Bokmal

När man kom hem så möttes man av ett väldigt trevligt litet paket som kommit med posten, nämligen mina böcker jag beställde :-) Nu har man sommarläsning!


Nu blir det Sommar med Ernst, Durham County och en kopp te.

Underbara lediga dagar

Mini semestern är nu över och man är åter på hemmaplan igen. Skönt det också, det är som man säger borta bra men hemma bäst. Har ialf varit 4 härliga dagar fyllda med skratt och lek med lilla charmiga A, ikeabesök, fika på ett mysigt cafe, promenader, cykeltur, besök på fäbodvall och massor av god mat!

Här bjuder jag på några bilder från min lilla mini semester.





Här i detta mysiga och charmiga hus har jag tillbringat min helg. Så fridfullt och tyst här ute, med naturen runt knutarna. Underbar utsikt från framsidan av huset.







Deras underbara trädgård bjuder på många olika sorters blommor, mycket olika rosor. Fotade några av alla vackra blommor.



Lilla charmiga A, hjälper pappa att klippa gräset :-)



God fika på det mysiga cafet.

Idag bjuds det på regn och åter regn. Vilken sommar. Det var ju så fint och varmt tidigare, var det den enda sommarvärme vi får i år?! Hoppas att juli och augusti bjuder oss på härligt sommarväder. För det vill vi alla ha.

Både jag och Freja är trötta idag, hon ligger i sängen och sussar och sover, medans jag sitter här och gäspar och dricker en kopp kaffe. Ska snart ta och dammsuga av lite, fortsätta att tvätta, stryka arbetskläderna och fundera ut vart jag ska ha sakerna jag köpte på ikea i lördags. Läre hålla mig sysselsatt annars somnar jag :-)


Mini semester



Jobbar en kort dag idag, sen är man ledig i 4 härliga dagar. Som ska spenderas hos min äldsta bror, hans fru och så lilla charmiga A.

Så jag och Freja önskar alla en trevlig helg nu. Åter på måndag.


Sjung ut i fin stämma

Man vet att det är sommar då allsång på skansen börjar. Jag tycker det är så somrigt och mysigt. Så sjung ut i glad stämma allihop nu, tralla med i alla låtar. Sjung och var glad..!! :-)

Tisdagstema-förvaring

Åter dags för tisdagstema. Och dagens tema var förvaring. Här hemma finns förvaring i många olika skepnader, visar upp några.




Har jobbat idag, 8-13 bara. Sen var man och köpte färg till min nya bokhylla, som håller på att bli förvandlad med lite färg, vit. Så snart kommer en ny förvarings sak att flytta hem till mig, när den blir färdigmålad vill säga :-) Just nu står den i pappas garage. Ska ta och måla klart hyllan imorgonkväll.

Promenad med Frejafisan nu innan kvällsmaten ska lagas.

EFIT

Det var ju dags för ett foto i timmen igår, men eftersom jag jobbade då, så tar jag det idag istl. Så här kommer min dag i bilder.


7:30 Vaknar. Myser med Freja en stund innan jag stiger upp. Går på toa, tvättar av mig lite och klär på mig för att gå ut med Freja.



8:30 Frukost och morgonkaffe. Freja får även sin frukost.



9:30 Har varit på ica och handlat lite.



10:05 Tar en promenad med Freja och mp3 spelaren. Åskan hörs på långt håll.



11:15 Pysslar med blommorna på balkongen, vattnar och så. Har en del blommor detta året, så mysigt med blommor. Så ska de vara då de är sommar :-)



12:15 Tar en dusch, sminkar mig och gör mig iordning.



13:20 Åker till Lotta och Lars för att hälsa på dom nya familje medlemmarna Adrian och Lucas. Svänger även förbi mammas grav för att vattna blommorna.



17:50 Hemma igen, åh så söta dom var tvillingarna. Så liten och så go. Nu börjar man längta efter egna :-) Har nyss ätit middag och nu väntar disken.




18:25 Tar reda på den tvätt som torkat.



19:00 Freja tycker vi ska ta en promenad, så vi gör det :-)




20:00 Äter jordgubbar och tittar lite på tv. Detta får bli dagens sista bild.










