Konstigt väder

God middag. Tänk att det nu är sista november och imorgon går vi in i julmånaden december. Men tittar man ut så kan man inte tro att vi vänder blad till decembermånad. Idag är det 8 plusgrader, blåsigt, solsken och gröna gräsmattor, tänker det bli någon vinter i år?! För att man ska komma i julstämning vill jag helst ha snö, annars känns det inte alls roligt och börja pynta och fixa till julen. Men men, snön kommer nog. Får vänta snällt och ha tålamod.

Igår var det som sagt min födelsedag och man blev 29 år gammal. Hua, nästa år fyller man 30. Shit, låter gammalt ;) Haha! Hade en toppenbra födelsedag, umgicks med min underbara älskling. Åt mat och myste. Hans föräldrar kom också dit en sväng på en kaffe, fick jättefina ljuslyktor av dem, och av älsklingen 3 jättefina röda rosor! Kär och lycklig ♥

Nu ska jag ta och laga lite mat snart, och vid 18 tiden går jag till Helene och dricker lite kaffe och pratar en massa. Tar med mig fikabröd, har alldeles för mycket över i frysen sen kalaset. Och i morgonkväll ska jag iväg och jobba :-)

Önskar er alla en fortsatt trevlig onsdag!



Vackra, röda rosor!

Ljuslyktorna från cult design pryder nu min vita hylla som jag har ovanför soffan. Tycker dom är så fina, när det ser ut som om dom är stickade. Fräsigt!



Födelsedag

Godmorgon. Ja för 29 år sedan kl 8:14 föddes lilla jag.

Imorse vaknade jag först då morgontidningen kom, somnade om och slog upp dom blå vid 6:30 igen. Låg i sängen en liten stund och lyssnade på morgonpasset i p3. Har även varit ut med en pigg och glad tax, där vi möttes av frisk, härlig luft och 3 plusgrader.

Nu sitter jag i soffan, har nyhetsmorgon på och ska sätta tänderna i min goda frukost. Fil med hallon, fullkornsflingor och solrosfrön, en äggsmörgås och såklart en kopp kaffe. Mums! Ska ta en längre promenad med Freja sen. Ikväll åker jag till min Fredrik ♥



Julmarknad, fika och mys!

Godkväll på er. Måndag och ny vecka och helgen är över. Har haft en kanon bra helg. På lördagen var jag på julmarknad där jag inhandlade saffrans skorpor med lingon/vit choklad och så en liten skylt som det står merry christmas på (bild kommer senare) Men nån vidare julstämning hade man inte, då gräsmattorna fortfarande är gröna och det blåste kalla vindar. Och som jag skrev i gårdagens inlägg så öste regnet ner, men på kvällen kom det stora, fina snöflingor, och den lilla snö som kom är tyvärr borta idag.

Igår kom familjen hit och firade mig, fyller ju år imorgon men det passade bäst och ta födelsedagsfikat igår. Alltid lika roligt och trevligt att få umgås med min underbara familj, jag älskar er så mycket! På kvällen kom Fredrik hit, söndagsmys i soffan. Åh vad jag älskar denna grabb!!

Idag har jag uträttat lite ärenden, tvättat och gått en promenad med Helene och Linus. Nu sitter jag här i soffan. Har duschat, där jag la en ansiktsmask och hårinpackning, har nu klätt mig i pjyamas och tänt ljus. Ska koka lite te och krypa ner under filten och titta på tv. Måndagsmys!


Då vi kom hem från promenaden idag låg det ett paket innanför dörren som kommit med posten. Det var en födelsedagspresent i från Lotta i Trollhättan, min goa vän! Ett par raggsockor, passar mig perfekt. Jag som oftast är frysen av mig. Har invigt raggisarna nu, och dom värmer mina fötter så gott. Tusen tack min vän för den fina presenten.


Tårtan som jag gjorde igår.


Bjuder på en bild från mitt kök också, som jag tog idag medans jag väntade på att maten skulle bli färdig. Lite svårt och få till en bra bild, utan blixt.

Första advent

Godmorgon på er. 27 november och första advent, och här vaknade man upp strax efter kl 8 till att regnet öser ner. Ingen direkt julstämning i detta väder.

