Födelsedag

God förmiddag! Måndagen den 29 november år 1982, föddes lilla jag kl 8:14. Har fått fina grattis sms och fina gratulationer på facebook, gulliga ni är. Så idag blir man 28 år. Hua vad åren går, börjar känna mig gammal, haha! Vaknade tidigt imorse och hade ont i halsen, typiskt tänkte jag. Hade ju planerat att åka och träna på morgonen så som jag gör på måndagar, men idag fick jag snällt stanna hemma och vila! Man känner nu hur bra man mår av träningen då man kommit igång igen, och man känner att man behöver träna. Får vila nu, så man kan träna på torsdagkväll istl.

Gick ialf upp imorse då jag vaknade för att göra iordning en kopp te, medans tevattnet kokade kikade jag på termometern och den visade minus 19,8 grader..!! Kändes genast mycket bättre att få stanna hemma och vila idag, nu gjorde det inte alls så mycket att man vaknade med halsont och småsnorig på sin födelsedag och att man inte kunde åka och träna. Hittills har jag hunnit med och tvättat en maskin med tvätt och varit på ica och handlat, en kall promenad dit kan jag lova, men ser att graderna kryper neråt, visar just nu minus 11. Ska krypa upp i soffan nu och dricka en kopp kaffe och läsa nya nr av tidningen hälsa och även kika i hus och hem som jag bara lusläste förra veckan, ska även fortsätta att sticka på min halsduk och bara mysa inomhus hela långa dagen!

Ha en toppenbra dag allesammans! Kram på er.



Myspys inomhus!


Första advent & en mysig söndag!

Godkväll på er. Söndag och första advent. Det första ljuset brinner så vackert här hemma hos mig just nu, och stora snöflingor utanför mitt fönster, mysigt värre. Jag sitter i soffan, proppmätt efter allt fika man stoppat i sig idag. Familjen har ju som sagt varit här och fikat idag och firat min födelsedag, fast jag fyller imorgon. Alltid lika mysigt att umgås med familjen, men är tråkigt vid sånna här stunder att Jonte och Malin bor i Stockholm, man saknar dom. Även du älskade mamma är så saknad! Är alltid lika jobbigt och tomt att fira födelsedag utan dig, älskade mamma ♥

Vi har fikat gott och skrattat massor. Fick jättefina presenter, grått garn av alpaca ull och stickor, har länge sagt att jag vill lära mig och sticka igen. Min älskade mamma lärde mig för några år sedan, men har tyvärr glömt hur man gör. Men nu kände jag att jag ville lära mig igen och sticka en halsduk, så idag fick jag garn och stickor, Anna lärde mig idag, så nu är jag på gång och det är jättekul. Sen fick jag denna fågelbok, något jag också önskat mig länge, en jättefin ljusstake som ser ut som ett hjärta, tvål och handkräm och duschkräm som doftar apelsin och choklad. Jättenöjd med dessa fina presenter.

Ska nu mysa i soffan och kika på ensam mamma söker och beckfilmen. Man blir trött av att ha främmande :-) Ha en fortsatt mysig första advent allesammans. 



Det första ljuset är tänt, mysigt.



Tårtan som jag bjöd på idag.



Freja, är jättetrött efter denna dag :-)

Julmarknad

Godkväll på er allesammans! Hoppas allt är bra med er alla och att ni njuter av helgen. Idag har jag bakat det sista tills imorgon då min familj kommer på födelsedagsfika, jag fyller inte förräns på måndag men dom kommer och firar mig imorrn istl. Sen så har jag varit iväg på julmarknad med Nettan. Köpte lingonglögg, nougat och en söt liten väska. Hade tänkt att ta en promenad då jag kom hem, med Freja. Men vädret tillåter inte. Det har envist legat på minus 11-14 grader nu flera dagar i rad. Tog en promenad igår, men ack så kallt det blev, kinderna var alldeles röd rosiga då man kom in. Då hade man önskat att man hade en kamin, man kunnat kura ihop framför.

Har alldeles nyss ätit mat, ikväll blev det fläskfile med klyftpotatis och ädelostsås, så gott! Ska ta och diska undan nu, sen krypa upp i soffan med lite lingonglögg, massor av tända ljus och så en film. Lördagsmys hos mig.





