Söndag

Söndagen är här och med den, helgens sista dag. Min helg har varit toppenbra. Igår började jag morgonen med en promenad med Freja i det härliga vädret, har haft några dagar nu med bara -1 till -2 grader och lite töväder. Så skönt, dock har inte solen visat sig men det gör inget för det har varit så underbart med så få minusgrader! Man har kunnat varit ute, utan att frysa halvt ihjäl. Hoppas att det håller i sig nu så denna snö börjar försvinna. Har aldrig längtat så mycket efter våren som jag gör detta året. Är så less på vintern nu, känns som den varit alldeles för lång. Som sagt vi tog en morgonpromenad sen avnjöt jag en lång, mysig lördagsfrukost framför nyhetsmorgon iklädd morgonrock, vilket jag strosade runt i enda tills det var dags att hoppa in i duschen och göra sig iordning för biobesöket med vänner vid 15 tiden, mycket trevligt. Efter bion åkte vi hem till Lotta och Lars, där vi åt god mat och festade natten lång. Vi hade så roligt.

Idag vaknade jag vid 9 tiden, myste i soffan och kikade på reprisen av melodifestivalen som  jag missade igår. Sen tog jag en behövlig promenad, rensa huvudet från en massa tankar, har fattat ett bra beslut hur jobbigt och ont det endå gör innerst inne inser jag att det är det rätta att göra. Sen har jag inte gjort så mycket mera denna söndag, tog en vända med dammsugaren, pluggat lite, läst i boken och lagat mat. Nu ska jag tillbringa resten av denna söndag i soffan, de blir wallanderfilm och lite godis.

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig helg. Kram på er!



Bjuder på en bild på Freja då hon var valp.

I behov att ett skrivbord

Nu då man börjat plugga känner jag att jag skulle vilja ha en mysig skrivbords hörna. Har ju en bärbar dator och nu blir det att man sitter vid köksbordet då man ska plugga eller i soffan, men det skulle vara så bra att ha ett snyggt skrivbord där man kan sitta och plugga och ha sina böcker osv. Kikade in på jysk och hittade 3 st fina skrivbord men kan inte bestämma mig för vilket jag ska ha, eller om jag ska åka på loppis och fynda ett gammalt fint skrivbord. Tycker det är fint med gamla skrivbord. Vad tycker ni?! Gammalt eller nytt?!






Vilka av dessa är finast??  Bilder lånade från jysk.se

Födelsedagsfika och VG

Tänk att jag fick tid över att klottra ner ett blogginlägg denna vecka. Har alldeles nyss kommit hem från Freddan och Nettan, varit där och firat Markus som fyllde 16 år igår, tänk vad åren går. Minns än den dagen då Markus föddes och man blev faster för första gången, eller den gången jag, mamma och pappa var barnvakt åt han för första gången och då han bara skulle vara i min famn, kom han till någon annans famn, grinade och skrek han som en stucken gris, han tog i för kund och fosterland så ansiktet blev alldeles rött :-) Ja jag säger de igen, tänk vad åren går...  Och det som är så konstigt är ju att en annan inte blir en dag äldre *ler* Har ialf fikat gott hembakat fikabröd och gudomligt god hemmagjord prinsesstårta, nu har man fikat så magen är full.

Slappar i soffan och slötittar på OS. Väntar på att alarm 112 ska börja på tv4 fakta. Sen efter det så får det bli sängen och läsa en stund innan man måste sova, så man är pigg och utvilad inför skoldagen imorgon. Och apropå skolan och min bloggrubrik, så fick jag tillbaks mitt första arbete idag och det fick jag betyg VG på och en bra bedömning. Är väldigt glad och stolt nu.

Hoppas ni alla haft en bra start på eran vecka och att ni får en fortsatt trevlig vecka. Kram på er.

