nyårsafton och förkylning

Då var det nyår då, och förkylningen kom lagomt till dess. Har varit småsnorig längen, men nu bröt de ut. Hade lite feber imorse, men den har släppt nu tack och lov. Kvällen ska jag och Freja tillbringa hos brorsan och hans fam, ska äta gott och ha de trevligt. Jag stod för efterrätten, har gjort en apelsin och chokladkaka med glasyr i smak av apelsin. Hoppas den är god. Smeten var ialf det, provsmaka den idag då jag baka *ler*
Hoppas man klarar sig från magsjuka ialf, för igår då jag jobbade var det 3 st gamlingar som hade magsjuka. Peppar, peppar ta i trä, vill inte ha magsjuka nu. Sist jag hade det var 2005 och då var det den där eländiga vinterkräksjukan, värsta magsjuka jag nånsin haft. Uscha. Men jag har då inte nå ont i magen, så då tycker jag att jag borde klara mig eller? Bara den inte bryter ut inatt. Fy vill verkligen inte ha magsjukan. Äter vitpeppar som en tok. Dom säger ju att det ska hjälpa. Få se då. Nä nu ska jag ta en till alvedon och krypa ner i soffan under filten och kolla på film innan den är dags att göra sig iordning för kvällen..host host...

Choklad och Apelsinkaka (till 8 pers)
2 dl socker
2 dl smör
3 ägg, vispade
3 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 msk mjölk
3 msk pressad apelsin (eller mer, smaka av)
rivet skal av en halv apelsin
GLASYR
3 ½ dl florsocker
2 msk pressad apelsin
lite smält choklad

Börja med att smöra och bröa en form med avtagbar kant. Rör socker och smöret i en skål tills det är ljust och luftigt. Tillsätt uppvispade ägg, lite i taget. Vänd sen ner mjölet och kakaon och sist mjölken. Smaksätt med apelsinjucien och det rivna skalet. Blanda väl. Häll i formen och grädda i ugn 190 grader ca 25 min.
Låt kakan svalna i formen några minuter innan du flyttar den på bakgaller/fat för att svalna. Häll florsocker i en skål och blanda i så mycket apelsinjucie att glasyren känns smidig. Bred glasyren på kakan och låt de stelna. Spritsa över smält choklad som dekoration. Färdig att äta.


min kaka, hade tyvärr inget att spritsa chokladen med så jag tog skeden.
Inte de finaste, men huvudsaken att den går att äta :-)

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG OCH FREJA!!

fredag och helg

Då var det helg igen då. Och snart är det nytt år oxå, vilket jag inte fattar. Tycker att detta året gått väldigt fort. Hoppas 2008 blir mycke bättre. Har jobbat idag, 8-13 och det gick bra. Sen storhandlade jag efter jobbet och så var jag på Ekmans och handlade ljus. Som jag tänd nu, älskar ljus, dom ger en sådan harmonisk och mysig stämning tycker jag. Inget mys utan ljus. Jag har även dammsugit, tagit reda på tvätt, duschat och lagat mat, det vart hemmagjord potatismos, torsk, sås på lime och citron och så sallad. Gott. Nu ska jag placera mig i soffan och kolla på film och äta lite fruktsallad och kinapuffar. Mumsigt!
Trevlig helg allihop.

filmkväll

Gårdagen var jätterolig, det var mycket folk ute och många som de var länge sen man träffa, så de var kul. Kom hem vid 2 tiden, stupade i säng på engång, så trött. Idag har jag promenerat me Freja i blåsvädret, tvättat, halvsovit i soffan me Freja framför filmen casablanca, lagat mat och nu ska jag sätta mig i soffan igen och kolla på film och inviga min nya tekopp jag fick i julklapp. En riktig slö kväll får de bli. Imorrn ska man iväg och jobba igen 8-13 sen får vi se vad helgen bjuder på. Kanske lite shopping.
 

annandagen och utgång

Ja då var snart julhelgen förbi, så fort det går. När man var liten så tyckte man att julhelgen var så lång och inte tala om julafton, man tyckte den var jättelång, man älskade den dagen. Fast de gör man ju nu oxå fast på ett annat sätt. Men de har varit väldigt tomt utan dig mamma, en plats som alltid kommer att stå tom. Känns så konstigt. Saknar dig så himla mycket! Gårdagen var det ju julmiddag hos pappa med hela fam. Fick även 2 st julklappar då, fick 2 st badlakan och 2 st glas änglar. Jättefina.

