Vintertid

Sköna söndag! Här hos mig har det inte hänt så speciellt mycket denna söndag. Vaknade vid 8 imorse, fortfarande plusgrader ute, tog en kort promenad med Freja och åt sedan en lång frukost. Efter det fixade jag lite här hemma innan vi tog en längre promenad i det fina men blåsiga vädret. Härlig frisk höstluft och Freja fick springa fritt, glad hund och glad matte :-) Att en promenad i skogen, kan göra en på sådant härligt humör. Naturen är verkligen en hälsokälla, det är så rogivande och fridfullt att gå där, man kan nästan höra tystnaden. Att få ladda batterierna och få energi av en skogspromenad behövs ibland.

Efter promenaden tog jag en dusch, med ansiktskvård och kroppspeeling. Efter det sjönk jag ner i soffan under filten med en kopp kaffe och tittade på filmen the reader. Den var faktiskt rätt bra. Nu sitter jag här vid köksbordet, klockan är fem och det är redan mörkt ute, mysigt nu då vintertiden är här och vi fått vrida tillbaks klockan. Ska fortsätta att ha en lugn och mysig söndag. Läsa i boken och sen titta på ensam mamma söker och beckfilmen, innan det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon är det skola mellan 9-15 och tisdag mellan 9-11:30. Sen så har även vi höstlov i 6 dagar, härligt!

Ha en fortsatt trevlig söndag alla mina goa vänner. Kram på er ♥

Hemmagjord pizza och lördagsmys

Godkväll på er. Då var det lördagkväll och här hos mig börjar doften av hemmagjord pizza att sprida sig i mitt kök. Sitter vid köksbordet och väntar på att pizzan ska bli klar. Kommer att avnjutas med ett glas iskall ramlösa jordgubb/lime och sallad.

Idag har det inte hänt så vidare mycket hos mig. Vaknade utvilad efter en skön sovmorgon imorse, och vädret bjöd på plus 9 grader men mulet. Rastade Freja och åt sedan en lång och lyxig lördagsfrukost med a-fil med skivad banan, kellogs special flingor och solrosfrön, sedan blev det kaffe och en smörgås med ost, paprika och gurka medans jag läste gårdagens expressen. Efter den lååånga härliga helgfrukosten, var det dags och sätta sig ner och plugga. Tråkigt att behöva göra det på en lördag, men denna kurs social omsorg har så många inlämnings uppgifter så man vill bli klar i god tid. Idag har jag gjort klar uppgiften där vi ska skriva om en valbar psykisk störning och komma på en egen berättelse om en person som lider av just detta och skriva om hur deras liv påverkas fysisk, psykist och socialt, hur sammhället bemöter dom, vad dom har för rättigheter enligt SOL och LSS lagen och vad det finns för behandlingsformer. Var nervös inför denna uppgift men det gick jättebra. Satsade på VG, så jag hoppas att jag får det också. Efter 2 timmars pluggandet vid datorn, var det skönt med en promenad i den friska höstluften.

Nu är pizzan klar att ätas, sedan blir det film och lördagsmys här hos mig i vackra Hälsingland. En lugn och behaglig lördag med massor av tända ljus. Hoppas ni alla haft en bra lördag och att ni får en forsatt mysig kväll. Ta hand om er. Kram!



En del av mitt kök. Där i ugnen står pizzan och gottar till sig.

Härliga, underbara fredag!

Jaa mina kära vänner, då var det äntligen fredag och helg igen. Är det inte underbart?! Fast helgen inte har något inplanerat så är den lika underbar och efterlängtad varenda gång den kommer. Det är liksom något speciellt med fredag och helg. Helt klart dom bästa dagarna på veckan. Har Ni någon favoritdag?

Min fredag har varit bra, klockan väckte mig 5:30 imorse, dags för dusch och frukost innan man begav sig till skolan. Har tittat på film och pratat om psykiska sjukdomar och haft lite grupparbeten, men på eftermiddagen då klockan närmade sig två, då gav plugghjärnan upp och man tappade koncentrationen, märktes att det var fredag. Har nu placerat mig i soffan och tänt ljus. Mätt i magen efter kvällens middag, tacos. Ska nu rasta Freja och sedan blir det fredagsmys i soffan med idol och ben and jerry glass. Hur ser erat fredagsmys ut?

