I denna ljuva sommartid

Godkväll på er i sommarvärmen, för oj säger jag då bara vilken värme vi fått igen. Nästan lite väl varmt, som mest 32 grader i skuggan och luften står helt still, tropisk hetta. Men sommaren är så ljuvlig, imorse då man slog upp dem blå kl 5:20 möttes man av solsken från en klarblå himmel och redan 18 grader varmt. Och då jag begav mig till jobbet strax efter kl 6 möttes man av fågelkvitter, ljummen luft, solsken och sommarens alla dofter. Det är sådana morrnar som gör det mycket lättare att stiga upp då klockan ringer alldeles för tidigt.. gääässspp!

Jag älskar värme och sol, men det har faktiskt varit hemskt och jobba dessa dagar, på jobbet står luften helt stilla och det är olidigt varmt. Så igår då man kom hem från sitt arbetspass vid 16:30 tiden tog man och premiärbadade för denna sommar, och jag kan lova att det var härligt svalkande, blev även ett dopp idag då vi kom hem och då badade Freja med, simmade och myste. Hon älskar och bada dessa varma dagar, mysigt att kunna bada med sin hund. Efter ett svalkande dopp och en dusch, blev det middag utomhus i skuggan. Grekisk sallad och jordgubbar som efterrätt. Nu har jag förflyttat mig till inomhus och ska strax titta på halvåtta hos stjärnorna och sedan krypa ner i sängen och läsa.

Imorgon är det dags för ett besök hos frissan och färga håret, sedan väntas ett arbetspass på kvällen. Sen så, ledighet i 3 dagar. U N D E R B A R T








Min lediga dag

Godkväll. Måndag, min lediga dag och man vaknade upp till strålande solsken från en nästan klarblå himmel. Kan det bli bättre?! Näpp. Begav oss ut på en morgonpromenix och sedan intog jag frukosten vid köksbordet denna morgon och läste tidningen. Har sedan suttit ute i solstolen med boken och kaffekoppen som sällskap, mellan turerna till tvättastugan för att ta ur och hänga upp tvätt och ladda ny maskin.

Kvällens middag fick bli isterband, stuvad potatis och rödbetor, husmanskost. Utanför vårat öppna fönster hörs fågelkvitter och solen lyser fortfarande, men jag ska faktiskt ta och sätta mig i soffan nu med en glass och titta på Lotta på Liseberg och sedan se Johan Falk filmen innan det är dags och krypa ner i sängen. Imorgon väntas ett jobbpass mellan 7-15:45, likaså på onsdag och kvällspass på torsdag sen är jag ledig fre-lör-sön. Underbart!



Denna blombukett plockade jag idag, som nu pryder mitt köksbord.


Blommorna som är i min stora cylindervas, köpte jag på ica på midsommarafton. Ville unna mig en fin bukett då.
Och i mitt köksfönster blommar mina rosa mårbacka perlagoner.



 




 

Trött och seg!

Godkväll på er. Då var midsommar/jobbhelgen över för denna gång. Och det har gått bra och jobba, fast jag har saknat mit familj, hade gärnat varit med dom i stugan i helgen och firat midsommar, men någon måste ju jobba också. Längtar tills lönen kommer, nu då man tjänat så pass bra i helgen. Fick iallafall några mms bilder på midsommaraftons kvällen från min kära familj ♥

Vädret har väl inte varit det bästa denna helg, så även det har gjort det lättare att jobba. Men just nu skiner solen igen och värmen är tillbaks, underbart.

Kom hem från jobbet idag, vid 15:30 tiden, tog en dusch och åkte sedan på ica och handlade, sen hem och laga mat som ikväll blev kräft/räksoppa underbart god. Tog sen en kortare promenad med Freja och nu hamnade jag här i soffan, känns inte alls bra då solen skiner ute men jag är så himla trött efter den intensiva jobbhelgen och känner att huvudvärken kommer smygandes på grund av för lite sömn och ond rygg/nacke. Ska ta en värktablett nu och sedan får det bli en myskväll i soffan med fruktsallad och film. Imorgon är jag ledig, H Ä R L I G T

Hoppas ni alla haft en mysig och trevlig midsommarhelg. Kram till er alla.