Måndagmorgon

Godmorgon på er! Måndag och ny vecka och -27 grader ute. Sitter nu här med frukost och morgonkaffet, framför nyhetsmorgon, ska snart göra mig iordning och sen åka till skolan. Har lektion idag mellan 8:30-14:00. Min vecka är fullproppad med träning, skola, plugga och ett besök hos bekanta till familjen. Så jag vet inte om jag hinner kika in något här på bloggen under veckan, så utifall så önskar jag er alla en trevlig vecka!



 

Sköna söndag

Ja då var det söndag igen då och helgens sista dag. Tog en skön sovmorgon även denna morgon, skönt att få sova längre på helgerna då man är uppe tidigt under veckodagarna, vaknade vid 8:30, utvilad och pigg. Men då man kikade ut och möttes av -17 grader och blåsväder så snön yrde ville man bara krypa ner i sängen igen under det varma täcket och stanna där resten av dagen. Trotsade vädret med massor av varma kläder och gick ut med Freja som uppskattade sitt varma vintertäcke denna dag. Tog bara en 15 min promenad, det fick räcka tyckte vi båda. Inne i värmen igen kröp jag ner under täcket och kikade på nyhetsmorgon. Vid 11 tiden kurrade magen alldeles för mycket, blev en mysig söndagsfrukost vid köksbordet och topp hälsa tidning som sällskap.

Sen har det inte hänt så mycket denna kalla och blåsiga söndag här i Hälsingland. Har varit inne hela dagen och myst. Krypit upp i soffan med en kopp kaffe och läst i boken (flickans om lekte med elden, stieg larsson) kikat på OS på tv och lagat mat, som inte alls blev nått avancerat utan pannkaka. Kände inte för att ställa mig och laga nått annat idag. Men med hemmagjord blåbärssylt och grädde är pannkakor väldigt goda.

Nu sitter jag här i soffan, nyduschad och klädd i myskläder. Väntar på att Wallanderfilmen ska börja på tv4. Ska kika på den och äta lite mörk choklad. Sen krypa ner i sängen och sova, så man är pigg för en ny skolvecka.

Hoppas ni alla haft en mysig helg, trots detta envisa snöväder som vi har i hela Sverige. Kram på er!

Myslördag med melodifestivalen

Godkväll! Här är det ett snöigt och kallt Hälsingland, vaknade imorse efter ännu en sovmorgon till -12 grader och blåsväder, så snön yr från taken. Inte alls något trevligt väder, passade alldeles utmärkt att mysa inomhus idag, vilket jag gjort hela dagen, förutom dom korta promenader jag tagit med Freja, som uppskattar att vara inomhus lika mycket som jag idag. Tog en lång lördagsfrukost med en tidning som sällskap, sedan blev det en kopp kaffe i soffan medans jag kikade på reprisen av let`s dance. Missade det igår, då jag kollade på hela bandymatchen istl, var ju så spännande att jag inte kunde knäppa över för att se let`s dance. Sen har jag skrivit klart arbetsfrågorna som ska vara inlämnade på måndag. Har även tagit en lång dusch, la även en ansiktsmask och peelade kroppen, lördagslyx.

Nu sitter jag här i soffan med datan i knä och en massa värmeljus som sprider ett mysigt sken. Ska snart duka fram ostbricka och ett glas rött som det ska mumsas på till melodifestivalen ikväll. Det är dags för lördagmys här hos oss ♥

Ha en fortsatt trevlig och mysig lördag allihop! Kram på er.