Det första ljuset är tänt, sitter nu i soffan och har presic ätit en god frukost. Tittar på nyhetsmorgon, men ska strax bege mig till ica och handla lite. Vid 14 tiden kommer familjen och födelsedags fikar. Fyller år på tisdag, men dom kommer idag istället. Mysigt! Det kommer bjudas på tårta, saffransbullar, kolakakor, mockarutor med chockladkräm och pepparkakor. Ikväll ska jag mysa med min underbara älskling ♥

Önskar er alla en mysig första advent!


Regn och rusk, mys inomhus!

Godkväll i stugorna. Fredag och helgen är här, härligt! Alltid samma känsla som infinner sig då fredagen är här. Lugn och ro och hela den underbara helgen ligger framför oss. Och man kan då inte tro att det är november månad, utanför vårat fönster är det grått och trist. Gröna gräsmattor, kraftiga vindar, regn och 8 plusgrader. Va, vad är detta?! Jag vill gärna att snön kommer snart, helst till söndag då vi får tända det första ljuset. Då vore det mysigt om det föll stora snöflingor. Önska..!!

Idag vaknade jag med en jävlig huvudvärk och yrsel, inte alls trevligt. Låg på soffan då jag kom hem ifrån Fredrik, och vilade ett tag. Somnade 1 timma också, skönt. Kände mig lite piggare efter det och tog tag i städningen, så nu doftar det gott av ajax här hemma. Men yrseln och huvudvärken har inte riktigt släppt. Ska ta och tända massor av ljus nu, koka en kopp julte och placera mig i soffan, under filten och titta på idol. Med andra ord så är det dags för... Fredagsmys!

Åh jag har sagt det förr men säger det igen, jag är SÅ lycklig!! Kär och galen ;)

Advents fint

Godmorgon! Här har man varit uppe sedan 7:30. Härligt och vakna tidigt på morgonen och ta det lugnt, men ibland är det även skönt med en behövlig sovmorgon :) Dagens väder här i Hälsingland är gråmulet och 0 grader, typiskt novemberväder, som kan vara trist och grått. Nu tycker jag faktiskt att snön får komma, man vill ju ha lite julkänsla första advent. Kändes lite konstigt att sätta upp julgardinerna och adventsstjärnorna i måndags, då man tittade ut genom fönstret och möttes av grön gräsmatta och plusgrader.

Ska strax göra mig klar för och åka till min hjärtläkare på det årliga återbesöket. Pappa följer med, vi tänkte passa på och handla lite julklappar med. Imorgon ska jag baka det sista till kalaset, igår blev saffransbullarna klara. Lotta och Helene kom över på en fika och fick provsmaka nybakade bullar. Trevligt med främmande.

Nä nu så måste jag sätta fart. Ha en toppenbra dag allesammans.


Köket. Stjärnan i fönstret köpte jag på Rusta. Är nöjd med den, men svor en lång ramsa innan den hängde bra i fönstret, haha! Men nu så är den på plats och sprider ett varmt, mysigt sken.


Tvrummet, denna stjärna har fått följt med i några år. Köpte den på jotex, tycker den är så fin. Ljuset är det jag har på köksbordet, i mitt zinkhjärta med mossa runt om. Åh vad mysigt det är med julen, längtar tills man får julpynta mera.

En riktig myshelg

Godkväll. Söndagen är här och helgens sista dag. Och min helg har varit supermysig! Har varit med Fredrik hela helgen ♥ Började med fredagsmys, sen på lördag var det dags och leka modell för en dag med model lab. Vilken rolig dag. På kvällen åt jag tacos hemma hos Fredrik med hans goa grabbar. Och idag har vi varit till Tönsen och firat Alfred som fyller 5 år på onsdag. Fredrik och barnen var också med, jättekul!

Nu har placerat mig i soffan, känner att huvudvärken kommer smygandes, så det får bli soffläge resten av denna söndag. Ska fortsätta att titta på Gustafsson 3tr och Beckfilmen. Sedan får det bli sängen och sova. Veckan som kommer är det fullt upp med tvättid, bio (ska se Twilight filmen imorgonkväll med Jenny) träna, baka, avdentspynta, julmarknad och kalas.. puh! Men jag gillar då man har saker inplanerade. Och självklart blir det massor av mys med min underbara älskling. Är så lycklig!

Hoppas ni ala haft en toppenhelg. Kram på er.



En utav alla bilder jag tog igår. Är nöjdast med denna. Var en upplevelse och få bli stylad och fotad.

Måla, måla..