Dagen har inte innehållit så mycket ännu, vakna vid 8:30. Klev upp och åt frukost. Gosade med Freja i soffan ett tag och kollade på tv, hon fick sitta i mitt knä inlindad i filten, hihi. Bortskämd. Sen gick jag till pappa med henne och så tog jag en långpromenad med stavarna, har även skaffat mig en räknare till bloggen idag, kul och se hur många besökare man har. Nu ska jag ta och städa och sen slappa i soffan en stund innan de är dags att göra sig iordning och åka till Jenny. Dags för party och utgång. Ska bli så kul. Behöver få komma ut och träffa lite folk nu och ha kul.


Min lilla gofis.

tisdagstema-jul

Tisdagstemat var ju jul. Och kollade igenom kameran nu på alla julfoton jag tagit. Så jag bjuder på några.


       




min julafton

Julafton vart toppenmysig som vanligt. Åkte vid 13 tiden till mammas grav allihop och tände ljus och önskade en god jul. Sen bar de av till Anders, Anna och lilla Alfred, är så mysigt hos dom i deras fina timmrade hus med lite gammaldags stil inne. Välkomnades med varm glögg och julgodis, satte oss i soffan och pratade och kollade på kalle anka, sen vakna Alfred från sin middagslur och charmade oss alla, han är så himla söt denna grabb. Har presic lärt sig gå, så han är så mallig. Gick fram och tillbaks igår och charma. Ett riktigt litet charmtroll är vad han är. Efter kalle anka var de dags att sätta sig vid det fina dukade julbordet som var fullt med mat, god mat. Man äter alldeles för mycket, men det är ju så gott. Satt och åt och skrattade och pratade ett tag, sen var det dags för tomten att komma eftersom Alfred började bli trött. Och gu så paket han fick, hans ögon bara lyste, men han hjälpte även tomten att dela ut klapparna till oss andra. Så söt. Jag fick fina julklappar jag fick:
presentkort på ikea
stor stekpanna med lock
digital stektermometer
hemmagjord tekopp från ett krukeri här i närheten
en ljuslykta med ljus
varma sockor
pengar
svarta leggings
Smink
Är så nöjd med mina klappar. Sen när tomten gått så vart de full fart på Alfred med att öppna sina julklappar, han fick mycket fint. Kläder och leksaker i massor. Så nu var de full fart på han igen, tröttheten försvann :-) Senare var de dags för fika, ostkaka och kaffe, så gott. Var sen hemma vid 22 tiden, tittade då på hälsoresan i sängen me Freja. Somnade vid 23:30. En riktigt supermysig och trevlig julafton. Presic som den ska vara.
Ikväll blir det julmat hos pappa med hela familjen och imorgon blir det utgång med Jenny.


   



God Jul

Jag och Freja vill önska alla en god jul. Mys riktigt nu med familj och vänner, ät god mat, skratta, ät choklad och knäck, drick glögg och bara umgås. Det ska ialf jag göra med min familj. Och God Jul älskade mamma, hoppas du har en toppen jul däruppe i himlen. Älskar dig!

image336
Slänger in en dagens outfit, var ett tag sen.
Klänning från en butik här
Leggings svarta cubus
Halsband med hjärta ginatricot
Armband kicks
Röda naglar nagelack från Loreal

snart är det julafton

Då var julen snart här, bara nån timma kvar nu, så mysigt det ska bli. Är i riktig julstämning nu. Har nyss kommit hem från jobbet. Har duschat och klätt mej i pjyamas, tänkte jag skulle kolla på tv lite innan man kryper ner i sängen.Gårdagen var jag hos pappa, Jonte och Malin kom hem igår eftermiddag, dom bjöd på god mat och vin på kvällen. Idag har det varit lugn annars, sov till 7:30. Åt frukost och gick sen bort till pappa, sen åkte vi (jag, pappa, Jonte och Freja) till stugan och tog en långpromenad i det härliga vädret, sen gjorde jag rödbetssallad då jag kom hem och så stack jag iväg till jobbet.