Välkommen underbara fredag

Då var det åter helg och den underbara fredagen är här. Härligt! Man uppskattar helgerna mer och mer nu då man går i skolan. Idag har vi haft självstudiedag, som vi har alla fredagar och tisdagar. Tog en sovmorgon imorse tills kl 8:30, skönt och behövligt. Möttes av ett otrevligt väder här i Hälsingland. -12 grader och snöyra. Det blev en snabb morgonpromenad med Freja, som tyckte lika som jag om vädret. Släppte henne lös då vi närmade oss hemmet och hon sprang fort som en tok till dörren och skulle in direkt. Åt sedan en god och lång frukost med gårdagens tidning som sällskap. Sen var de dags för fredags städning, men med bra musik så går det alltid lika bra att städa (iofs så är de inte nå mycket och städa med tanke på hur pedatisk man är *ler* ) Nu doftar det rent och gott här, och även av doftljus som sprider sitt sken på bordet. Har även tvättat idag och skrivit ner lite på arbetsfrågorna som vi fick igår i skolan, ska sätta mig ner imorgon och skriva klart allt. Kände att jag behövde en dag utan mycke plugg.

Kvällens middag blev tacogratäng, sallad och ett glas rött. Sitter nu i soffan, nyduschad och klädd i myskläder. Har tänt en massa ljus och sitter och väntar på bandymatchen mellan Edsbyn och Sandviken ska börja på tv. Sen blir det fredagsmys med let`s dance och en film.

Hoppas ni alla har en riktigt mysig fredag med era nära och kära och ha en fortsatt mysig helg. Kram till er alla ♥


Onsdag

Tänk att vi snart går in i mars månad, vad det går fort. Mars månad är en början på våren tycker jag, men tittar man ut så känns det inte som om våren är påväg, den känns väldigt långt bort just nu. Imorse då man tittade ut möttes man av snöväder. Att det aldrig ska sluta snöa! Hur mycket tänker det komma?! Fortsätter det på detta viset kommer väl vi få stå ut med att snön ligger kvar tills sommaren.. Nä men nu tog jag nog i, men jag är så less på denna vinter nu. Om man ska orka med denna vinter så får den bjuda på soliga och vackra vinterdagar tack! Men jag kan inte rå för att mina tankar vandrar iväg ibland, till den underbara våren. Tänk då man får sitta i vårsolen med en kopp kaffe och höra fåglarna kvittra, höra hur det droppar från taken och man ser för varje dag hur snön försvinner mer och mer. Slippa dom tjocka vinterjackorna och dom tunga vinterskorna. Mmmm.. vad jag längtar. Men men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att våren inte är här på ett tag.

Idag har vi haft föreläsning mellan 9-12. Vi har gått igenom ADL som betyder olika hjälpmedel i vardagen för funktionshindrade och dom inom äldreomsorgen, gjort lite gruppdiskuteringar och även pratat om feber, puls & blodtryck. Efter lektionens slut gick jag, Sara och AnnaKarin på stan en sväng. När jag kom hem vid 13:30 tiden tog jag en dusch och sedan satte jag mig ner vid datan med en kopp skogsbärste och skrev klart 2 st inlämnings uppgifter. Skönt att få undan så fort som möjligt, så man inte ligger efter. Kvällens middag blev dragonkyckling, jasminris och sallad, så himla gott! Kommer bjuda på receptet här sen om det är någon som vill prova. Har även tagit en 30 min kvällspromenad, lagom temperatur -8 och äntligen har snöandet avtagit (just nu då)

Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på halvåtta hos mig och en film och äta lite naturgodis, innan det är dags och sova så man är utvilad för en lång skoldag imorgon. Kommer säkerligen bli en hel del fniss på eftermiddagen :-)


DRAGONKYCKLING 
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk dragon
1 hönsbuljongtärning
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
2 msk hackad persilja eller dragon

Gör såhär:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Receptet hittade jag på arla.se

Semla och klockradio

Idag är det tisdag och inte vilken tisdag som helst utan fettisdagen, då man äter semla. För min del så har det varit självstudiedag idag. Sov till kl 7:30 imorse, åt frukost och åkte sedan och tränade med Nettan på rehab. Det är ju så härligt att träna, man känner riktigt hur bra man mår i kroppen. Och så är det rätt skönt att träna på morgonen, så har man det gjort. Då jag kom hem åt jag en sallad till lunch och sen har jag även pluggat lite och läst igenom kapitelet som vi ska gå igenom imorgon, puls & blodtryck och feber. Har även hunnit med en pormenad med Freja. Innan middagen ikväll så kollade jag på 2 st avsnitt av sex and the city på tv3. Har ju sett alla avsnitt flera ggr men det är en såndär serie man absolut inte tröttnar på och kan se om och om igen. En perfekt serie att kolla på då man ligger hemma och är sjuk.