Underbara kaffe!

Godförmiddag! Tänk att jag kikade in hit idag ialf, fast jag skrev i gårdagens inlägg att jag nog inte skulle få tid över, eftersom denna midsommarvecka är fullproppad med jobb.

Sitter just nu och njuter av dagens första kopp kaffe, vad gjorde man utan kaffet?! Underbart gott. Ute skiner solen, och fåglarna kvittrar sådär härligt som hör sommaren till. Har hunnit med en långpromenad med Freja på morgonen, ätit en god frukost och gjort i ordning en pasta sallad med pasta skruvar, fetaost, rödlök, gurka, röd paprika, körsbärstomater, persilja och oliver. Den ska tas med på morgondagens jobbpass. Eftersom jag kommer hem vid 21 tiden ikväll, så gjorde jag i ordning lunchen nu, har ingen större lust att ställa mig imorgon bitti kl 5:30 och göra lunchlåda.

Jaja nog om det, nu ska jag fortsätta att njuta av min kopp kaffe och en nektarin. Vid 15 tiden åker man mot jobbet.

Tjingeling..!!





Jobb och långpromenad

God förmiddag på er. Måndag och midsommar veckan är här. För min del innebär denna vecka en hel del jobb, är bara ledig på torsdag. Kommer som sagt jobba hela midsommar helgen, vilket känns trist men det ger en hel del extra pengar, så jag får se det som en liten morot så ska det nog gå bra att tillbringa midsommarhelgen på jobbet!

Min helg har varit lugn och mysig. Igår fick jag lite ångest för allt gott jag stoppat i mig under helgen, så jag och Freja begav oss ut på en långpromenad med ny musik i mobilen. Härligt. Väl hemma igen fick jag nått ryck och bakade kolakakor, bra att ha i frysen då man får främmande, vilket vi fick på kvällskvisten. Vid 18 tiden kom Klara och hennes hund och hälsade på, vi drack kaffe och åt av kolakakorna (det var långpromenaden det, haha) och pratade massor, alltid lika trevligt. Sen tittade jag på filmen på femman, innan jag kröp ner i sängen.

Idag vaknade jag vid 7:30, drog mig nån minut innan jag steg upp. Åt frukost och tog sen samma långrunda som igår, och idag hade vi sällskap av solen som värmde. Freja gick i och badade till och med. Nu sitter jag här med en kopp kaffe, ska ta och göra i ordning några matlådor som man kan ta med sig till jobbet. Sen vid 15 tiden är det dags och bege sig till jobbet. Har ett kvällspass nu, och likaså imorgonkväll. På onsdag jobbar jag 7-15:45, ledig torsdag (skönt) midsommar afton 14-21:45, midsommardagen delad tur 7-12:30-14:30-21:30 och söndag 6:45-15:15. Längtar tills första lönen kommer :-)

Hoppas ni alla får en riktigt bra vecka. Utifall jag inte hinner kika in något mer innan midsommar så får jag väl passa på nu och önska er alla en TREVLIG MIDSOMMAR

Sommarens guld

Godkväll på er. Lördag och här i Hälsingland är det en grå, regnig dag. Riktigt trist. Vill att sommarvärmen ska komma tillbaks. Idag och imorgon är jag som sagt ledig. Unnade mig en skön sovmorgon imorse, och trotsade sedan regnet och tog en morgonpromenad, tog sedan en varm dusch och åt frukost framför nyhetsmorgon.

Vid 12 tiden gick jag ner till Öjeparken öjenöje, som dom har en gång per år. Där bjuds det på mat, fika, underhållning och karuseller. Jag gick dit för att se Andreas uppträda (är faster till honom) Han och en kompis spelade trummor och elgitarr, jätteduktiga men dock väldigt nervösa. Sen så har jag inte gjort så mycket mer denna gråa lördag. Tvättat och fixat med lite saker här hemma, små saker som man säger att man ska göra men som aldrig blir av. Passade utmärkt att få undan det, då det regnar.