Nu ska jag värma mig lite te, skala en apelsin och ta en alvedon. Värker i kroppen fortf, så de är nog nån förkylning på G. Sen så ska jag mysa ner mig i soffan me Freja.

Natti Natti.

köttbulls mästare

Sovmorgon i morse, skönt! Alvedonen innan läggdags igår gjorde susen, sovit som en stock och huvudvärken är borta. Men fortf knepig i kroppen, halsen värker på morgonen, småsnorig och kroppen värker. Så de är nått lurt på gång, en förkylning står runt hörnet och lurar. Åt en god frukost och tog sen en långpromenad me Freja, skönt med friskluft. Sen har jag städat och tvättat. Har även hunnit med och varit till pappa och hjälpt han och Monica att rulla jul köttbullarna, så nu är man en mästare i det *ler* Ska göra rödbetssallad på söndag innan jag åker till jobbet, får även jobba imorrn 8-15:30, bra! Nu är det 6 dagar. Blir en bra belöning i januari.

Nä nu ska jag bädda rent i sängen, sen göra iordning lite grönt te och mysa ner mig under filten med Freja i soffan och kolla vad tv:n har att bjuda på denna kväll.

en hel dags shopping

Trött efter en dags shopping i Gävle, men nöjd och belåten. Köpte faktiskt bara ett par svarta leggings på cubus till mig själv och ett par hårsnoddar på HM, helt otroligt för att vara mig. Men ska spara pengar och åka ner i jan-feb och shoppa loss då *ler* Åt god lunch på cafe mamsells. Var hemma vid 16 tiden. Men har huvudvärk, så jag ska ta en promenad me Freja, sen mysa ner mig i soffan under filten och kolla på tv.

Surfa in på Martha`s hemsida och kollade in dessa läckra granar. Så fina.

shopping i stan

Uppe med tuppen idag, ska nämligen iväg till Gävle och shoppa julklappar idag! Så nu väntar en dusch, frukost, kaffe och de där svåra, vad ska man ha för kläder?! Djupdykning i garderoben.
Ha en bra onsdag allihop!

tisdags tema stort

Halkade in på denna sida jag oxå, tisdagstema  och dagens tema var stort. Funderade ett tag och kom sen på något. Freja hon är min lilla hund med ett stort hjärta. Min ögonsten här i livet. Liten hund med stort kärleksfullt hjärta.

image328

en stor kram till dig

Jag vill ge min pappa en stor varm kram för att du ställer upp och finns där och hjälper. Är så tacksam för det. Har kanske inte visat de förr, men vi vet båda två att de varit jobbigt sen mamma gick bort och man har åkt berg och dalbana med sitt humör. Känns som att vi vet var vi har varann nu och att vi kan kommunicera bättre och att vi förstår varann. Och det glädjer mig och jag vet att de framförallt glädjer dig mamma, de är vad du vill.
Vi saknar dig så!

havrekakor

Havrekakor med kanel
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1-2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
125 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienserna och rör sedan ner smöret. Rör samman til en deg. Forma till små bollar, lägg på en plåt med smörpapper och platta ut kakorna. In i ugn, grädda ca 15-20 min. Färdig att avnjutas. Enkla med goda kakor till jul.
Bakade dessa idag, här är resultatet:

image327

snygga prylar från åhlens

Har hittat lite snygga prylar på åhlens, som jag är sugen på att köpa inom snart framtid. En sittpuff i rotting med förvaring, alltid bra att ha. Och jag är i stort behov av förvaring, tänkte att den skulle få sin plats i hallen. Sen en snygg och cool äggklocka i svart, skulle pryda hyllan i köket fint, kaffemuggar är galen i sånna och så sist men inte minst ett tidningsställ som jag tyckte var fint. Blir bra brevid fotöljen i tv-rummet. Där kan man ha sina favorittidningar, och så kan man krypa upp i fotöljen under filten med en kopp kaffe och läsa.
    

tredje advent

Idag tänder vi tredje ljuset i adventsljusstaken. Julen närmar sig, jag börjar längta så till julafton nu, men är även väldigt jobbigt. Saknar mamma så himla mycket. Det blir andra julen utan dig nu, älskade mamma. Men du är nog med oss endå och firar jul. Ska åka till din grav till veckan och göra fint inför julafton.