Kvällens middag bestod av paj med fetaost, broccoli, purjolök och svamp. Så gott. Resten av denna tisdag blir lugn, ska mysa i soffan och titta på tv, tända lite ljus och äta en semla, känns dumt då man varit så nyttig hela dagen och tränat och så ska man sätta i sig en semla :-) Men men.. man måste ju får unna sig ibland.

Ja just ja, angående min rubrik. Jag tänkte fråga Er, om ni vet vart man kan köpa en snygg väckarklocka? Vill ha en liten klockradio. Har redan en, men den är en såndär gammal, stor och klumpig. Tycker inte att dom är så fina. Utan vill ha en lite annorlunda klockradio. Just nu har jag mobilen som väckarklocka. Men jag ska ta hem ett nattduksbord från stugan och då tänkte jag att jag skulle införskaffa mig en annan väckarklocka än mobilen och ha på nattduksbordet. Så vet ni av något ställe på nätet eller nå så skriv gärna en kommentar. Vore tacksam för lite tips :-)

Ha en bra tisdagkväll allesammans ♥

Andra skolveckan

Måndag och ny vecka och för min del även den andra skolveckan inledd och jag trivs kanonbra i skolan. Idag har vi haft föreläsning hela dagen mellan 8:30-14:00 och 1 timmes lunch, som var behövligt. Man blir rätt seg i huvudet efter föreläsningar. Blev lite väl mycke fniss där på eftermiddags lektionen :-) Men det är så det ska vara, man måste ha roligt och skoja även i skolan. Imorgon är det självstudiedag, dagen inledds med träning och sen ska jag hem och skriva klart en inlämningsuppgift och även läsa igenom de kapitel som vi ska gå igenom på onsdag, då vi ska läsa om puls, blodtryck och feber.

Nu sitter jag i soffan med datan i knät, en gosig och sovande tax brevid, lite ljus tända och tv:n på. Har alldeles nyss tagit en dusch och sitter och väntar på att familjen annorlunda ska börja. Sen tror jag att det får bli sängen och läsa lite innan man ska sova, så man är pigg och utvilad tills imorgon.

Hoppas ni alla haft en mysig helg där ni laddat batterierna för en ny vecka!

Fredagsrapport från soffan

Äntligen fredag och helg. Självstudiedag idag, skönt med det varenda tisdag och fredag. Man kan liksom plugga på ett helt annat sätt, då man är hemma. Idag vaknade man vid 7:15, utvilad. Sovit som en stock inatt, är säkert för att det hänt så mycket denna vecka med skolstarten. Det var meningen att jag och Nettan skulle iväg och träna idag men det blev förhinder, så jag och Freja tog en långpromenad i det vackra och fina vinteväder vi haft idag, klarblå himmel solsken och -4 grader. Helt underbart. Det är dessa dagar som man uppskattar vintern mer, och den känns lättare. Har även storstädat idag och gjort klart arbestfrågorna som ska vara inlämnade på måndag, skönt att få undan dom, så slipper man plugga ihelgen.

Kvällens middag blev tacos och jag kan gissa att jag inte är ensam om att äta det, denna fredag. En rätt vanlig fredagsrätt, men det är ju så gott. Drack ett glas rött till, gott. Nu sitter jag i soffan och tittar på lets dance. Har tänt en massa värmeljus och nyss mumsat i mig kladdkaka (bakade den idag) med gojibär, björnbär, hallon, blåbär och grädde. Smakade underbart.

