You learn

Underbara Takida! Har hittat en ny favoritlåt som går på repeat här hemma på spotify. Så himla bra. Skickade efter deras senaste album idag, kände att jag ville ha en cd skiva istället för att lyssna på datan, och förresten så var det en evighet sedan jag köpte mig en cd skiva, så det är väl på tiden!

Ute skiner solen och det är lördag, härligt. Har jobbat idag mellan 8-14:30, varmt som bara den. Så duschen var väldigt efterlängtad då man kom hem. Har alldeles nyss ätit mat, som blev grekisk sallad. Ska ta och sätta mig ute i solen en stund, sen mysa ner mig i soffan och titta på sommarkrysset och äta en glass. Upp tidigt imorgon och jobba delad tur mellan 6:45-15:00 - 15:45-20:45. Önskar er alla en trevlig lördag!





Middagstips

God förmiddag på er. Här skiner solen från en nästan klarblå himmel denna fredag och termometern står på 24 grader i skuggan. Värmen kom tillbaks i onsdags, så nu är det sommar igen! Härligt. Igår efter jobbet var jag och några vänner, ut på cruising här och tittade på många fina bilar i drygt 2 timmar, fick även åka en sväng i raggarbilen. Kul. Mycket folk som var i farten i den varma, fina sommarkvällen.

Ska strax bege mig ut i solen en stund innan det är dags för jobb ikväll, jobbar ju som sagt hela helgen. Men tänkte först dela med mig av ett middagstips. Gjorde denna goda köttfärslimpa i tisdags. Och så kommer receptet på semifreddon vi åt på min minisemester, den måste ni bara prova. Farligt god, kan jag lova!

Provencalsk köttfärslimpa:
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
500 g köttfärs
1 ägg
1 hackad gul lök
1-2 tsk timjan eller rosmarin (jag tog båda, färska kryddor hade jag)
2 msk tomatpure
Salt och peppar efter smak
1 vitlöksklyfta (stod ej med i receptet men jag tog den endå)

Strössel som ska vara på köttfärslimpan:
½ dl ströbröd
½ dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl riven ost

Gör såhär:
Häll ströbröd och mjölk i en skål. Blanda ihop. Låt svälla en stund. Tillsätt sedan färs, ägg, lök, salt, peppar, färska kryddor och tomatpurè. Forma till en limpa och lägg den i en smal ugnsform. Grädda i 200 grader ca 50 min. Inne temperaturen ska vara 70 grader.

Blanda iordning alla ingredienserna till strösslet och strö det över limpan då det återstår 15 min. Servera med potatismos eller ugnsrostade grönsaker så som palsternacka, morötter, rödlök, potatis och svarta oliver.

Semifreddo:
2 små dajm
2 ½ dl grädde
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Valfria bär till servering

Gör såhär:
Krossa dajmen. Häll grädde i en skål och vispa ihop till lagom konsistens, inte för hårt. Knäck äggen och dela gulorna i en skål och vitorna i en anann skål. Vispa vitorna till hårt skum och vispa gulorna tillsammans med socker och vaniljsocker till en gul smet. Blanda försiktigt ner grädden, äggvitorna och dajmen i äggulorna. Ställ in i frysen och ha plastfolie över, i ca 3 tim. Ta fram och låt den stå i kylen 30 min innan servering. Ät med färska bär. Jättegott!

Önskar er alla en trevlig helg!

1 år utan glasögon

Godmorgon! Här vaknade man upp 7:30 av väckarklockan, till solsken och värme, härligt. Har duschat och ätit frukost, nu sitter jag framför tv:n och tittar på nyhetsmorgon och dricker en kopp kaffe. Vid 9:50 åker jag ner på stan och kikar runt i lite affärer och sedan en fika. Och ikväll blir det Öjeparken och playwood festivalen med Lotta och hennes familj, mysigt. Sen så, rullar det på med jobb torsdag till söndag.

Idag är det 1 år sedan jag åkte till Gävle på Memira ögonlaser och gjorde min efterlängtade ögonlaseroperation. Tänk att jag varit utan glasögon och linser i ett helt år. Det bästa jag någonsin gjort. Supernöjd!