Idag känner jag mig hängig, huvudvärk, småsnorig och halsen värker. Har varit såhär ett tag så jag går bara och väntar på att förkylningen ska bryta ut, men de kommer aldrig. Blir väl lagomt till julafton, suck. Det blir lungt idag förutom tvätta. Sen får de bli en massa film och mys. Ska göra iordning lite te och fruktsallad snart och knapra alvedon. Till veckan ska man ut i julstressen och köpa julklappar i sista sekund, de blev så detta år, annars brukar jag vara duktig och göra undan det tidigt. Men som tur är så vet jag exakt vad jag ska köpa.

Trevlig tredje advent allihop!

mys med ljus

Är kallt idag oxå, så tråkigt att detta kalla väder ska hålla i sig, man blir less. Trotsa faktiskt vädret idag och tog en långpromenad me Freja, hon i sitt täcke och jag påpyllsad som en uppstoppad korv, de var skönt att komma in i värmen igen kan jag tala om och så gott med en kopp med ryckande hett kaffe. Har även målat alla mina tavelramar som står i bokhyllan vita idag, och även spegeln i badrummet fick sig en makeover. Nöjd. Och granen är klädd, fick hjälp av Freja som kröp ner i lådan och undersökte *ler*
Kvällen blir lugn med massor av mys framför tv:n med fruktsallad, kaffe och tända ljus. Mysigt värre.

 
Min hjälpredan idag med granen, men de var inte så kul utan hon tröttna ganska fort och gick och la sig istl

   
Ljus i mitt lilla hus .-)

fredag och jobb

Ja då var det fredag igen då och jag ska jobba ikväll 15-21:30, så bra! Extrapengar tackar man aldrig nej till. Det är fortfarande kallt ute, vilket de har varit i 3dagar nu, är så tråkigt. Pendlar mellan -10 och -13 grader. Fast de är strålande vackra vinterdagar med sol, men de behöver inte vara så kallt. -5 hade räckt. Kräsen? Ja :-)
Har gjort klar min ljusdekoration som står på köksbordet idag, torkade ju apelsinskivor igår och det vart jättebra. Är ju så kul och pynta och pyssla till julen. Imorrn kommer även granen in i min lilla lya, och då är allt klart.
Nu ska jag ta och göra iordning mat som ska med på jobbet, sen ut me Freja.

Trevlig fredag allihop!

 

11 dagar kvar till julafton

jul hos mig

Nu är man klar med allt julpynt, har gjort de sista idag och har även apelsinskivor på tork i ugnen över natten som ska få sin plats på mitt ljusfat jag har på köksbordet.
Bjuder på några bilder, ingen mästerfotograf kanske, men jag försöker *ler*
   
   

i barnens värld

Jag är så stolt över mig själv nu faktiskt, för jag klarade nämligen det där förbaskade matteprovet idag som har hängt över mitt huvud längen nu som ett stort fult moln, men nu äntligen klarade jag det och fatta vad de känns bra att vara över de där kapitelet som jag haft så svårt för. Känns underbart, den bästa julklappen av alla :-) Har nu börjat på ett nytt kapitel och jag har kommit underfund med de att jag kan även detta. Vad har hänt? Har min hjärna fått matteceller? Hahah. Nu känns de att jag kommer klara detta till juni, så då blir de att söka skola 15 april, tur man kan skicka in betygen i juni. Så nu är det bara att hålla tummarna att jag kommer in på skolan.

Pappa och Johannes hämtade mig vid bussen sen, och det är så roligt att lyssna på Johannes och hans fantasi. Pappa sa att vi skulle åka och kolla på tomtens stuga (en liten röd gullig stuga som ligger i skogen alldeles i närheten av pappa) och Johannes vart alldeles till sig. Han började prata om att han och hans vän minnsan åkt vattenskoter med tomten, och så sa han:
-Tomtenisserna är i skogen nu och hjälper tomten att hämta ved till stugan och så pratar dom även med djuren. Vet du vad farfar och Mia?Jag har också pratat med djur, en älg som kunde spela fotboll. Han var jätteliten med stora horn. Är de inte för sött? Vilken fantasi dom har dessa 4åringar. Så gulligt. Man kan inte annat än att le.