Annars blir helgen rätt lugn, imorgon blir det födelsedagsfika hos farfar som fyller hela 94 år. Sen får det bli en långpromenad, för det verkar som att det även ska bli fint väder imorgon med. På kvällen blir det mys hemma, med god mat, melodifestivalen och gott tilltugg. Kex och brieost. Ha en jättebra helg nu allihop ♥

Vad har ni för planer denna helg?


Vårkänslor redan?

Idag är det den 10 februari och min älskade mammas födelsedag! Stort grattis mamma, på din födelsedag. Var till din grav nu på eftermiddagen och tände ett ljus. Saknar dig så mycket varje dag, du lämnade ett sådant tomrum efter dig. Älskar dig mamma av hela mitt hjärta

Idag har man åter varit i skolan, en kort dag idag. Bara mellan 9-12, rätt skönt faktiskt att ha sånna dagar också. Gick en sväng på stan medans jag väntade på bussen hem, var in på Åhlens och handlade en mapp som man kan ha papper i (får ju en hel del papper på skolan) en överstrykningspenna (bra att ha) och så en handkräm som man kan ha med sig i väskan, blir ju så torr om händerna då de är vinter och så är det viktigt att smörja in sig på vinterhalvåret. Gick även och kikade på lite skor, men hittade inga som föll mig i smaken. Köpte även en grillad korv och avnjöt den utomhus på en bänk i solen som värmde så gott idag. Man fick lite vårkänslor där, men man får försöka att hejda sig lite i dom tankarna för än är det långt kvar innan man får njuta av våren.

Nu ska jag ta och laga lite mat, det blir hemmagjord pastasås och pasta. Sen ska jag fortsätta att skriva på inlämningsuppgiften och sen mysa ner mig i soffan ikväll med lite tända ljus och titta på tv innan det är dags att krypa i säng och sova, så man är pigg för ytterligare en skoldag imorgon.

Ha en fortsatt trevlig onsdag allihop! Och tusen tack för alla fina kommentarer man får, ni är super gulliga ♥



Unnade mig en bukett med tulpaner idag då jag var och handlade. Dom är ju så fina tulpaner. En riktig vårblomma och så en färgklick på mitt köksbord.

Tisdagstema-Husdjur

Det var ett bra tag sedan jag var med på tisdagstema, men nu så är det dags igen. Tyckte dagens tema passade mig alldeles utmärkt. Dagens tema är nämligen husdjur, och det kan väl inte ha ungått er att jag har en liten, kaxig men ack så söt tax vid namn Freja. Hon är min lilla ögonsten, älskling.






Igår var det första dagen i skolan på min undersköterske utbildning och det gick hur bra som helst. Har redan fått nya bekanta och även 2 st som jag jobbade med i sommras går där, så det kändes hur bra som helst. En trevlig klass och mysiga lärare. Igår satt vi och lyssnade och hade föreläsning från 8:30 till 14. Med en timmes lunch och små raster. Vi började med kursen vård och omsorgsarbete igår. Känner igen en hel del i denna kurs eftersom det handlar om äldreomsorgen, bra att ha erfarenhet :-) Idag har vi självstudie dag vilket vi denna termin har varenda tisdag och fredag. Måndagar går vi från 8:30-14, onsdagar mellan 9-12 och torsdagar mellan 9:30-15:30. Denna terminen kommer vi läsa vård och omsorgsarbete och sedan medecinsk grundkurs som kommer bli intenstiv. Men vad spännande och roligt det ska bli, den kursen ser jag verkligen framemot. Och så innehåller denna termin även 4 veckors praktik.

Idag har jag tvättat mellan 6-11 och så har jag och Nettan varit iväg och tränat. Har även storhandlat och lagat mat och börjat skriva på den första inlämnings uppgiften. Nu sitter jag här med en kopp te och bara tar det lungt. Ute faller snön och det är -5,8 grader. För min del blir det en lugn och mysig tisdagskväll. Imorgon väntar åter en skoldag, spännande!

