Vad är det som tittar fram?

Jo om inte solen! Kan ni tänka er vilken glädje man känner då solens strålar äntligen är tillbaks. Hoppas, hoppas att den vill stanna kvar ett tag nu, för man började nästan tro att det var höst ute. Var härligt att ta en kvällspromenad med Freja i kortärmad och kortabyxor. De var ett tag sen. Imorgon verkar det som att solen också kommer vara framme, och ledig är man med, härligt! Nu ska jag titta på allsång på skansen, sen ta en dusch och lägga mej och läsa en sund, innan man ska sova. Är trött!


Fotat med mitt nya objektiv.




Foton

Helgen är över och måndagen här med ny vecka och snart även juli månad över. Helgen har varit jättebra. Lördagen var rolig, med fest hos Lotta och sen utgång, persmässan. Denna vecka är det jobb som gäller, är ledig bara onsdag. Så blogg inläggen kommer nog inte vara så täta denna vecka.

Fick ju som sagt mitt nya objektiv till kameran på posten i fredags och ivrig som man är så måsta jag bara ut och prova det innan jag begav mig till jobbet, och som tur var så var det uppehåll med regnet då. Fotade lite på Freja och lite naturbilder. Men man har ju inte lärt sig riktigt ännu, det kommer de med. Bjuder på tre st foton ialf.

Hoppas ni alla haft en bra helg!







Helg paus

Fredag och helg igen, veckorna rusar förbi en ibland. Mulet idag med, och små regnskurar till och från men äcklig kvav luft. Kan de bero på att rötmånaden har börjat? Idag fick jag mitt efterlängtade objektiv till kameran, har tyvärr inte kunnat fota något utomhus pågrund av vädret, men provade lite här hemma. Så fort det blir uppehåll och tiden finns ska jag ut och fota. Tänkte bara kika in och önska er alla en trevlig helg, kommer inte finnas tid till att blogga något i helgen, fullt upp med andra ord. Jobbar ikväll, ett kort pass och imorgon jobbar jag 6:45-15:15. På kvällen är det fest hos en vän till mig och sen persmässan. Men åter till veckan!

Ha en trevlig och mysig helg allesammans ♥



En önskan

Idag har jag och pappa varit ner på stan en sväng och handlat lite. Fyndade en klänning och vita leggings som ska invigas på lördag då det väntas fest hos en vän till mig, besökte även systemet för att införskaffa lite gott att dricka. Vi hann även med ett besök på ett cafe och möbelaffär, innan vi styrde hemåt igen. Där väntade städning och matlagning. Och kvällsplanerna var att ta en långpromenad med Freja, men utanför vårt fönster öser regnet ner just nu. Så det får bli en kväll inomhus istl. Ska avnjuta en kopp kaffe nu och mysa ner mig under filten och se på tv. Och ja som ni förstår av min rubrik, så är min önskan just nu, SOL och VÄRME igen, tack!

Vad gör ni en regning kväll?



Ett litet paket

Idag är jag ledig, och det är lika grått och trist väder idag också, graderna visar ynka 17 grader och ibland kommer det någon regnskur. Vaknade vid 7:30 imorse. Gick ut med Freja och åt sedan havregrynsgröt till frukost med söndagens aftonbladet som sällskap som jag inte hunnit läst riktigt ännu. Vid 11 tiden kom Jenny på besök, alltid lika kul. Mumsade på kladdkaksmuffins och en kopp te och tjottrade om allt möjligt. Åkte hem vid 13 tiden.

Nu har jag äntligen beställt ett till objektiv till min systemkamera, det blev ett Sigma 70-300 4-5.6 DG Macro Canon. Fick hjälp av Marie och hon tipsade om att detta var bra, så tusen tack så mycket för tipset. Kommer i slutet av denna vecka, då ska det ut och fotas kan jag lova. Spännande! Alltid lika roligt att få paket på posten.