Köket, hemmets hjärta

Har suttit och kollat runt lite nu på internet på inrednings saker (igen) och hittat en massa fina saker. Var bla in på cultdesign`s sida och hittade mycket fint som är godis för ögat. Kollade återförsäljare och vart så glad då jag såg att det finns en butik i närheten av där jag bor som säljer dessa underbart fina saker, så de blir en tripp dit, efter jul.

     

pysseldag

Vakna vid 5:15 imorse, klarvaken. Vart arg på mig själv och tänkte, vad sjutton ska jag vakna så tidigt för. Men lyckades somna om till kl 7. Gick ut med Freja och höll på och frös rumpan av sig, -12 grader. Fy!
Så idag blir det en pyssel och fixar dag inne i värmen. Har massor att göra. Så nu väntar en kopp kaffe sen ska jag sätta igång.

apelsinknäck

50 g Svenskt Smör
2 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk honung
finrivet skal av en apelsin

Koka alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 40 min. Gör kulprovet, droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en kula så är knäcken klar.
Blanda i apelsinskalet när knäcken kokat klart. Skeda smeten i knäckformarna.

Detta ska jag prova, jag som älskar apelsiner. Gott att bjuda på nu i jultider.

vinterlandskap

Har nyss kommit hem från en promenad me Freja, i vinterlandskapet. Vad vackert de är ute nu, då snön kommit igen och ligger så fint på träden, de är så vackert och mysigt. För 2 dagar sedan var gräsmattan framme och grusigt och kladdigt och nu är de såhär, full vinter igen perfekt med snö och lagomt kallt. Kan de inte få vara såhär nu då hela vintern?! Snälla.
Bjuder på några bilder från promenaden, vissa är de lite dålig bildkvalite på, men de är inte så lätt att hålla kameran still då man har en hund i ena handen, som drar åt alla håll och kanter och ska nosa :-) Fick även springa fritt oxå, vilket hon älskar!

   
   

snö igen

Vilket konstigt väder de varit nu i flera dagar. Först är det minusgrader, sen nästa dag då är de regnväder och plus 8 grader, sen snöar de och så töar de bort och så idag snöar de igen, så nu är det jullikt ute igen. Så mysigt, så jag hoppas verkligen att denna snön får vara kvar nu. Blir så tråkigt då de ska töa och regna bort på engång och så blir de ju så himla grusigt och slaskigt ute. Håller tummarna på att snön får vara kvar nu, för är de inte snö på julafton då känns de inte som jul.
Börjar bli jobbigt nu igen, då man närmar sig jul och mamma inte är här. Är nedstämd. Mycket tankar och drömmar om mamma. Känns så himla tomt. Det blir ju extra jobbigt när alla högtider ska firas, när du inte är här mamma. Saknar allt vi gjorde tillsammans, känner mig så ensam utan dig. Min älskade underbara mamma! Som alltid kommer ha den största platsen i mitt hjärta.
Ska åka till din grav nåndag nu och göra det julfint åt dig.

Ska ta och baka lite nu, sen städa i garderoben lite. Kvällen blir lugn, de blir promenad och tv. Vilken händelserik dag.. :-)

Trevlig måndag allihop!

Nedräkning: 15 dagar kvar till julafton.

inredningsgalen

Har suttit och kollat runt lite på internet nu på olika sidor och bloggar om inredning. Och så mycket fint de finns och massor av saker som jag vill ha, jag älskar inredning. Det ska vara modernt, stilrent och prydligt. De är min stil de. Hittat lite smått och gott som snart kommer få en plats nånstans i mitt lilla hem (saker från ellos och ikea)
     
     
Nu ska jag ta mig en kopp med kaffe latte och mysa ner mig i soffan och invänta idol finalen. Får bli en lung kväll. Har haft fullt upp hela dagen, bakat pepparkakor, städat, promenerat, lagat mat. Så nu tycker jag att jag är värd en lugn hemma myskväll med massor av ljus och mys. Ska även jobba imorrnkväll, 14-21:30 *ler* även den 23-28-30, bra!!

Trevlig helg allihop!