 

En mysig söndag

Jaha då var det söndag och helgens sista dag, fy vad helgerna går alldeles för fort ibland. Men helgen har varit kanonbra. Gårdagen vaknade man utvilad och pigg kl 9. Tog en 30 mins morgonpromenad med Freja, tycker det är så härligt att gå en liten sväng på morgonen innan frukost, man blir så pigg av det. Sen var det dags för en mysig lördagsfrukost framför nyhetsmorgon. Vid 12:30 tiden tittade solen fram och graderna visade -2. Kunde inte motså att gå ut på en längre promenad med Freja. Åh så härligt det var, solen värmde så man till och med fick ta av sig vantarna, de var ett bra tag sen. Fåglarna kvittrade, takdropp och klarblå himmel. Började så smått att tänka på våren där ett tag.

Runt 15:30 tiden kom pappa och Jonte och hämtade upp oss och så åkte vi en liten sväng i bilen innan vi åkte hem till pappa och Monica. Där kollade vi på filmen "Varg" med Peter Stormare, en väldigt bra film som skildrar hur det faktiskt är. Vid 19 tiden var det dags för middag, råddjursgryta, potatis, god sallad och rödvin i glasen. Väldigt gott. Även Freddan och Johannes kikade förbi. Vi satt alla i soffan sen och kollade på melodifestivalen och avnjöt en god efterrätt. Vid 22 tiden gick jag och Freja hemåt, bäddade ner mig i soffan och kikade på film. Vid 1 tiden stupade jag i säng, så trött.

Imorse vaknade jag strax före 8. Kunde inte sova nå mer. Gick upp och möttes av solsken och -9 grader. Tog en morgonpromenad med Freja och nu sitter jag här i soffan med datan i knäet och tittat på nyhetsmorgon. Har nyss ätit frukost bestående av havregrynsgröt, rivet äpple och kanel och så en smörgås med skinkost på. Det smakade bra. Nu blir det en kopp kaffe och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Imorgon ringer kl tidigt och det är dags för första dagen på undersköterske utbildningen, lite nervöst faktiskt. Men det kommer gå så bra och det ska bli så kul och spännande. Ska kika igenom vård och omsorgsboken idag, det är den kursen vi börjar läsa imorgon!

Hoppas ni alla haft en bra helg ♥

Fredag

Då var det åter fredag och helg igen, mysigt! Det är nått speciellt med helgerna, dom är liksom lite heliga. Denna helgen blir bara lugn. Idag har jag och Nettan varit iväg och tränat 1 timma. Härligt att få börja komma igång med träningen igen efter förkylningen, sen åt vi en nyttig och god lunch där. Nu har jag alldeles nyss satt mig i soffan, tänt en massa ljus och hällt upp ett glas med rödvin. Dags för fredagsmys med let`s dance.

Morgondagen får det bli en skön sovmorgon, god lördagsfrukost och sedan en långpromenad. Sen ska jag umgås med Jonte, pappa och Monica. Jonte och Malin kommer hem ikväll, ska spendera sin helg här i Hälsingland. Malin hos sina föräldrar och Jonte med oss. Han ska bjuda oss på mat imorgonkväll och sen ska vi se på melodifestivalen och avnjuta en god efterrätt.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig och mysig helg ♥