Ha nu en toppenbra och mysig helg alla mina vänner. Kram på er ♥



Något som verkligen hör till hösten och fredagsmyset, är självklart att tända ljus!
Dessa söta ljuslyktor sprider ett mysigt sken här hemma hos mig.



Rosa Bandet

Godkväll på er alla! Tänk att det redan är torsdag och imorgon kommer den underbara fredagen och med den helg, härligt. Imorse då väckarklockan ringde 5:30, fick man sig en liten chock då man kikade på termometern som visade plus 9 grader!! Tänkte att jag måste bara sett fel, men nej då det stod lika siffror när jag kikade för tredje gången :-) Kändes som vårväder ute, inte alls som höst. Vädret kan verkligen svänga nu då det är höst, i förrgår var det istl tvärtom på morgonen då det visade minus 10 grader. Aja nog om vädret nu, låt oss bara hålla tummarna på att vädret är fint ihelgen ialf då, så man kan njuta av långa promenader och andas in frisk, klar höstluft.

Har varit en bra och intressant dag i skolan, med föreläsningar, lite grupparbeten och så film. Då jag kom hem lagade jag mat på engång, som blev stuvade makaroner och korv. Orkade inte engagera mig i något annat denna torsdag. Har även dammsugit, torkat golven och städat toan, så nu slipper man städa imorgon då man kommer hem från skolan, rätt skönt att ha det gjort så är lägenheten städat inför helgen. Har alldeles nyss kommit in efter en promenad med Freja, ska nu mysa i soffan och kika på rosa bandet galan. Själv så har jag köpt produkter på ica som stödjer rosa bandet kampanjen. Vad har ni gjort för att stödja rosa bandet?

Ha en fortsatt mysig torsdagskväll. Kram på er.



Min vita orkide som pryder mitt köksbord. Tycker dessa blommor är så vackra.

Underbar doft

En underbar doft spred sig i mitt kök ikväll, då middagen stod i ugn och gottade till sig. Det var lax, gjorde det enkelt för mig ikväll eftersom jag var hemma vid 17:30, så blev det en enkel sås till. Creme fraiche smaksatt med saffran/tomat och så fick några hackade scharlottenlökar åka i med, gott blev det och det doftade underbart av saffran!

Startade denna morgon med en promenad med Freja, sen en god frukost och en dusch. Cyklade sedan till blomsteraffären och hämtade gravkransen jag var in igår och beställde. Den var jättefin och det blev så vackert och mysigt på mammas grav, då jag och pappa var dit idag och gjorde vinterfint. La granris på hela graven och sedan kransen på det. Jättefint. Min mamma är värd det allra allra bästa! Älskade mamma ♥

Vid 14 tiden var jag till Nettan och Freddan och hälsade på en sväng. Måsta dit och kika på deras renovering av matsalen, och jisses vilka ursnygga tapeter!! Det blev rent ut sagt skitsnyggt. Bjöds på kaffe och gott fika, vi satt ner och snackade en hel del, mycket trevligt. Nu har jag placerat mig i soffan, efter kvällens middag har ätits upp och man diskat undan. Ska snart ut och rasta en trött liten tax som ligger här brevid mig i soffan, sen får det bli soffmys för resten av denna tisdagskväll. Imorgon är det dags för skola igen mellan 8:30-16. Så skönt att ha självstudiedagara alla måndagar och tisdagar.

Ha en fortsatt trevlig kväll allihop. Tack för att ni kikar in här hos mig. Kram på er ♥




Min lilla goa gumma. Som idag på promenaden träffade en nyfiken tax hane, som tyckte Freja var väääldigt intressant. Men Freja bara nosade till hälsning och brydde sig inte alls sen :-) Haha.



Min orkide som pryder köksbordet.


Längta till julen

Jag måste medge att jag börjar längta mer och mer till årets mysigaste högtid, nämligen julen och allt som den har med sig. Längtar tills man får börja julpynta hemma, baka lussekatter och pepparkakor, värma en kopp med rykande het glögg, slå in julklappar och lyssna på julmusik, se snön falla utanför fönstret och se alla fina ljus som lyser upp i alla fönster i mörkret.