Nu ska jag ta och laga lite mat och sedan ta en promenad med Freja, passa på då det är uppehåll. Kvällen i övrigt blir lugn, ska se på tv och sen lägga mig för att läsa, kan inte hålla mig ifrån boken. Kan varmt rekommendera "Skumtimmen" Läs den om ni inte har gjort det!




Bjuder även på en bild på en utav mina ljusrosa pelagoner som står i köksfönstret.

 

En kaka till kaffet?

Regnet bara öser ner ute, grått och trist idag med. Vaknade vid 7:15 imorse av regnet som smattrade mot fönstret. Låg kvar ett tag innan man steg upp och gick ut med Freja som var väldigt missnöjd med dagens väder, gjorde undan sina behov snabbt kan jag tala om :) Hon är inget stort fans av regn. Tog sedan en dusch och åt frukost framför nyhetsmorgon.

Passade även på att baka kladdkaksmuffins idag, blev så inspirerad då jag tittade på Leila bakar igår, då hon gjorde just kladdkaksmuffins, surfade in direkt på recept.nu och skrev ned receptet. Ska snart ta och provsmaka en till kaffet, och sätta mig i soffan, läsa en stund och lyssna på regnet som faller utanför. Ikväll väntar ett jobbpass.

Kladdkaksmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält blockchoklad

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst. Smält smöret, häll i matoljan och sirapen, blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Hacka och smält chokladen och rör ner i smeten. Grädda i 175 grader i 12 min. Klicka på lite grädde och lite sommarbär då dom ska serveras.



Söndagsmys

Ute regnar det, grått och trist och mörkt. Rätt skönt att få sitta inne och mysa denna söndagskväll. Nyss duschat, la en ansiktsmask också, härligt. Sitter nu här i soffan, med myskläder och en massa tända ljus och väntar på att filmen på tv4 ska börja. Ska snart äta lite god fruktsallad och dricka en kopp te, blev så sugen. Söndagsmys hos mig helt enkelt..!

Vad gör ni denna söndagskväll?



(En bild som jag tog i höstas, kamera batteriet är på laddning, därför ingen ny bild)

En söndag i Hälsingland

Godmorgon på er! Eller jag har varit vaken ett tag. Idag är det mulet ute, och inga trevliga grader som visas på termometern, ca 17 grader bara. Gårdagen var underbar. Vaknade upp till solsken och värme, åt en snabb frukost och gick sedan bort till pappa för att placera sig i en solstol med bikini och näsan i boken! Där satt man ett tag och bara njöt av värmen. Senare på dagen, då solen blev alldeles för varm, åkte jag och pappa till skogen för att leta tag på lite blåbär. Fanns inte så mycket men det räckte gott och väl till glassen vi åt sen då vi kom hem, plockade även smultron. Det smakande gott kan jag lova, och med en kopp kaffe till.

Sitter nu här i soffan med kaffekoppen brevid och tv:n på, nyhetsmorgon. Väntar på att den första tvättmaskinen ska bli klar, sedan ska vi ta en promenad jag och Freja. Annars blir söndagen lugn. Ska som sagt tvätta lite, läsa och bara mysa. Imorgonkväll väntar jobbet igen, efter två dagars ledighet.

Hoppas ni alla haft en bra helg.





Fredagsmorgon

Godmorgon på er! Fredag här igen och dags för mig att åka på jobbet. Ledig i helgen ialf, skönt. Ute skiner solen från en klarblå himmel, hoppas att detta väder stannar över hela helgen!

Smultronstället!