Detta är lingonglöggen jag köpte idag, har än bara luktat på den och den doftade ljuvligt! Så jag antar att den smakar lika gott :-)

Redo för advent

Godkväll på er i snöyran! Fy säger jag då bara, vilket väder. Det har snöat hela dagen och blåser kraftiga vindar, så att snön yr omkring utanför mitt fönster. Passar väldigt bra att få vara inomhus och mysa en sån kväll som denna. Har suttit och skrivit lite på den sista inlämnings uppgiften i denna kurs, men ska nu ge mig. Tror även att Freja tycker det, som lagt sig på min skolbok, haha!

Ska koka mig en kopp te och mysa under filten och titta på bonde söker fru och Maria Wern. Imorgon är det skola mellan 8:30-16, sen ett step-styrka pass på rehab på kvällen med Anna.

Ha nu en fortsatt mysig onsdagskväll i snöyran. Kram på er.



Såhär ser det ut i mitt fönster i tvrummet. Advents fint och stämningsfullt!





Och såhär ser det ut i köket.



Tisdag och snöväder

Godkväll på er allesammans! Då var det åter tisdag igen då, och till helgen stundar advent. Tänk att det imorgon är 1 månad kvar till mysiga julafton, längtar! I söndags efter vi kommit hem från 4års kalaset hos gofisen Alfred så kunde jag inte hålla mig längre utan då åkte ljusstaken och adventsstjärnan fram, likaså julgardinerna. Jaja det kanske var liiite för tidigt att sätta upp julgardinerna, men jag tycket att jag lika gärna kunde göra det då jag plockade fram till advent. Så nu är det riktigt mysigt här hemma hos oss.

Igår hade vi som vanligt självstudiedag och dagen började med träning på gymmet med Anna på morgonen. Sen hem och tvätta. Sen orkade jag inte sätta näsan i boken och plugga, så jag struntade i det helt och hållet. Den sista inlämnings uppgiften i etik och livsfrågor i vård och omsorgs kursen får vänta tills på fredag. Känner att jullovet är så välkommet nu!

Idag har vi ialf haft en lämplig skoldag, vi var på teater på förmiddagen och sen efter lunchen tittade vi på en film och sen diskuterade vi kring den. Skönt med sånna här skoldagar ibland med. Kom hem vid 16:30, började direkt med maten som ikväll blev gulaschsoppa, så gott och det passade alldeles utmärkt att äta en varm soppa denna tisdag, idag har det snöat stora, fina snöflingor MEN det blåser iskallt och starka vindar med -8 grader. Buuuurrrr säger jag. Myser inomhus ikväll under filten, med en kopp te och kikar på tv. Å såklart tända ljus!

Ha en fortsatt trevlig kväll. Kram på er ♥

Stämningsfullt

Godkväll i stugorna! Hoppas ni alla haft en strålande lördag så långt. Min lördag har varit lugn. Unnade mig en behövlig och skön sovmorgon imorse, sen så har jag bakat lussebullar. Perfekt väder att vara inomhus, har snöat hela dagen lång. Mysigt värre! Man kommer verkligen i julstämning, nästan så jag var på väg ner till förrådet idag för att ta upp ljusstaken och adventstjärnan, men får hålla mig tills måndag ialf, när jag har planerat att adventspynta. Lussebullarna blev ialf gudomligt goda. Provsmakade en till kaffet.

Nu har vi placerat oss i soffan, dags för lite lördagsmys. Har tänt massor av ljus och ska snart kika på så mycket bättre och film. Och kikar man ut så ser man stora snöflingor falla. Känns mysigt att få kura inomhus nu!

Kram på er


Fredag och självstudiedag!

Åh vad härligt att det äntligen är fredag och helg, och för min del är det ledigt från skolan och självstudier. Tycker det är rätt skönt att ha självstudier varje fredag och måndag, man kan plugga i sin egen takt men endå hinna med att göra andra saker, idag blir det bara lite pluggande. Ska sätta mig ner och skissa upp hur uppgiften ska se ut och hur jag ska skriva, sen så sätter jag mig ner imorgon istl. Känner att jag måste få ha en dag utan plugg!

Igår var vi som sagt på ett step-styrka pass på Rehab på kvällen. Det var jättekul med lite för högt tempo för min smak ibland, man hade ju svårt och hänga med på alla steg hela tiden :-) Märktes nog att det var första gången jag gick på ett step pass. Man får verkligen upp flåset. Ska prova på detta pass fler gånger. Att hänga med i stegen ger sig nog med tiden. Ihelgen blir det ingen träning utan bara promenader, men på måndag är det dags för ett pass på gymmet. Känns så härligt att man kommit igång med träningen igen, man mår ju så bra av det.