Lite tidsfördriv

Nämn något som gjorde dig glad igår: att jag äntligen fick köket målat.
Vad gjorde du kl 08 imorse: hade presic vaknat, sov till 7:40 idag.
Vad gjorde du för 15 min sedan: drack en kopp kaffe och kollade facebook.
Det sista du sa högt: hej då ses på lördag (pratade med pappa)
Det senaste någon sa till dig: ja de gör vi, höres mer imorrnkväll med.
Vad har du druckit idag: 2 koppar kaffe och vatten.
Vad var det senaste du åt: kålpudding, potatis, lingonsylt och en hårdmacka.
Vad var det senaste du köpte: yoghurt och frukt.
Vad är det för färg på din ytterdörr: ful träfärgad (tråkiga lägenhetsdörrar)
Vad är det för väder hos dig nu: det snöar och är -1,8 grader.
Godaste glassmaken: hallonyoghurt glass, mums! 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: jo visst kan de hända :-)
Sover du tungt: ja ibland.
Drömmer du mardrömmar: det händer ibland, senast var i helgen.
Trivs du med ditt jobb: har ju inget fast jobb utan bara timvik inom äldreomsorgen och där trivs jag. 
Favoritklädsel: är jag bara hemma så är det skönt att gå omkring i mysbrallor, annars är det leggings, långa koftor. 
Favoritlåt just nu: oj vad svårt då, finns ju så mycket bra låtar nu ju, kan inte välja en.
Vad ser du om du tittar till höger: freja som sover i sin korg.
Vad gör dig glad just nu: att Jonte (yngsta brorsan) kommer hem ihelgen, ska bli så kul att träffa han igen. Var ett tag sen man såg han.
Vad ska du göra härnäst: städa och handla på ica.
Höger eller vänsterhänt: höger.
Humör just nu: lite småtrött men glad.
Favoritgodis: choklad såklart :-)
Kläder just nu: svarta mysbrallor och en vit tröja.
Sommarplaner: sommarjobba, vara uppe i stugan, umgås med familj och vänner, ett besök till Stockholm, sen så har jag inget mer inplanerat än :-)
Hur många kuddar sover du med: 2 st.
Spelar du något instrument: näpp.
Morgon eller nattmänniska: både och.
Vad är viktigast för dig: familjen och vännerna. 
Är du kittlig: haha ja.
Snarkar du: tror inte det.
Stjärntecken: skytt.
Äckligaste insekten: helt klart SPINDLAR!! 
Längtar du mest efter just nu: våren och sommaren.

Idag har jag varit hos pappa och Monica och hjälp han att baka matbröd. Gjorde frukostfrallor och grovlimpa med lingonsylt i. Och självklart skulle jag bränna mig då jag tog ut den första plåten ur ugnen. Aj som faaaaaan va ont det gjorde. Kommer bli ett fint brännmärke sen. Sitter där som ett fint minne.

Nu ska jag ta och städa och sedan gå och storhandla. Hoppas ni alla har en trevlig torsdag! Och tack för alla fina kommentarer man får, ni är för gulliga ♥

Tänk vad lite färg kan göra

Jag behövde inte åka på datakursen idag, pratade med min studievägledare och hon fixade så att jag slipper läsa datakursen igen. Har ju redan ett gymnasiebetyg i data så det är väldigt onödigt att läsa den igen. Känns så skönt. Kan man fokusera 110 % på undersköterske kurserna istl.

Bestämde mig för att måla idag, då jag endå blev hemma och vädret inte var det trevligaste. Det är -4 grader, blåser som bara den så att snön yr. Tog äntligen bort den grymt fula bården som satt på väggarna i köket och det tog sin lilla tid, satt som berg. Sen har jag målat väggarna vita. Nu är det så fräscht och fint i köket. Tänk vad lite färg kan göra.

Ska nu ta en välbehövlig dusch och sen slappa i soffan och kolla på tv. Trött efter all målning idag och ryggen värker. Blir nog att lägga sig i tid ikväll, känns som det nu. Så man är pigg imorrn då man ska baka och laga mat med pappa.

Ha en forts trevlig onsdagkväll allihop!

Lista

1. VAD HETER DU?
Karin Maria.

2. VAD HAR DU FÖR KLÄDER PÅ DIG NU?
Jeans leggings, vit tröja och raggsockor, fryser.

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Ingen musik just nu, utan har tv:n på. Tittar på halvåtta hos mig.

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Lagade mat hemmagjord pytt i panna, tog en promenad med Freja, duschade och tittade sen på halvåtta hos mig och familjen annorlunda. La mig vid 21:30 för att läsa, flickan som lekte med elden av Stieg Larsson.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Risgrynsgröt och en hårdsmörgås.