Åter hemma igen efter en natt i stugan. Det har varit helt underbart som vanligt att få spendera tid i vår stuga, vårat smultronställe, där man verkligen kan varva ner. Har ätit god mat, suttit ute i det fina vädret med näsan i boken, tagit en uppfriskande promenad, pratat och skrattat och fikat god äppelpaj. Idag vaknade man kl 7 till fågelkvitter, solsken och en doft av nykokt kaffe från köket. Åt en god frukost och begav oss sedan ut på sjön för att prova på fiskelyckan med fikakorgen packad. Men det blev ingen fiskelycka, inte ens fiskmåsarna som höll oss sällskap runt båten hade ingen tur med sitt fiske denna dag. Dom fick istl smaka på vårat fikabröd. Det var uppskattat kan jag lova.

Kom hem på eftermiddagen, slängde in en maskin med tvätt och tog en dusch. Sedan gick jag och Freja en promenad så hon fick bada. Nu sitter jag här i soffan och ser på tv, innan det är dags att lägga sig. Väckarklockan ringer kl 5:30 imorgonbitti, jobbet kallar igen.











Måndag

Åter måndag och helgen är över. Som för min del innehållit jobb. Ledig idag, har spenderat min dag i stugan med pappa och Jonte. Kommer att åka dit igen efter jobbet imorgon, ledig onsdag. Skönt att få vara i stugan och bara ta de lungt och njuta av den fridfulla miljön som är där, tyst och lungt och så mysigt! Där kan man verkligen slappna av. Kommer bli en del fiske, promenader, läsning och god mat!

Nu ska jag koka en kopp te och mysa ner mig i soffan, under filten och se på tv. Blev frysen efter promenaden med Freja.




Fredag, helg och jobb

Då var fredagen här igen och med den helg. Har jobbat idag mellan 8-15:30. Jobbar även imorgon kväll och delad tur på söndag. Men som det ser ut just nu så spelar det inte så stor roll att man jobbar för ute regnar det till och från och det ser ut som att det inte kommer bli nån bättring med vädret ihelgen.

Fick ett sms av Lotta på jobbet idag att hon och Simon kommit in på högskolan i Trollhättan, stort grattis till er båda. Glad för eran skull. Tyvärr så var inte mitt första besked lika roligt, har än så länge bara kommit in som reserv på alla tre skolor jag sökt sjuksköterskeprogrammet på, andra antagningsbeskedet kommer i början av augusti. Bara att hålla tummarna på att jag kommer in! Vill ju så gärna börja plugga nu, så snälla snälla! Är peppad till 110 % att få sätta sig i skolbänken igen och få utbilda sig till något som man verkligen brinner för och längtar tills man får jobba med. Så man kan väl säga att jag är rättdeppig ikväll. Ska trösta mig med lite fruktsallad och en chokladbit, mysa ner mig i soffan under filten, tända en massa värmeljus och titta på film. Och unna mig en skön sovmorgon imorgonbitti och sedan ta en lååång promenad med stavarna och rensa tankarna. Härligt!

Ha en bra helg allesammans!



Regn och regn..

Idag är det verkligen riktigt skitväder ute. Det blåser och regnar till och från, mörkt och inte nå trevliga grader som visas på termometern. Det känns som om det skulle vara höst på gång redan. Nu får sommarvärmen komma tillbaks, tack! Är ledig idag med, passar på att vara inomhus och städa och tvätta, känns som att det ialllafall inte spelar någon roll då man möts av ruskigt väder utomhus. Perfekt att vara inne och mysa.

Nästa vecka får man veta om man kommit in på högskolan eller ej, väntar med spänning på beskedet. Har fixar en lägenhet i Trollhättan i ett nybyggt hus, på 7:e våningen. En etta på 35 kvm. Huset ligger alldeles intill högskolan, perfekt. Där kommer jag och Freja att trivas om jag nu kommer in på skolan. Mysigt att få flytta in i en nästan ny lägenehet. Dom första studenterna flyttade in 1 januari 2009, så de är nästan som nytt!

Ha en bra torsdag!



En dag på stan!