Nu sitter jag här vid köksbordet, poppar takida och ska strax äta middag. Ikväll blir det lax i ugn med couscous sallad och fetaost/avokadokräm till. Sen får det bli en myskväll i soffan med kvällen är din och film och så årets första jordgubbar, så jag längtar efter sommarens guld JORDGUBBAR!

Avslutar detta inlägg med att visa bilder från mitt kök, har tänkt längen att jag ska göra det men det har inte blivit av. Men idag fick jag tummen ur och fotade.

Ha en fortsatt trevlig lördag allihop!






Har målat denna hylla vit. Den var tidigare betsad i mörkt. Men är inte riktigt nöjd med sakerna jag har på hyllan, kom gärna med tips vad jag kan ställa där. Vill ha ett lantligt kök, tycker om den lantliga, gamla stilen blandat med modernt.


Denna pall är från min morfar, den var träfärgad tidigare men även den fick bli vit. Brevid pallen står en stor cylindervas med lupiner som jag plockade idag. I vitrinskåpet ska jag sätta en vit spetsgardin bakom fönstrerna.


Då jag fick min nya spis blev det en öppning mellan kaklet och spisen, men där satte vi en hylla som pappa fixade. Kökshandduken med recept på köpte jag på Ekmans förra veckan.


Lupiner som jag plockade idag och så har även mina perlagoner börjat blomma så fint, som står i köksfönstret.


Denna byrå/skänk står i tvrummet, men jag sa i ett tidigare inlägg att jag skulle visa bild på krukan som jag köpte åt min själv då jag slutade skolan, och här är den.



Tacos & fredagsmys!

Godkväll på er. Ursäkta att jag inte varit in här på några dagar, men har jobbat. Var ledig i tisdags men annars så har det rullat på med jobb, igår hade man sin första delade tur för denna sommaren, och sedan jobbar man varannan helg och har delad tur inte så kul. Får tänka såhär, att dom passen ger mycket pengar ialllafall och jag trivs så bra på jobbet! Både med pensionärerna och alla gulliga arbetskamrater.

Idag har jag jobbat mellan 7-15:45. Sen städat och handlat på ica med tusen andra personer, kändes det som. Jag som lovade mig själv att jag aldrig skulle handla på ica igen efter kl 16 på en fredag. Hatar och stå i kö.

Har alldeles nyss satt mig tillrätta i soffan, tänt ljus och kokat en kopp kaffe. Och magen är full av tacos, proppmätt och belåten så nu är man redo för fredagsmys ♥

TREVLIG HELG!



Dessa kort tog jag förra sommaren. Tycker om att fota ute i naturen och speciellt blommor.

Dax för arbete

Godmorgon! Måndag och ny vecka. Här vaknade man upp vid 6:30 till ösregn, ingen ide att gå upp. Jag som hade planerat att ta en långpromenad tidigt på morgonen med Freja, men så blev det inte. Utan vi låg kvar i sängen istället och lyssnade på regnet som smattrade mot fönsterbläcket genom det öppna fönstret. Riktigt mysigt! Vid 8 tiden steg vi endå upp och gick ut för en liten kissrunda.

Efter flera dagar med tropisk hetta, så är det faktiskt rätt skönt med regnväder och mildare grader ute. Känns rätt okej att börja jobba denna regniga dag, för ikväll är det dax för det första jobbpasset och sen så rullar det på hela sommaren. Börjar med en lämplig vecka, kvällspass idag 15:30-21:30, ledig imorgon, onsdag 8-13, torsdag delad tur 8-13-14:30-21:45, fredag 7-15:45 sen ledig lördag och söndag.

Ska nu dricka upp kaffet och sedan göra mig iordning för att uträtta lite ärenden, bla besöka banken och ICA. Sen hem och fixa lite innan man drar iväg till arbetet.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg, det har iallafall jag haft med sol och bad och grillning! Så som sommaren ska vara. Kram på er.

Sol, bad och picknick i det gröna

Godkväll. Vilket sommarväder vi fått, med värme och solsken. Det är så underbart. Imorse vid 7 tiden möttes man av ljumma vindar på promenaden och sol. Kan det bli bättre start på helgen?! Vid 10 tiden fick jag besök av Anna, Alfred och Viola. Dom kom med en jättefin examens bukett till mig, som nu står på köksbordet, så gulligt av dem.