Önskar er alla en trevlig onsdag. Kram.


Måndag och jobbet kallar

Godförmiddag på er. Här vaknade man upp till ett trist regnväder och 17 grader varmt. Vart är solen? Har den tagit semester? Är det slut på sommaren redan? Usch ja, det känns som så, då man förra veckan fick hem HM`s höst katalog, redan! Äsch inte tänka så negativt nu, det kan vara sommar enda in i september. Bit ihop nu och var glad, solen kommer tillbaks.

Hade planerat in en promenad med Freja innan jobbet, men som det ser ut just nu så blir det nog ingen pågrund av regnet. Tar och fixar lite här hemma istället innan det är dags för jobb igen efter mina 4 dagars ledighet. Har ett kvällspass ikväll 15:30-21:30 sen ledig i 2 dagar igen, underbart. Ska städa och tvätta imorgon, sedan på onsdag åker jag till stan och fikar med Helena, och ett stort plus är att lönen kommer då, tjohoo!!

Nu en kopp kaffe och surfa runt lite på nätet. Ha en bra måndag allihop.






4 dagars semester

Godkväll på er. Ja då var det åter söndag och mina 4 dagar ledighet är förbi. Har haft det så bra på min lilla minisemester hos min äldsta bror Anders och hans fru Anna och deras goa barn Alfred snart 5 år och Viola 2 år.

Kom dit på onsdagkväll efter jobbet, det bjöds på välkomnsdrink och god kycklingrätt. Sedan busade vi allihop, sprang barfota i gräset och lekte. Alfred och Viola skrattade så gott. Torsdag var vi till Majas cafè, där det finns både god fika/lunch och massor av fina saker att shoppa. Fyndade en mugg och sedan åt vi lunch utomhus, i den mysiga lilla trädgården innan vi åkte vidare till VäxboLin och sedan Växbokvarn. På kvällen blev det sill middag utomhus på altan och glass till efterrätt. Fredag, åt vi frukost och sedan tog jag och Anna en powerwalk, vi var även iväg på loppis, plockade hallon och blåbär, bakade bröd och grillade gott. Åt sedan en god efterrätt som heter semifreddo, fredagen avslutades i soffan med fredagsmys! Lördag var vi även då ut på 1 tim powerwalk, fylld med massor av prat. Sedan var vi bara hemma och pysslade på gården och lekte. På kvällen vid 22 tiden var jag och Anders iväg på sägensafari, i den dimmiga, varma sommarkvällen. Vilken upplevelse. Och idag söndag har vi inte hunnit göra så mycket mer än 1 tims powerwalk och varit utomhus en stund innan det var dags och bege sig hemåt igen.

Nu sitter jag här i soffan, med en sovande tax brevid mig. Tänkte jag skulle ta och dela med mig av lite foton som jag tagit ihelgen. Varning för många foton :)



Söta lilla Viola


Alfred plockade blommor, som han tyckte att jag skulle fota :)


Majas Cafè. Tog några bilder på allt fint som fanns där. Är ni här i Hälsingland, så gör ett besök på detta mysiga cafè. Här kan man verkligen fynda massor av fina saker.








Majas Cafès uteservering.


Den goda lunchen som jag åt på Majas. En smörgås med brieost, tomater, oliver och vitlöksvinegrett


Växbo kvarn


Ett utav alla dom mysiga husen som finns vid Växbo kvarn, där finns både djur, resturang och en liten affär med bla keramik.


Fika vid Växbo bageri. Morotskaka och kaffe.


Grillat i fredags med gott tillbehör. Ugnsbakade grönsaker,  grillat älgkött, aromsmör, tatziki, sallad, nybakat lantbröd och ett gott rödvin till.


På loppisen köpte jag en silverbricka för 15 kr och 2 pocketböcker deckare för 2 kr st. Muggen köpte jag på Majas cafè.