Imorse vaknade man strax före kl 8 till regnväder och ca 14 grader. Hallå (!) vart tog sommarvärmen i vägen? Tog en uppfriskande promenad med Freja då regnet avtagit. Senare på eftermiddagen tog jag bussen till stan och strosade runt lite i butikerna. Fyndade på Åhlens, en ny tvålpump med tillhörande glas, deo, mascara och liten flätad korg att ha frukt i. Sedan var det dags för ett besök hos synsam för synundersökning, eftersom jag skaffade nya linser igen, härligt att slippa ha glasögon hela tiden.

Efter besöket där gick jag och tog en fika innan jag åkte hem. Nu blir det en lugn och mysig kväll i soffan med en kopp te och titta på tv och sen en film, innan jag ska krypa ner i sängen och fortsätta att läsa i boken "skummtimmen" jag började läsa i igårkväll då jag kom hem från jobbet.

Ha en mysig onsdagkväll allihop!




Lite ny sommarläsning!

I förrgår surfade jag in på adlibris och skulle "bara" kolla läget, om det fanns några intressanta böcker och när jag varit inne på sidan ett tag så helt plötsligt låg det tre st pocketböcker i kassan. Hmm.. hur hamnade dom där om jag "bara" skulle titta runt lite *ler lite oskyldigt* Ialf så kom paketet med böckerna på posten idag. Efter långpromenaden med Freja imorse så gick vi raka vägen till brevlådan för att hämta posten, och där låg paketet. Roligt att det var paket och inte bara tråkiga räkningar som dimper ner i brevlådan :)

Igår kväll då jag kom hem från jobbet läste jag klart boken "Äcklig" så det passade alldeles utmärkt att dom nya böckerna kom idag, men nu till den stora frågan. Vilken ska jag börja läsa..?! Får nog köra icke picke pö....




Nu läre jag ta och laga lite mat, duscha och sedan åka till jobbet vid 15 tiden. Jobbar även ikväll ett kort pass.
15:30-21:30. Imorgon och på torsdag är jag ledig och då ska jag hinna med ett besök på stan, och till synsam för undersökning och nya linser, baka, tvätta...

Snabbt och enkelt

Såhär i sommartider, kanske man inte har sådan stor lust att lägga ner nån större energi på efterrätterna då man får främmande eller bara vill ha något gott att mumsa på till eftermiddags kaffet. Då kan man göra en enkel och snabb men ack så god smulpaj! Fylla den med sommarens alla läckra bär, eller som jag gjorde tog jordgubbarna som var över.

Här kommer iallafall receptet.

Jordgubbspaj 4-6 pers
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar eller andra bär, så mycket man tycker att det ska vara.

Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela med fingrarna så det blir en grynig massa. Smöra en ungsform/pajform och lägg i jordgubbarna/bären. Strö sedan över smuldegen. In i ugn ca 20 min. Ät den som den är eller servera med grädde eller vaniljvisp. Supergott och superenkelt!





En lugn söndag i juli

Vaknade vid 8:30 pigg och utvilad, skönt med en sovmorgon då och då. Besöket hos min hjärtläkare gick bra igår. Började med att göra ett arbets EKG, där man cyklar ett antal minuter och samtidigt är uppkopplad på EKG, så dom ser hur hjärtat jobbar under ansträngning, efter cyklingen får man lägga sig och vila i 10 min, så dom även få se hur hjärtat jobbar då. Var 2006 jag gjorde arbets EKG sist, därför dom ville ta ett till test nu. Träffade läkaren sen och kom fram till att jag nu ska få ha en såkallad tum EKG dosa i en månad. Han skulle skicka remiss till sjukhuset nu på engång, så de är bara att vänta. Efter besöket där gick jag och pappa på stan en liten sväng. Var in på Åhlens och handlade ett nagellack, fotsavla och en mapp där jag har alla mina sjukhuspapper. Sen åkte vi hemåt. På kvällen åkte vi upp till Monica och grillade, gott som bara den! Kom hem igen strax efter 21. Satte mig i soffan under filten då och kollade på en film innan det blev dags att krypa i säng.