Efter några dagar med minusgrader mellan 14-18 grader, så är det rätt skönt att termometern bara visar -7 idag. Ska ta en promenad nu, sen hem och städa! Ikväll blir det fredagsmys med god mat och idol.

Ha en toppenbra fredag och helg allihop. Kram på er.

En kall morgon

Godkväll i stugorna! Fy tusan säger jag då bara, nu har kallgraderna kommit. Imorse visade termometern minus 17, hade hellre legat kvar i den mysiga sängvärmen hela långa dagen. Jag tycker verkligen om vintern, men det behöver inte vara så himla kallt. Det räcker gott och väl med mellan minus 5 och 8 grader. Denna kyla påminde mig om att jag läre gå på skoaffären och köpa ett par till vinter stövlar. Och Freja är som mig, tycker inte om kylan. Så imorse var det skönt att få ha på sig sitt tjocka, varma vintetäcke tyckte hon. Nog om detta nu. Idag har det varit skola mellan 10-15. Vi började med en ny kurs igår, etik och livsfrågor i vård och omsorg. Rätt intressant kurs, men tung. Känner att jullovet lockar mycket nu, längtar! Vi har haft föreläsningar och gruppdisskutioner idag. Känner sig trött i huvudet nu, får bli en myskväll inomhus. Någon kvällspromenad lockar inte nu då det är så kallt. Får bli en varm dush, lägga en ansiktsmask, klä sig i myskläder, koka en kopp te, tända ljus och krypa upp i soffan under filten och kika på bonde söker fru och grey`s.

Imorgon väntar sista skoldagen för denna vecka, så skönt att ha självstudiedagar varje måndag och fredag. Och imorgonkväll är det dags för träning med Anna. Vi ska gå på ett step-styrka pass på Rehab, få se hur mör man känner sig i kroppen på fredag *ler*

Ha en fortsatt mysig kväll allihop. Kram på er.





Denna röda lykta köpte jag på indiska då jag var till Gävle på höstlovet. Sa till mig själv att denna ska jag hänga fram i köksfönstret då jag adventspyntar, men kunde inte hålla mig tills dess. Så ihelgen hängde jag upp den. Ger ett mysigt sken.

En liten lista

Har sett denna lista på några bloggar, så jag tänkte jag skulle ta och svara på den jag med. Var ett tag sedan man hade en lista här på bloggen. Jag utmanar alla Er som känner att Ni har lust att svara på frågorna.

4 TV-program jag gärna ser:
1. Halvåtta hos mig
2. Bonde söker fru
3. Idol
4. SOS västkust mfl

4 saker jag gjort idag:
1. Var och tränade kl 8 imorse
2. Tvättat mellan 11-16 
3. Handlat på ica
4. Städat kylskåpet

4 saker jag längtar efter:
1. Advent och julen, det är den bästa och mysigaste högtid som finns!
2. Jullovet, denna termin har inte så roliga kurser
3. Då man är klar med skolan till sommaren och är utbildad undersköterska
4. Då jag ska hälsa på Lotta och Simon i Trollhättan och brorsan med sambo i Stockholm 

4 saker på önskelistan:

1. Att jag, min familj och vänner får vara friska och krya och må bra hela livet
2.Ta körkort, som jag sagt att jag ska göra då jag är klar med skolan
3. Att jag får bra betyg då man slutat skolan
4. Ett jobb efter man är klar med skolan

Då var det åter måndag igen och ny vecka och snart så är det första advent, längtar! Är så mysigt då man får pynta. Imorse var jag och Anna iväg på rehab och tränade på gymmet. Träningsvärken som jag hade i magen efter corepasset på torsdagkväll, har äntligen släppt. Nu känner man sig som en normal människa igen :-) Är så härligt att man äntligen kommit igång med träningen igen. På torsdag blir det ett step-styrka pass på kvällen och sen ska jag köra igång och träna på gym 1 gång i veckan.

Nu får det bli en myskväll i soffan, fullt upp hela dagen så nu ska jag varva ner och bara ta det lungt! Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!