Vi har varit i parken hela dagen. Där har vi lekt, badat och haft picknick. Fick även se studenterna som tågade ner till parken med glädjesång. Tänk då man själv gick där i studenttåget och sjöng för full hals, vilken lycka man kände då. Vi avslutade denna utflykt med att plocka blommor, som vi åkte med till mammas grav. Det har varit en supermysig dag med andra ord.

Och ute skiner solen fortfarande från en klarblå himmel med 26 plusgrader. Vilken sommarkväll. För min del får det bli soffmys, känner att huvudvärken kommer smygandes, man blir rätt så seg i huvudet efter en heldag utomhus i stekande sol. Ska ta en värktablett nu, lägga mig i soffan och titta på Talang 2011 och sedan Wallanderfilmen, innan läggdags.


En härlig dag i parken med lek, bad och picknick!





Äntligen färdig!

God eftermiddag på er. Torsdag den 9 juni och idag har vi haft skolavslutning och examen, så nu är man äntligen klar och färdigutbildad undersköterska! Tänk vad skönt. Nu ska man ut i arbetslivet igen och denna gång med en utbildning i bagaget. Känner mig väldigt stolt att jag tagit mig igenom detta 1 ½ år i skolan och fått så bra och höga betyg.

Vi hade utvärdering av kurserna vi haft denna termin och sedan fikade vi, och innan vi åkte hem så gav vi lärarna varsinn blomma. Kommer sakna klassen och lärarna, men endå så skönt att man äntligen är klar! Något som jag tycker känns väldigt tråkigt är att min älskade mamma inte får vara med och fira mig, men jag vet att du är stolt över mig nu mamma, där uppe i himmlen. Du sitter nog där och ler. Saknar dig så oerhört mycket ♥

Nu väntar jobb hela sommaren, börjar mitt sommarschema nu på måndagkväll. Är rätt nöjd med schemat detta år. I höst funderar jag på att åka till Norge och jobba 2-3 veckor, och sen så gäller det att söka jobb, jobb och jobb!

Var iväg och unnande mig en fin kruka med blomma idag, tänkte att det skulle vara min lilla examens present till mig själv. Nä nu ska jag ta och städa här hemma, för ihelgen kommer det inte finnas tid. Imorgon kommer Anna, Alfred och Viola på besök. Vi ska gå ner till parken och leka och ha picknick och på lördag blir det först tvättid mellan 11-16  och på kvällen ska jag grilla med några goda vänner och deras barn i parken, och på söndag får det bli en långpromenad, en riktigt mysig helg med andra ord.

Kram på er.



Sommarblomster i min lägenhet!

Varmt!

Godeftermiddag/kväll på er. Vilken otrolig värme vi fått, riktig tropisk hetta. Igår morse då jag och Freja gick ut på morgonpromenaden före kl 8 var det redan 20 grader varmt och sådär kvalmigt och fuktigt i luften, tänkte då att detta kommer bli en väldigt varm dag och så blev det. Det visade hela 31 grader under hela dagen! Var till pappa en sväng och hjälpte honom med lite saker under dagen, sedan på kvällen var jag iväg på inredningsparty hos en klasskamrat, där jag fyndade (bild kommer senare) Kom hem vid 21 tiden, och då var det 24 grader ute och lika kvalmig och äcklig luft. Tittade klart på fotbollen och sedan gick jag och la mig. 

Idag har vi gått näst sista skoldagen. Vi har haft en föreläsning om parkinson och sedan var vi iväg till en utav våra lärare och fikade rararberpaj med glass, satt ute i solen. Riktigt mysigt men fööör varmt! Lika varmt idag med.