Sill, mygg & midsommar

Då var midsommarhelgen förbli, vad fort det gick tycker jag. Vädret var faktiskt förvånansvärt bra, kom en riktig skur på midsommaraftons förmiddagen, men på kvällen var det uppehåll. Helgen har varit jättebra fast man jobbat. Tänkte jag skulle berätta lite vad som hänt i helgen. Min midsommar i ord.

Midsommarafton: började jobba kl 6:45 till 15:45. Lungt och skönt på jobbet, blommor överallt, midsommarstången klädd ( en mini variant som stod på ett bord i matsalen) gamlingarna finklädda och alla glada. God mat och efterätter. Fick faktiskt sluta tidigare, mycket snällt. Duschade och åkte vespa direkt upp till stugan där det var full fart med att klä midsommarstågen, härligt väder och såndär mysig stämmning midsommar bjuder på. Fick ett glas vin av Malin, vi satt ute och pratade allihop en stund, medans hundarna och ungarna lekte runt omkring oss. Vid 19:30 tiden satt vi alla samlade runt långbordet på gräsmattan och åt en underbart god grillbuffe. Senare vart det kaffe och efterrätt. Gick och la oss vid 23:30 tiden.

Midsommardagen: Freja väckte mig vid 6:20, kissnödig. Sen somnade vi om till 8:30. Åt en god frukost tillsammans med allihop. Sen tog jag, Freddan, Jonte, Johannes och Andreas en tur på vesporna och crosscykeln. När vi kom tillbaks åt vi en lunch. Åkte till jobbet vid 14:30 tiden, började jobba vid 15:45. En kort kväll hade jag till 20:45,de var härligt för då fick man tid att umgås med familjen på dagen.

Söndag: har jobbat 8-15. Har hämtat Freja hos pappa, lagat mat och duschat. Nu ska vi ta en promenad sen ska vi mysa i soffan hela kvällen med bra film. Har ingen större lust att göra nått. Trött efter en stressig dag på jobbet. Tur man är ledig imorrn. Härligt!











Midsommar afton

Så var midsommar här igen. Jag och Freja önskar er alla en trevlig midsommarafton och helg. Själv jobbar man hela helgen, men det är bra arbetstider så jag hinner umgås med hela familjen i stugan, hela helgen. Det blir en helg full av god mat och dryck, dans kring midsommarstången, många skratt och några roliga lekar. Vi har alltid så roligt när vi är tillsammans allihop. Ni är guldvärda!

|kram|



Nu väntar en god frukost innan man beger sig till jobbet.

Utmaning

Hittade denna utmaning hos Sofie

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Nykär i min kille (som jag hade i 4 ½ år) livet lekte och allt var coolt haha

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
Ringa min hjärtläkare för att prata om återkoll och boka en tid (gjort)
Baka en chokladkaka (står i ugnen)
Dammsuga (snart)
Åka till stan ( på eftermiddagen)
Handla mat (på kvällskvisten)

3. Godis jag gillar?
Jag är ingen godismänniska, men nått jag inte tackar nej till är ialf choklad

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Bygga mitt drömhus, spara pengar på ett konto, shoppa, resa, ge min familj pengar och skänka till cancerfonden

5. Städer som jag bott i?
Har inte bott i nån stad. Bor i ett samhälle nu i Hälsingland. Men mitt flyttlast går till Stockholm om några år

Denna utmaning skickar jag till alla som känner för det.




Gul & blå



Fotbollskväll för hela slanten :-)

Surrig i skallen..

Nu har man jobbat första dagensommarschemat och det känns bra, det känns liksom inte nå speciellt med tanke på att man varit där och jobbat så mycket sen februari. Trivs kanonbra med personalen och alla gamlingarna är charmiga på sitt sätt. Känner mig surrig i skallen ikväll, haha. Man blir väl som man umgås, som man brukar säga. Kanske blir senil och glömmer bort vart jag bor och vad jag heter innan sommaren är slut *fniss* Närå ingen fara.