Torsdag och snart är det helg igen, oj vad vissa veckor går fort. Men just nu tycker jag det är bra, för snart kan jag inte hålla mig längre för och plocka fram julstjärnorna. Tur man kan börja göra det till veckan, längtar!

Idag vaknade man upp till ett vackert frostlandskap, med -5 grader och solsken. En riktigt fin höstdag. Igår var det lika vackert ute, tog en promenad med Jenny och hennes söta son Max då. Och när jag kom hem började jag och måla mina nya köksstolar. Eller nya och nya är dem väl inte, utan det är stolarna som hör till mitt köksbord som jag ärvt från morfar. Då jag fick bordet ville jag inte ha stolarna just då, utan hade mina andra vita. Men nu så har jag tröttnat på dem, så nu fick den vita målarfärgen och penseln åka fram, supernöjd. Bara nya dynor som fattas. Dynorna och tyget som satt på stolarna var inte riktigt i min smak. Funderar på fårskinn eller ett par vanliga beiga stolsdynor, få se vad jag hittar!

Nu ska jag ta och dricka upp kaffet och sedan ta en promenad med Freja i detta vackra väder. Ikväll åker vi till Fredrik ♥ Imorgon åker vi till stan en sväng, på kvällen blir det fredagsmys. På lördag ska jag och två st utav mina goa vänner Helene och Lotta åka och bli fotade, det heter modell för en dag. Ska bli skoj och få bli stylad och fotad av proffs.


Just nu ligger det ett par gamla stolsdynor på stolarna. Hittade dem i förrådet igår. Jag hade dem förr, det är bara ett vanligt gammalt lakan på dem, fult. Så ett par nya måste jag ha. Vad tycker ni, fårskinn eller beiga stolsdynor?! Rusta har fina fusk fårskinns dynor till rimligt pris va?


Gjorde även iordning mitt zinkhjärta igår. Köpte denna gröna mossa på Åhlens för 20 kr och bandet på Camillas Corner (en inredningsaffär här där jag bor) för 11 kr.

Inför advent

Jag börjar längta så otroligt mycket till första advent och julen nu, vill pynta och baka. Älskar verkligen julen! Så jag tänkte dela med mig av ett recept på saffransbullar. Ska baka dessa bullar tills jag fyller år.

Här i Hälsingland bjuds det på härligt höstväder idag. Solen kikar fram till och från, klar och frisk luft och 4 plusgrader. Cyklade hem ifrån Fredrik vid 9 imorse, en uppfriskande cykeltur. Nu håller jag på och tvättar lite vinterkläder, mössor, vantar, halsdukar och täckbyxor. Snart är väl snön här, så då är det lika bra att vara beredd med varm kläder.

Saffransbullar ca 40 st
50 g jäst
150 g smör
5 dl standardmjölk
250 g kesella
2 kuvert saffran
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
Ca 17 dl vetemjöl
125 g smör (till fyllningen)
1 ½ tsk mald kardemumma
125 g riven mandelmassa
1 ägg
Pärlsocker

Gör såhär:
Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen i degspadet. Blanda i kesella, saffran, socker och salt.
Blanda ner mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Knåda degen slät och blank på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut.
Rör ihop smör och kardemumma och bred på degen, och strö över riven mandelmassa. Rulla ihop och skär ca 20 bullar av varje. Lägg i bullformar och låt jäsa övertäckt ca 35 min. Sätt ugnen på 225 grader, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min, tills bullarna fått fin färg.

Hoppas ni alla haft en fin och mysig helg, det har iallafall jag! Kram på er.



Väntar på tvätten, tar en kopp kaffe under tiden.

Fredags feeling!

Godkväll på er. Fredag och det är helg, tjohoo! Har en såndär härlig fredags feeling i kroppen och ett stort plus på detta är att man är såå kär! Vad har ni för er denna fredag?

Idag har jag varit på stan med Fredrik, handlat lite. Köpte bla en ny julstjärna i papper på Rusta. Längtar så tills man får börja julpynta, mysigt! Då jag kom hem började jag med städningen, så nu doftar det ljuvligt gott här hemma. Just nu sitter jag vid köksbordet och dricker ett glas rödvin, köpte en flaska från nyhetshyllan. Väntar på att maten ska bli klar, kvällens middag blir bacon och ostgratinerad kycklingfile med färsk pasta till, magen kurrar rejält nu! Sen får det bli fredagsmys i soffan med tända ljus, lite glass och idol. Fredrik har kalas för sin yngsta son ikväll som fyllde 3 år igår. Men imorgon träffs vi igen, först ska jag jobba mellan 8-15 sen på kvällen följer jag med Fredrik och hans grabbar till hans föräldrar och äter smörgåstårta.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg! Kram på er.