Och idag är det även 5 år sedan min älskade mamma somnade in för gott. För 5 år sedan kl 10:50 sa du farväl till denna värld. Är så tacksam att jag fick vara med dig på sjukhuset dom sista dagarna. Tänk att det gått hela 5 år, kan inte fatta. Och jag saknar dig lika mycket varje dag. Älskade mamma, önskar så att du vore här. Du var världens bästa mamma ♥


Promenad och fika

Godkväll. Söndag och här är det sommarvärme även idag. Vad glad man blir av detta väder. Igår bjöds det också på värme och sol. Satt ute i solen och läste nästan hela dagen, gjorde en paus då jag gick in för att städa lägenheten. På kvällen åt jag kycklingwok och sedan mumsade jag på nybakad äppelpaj med vaniljglass framför tv:n och kikade på kvällen är din och film! Gick och la mig strax före kl 12, då mina ögon inte kunde hålla sig öppna längre.

Imorse vaknade vi upp vid 8:10. Tog en dusch, åt frukost och gick sedan för att möta upp Lotta och hennes hund Ebba, för en långpromenad i solskenet som avslutades med fika utomhus, här hemma hos mig. Alltid lika trevligt då ni kommer och hälsar på, så tråkigt att vi ska bo så långt ifrån varann.

Ska ta en kort promenad med Freja nu, kan inte motstå solen som lyser så härligt ute. Sedan blir det en lugn kväll i tvsoffan, innan läggdags.



Gårdagens nybakade äppelpaj, som vi även fikade av idag, tillsammans med rabarbermuffins, kanelbullar och kaffe. Nu har man fikat hela helgen, så imorgon får det bli en långpromenad!

Jobb och cykeltur

Godkväll. Nu har då sommarvärmen kommit tillbaks, imorse då vi gick ut på våran morgonpromenad strax före kl 8 var det redan 17 grader varmt. Underbart! Efter frukosten tog jag en cykeltur längst gamla landsvägen, och kameran fick följa med. Det var så härligt att cykla där och känna solens strålar värma, fåglarna kvittra och alla dofter från syrener och liljekonvaljer. Älskar verkligen sommaren, och detta är bara början för framför oss har vi en hel underbar sommar.

Efter cykelturen, kokade jag en kopp kaffe, tog med mig Freja ut och så satt jag i solen och läste en stund. Vid 15 tiden var det dags och åka och jobba ett kort kvällspass mellan 15:45-20:45, fick hoppa in extra men den 13 juni drar sommarschemat igång. När jag kom hem nu ikväll vid 21:30 tiden visade termometern hela 22 grader, man blir ju bara så glad. Just nu sitter jag här i soffan, nyduschad och kikar på wallanderfilmen. Ska strax krypa ner i den renbäddade sängen och sova.

Önskar er alla en trevlig helg! Kram.



Bilder från den mysiga cykelturen idag!







Juni månad

God förmiddag/middag på er. Det varma, fina vädret som var igår, är som bortblåst idag. Tyvärr. Imorse möttes man av 10 grader på morgonpromenaden. Och eftersom våran cykeltur blev inställd så passade jag på att baka kanelbullar idag. Nu sprider sig en doft av syren, vanilj och kanel här hemma i vår lägenhet! Å min envisa förkylning håller ett hårt grepp om min kropp, det är då en seg förkylning jag dragit på mig. Har då aldrig varit med om att jag snytit mig så mycket som nu och hostat, min stackars näsa är alldeles röd, haha!

Och kan ni tänka er, att vi nu vänt blad i almanackan och gått in i juni månad. Jag tycker inte det var länge sedan det var påsk. Tiden går fort, men så skönt att vi äntligen är inne i sommarmånaderna, och framför oss har vi en härlig sommar med förhoppningsvis mycket sol och värme.

Nu börjar det att spricka upp ute och temperaturerna smyger sakta uppåt och visar 18 grader. Ska ta en dusch nu, sen börja med maten som idag blir en enkel pastasås med bacon och lök och färsk pasta, för att sedan bege mig iväg på ljuspartyt.

Ha en fortsatt trevlig onsdag allihop och en skönt långledighet, för jag antar att det är rätt så många som kommer vara lediga nu, då fredagen blir en klämdag. Kram.




I förrgår plockade jag en liten bukett med smörblommor och några liljekonvaljer. Dom står på mitt köksbord nu i en liten vas. Och självklart fick Freja vara med på ett hörn också, hon och jag fikade en varsinn nybakad kanelbulle alldeles nyss, och det smakade gudomligt gott!

RSS 2.0