Har suttit och kika runt på sidor på interner nu, bla på ellos, ikea och jotex. Finns så mycket fint. Man blir verkligen ännu mera inspirerad att få pynta då man ser allt det fina.





Lite julinspiration. Fatet med tomten tyckte jag var så gullig. Nu ska jag bara mysa i soffan och ta det lungt. Varit fullt upp hela dagen. Har varit ute på promenad i det fina och soliga höstvädret, tvättat mellan 11-16, tagit reda på tvätten (vilket man ibland önskar att den kunde vika ihop sig själv och snällt lägga sig på sin plats i garderoben) handlat, uträttat lite småärenden, pluggat och sedan lagat mat. Köttgryta. Så nu ska jag sjunka ner i soffan och bara slappa. Måndagsmys hos mig här i fina Hälsingland.

Soliga lördag

Godkväll på er. Då var det lördag igen då och min lördag har varit rätt lugn, vaknade utvilad 8:20 och utanför mitt fönster strålade solen från en klarblå himmel. Tog en kort morgonpromenad med Freja så hon fick göra sina behov, sedan kröp vi ner i sängen igen. Lyssnade på radion och läste gårdagens tidning, mysigt! Tycker det är så härligt med helgmorgon, då man kan ligga kvar länge och bara mysa i sängen och dra sig. Åt sedan en god och lång frukost. Sedan har jag även bakat kanelbullar och en vetelängd och varit ute på en långpromenad i solskenet med Freja.

Nu sitter jag här i soffan, proppmätt efter kvällens middag. Potatisgratäng och marinerad fläskfile. Har tänt en massa ljus och ska snart göra iordning en kopp caffe latte och sedan krypa upp i soffan igen och kika på filmen allt för min syster. Lördagsmys hos mig!



Fredag hos mig

Åh vad jag längtat efter fredag och helg, har varit en intensiv start i skolan efter praktiken. Intensiva men intressanta dagar, men man känner att man är ovan att sitta stilla och lyssna på föreläsningar och använda pluggarhjärnan igen :-) Är ju van att jobba nu efter dessa fyra veckor på praktik. Men jag trivs så bra i skolan, jag har verkligen hittat rätt utbildning. Längtar så tills man är klar undersköterska till sommaren. Har funderingar att söka vidare till sjuksköterska senare.

Nu sitter jag i soffan, det doftar nystädat i lägenheten. Ljusen är tända och en god kopp kaffe är framdukat och lite mörk choklad. Fredagsmys med Idol. Hoppas ni alla haft en bra dag och ha en fortsatt mysig fredagskväll och en trevlig helg!


En trevlig överaskning

Då var första skoldagen efter praktiken klar. Det var roligt att träffa alla i klassen igen, och vi har även startat en ny kurs idag. Social omsorg på 150 poäng, kommer läsa denna kurs v42-45. Sen så har vi psykologikurs och etik och livsfrågor kvar på denna termin och läsa. Men måste nog säga att den roligaste kursen denna termin får bli omvårdnadskursen som vi läste nu innan vi gick ut på praktik, den är ju mer inriktad på sjukvård som intresserar mig mest, men ska inte säga så mycket ännu kanske, för dessa kurser som är kvar är säkert roliga och lärorika dom med. Längtar tills nästa termin då jag kommer läsa sjukvårdskursen :-)

Imorse då man drog upp persiennen möttes man av snö på marken, som nu har smält bort redan. Har varit riktigt råkallt ute idag med solsken, så imorgonbitti får den varma vinterjackan åka på. Kom hem från skolan vid 16:30, och började då med maten direkt som fick bli mototstuvning och stekt korv, så gott! Sen en kylig men uppfriskande kvällspromenad med Freja. Nu sitter jag i soffan, med raggsockor på. Ska tända lite ljus och äta clementin och kika på halvåtta hos mig och bonde söker fru.

