu. Och vädret var på vår sida. Soligt och varmt hela tiden. Dagarna har vi fyllt med sol och bad, fiske, hallonplockning, promenader, skratt och god mat. Kändes tråkigt att åka därifrån igår, men jobbet kallade. Hade gärna stannat några extra dagar i vårat paradis. Där finner man lung och ro. Man kan bara vara och njuta av tystnaden och den vackra utsikten. Finns inget bättre ställe man kan vara varma sommardagar...

Idag har jag varit ledig. Och vädret är inte det bästa, regn och rusk. Så det passade utmärkt att åka till stan för att ta en fika med en väninna, som jag inte träffat på ett tag, det har alltid kommit något emellan. Men idag passade vi på och det var jättekul att träffas igen, är så glad att du är min vän, du förstår mig och man vet vart man har dig. Man kan lita på dig till 100 procent, vi kan prata om allt och delar samma intressen. En äkta vän är vad du är. Vi tog en fika på ett mysigt cafe med en värmande cafe latte. Där satt vi ett bra tag och mumsade på det goda fikabrödet och pratade om allt från barn, jobb, healing, killar och allmänt tjejsnack, sånt där man behöver ibland. Efter fikat gick vi på stan för att shoppa lite. Med mig hem i kassarna hade jag en tröja, underkläder, lite smink, 2 st kaffemuggar, björn axen shampoo och balsam och en hårmask.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan under filten med en kopp kaffe och invänta sommarkrysset. Sen får det bli en film innan läggdags. Ska försöka att lägga mig i tid. Klockan ringer 5:30 imorrn bitti..

Trevlig lördag!



Lite bilder från dagarna i stugan:













RSS 2.0