Kvällen blir lung, förkylningen är samma som igår, lite småsnorig bara och huvudet känns tungt. Om de endå kunde bryta ut riktigt nångång, än att man ska gå såhär. Håller på och tvättar, de är enda aktiviteten som står på schemat för min måndagkväll. Har nyss satt mig ner här vid datorn efter att man ha duschat, lagat mat, diskat och hämtat tvätt och slängt in ny i maskinen. Undra vad tv:n har att bjuda på denna måndagkväll?! För tittar man ut så är det inte nått trevligt väder, regn emellanåt och sen uppehåll. Perfekt för en myskväll framför tv:n.


Avslutar detta inlägg med att visa bilder på pappas "gäster". Han har en stor damm på sin tomt på baksidan, och varje år så är det en knipa som flyttar in i fågelholken som finns där. Och igår hade hon utökat sitt bo med 9 st gulliga, små fågelungar som simmade runt och plaskade och såg ut att ha det såå bra!



Ser ut som vattnet är grönt, men de är det inte :-) Gräset speglar sig.
Denna dammen plaskade man själv runt i då man var liten och hade sommarlov. Minns att vi byggde en liten flotte som vi åkte på. Lekte sjörövare och hade det så kul. Badade tills man såg ut som ett russin :-)

Sommarbilder

Härliga sommar, har så mycket fint att bjuda på. Tog med kameran på långpromenaden imorse. Här kommer lite sommarbilder.











Jag nyser och nyser idag, det kliar i halsen och ögonen och näsan rinner. En blandning mellan pollenallergi och förkylning, det kom ju lämpligt med tanke på att man börjar på sitt sommarschema på jobbet imorgon, vill inte gå och bli förkyld nu, tack! Får ta och kurera mig idag, med lite alvedon, allergimedecin, citron te och halstabletter.

I övrigt har helgen varit kanonbra, förutom vädret då som växlar. Regn, solsken, regn, solsken... Fredagen var det födelsedagsfika och fotboll. Igår umgicks man med J och M som var på besök från stockholm, plus att man jobbade på kvällen. Och idag ska jag som sagt kurera mig och även åka till mammas grav och plantera nya blommor. Blir en lung kväll, klockan ringer 5:45 imorrnbitti.

Trevlig söndag!

Trevlig helg

Då var helgen här igen. Veckorna går så fort ibland, man tycker inte att man hinner med riktigt. Ibland önskar man att man skulle kunna stoppa upp tiden lite, bara lite grann. Min helg är fylld med födelsedagsfika, stockholms besök ( J & M kommer hem ikväll)  jobb och besök hos L och snusa på tvillingarna :-) Har längtat så att få hålla dessa små bebisar och bara mysa ett tag, finns väl inget som luktar så gott som små bebisar, hihi. Tänk när man står där själv en dag med ett litet knyte i famnen.

Imorse passade vi på att ta en långpromenad då de inte bjöds på nått regn. Härligt det var och solen tittade fram och värmde.

Nu önskar jag och Freja alla en trevlig helg!


2 dagar med lek och bus



2 dagar fulla av lek och bus har det blivit nu då jag och pappa varit barnvakt åt ungarna. Lilla J 5 år gammal minstingen i gänget är ett härligt litet charmtroll med mycket frågor och ideer. Han och A hjälpte mig att baka bullar på tisdagkvällen, så duktiga. Och dom vart jättegoda. Provsmakade dom till fotbollen senare på kvällen med rabarbersaft och kaffe. Men lilla J orkade inte kolla på hela matchen utan somnade tillsist i storebrors knä, så sött :-) Ja dessa dagar har varit fyllda med olika aktivitetet så att dom inte ska tröttna. Vi har hjälpt pappa ute på gården med olika saker, kört skräp till tippen, fiskat, snickrat, ut och gått med Freja och Cindy där lilla J plockade en bukett med blommor åt farfar. Sen har vi även spelat sällskaps spel och bakat en rabarberpaj som vi tog med till Monica igår där vi grillade hamburgare som avslutning på dessa dagar. Vädret har inte varit det bästa, värmen försvann tråkigt nog och byttes ut till gråa, tunga moln och regn och en termometer som inte visar några behagliga sommar temperaturer, hoppas att värmen kommer tillbaks snart, tänker på alla dom som får semester snart och alla barnen som har sommarlov, vilket ska vara fyllda med sol och bad.