önskelista

image291
Pjyamas
Ljus
Pengar
Mjölkvisp
Massage
Nya duntofflor
Presentkort lite här och där
Och självklart massor av mys med familjen,
många skratt, god mat och framförallt snö!

toppform 6veckor

Har nu fått mitt första mail från toppform mitt tränings program i 6 veckor framåt, där man får hjälp med tränings schema för varje vecka och matvanor som passar mig. Jag gick in på deras hemsida via svt.se och kollade för kul och då fanns ett formulär man kunde fylla i där man skulle svara på frågor om träning och utifrån de så har dom nu lagt ihop ett 6veckors program som man ska följa, så himla kul.
Nu har man ju riktig motivation och så kul att få hjälp. Visst jag har motionerat 4-5 ggr i veckan förr, men kanske inte så som passar mig och som gör att jag ska nå mitt mål, sen så har jag ju inte kunnat motionera så mycke på grund av mitt hjärtfel jag hade, men nu är jag ju frisk från de. Så nu är de extra roligt att träna :-)
Ska ta och dammsuga, byta sängkläder och diska nu. Sen börja med min första utmaning på mitt schema.

/Motiverade jag..

   

julstädning och promenad

Har julstädat idag, vilket innebär att jag har dammtorkat och ställt fram nästan alla mina tomtar, sparde kvar några i lådorna. Har även dammsugit och torkat golven. Så nu är de så mysigt här hemma i min och Frejas lilla lya, nu fattas bara julgranen, men den tar vi längre fram närmare jul.
Har även varit på lång promenad me Freja och min kära mp3 spelare :-) Härligt. Men tråkigt väder, slask. Kan inte denna snö få ligga kvar nu? Hatar slaskväder.
Nu ska jag sätta mig och kolla lite på tv med en kopp grän te, innan de blir sängen och lite läsning innan man ska sova.

första advent

Då var första advent här då, snart jul vad mysigt! Längtar så tills julen nu. Sovmorgon imorse, vakna 9:30. Åt frukost och diskade, sen tog jag min mp3 spelare och gick till pappa för att hämta Freja.
 De var så skönt väder ute så vi gick en långpromenad sen, och de var jätteskönt och uppfriskande. Har sen kollat på semifinalen i idol och lagat mat. Nu sitter jag här, har nyss duschat, invigt flanell pjyamasen för denna vinter och väntar nu på att filmen på fyran ska börja. Ska ta lite julmust, peppakakor och clementiner nu, tända ljus och mysa ner mig i soffan under filten. En mysig första advent helt enkelt..!!

 

Mitt kalas

Främmande har nyss åkt hem, har nu hällt upp ett glas med vitt vin, ska snart göra mig iordning för kvällen och sen äta lite kycklinggryta. Dagen har varit jättebra, Alfred är så himla go, har börjat gått nu oxå, e så mallig när han går. Så söt! Fått fina paket. Har fått: pengar, ljusstake och ljus, en bok (signerad av författaren), blommor, presentkort på ekmans 300 kr, deo, 2 st läppglans, ansikttscreme och facemask. Nöjd? JA!! Får paket av Lotta sen oxå då hon kommer, spännande :-)
Nä nu läre jag göra mig iordning.

     
Mina presenter!

Födelsedagskalas idag

Har nyss varit på en långpromenad me Freja i snövädret, men de snöade så fint så de var bara mysigt. Får främmande idag vid 14 tiden pappa, farfar, Anders, Anna & Alfred kommer på fika. Och me paket :-) Freddan, Nettan och ungarna kom till pappa igår och firade mig, jag var ju där eftersom pappa bjöd på middag. Jättegott var de. Nu ska jag ta och baka den sista kakan, de blir fudgekaka. Så god. Förresten jag slänger in receptet här oxå utifall nån vill göra den. Den är ju inte en smalkaka, men så god. De räcker med en pytteliten bit så är chokladbehovet tillfredställt för en vecka :-) En såndär kaka de är gott att unna sig ibland.
Ikväll blir de party!

FUDGEKAKA ca 28 bitar
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

GLASYR
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret och äggen. Blanda ihop övriga ingredienser och rör ner i äggsmeten, arbeta ihop till en slät massa. Bred ut i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull, chokladen hackar man i små, små bitar. Koka tills de tjocknat och rör nu ner smöret. Bred ut på kakan och ställ kallt.
Servera antingen med en klick grädde eller skär den i små bitar.
Hoppas de ska smaka!!

RSS 2.0