Ja just ja, höll nästan på att glömma bort och skriva om det som min rubrik antyder på. Fick ett trevligt brev från memira ögonlaser idag, dit jag var i somras och gjorde en ögonlaserbehandling så jag slipper linser och glasögon. Ialf, i brevet låg 2 st biobiljetter som räcker enda till 2011-09-02. I brevet stod det: Hejsan! Kanske trodde du att våran relation var över efter Din ögonbehandling hos oss? Som vi ser det är det nu allt det roliga börjar! Genom behandlingen hos oss hoppas vi att Du får känna glädjen över ett nytt liv utan glasögon eller linser. Vi hoppas på att få förgylla Din tillvaro lite ytterligare, vår lilla present är att vi bjuder Dig och en vän på bio!

Gulligt tycker jag, ser framemot och få gå på någon bra film med en vän framöver nu! Hoppas ni alla haft en bra onsdag. Kram på er.



En höstbild jag fotade förra hösten.

Tisdagstema

Dagens tema är höstmys. Själv så gillar jag hösten väldigt mycket, tycker den har en viss charm. Luften blir friskare och klarare, löven får sina vackra färger och man kan utan dåligt samvete stanna inomhus en hel dag och bara mysa. Tända massor av ljus, krypa upp i soffan under filten med raggsockor på och värma sig med en kopp te, kaffe eller varm choklad och läsa en bra bok eller titta på massor av film.

Här är mitt bidrag till dagens tema. Vill ni se fler så kika in här. Nu ska jag bege mig ut i regnvädret och gå till ica för att hämta ut ett paket från HM.


Höstmys

Godkväll på er. Då var det åter måndag och ny vecka igen. Och denna vecka är det dags för skolan igen efter 4 veckors praktik. På onsdag sitter man åter i skolbänken igen, kul. Helgen min har varit toppenbra. Lugn och härlig. Kände att jag behövde det, varit fullt upp några helger i rad nu. Lördagen unnade jag min en sovmorgon, sedan god frukost och långpromenad. Efter promenaden bakade jag äppelsockerkaka och syltkakor med svartvinbärs sylt i. Cyklade iväg till pappa med lite nybakade kakor och sockerkaka också. Efter det satte jag mig ner i soffan och läste i boken. Kvällen var lika lugn den med, åt god mat färsk pasta med kräftstjärtar/saffrans sås och ett glas vitt till, sedan myste jag i soffan med massor av tända ljus och kikade på dansfeber och film. Gårdagen var lika lugn och mysig den med. Promenad, lite plock och fix här hemma, sedan en myskväll i soffan med ensam mamma söker och efter det kröp jag ner i sängen och läste ett bra tag innan jag släckte lampan och besökte drömmarnas värld.

Slog upp dom blå imorse strax efter kl 7. Och denna måndag har innehållit tvätt mellan 11-16 (måste ta och skaffa mig en egen tvättmaskin snart, less på detta spring fram och tillbaks till tvättstugan) har även uträttat lite ärenden idag bla besök på blomsteraffärerna här, var ute efter en krans till mammas grav men dom hade ej börjat göra sånna ännu, men till veckan så får väl göra ett nytt försök då. Och dagens väder här i Hälsingland är inte det bästa. Blåser väldigt starka vindar och regnar smått till och från. Har varit inomhus hela dagen lång och bara myst.

Nu ska jag ta faktiskt trotsa blåsten och ta en kvällspromenad, få frisk luft. Sedan unna mig ett fotbad medans jag kikar på halvåtta hos mig. Hoppas ni alla haft en bra helg och att ni får en fortsatt trevlig vecka.


Freja på promenaden i lördags, i det soliga fina höstvädret.




Mellan springturerna till tvättstugan har jag även hunnit med och läst i nya numret av Topp Hälsa och läst lite i boken och druckit en kopp te.

Välkommen härliga fredag

Då var sista dagen på praktiken klar. Fick sluta redan 13:30 idag, härligt då det är fredag. Fikade goda kladdkaksmuffins innan jag åkte hemåt. Och fick goa kramar av allihop plus en jättegullig teckning av söta E, kommer sakna dom så mycket. Ska åka och hälsa på dom någon dag.