 

 



 

En trevlig lördag

Godkväll på er. Då var det åter lördag och helg, underbart! Idag har vi haft besök av Lotta och hennes lilla hund Ebba. Dom är på besök här i Hälsingland i helgen, hos hennes killes föräldrar. Bor annars i Trollhättan, alldeles för långt bort! Tråkigt när en sån nära vän bor så långt bort. Man ses alldeles för sällan, så när man väl träffas är det så trevligt. Vi har suttit och prata i flera timmar över en kopp kaffe och massor av gott fika, medans Freja och Ebba busat! Tack Lotta för denna trevliga lördag, du är en vän för livet. Är tacksam för alla mina fina underbara vänner. Lotta, Lotta, Jenny och Helena. Ni fyra är mina närmaste vänner, tack för att ni finns! Älskar er.

Nu sitter jag här vid köksbordet och väntar på att maten ska bli klar. Den står i ugn och gottar till sig, inbakad kassler och jasminris till, ska bli så gott. Magen börjar kurra rejält nu. Sedan får det bli lördagsmys i soffan med tända ljus och filmen sex and the city 2. Imorgon tog jag på mig ett jobbpass på kvällen mellan 14:30-21:30. Dom ringde idag och frågade om jag kunde jobba för det fattades folk och självklart ställer man upp.

Ha en fortsatt trevlig lördag och helg. Kram på er.




Då var det dags!

Jajamänsan nu så är det äntligen dags att besöka gymmet igen. Har ju inte tränat sedan i början av sommaren. Träningen blev tyvärr lagd på hyllan under sommaren då man jobbade så fruktansvärt mycket. Då man väl var ledig då var det annat som var inbokat. Sen sa jag till mig själv då sommarjobbet var över och man började i skolan igen att nu ska jag komma igång med träningen igen, men ack så blev det ej. Har varit fullt upp med skolan och annat, så det som blivit träning för min del är dom dagliga promenaderna och så har jag varit iväg och simmat nån kväll. Men nu så, är det dags. Ikväll ska jag och en klass kompis Anna, åka på rehab för ett core pass. Känner mig peppad, så det kommer nog bli kul, men jobbigt :-) Antar att man kommer ha träningsvärk i magen imorgon.

Sluttjatat om träningen nu. Snön har även kommit hit till oss i Hälsingland. På tisdagskvällen vid 20 tiden började stora snöflingor falla och på onsdagsmorgonen då man vaknade och kikade ut så var det mycket snö på marken, mysigt! Hoppas att denna snö får vara kvar så det inte töar bort efter någon dag och det bara blir slask ute. Det hatar jag. Nu vill vi ha en fin vinter med snö! Och imorgon är den efterlängtade fredagen här, underbart!

Ha en fortsatt trevlig torsdag. Kram på er.

Tisdag hos mig

Godkväll på er. Då var det åter tisdag och sista dagen på vårat lilla höstlov, imorgon är det dags att bege sig till skolan igen efter 6 dagars ledigt. Denna vecka ska vi göra klart social omsorgs kursen för att nästa vecka börja med en ny kurs, etik och livsfrågor och även ändrade skoldagar. Vi kommer att gå tis-ons-tors istl, enda fram till jullovet. Det känns bättre att få ha självstudiedagar på måndag och fredag istl.

Igår var jag till frissan och klippte mig, ett efterlängtat besök. Man känner sig så fräsch och fin då man går ut därifrån och det känns att man blivit av med lite hår. Underbart med andra ord! Den 20 dec är det dags för nästa besök i frisörstolen och då är det både klippning och färgning, så man är fin till jul. Köpte även lite hårprodukter hos frisören igår och även en rosa mini plattång från OBH nodica på elaffären. Nöjd.

Idag har jag varit med pappa i skogen, mysigt och rofyllt i skogen. Men ack så kallt det blåste idag. Den varma duschen var efterlängtad då man kom hem. Nu sitter jag i soffan och myser med lite tända ljus. Utanför mitt fönster blåser det kraftigt, man bara väntar på att snö ovädret ska komma även till oss här i Hälsingland. Någon kvällspromenad lockar inte alls denna kväll, utan mys inomhus lockar mycket mer!



Igår köpte jag en ny blomma på blomsteraffären, hjärtan på tråd. Tycker den är en sådan söt blomma. Fick sin plats på skänken i tvrummet. Blev jättebra!

Alla helgon helgen

Godkväll i stugorna! Hoppas ni alla haft en riktigt mysig alla helgon helg. Det har ialf jag haft. Fredagen inleddes med en härlig morgonpromenad och lång frukost, sen var det dags att sätta sig ner och plugga, skriva klart den sista inlämnings uppgiften i social omsorg. Kändes så bra då jag var klar med den på eftermiddagen. Unnade mig en till promenad med Freja i den klara friska höstluften. Kvällen var lugn, med god mat och fredagsmys framför Idol.