Nu läre jag städa klart innan jag ska duscha och bege mig till jobbet.

Jordgubbar med mjölk





Finns det något som är godare än färska jordgubbar med mjölk en vacker sommardag? Det är svensk sommar, jordgubbar. Vi åt jordgubbar och mjölk och kaffe hos pappa ikväll, och det smakade gudomligt, dom var så söta och goda, presic sådär som jordgubbar ska vara.

Blir en liten bloggpaus nu eftersom jag och pappa ska passa ungarna tisdag och onsdag för F och N ska åka på kryssning och fira sin 2åriga bröllopsdag. Nu är det fullt med aktivitetet, grillning och såklart fotbollskväll imorrn som står på schemat dessa dagar. Och jag måste ju medge att det kommer nog inte bli så tätt mellan blogg inläggen nu då det är sommar på grund av mycket jobb och mina lediga dagar ska jag ta vara på och fylla med olika aktiviteter så som avkoppling, små resor, umgås med familj och vänner, bus och lek med Freja, långpromenader, lata dagar på stranden och lite annat smått och gott som hör sommaren till. Men helt kommer jag inte att hålla mig borta från bloggen, de kommer jag inte att klara :-)

Trevlig sommar önskar jag er alla!


Bild lånad från arla.se

2 år av sorg och saknad

För 2 år sedan denna dagen kl 10:50 somnade min älskade mamma in för gott efter en kort tids sjukdom. Allt gick så fort. Saknar dig så mycket min älskade mamma. Du var min allra bästa vän, min trygghet. Vi gjorde så mycket tillsammans. Är så frukstansvärt tomt efter dig, det går inte att beskriva med ord. Det känns som om man levt i en bubbla i dessa 2 år, jag tycker de gått så himla fort men endå inte, känns som om man inte gjort nått. Känns så konstigt. Tankarna om mamma finns där varje dag men mer sånna här dagar, man tänker tillbaks på den sista tiden man fick med henne, vad man sa, vad som hände osv osv. Är så glad att jag stannade med mamma på sjukhuset dom 3 sista dagarna i hennes liv. Vi fick ha våran tid tillsammans alldeles ensam. Jag visste inte då att det var så nära tills mamma skulle somna in, men jag tror att hon kände på sig att slutet var nära och därför sa att hon ville att jag skulle stanna kvar med henne. Är så glad att jag gjorde det, fick hjälpa henne, trösta och krama. Och säga en sista gång att jag älskade henne och att hon var världens bästa mamma! 

Många säger att dom beundrar mig som är så stark och orkat leva vidare, och jag förstår inte själv hur jag orkat levat vidare efter denna stora förlust. Men jag tror/vet innerst inne att det är mamma som hjälpt mig för hon vill inget hellre än att jag ska leva vidare och må bra. Hon vill att jag ska uppfylla mina drömmar.

Jag vill tacka mina underbara bröder, pappa och vänner. Utan er skulle jag inte sitta här idag. Ni fanns där och stöttade, såg till att jag fick hjälp, lyssnade, tröstade och skänkte trygghet. Ni är guldvärda allihop! Älskar er.
Och jag vill tacka M för att du finns där för min pappa, jag hade väldigt väldigt svårt att acceptera dig i början, tyckte inte alls om det. Men nu accepterar jag dig fullt ut och är så glad att du kom in i pappas liv. Tror inte han skulle klarat det så pass bra som han har gjort om inte du funnits.

Älskade, underbara mamma vad vi saknar dig! Vi ses i himmlen.
Stor kram



Bjuder på några bilder från helgen i stugan, den platsen som mamma tyckte allra mest om att vara på, hon riktigt njöt av alla stunder hon fick vara i stugan.





Nu ska jag ut och plocka en fin bukett med blommor åt mamma, som hon ska få ha vid sin grav.