Sen så har jag även städat, så nu doftar det ljuvligt gott här hemma. Härligt att ha en nystädad lägenhet inför helgen. Kvällens middag denna fredag fick bli tacos, och jag är nog inte ensam om att äta just denna middagsrätt denna fredag. Nu sitter jag i soffan, har alldeles nyss kommit in efter en uppfriskande kvällspromenad med Freja, där vi fick trippa på tå på vissa ställen pågrund av halkan. För det har nämligen snöat här i Hälsingland idag, dock ingen snö som ligger kvar på marken, utan blötsnö och nu på kvällen kom kallgrader och med den, halkan. Sitter nu och njuter av en värmande kopp med kaffe och har även tänt en massa ljus, väntar på att idol ska börja. Fredagsmyset kan börja från och med... NU!!  :-)

Önskar er alla en fin och mysig helg. Kram på er.


Fredag hos mig. Med idol, tända ljus, en kopp kaffe och en glad liten tax som tuggar på sitt kära tuggben.


En myskväll i soffan

Godkväll på er. Då var onsdagen här igen och snart är det helg. Är nu inne på den sista praktikveckan, känns både tråkigt men endå rätt bra eftersom jag trivs så bra i skolan och tycker det är en sådan intressant utbildning så kommer det bli roligt att sätta sig i skolbänken igen nästa vecka på onsdag efter 4 veckors praktik. Ska bli roligt att träffa alla i klassen igen och börja med en ny kurs, social omsorg. Trivs väldigt bra på praktiken så det kommer bli tråkigt att lämna dom, men får gå och hälsa på nåndag.

Ikväll har jag och Freja varit ute på en promenad med Klara och hennes hund, i den friska höstluften. Kinderna blir rödblommiga av den friska luften och tumvantarna har åkt på nu. Sen har jag tagit en varm dusch, la ansiktsmask och filade fötterna. Sitter nu i soffan iklädd mys pjyamas och raggsockor. Har tänt lite ljus som sprider en mysigt sken här hemma hos mig. Kommer bli en myskväll i soffan med halvåtta hos mig, bonde söker fru och berg flyttar in. Sen väntar sängen och lite läsning i nya numret av Topp Hälsa som kom med posten idag.

Ha en forsatt trevlig onsdagskväll allesammans. Tack för att ni tittar in här på min blogg, ni är så gulliga. Kram på er ♥


Var in en sväng på ICA idag efter praktiken för att handla mjölk och frukt och hämta ut ett paket från oriflame och då såg jag dessa fina cyklamen blommor, och jag kunde inte hålla mig. Utan en sådan fick följa med mig hem. Står nu på skänken i tvrummet och är så fin!





En helg i Tönsen

Min helg har jag spenderat hos min äldsta bror med familj i Tönsen. Åkte dit i fredags efter praktiken. Har haft det jättebra. Lekt och busat med goa Alfred och Viola, ätit jättegod mat. Igår bjöds det på trerätters middag bestående av trattkantarell soppa till förrätt och svampen var vi i skogen och plockade under dagen, varmrätt var älgfile fylld med västerbottenost, klyftpotatis och rödvins sås och efterrätt var äppelkaka och hemmagjord vaniljsås och det smakade så underbart gott! Var länge sedan man åt en sådan god middag. Senare på kvällen kikade vi på gamla super8 filmer på projector, där man fick se mamma och pappa som unga och då vi syskon var liten. Var så roligt att se mamma och pappa på deras bröllopsdag då dom var 20 år gamla. Mamma var så otroligt vacker, kunde ej hålla tårarna tillbaks då jag såg henne, älskade mamma gu så jag saknar dig varje dag!

Ikväll har vi hela familjen varit hos pappa och Monica och ätit god middag och firat pappa som fyller år imorgon. Nu ska jag slöa i soffan, känner att jag ej orkar göra något mer denna dag. Ska kolla på ensam mamma söker och film, sen blir det att krypa ner i sängen och sova. Imorgon är det sista praktikveckan.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg.



Utsikten från Anders och Annas köksfönster. Vackert!