Lördagen inleddes även den med en lååång frukost och sedan lite plock här hemma i lägenheten innan jag och Freja traskade ut på en långpromenad i det soliga och fina höstvädret. Vid 14 tiden kom pappa och Jonte och hämtade oss, dom hade varit i skolen och jagat älg. Åkte hem till pappa och Monica, där vi fikade lite och slappade en stund innan vi begav oss till kyrkan för att tända ljusmammas grav och även, farmor och farfars och mormor och morfars. Är så vackert att gå där på kyrkogården då det är alla helgons helgen och se alla ljus som lyser så fint i mörkret. Det är fridfullt och otroligt vackert. På kvällen åt vi en god middag hos pappa och Monica. Åt sedan kladdkaka som efterrät då vi kikade på så mycket bättre på tv4. Jag och Freja gick hemåt vid 22:30 tiden.

Idag har jag inte gjort så speciellt mycket, det har varit en lugn söndag. Har även bjudits på soligt väder idag med, så vi tog en skogspromenad. Sen har jag myst i soffan med en kopp te och läst i tidningen family living och fixat lite här hemma. Min söndag fortsätter att vara lugn och mysig. Ska kika på ensam mamma söker och sedan beckfilmen levande begravd.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll. Kram på er.




Tävling hos Sofie

Är med i utlottningen av två jättefina ljuslyktor från Månses Design, som Sofie lottar ut i sin mysiga blogg Sofies Stiltje. Vad med i utlottningen ni med! Kika då in på hennes blogg här.





Bild lånad från Sofie.

En tur till Gävle

Godkväll på er. Tänk att det redan är torsdag igen och imorgon är det fredag, härligt! Imorgonkväll kommer Jonte och Malin hem, Jonte kommer spendera helgen med oss här medans Malin umgås med sina föräldrar. Idag har jag varit till Gävle för återbesök på memira ögonlaserklinik. Det har nu gått 3 månader sedan jag gjorde min ögonlaserbehandling och ja, det är det bästa jag någonsin gjort! Så skönt att slippa ha glasögon och linser vilket jag nästan inte kunde ha, på grund av att jag blev så himla torr i ögonen. Ialf, återbesöket gick bra. Allt såg så bra ut, dock lite torr i ögonen ännu. Så jag ska fortsätta att droppa i blink 3 ggr per dag, det är ögondroppar som smörjer ögonen. Har även hunnit med en god lunch och shopping på stan. Var riktigt mysigt att strosa runt där ensam och ta shoppingen i sin tid. Kom hem med 2 st sorters skorpor hallon och saffran, som jag köpte på en mysig affär där dom säljer massor av olika kryddor, te, oljor osv. Handlade även en ny bh och ett linne på HM, boken "bedragen" av Katerina Janouch, en röd ljuslykta på indiska som ska tas fram till jul och hänga i köksfönstret, 2 olika sorters lösvikts te. Nöjd med min dag i Gävle.

Nu får det bli en lugn kväll hemma, ska koka mig en kopp te och prova någon av dom nya sorterna jag köpte idag och även mumsa på skorporna. Tända ljus och mysa i soffan och kika på tv. Tänk att man kan bli så slö och trött av en dag på stan.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll. Kram på er.


Långledigt!

Underbart, nu har även vi fått lite höstlov. Var i skolan igår mellan 9-13 och idag mellan 9-12, men nu så är vi lediga fram tills onsdag nästa vecka, härligt! Mitt lilla lov innehåller bla ett besök i Gävle nu på torsdag och ihelgen kommer yngsta brorsan med sambo hem. Sen ska jag även göra klart den sista inlämningsuppgiften i denna kurs, ta långa promenader, unna mig sköna sovmorrnar och långa lyxiga frukostar :-)

Idag efter skolan åkte jag, Anna, Jessica och AnnaKarin till Lilla K för att fira ledigheten med god lunch och kladdkaka som efterrätt. Trevligt. Just nu öser regnet ner här hos mig. Tur vi hann med en promenad innan regnet kom. Nu ska jag tända lite ljus, mysa ner mig i soffan. Äta clementin och titta på tv och bara koppla av och ta det lungt... och njuta av att lovet börjat!

Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll. Kram på er.

RSS 2.0