Träningsdags

Godkväll. Äntligen har jag varit iväg och tränat igen efter min envisa förkylning, lite hosta kvar men det struntade jag i, för imorse packade jag min väska efter frukost och åkte mot gymmet. Härligt att vara igång igen.

Nu sitter jag i soffan, dricker en kopp kaffe och tittar på Grey´s. Mätt och belåten efter dagens middag som blev hemmagjord potatismos (gjorde extra mycket så jag kan göra potatisbullar imorgon) kassler och svampsås. Smakade väldigt gott. Strax cyklar jag och Freja till Fredrik, han jobbar kväll denna vecka, så jag och Freja får mysa ensamma.

Hoppas ni alla haft en toppenbra alla helgon helg för det har iallafall jag haft.


Köpte detta doftljus på ica idag, doftar ljuvligt gott! Nu längtar jag tills man får börja julpynta och baka.

Hembakat med julens smaker!

Goddag på er. Här vaknade man upp till ett typiskt novemberväder. Disigt, grått, småregnar och 8 plusgrader. Nu kan man ha ljus på hela dagarna. Sitter just nu vid köksbordet och dricker dagens första kopp kaffe. Har hunnit med en morgonpromenad och handlat på ica denna fredag. Igår var jag iväg och fick massage igen, så skönt och på kvällen jobbade jag.

Och ja, ni kanske tycker att jag är ute liiite för tidigt med tanke på dagens rubrik. Men jag köpte en tidning igår där det fanns massor av goda recept med julens godsaker. Tänkte dela med mig av 2 st recept denna gång, kommer säkert fler framöver.

Önskar er alla en trevlig helg nu. För min del blir det fredagsmys med Fredrik ikväll hos honom, med idol och hemmagjord pizza. Imorgon ska jag på 40 års kalas. Söndag får bli en slappar dag med en långpromenad och film.

Saffransskorpor med choklad och apelsin (ca 60 st)
1 kuvert saffran
75 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 apelsiner, rivet skal
100 g mörk choklad
½ dl russin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffran med lite av sockret. Vispa rumsvarmt smör, saffran och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget, rör mellan varje ägg. Hacka chockladen grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin och choklad, rivet apelsin skal och rör ner i smeten. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Rulla varje del til 1 ½ cm tjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 min. Sänk värmen till 100 grader och låt skorporna torka vidare ca 40 min tills de känns torra och klara.

Pepparkaksmuffins (ca 12 st)
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ½ dl matlagningsyoghurt
TOPPING:
2 ½ dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Lingon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Blanda mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och bikarbonat och sikta ner i smeten växelvis med yoghurten. Fördela smeten i muffins formar och grädda ca 10-12 min. Garnera med glasyr eller om man vill frosting och lingon.



Mina fina blommor som pryder köksbordet. Köpte denna bukett med liljor tidigare denna vecka, tycker dom är så vackra och så sprider dom en ljuvlig doft i hela lägenheten.

November eller..?!

Godmorgon i stugorna! Är det november eller har jag missat något? För kollar man på termometern skulle man kunna tro något annat. Den visar 12 plusgrader och så har den gjort dom närmaste 3 dagarna, helt otroligt! Riktigt skönt väder ute. Igår vid 22 tiden när jag rastade Freja var det 10 plusgrader.

Just nu sitter jag i soffan och dricker morgonkaffet, efter den korta obligatoriska morgonpromenaden med Freja så har jag avnjutit en god frukost och nu kaffet. Tittar på nyhetsmorgon och bara har det bra. Ska strax bege mig ut på en längre promenad med Freja, sen hem och göra iordning matlåda. Ska nämligen jobba ikväll, 14:30-21:45 :-) Såå glad, har varit lugnt på jobbfronten nu i nästan 2 veckor, men nu så är det äntligen dags igen! Och som tur är så börjar min förkylning att ge med sig, tack och lov.

Ha en fortsatt trevlig onsdag allihop. Kram på er.


Såhär ser det ut hos mig just nu. Kaffe och data stund.

RSS 2.0