Blåsigt höstväder

Denna vecka har inte hösten visat sig från sin allra charmigaste sida presic, det har varit blåsväder varenda dag fast behagliga temperaturer på 9-12 grader. Är nu inne på min tredje praktikvecka och igår var en utav mina lärare och hälsade på. Fick även tillbaks arbetet om stroke och betyget visade VG. Väldigt nöjd. Trivs fortfarande lika bra på praktiken, alla är så gulliga och snälla. Men känner att det inte är något jag vill jobba med sedan, jag är mera intresserad av sjukvården och att få jobba på sjukhus. Tycker att det är jättebra att man får prova på olika områden nu då man går i skolan, så man får känna på hur det är. Det betyder inte att jag tycker att det är tråkigt att jobba på min praktikplats, men känner att detta är inte jag.

Så skönt att få vara hemma strax efter kl 15 nu om dagarna, kvällarna blir så mycket längre och man hinner med mera. Blir riktigt bortskämd nu under praktiken med dessa tider 8-15. Snart drar skolan igång igen och då blir det längre dagar ons-tors-fre. Ikväll provade jag på en ny maträtt med torsk. Det var jättegott, alltid lika roligt att prova på nya maträtter. Sen har jag och Freja varit ute på en promend runt bäck, så mysigt att gå där nu då hösten kommit. Man blir som ett litet barn igen, då man går igenom alla löven som ligger på marken, man vill liksom bara sparka i löven och leka. Barnet i oss försvinner nog aldrig :-) Måste ta en fotopromenad nu nåndag och fånga alla fina färger hösten bjuder på.

Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan och invänta halvåtta hos mig, bonde söker fru och sedan berg flyttar in, ska nog skala mig en apelsin med. Sen dags och krypa till sängs och läsa ett tag. Hoppas ni alla haft en dag. Kram på er.

Söndagsmys

Då var även denna helg snart över och det väntas en ny vecka. Min helg har varit jättebra. Som sagt så var jag till ikea med Malin igår. Och jag hittade allt jag var ute efter, är väldigt nöjd. Fick med mig hem:
Ny lampskärm till fönsterlampan i köket
Filt
Lakan
Påsklämmor
4 st stora glas
2 kuddfodral
Blomkruka
Toaborste
Ljus (som man alltid köper på sig då man är på ikea)
Matlåda
Tavla
En ny te sil
Servetter
Skärbräda
Hyllan molger som nu fått sin plats inne på toaletten

Köpte även ett par jeansleggings på Ginatricot och ett par mysbyxor och ett brett midjeskärp från HM. Lördagskvällen blev väldigt lugn, skruvade ihop hyllan och fixade lite, åt mat och slappade sedan i soffan med en caffe latte och kikade på dansfeber och sedan blev det wallanderfilmen indrivaren och lite ben and jerry glass.

Idag har det även varit rätt lungt. Fixat lite här hemma, varit ute på en promenad med Freja, läst i boken och nu ska jag ta plats i soffan och invänta ensam mamma söker och sedan Irene Huss filmen på femman. Hoppas ni alla haft en toppenbra helg.

Fredag och 1:a oktober

Godkväll allihop! Är det inte härligt att fredagen äntligen är här? Helgerna är ju speciella. Idag fick jag sluta tidigare från praktiken, var så lungt så jag fick åka hem. Rätt skönt då det är fredag och helg. Tog tag i städningen på engång då jag kom hem, så nu doftar det ljuvligt gott av både ajax och doftljus. Härligt med en nystädad lägenhet inför helgen. Har även varit iväg på ica och handlat med tusen andra kändes det som, man ska aldrig handla en fredag efter kl 16. Myyyycket folk! Väl hemma igen tog jag en dusch sen började jag med maten, som ikväll blev lax i ugn med rotsaker och en kall sås till, supergott.

Sitter nu här i soffan, proppmätt. Har tänt en massa ljus och dukat fram med mörk choklad och lite cider. Det är dags för fredagsmys med Frejagumman och idol. Imorgon väntar en shoppingtur till Ikea i Valbo med Malin, det ser jag framemot. Ska bli så skoj. Hoppas ni alla haft en bra vecka och att ni får en riktigt mysig helg. Varva ner och koppla av och ladda batterierna inför kommande arbetarvecka. Trevlig helg på er allihop




Unnade mig en bukett med blommor då jag var och handlade idag. Nu pryder dom mitt bord i vardagsrummet. Tyckte färgen var så fin, en riktig färgklick.

RSS 2.0