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Klart och -20.

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Min vän Lotta.

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Ja helheten, ögonen och snygga, lagomt musklade överarmar är ju bara för sexigt :-)

10. HUR MÅR DU IDAG?
Mår bara bra, lite småtrött bara. Somnade alldeles för sent igår, kunde inte slita mig från boken fast jag visste att jag skulle upp tidigt.

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Har väl ingen direkt favorit med dricker kaffe, te, ramlösa med nån god smak, vatten, mjölk.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Strawberry daiquiri.

13. FAVORIT TV-PROGRAM?
Lets dance, Idol, Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Melodifestivalen, I en annan del av Köping, Halvåtta hos mig.

14. HÅRFÄRG?
Mörkbrunt och just nu lite slingor i.

15. ÖGONFÄRG?
Blåa.

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång.

17. SYSKON?
Ja tre st äldre bröder.

18. FAVORITMÅNAD?
Sommarmånaderna och december runt jultid.

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Wallander Innan Frosten på tv:n i söndags.

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Fredag och lördag.

22. FAVORITHOBBY ?
Fotografera och inredning.

23. FAVORITLÅT(AR)?
Finns för många bra så de blir svårt att välja men min absoluta favoritlåt är Fields Of Gold med Sting.

24. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar.

25. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Båda såklart, mysigt :-)

26. HUR BOR DU?
I en mysig lägenhet.

27: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Läser mycket böcker, har alltid en bok att läsa. Just nu är jag inne i en deckarperiod, men annars läser jag verklighetsbaserat.

28. FAVORITSPEL?
Frågesport spel.

29. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGA?
Haha nej.

30. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nej.

31. ÄR DU ROMANTISK?
Ja de är jag nog :-)

32. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, det är jag.

33. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Ta en morgonpromenad med Freja, sen göra mig iordning för att åka till skolan och ha första datalektionen. Börjar ju inte förräns på måndag 8 feb. Men eftersom jag måsta läsa datakursen för att få poängen för csn, så ska jag iväg på första lektionen imorgon. Då jag kommer hem vid 17:45 blir det att laga mat, ta en dusch och sen ha en mysig kväll i soffan med tv.

34. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
19:45.

Nu ska jag koka mig en kopp med skogsbärste och mysa ner mig under filten i soffan och titta på halv åtta hos mig och sedan bygglov. Sen får det bli sängen och läsa en stund innan man ska sova.

Ett riktigt busväder

Är åter hemma igen efter en jättemysig och trevlig helg hos Anders, Anna, Alfred och Viola. Vi har inte gjort så mycket på grund av det tråkiga väder vi haft. -15 och -25 grader har det pendlat mellan och så har snön vräkt ner. Men på lördagen var vi ute en sväng innan lunch och åkte pulka och busa i snön, vilket nog var roligare för mig och Anna än Alfred, *skrattar*. Han tröttnade efter ett tag, men inte vi vuxna. Blev som barn på nytt :-) Så roligt. Har spenderat den mesta tiden inomhus och lekt, tittat på film och bandy, lagat god mat, bakat bröd och kladdkaka och skrattat en hel del. Igår var vi på babysim för Viola. Hon fick bada med mamma och pappa medans jag och Alfred tittade på.

Kom hem till mig igen vid 7:20 imorse. Skönt att vara hemma igen, borta bra men hemma bäst! Just nu är det -20 grader och ett tätt snöfall utanför mitt fönster, ja man kan säga att snön vräker ner igen. Suck! Får bli en innedag. Ska ta och baka lite bröd och läsa en stund och även beställa mer kurslitteratur till undersköterske utbildningen. Men först en stor kopp kaffe, känns att man varit vaken sedan 5:15 imorse. Gääässp!

Hoppas ni alla haft en trevlig helg och ha en fortsatt trevlig vecka ♥
RSS 2.0