Efter frukosten idag, tog jag och Freja en långpromenad. Var ett tag sedan nu, eftersom vädret varit så himla varmt och fint, har man för det första inte orkat gå långa promenader, för de andra så ligger man hellre i en solstol och läser och badar och för de tredje så har man jobbat mycket. Men idag, tog vi tag i saken och gick en längre promenad och det var så härligt. Alldeles lagomt varmt och nästan vindstilla. Vattnet var nästan alldeles spegelblankt, fåglarna kvittrade överallt och olika blommdofter slår emot en. Freja sprang direkt ner i vattnet och tog sig ett dopp.

Ska nu snart ta och städa lite, sen bara ta de lungt. Ta dagen som den kommer. På kvällskvisten ska jag på kalas. Johannes fyller 6 år imorgon, men eftersom jag jobbar kväll, så går jag dit nu och grattar honom.

Hittade även en liten lista med frågor då jag gjorde min dagliga bloggrunda nu, med kaffekoppen och en sovande tax som sällskap :)

Outside my window...  är det en härlig sommardag.
I am thinking... att det äntligen blev sommar, så man väntar och längtat!
I am thankful for... min familj och mina vänner och lilla freja såklart.
From the kitchen... doftar det svagt av nybryggt kaffe, bryggde kaffe alldeles nyss.
I am wearing... svarta highwater byxor, vit t-shirt och underkläder, jag inte hunnit bytt om sedan promenaden imorse, tänkte jag skulle städa och duscha först innan klänningen åker på.
I am creating... ingenting just nu.
I am going... snart åker dammsugaren fram, likaså golvmoppen och dammtrasan.
I´m reading... just nu en verklighetsbaserad bok som heter "äcklig".
I am hoping... att det fina och underbara sommar vädret håller i sig hela sommaren, att man snart får besked från högskolan om man kommit in och att jag kan hälsa på en vända till i stockholm hos Jonte och Malin i augusti.
I am hearing... Freja som ligger brevid och snarkar lite lätt, och så även fågelkvitter och bilar som susar förbi, har båda fönstren öppna och likaså balkongdörren.
Around the house... finns en gräsmatta :) haha.
One of my favorites things... finns så mycket jag gillar, men just nu njuter man ju till fullo av sommaren och allt som den har att erbjuda.
A few plans for the rest of the weak... eftersom det är veckans sista dag idag, söndag så får jag väl ta den kommande veckans planer som är: måndag-tisdag jobbar jag kvällspass, onsdag-torsdag är jag ledig då ska jag hinna med ett besök på stan, till optikern, tvätta och baka, fredag-lördag-söndag ja då jobbar jag.
A picture to share... får bli ett jag fotade igår hos pappa, då jag väntade på att han skulle bli klar så vi kunde åka till Monica och grilla.



Ha en trevlig söndag allesammans!

Nu är det fredagsmys!

Nu är det äntligen fredag och helg och ledigt för min del. Jobbade 8-15:30 idag, men tog inte någon lunchrast på 30 min så jag smet hem vid 15 redan, skönt då de är fredag och helg. Är ledig imorgon och på söndag. Börjar inte förräns 15:45 på måndag, härligt! Och äntligen har det blivit lite svalare väder ute, just nu är det 24 grader. Lagomt. Väldigt skönt efter 2 veckor med tryckande hetta.

Ikväll blir det fredagsmys. Ska snart ta och laga tacos, var ett bra tag sedan man åt det. Köpte även jordgubbar på ica nu, som ska avnjutas med vispad grädde, till filmen jag ska se senare ikväll Imorgon ska jag iväg till hjärtläkaren min och sen handla lite på stan. Blir grillning på kvällen och ett glas vin, gott. Söndag får bli en mysdag, med städning, promenad och film.

Ha en trevlig och mysig helg allihop ♥




RSS 2.0