Värmeböljan fortsätter

Ja jag säger då det, vad är det för tropiskt hetta vi fått? :-) Idag är det ca 33 grader i skuggan (!) i varmaste laget idag, till och med jag tycker det, jag som aldrig annars klagar på värme (är en riktig fryslort hihi) Men idag är det för varmt. Luften står stilla, sol från klarblå himmel och så varmt i skuggan. Man vet liksom inte riktigt vart man ska ta vägen, dessa dagar vill man vara på badstranden, så man har närhet till vatten och svalka av sig, men jag har jobbat idag 8-15:30 och jag kan då bara säga att det var som en bastu inne på jobbet. Stackars gamlingar blir alldeles utslagna av denna värme. Men vi ska inte klaga nu då värmen äntligen kommit, hoppas den håller i sig. Men vi svenskar blir aldrig riktigt nöjda :-)

Tänkte passa på att önska alla en trevlig national dag och helg. Åker nämligen till stugan imorrn kväll efter jobbet och stannar där hela helgen för lite avkoppling med sol, bad, promenader, bra läsning, grillning och lite fiske. Känner att jag behöver få en helg med lugn och ro. Dels en förkylning på G tror jag för halsen värker, plus denna envisa pollenallergi, och så är det på söndag 2 år sedan min älskade mamma somnade in för gott! Tung helg med andra ord. Fy!





Tisdagstema-Upp




Temat för idag var upp. Vad ser jag om jag vänder blicken uppåt? Jo en klarblå himmel, härligt! Det fina vädret håller i sig och det tackar vi för. Man är ute hela dagarna och bara njuter av att sommaren är här, så nu hoppas man verkligen att denna värme är här för att stanna. Ingen kyla nu tack.




Doften av sommar



Doften av syren sprider sig i min lägenhet. Står en bukett med dessa vackra blommor på mitt köksbord. Detta hör sommaren till. Nu ska jag äta en god frukost och sen blir det ett besök hos frissan, handla mat och köpa blommor till balkonglådan och så hem till pappa.

Ha en trevlig måndag allihop! Och jag vill tacka för alla fina kommentarer jag får. Tack!
|kram till er alla|

Sommarvärme!!

Nu har sommaren verkligen kommit igång. Vilken värme vi har/haft dessa dagar, idag är det ca 30 grader i skuggan och nu för varje dag som går så kommer det fler och fler sommarblomster, denna tiden är så himla härlig!

Helgen är snart förbi, vad fort det går. På fredagen var jag och Nettan och ungarna till Gävle och shoppa. Tog x-tåget dit. Shoppade en del, så nöjd. Åt en underbart god lunch, åkte hem vid 14 tiden. På kvällen tog jag vespan till stugan där pappa, Freja och dom andra vovvarna redan var. Där bjöds det på grillad lax. Satt ute i värmen till kl 22, gick och la oss då, alldeles utmattade av shoppingturen och värmen.

Lördagen vaknade jag vid 7 tiden. Pappa hade stigit upp redan vid 5 tiden och tagit cykeln och cyklat en tur med sina vovvar. Åt en god frukost ute på altan och tog sen en långpromenad med Freja, där vi vart vettskrämda av en älg haha. Ja han skrämde oss med sitt prasslande i skogen, tills han visade sig. Då vart vi lättade av att det bara var en oskyldig älg. Sen åkte jag och pappa ut på sjön för att fiska med kastspö. Jag fick 2 st fiskar :-) Härligt väder. Åkte hem vid 14 tiden, pappa och vovvarna stannade kvar. Tog och solade på balkogen då jag kom hem. Kvällen var lugn eftersom man skulle upp kl 6 för att åka och jobba. Avnjöt en sallad och kall cider på balkongen, satt där tills kl 20, då jag gick in för att se på sommarkrysset. Ca 28 grader varmt på kvällen, så underbart. Man blir så glad.

Idag har man jobbat 7-12:30. När man steg upp imorse vid 6 tiden var det redan 15 grader varmt ute, så härligt att ta vespan till jobbet. Kom hem vid 13 tiden,satte mig och solade på balkongen ett tag innan man duschade och åkte bort till pappa för att vänta på att han skulle komma hem med Freja. Satt ute där på baksidan i solen och läste, så mysigt. Dom kom hem vid 19 tiden. Freja fick gå till badstranden för ett kvällsdopp.

Nu ska jag njuta av kvällssolen på balkongen innan filmen på fyran börjar. Bjuder även på några bilder från gårdagen.

Trevlig söndag!







RSS 2.0