Tänder nu ljus för dem i Norge! Tänker på er alla som blivit drabbade ♥


Sommarläsning

Godkväll på er.
Här är det regnväder idag, har regnat hela natten och dagen. Så det kändes helt OK att vara inne och jobba idag. Har presic landat i soffan efter att man lagat mat (fisk och potatis) diskat undan, rastat Freja och dammsugit då Freja löser grymt med hår just nu, tänkte ha soffmys resten av denna måndag. Ska titta på Lotta på Liseberg och dricka en kopp te, sedan krypa ner i sängen och sova. Jobbar ju som sagt tisdag och onsdag också innan det är dags för min efterlängtade minisemester på 4 dagar. Kommer dock inte ha med mig datorn så nu blir det en liten bloggpaus fram till söndag.

Förra veckan, kom mina pocketböcker som jag beställde på rean på adlibris. Nu har man bra läsning framöver!





Någon som har läst någon utav dessa böcker?!

Jobb, jobb, jobb!

Godmorgon! Här vaknade man upp kl 9, helt otroligt för och vara mig, snälla nån jag som alltid vaknar tidigt, men jag behövde väl sova. Somnade sent inatt, pågrund av fest här i huset där jag bor så det kanske är därför jag sov längre idag. Skönt med sovmorgon iallafall.

Har hunnit med en lång frukost framför nyhetsmorgon och en kopp kaffe på det. Sitter fortfarande i pjyamas, men ska strax klä på mig och gå på ica och handla. Sen får det faktiskt bli en promenad, fikade alldeles för mycket på jobbet igår då man hade delad tur. Så nu får det bli en långpromenad. Kl 14:30 är det dags för jobb igen. Och imorgon går vi in i andra jobbperioden på detta sommarschema och den ser lugnare ut än första jobbperioden. Känns bra faktiskt.
´
Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram.



Denna söta rosa burk, fynade jag på blomsteraffärn i fredags på rean för ynka 20 kr.


Å den har fått sin plats på min hylla i köket. Glasburken brevid köpte jag på erikshjälpen för 22 kr.


Köpte även en gammal spetsgardin på erikshjälpen som jag satte i mitt vitrinskåp i köket. Korgen med citron och lök i, är den jag köpte på inredningspartyt jag var på i början av juni.


I fönstret ska det bytas ut gardiner, ska sy en hissgardin.





Regn och tacoskväll

God eftermiddag!
Fredag och jag är ledig, härligt och få vakna utan väckarklockan som ringer alldeles för tidigt. Hade sovmorgon enda till 8:30, ja det är faktiskt längen för och vara mig. Är inte den som kan sova länge på morgonen, utan vaknar tidigt. Men tydligen så tyckte min kropp att jag behövde få sova. Skönt!

Vaknade upp till ett molnigt väder idag, med regnskurar till och från och 16 grader varmt. Skillland mot för dagarna som varit med skön sommarvärme. Lite synd att värmen och solen försvann precis idag då jag var ledig, men men så är det. Vi kan inte styra över vädret, fast vi många gånger önskar att vi kunde.

Igår då jag kom hem från jobbet passade jag på och städa, så jag slapp det idag. Har istället hunnit med en tur till mammas grav, hälsat på pappa en sväng (dom håller på och bygger ut huset)  och nu sitter jag här vid köksbordet med en kopp kaffe och väntar på att tvätten ska bli klar, bokade en tvättid mellan 11-16. Var enda dagen som jag hade tid denna vecka, för imorgon är det ju som sagt dags för jobb igen, 5 dagar i rad innan jag får mina 4 dagars minisemester, gu så jag längtar! Önskar att det blir fint väder då.

Ikväll är vi bjuden på tacos hos Klara och Martin, ska bli så gott. Var ett tag sedan man mumsade i sig tacos. Önskar er alla en riktigt trevlig helg. Kramar i massor till er alla ♥




I onsdags innan jobbet besökte jag lite affärer och fynade skor på rean och en chiffongsjal. Mycket nöjd. Armbandet köpte jag av en arbetskamrat som gör massor av fina smycken. Hon är jätteduktig.

 

 




En dag i bagarstugan

Godkväll. Tisdag och jag är ledig 1 dag och den har jag spenderat i en bakar stuga med min familj. Vi har bakat Grängsbo bullar, ett bröd som bakas i stenugn och som blir sådär sprött och knaprigt goda. Blev en heldag med familjen där i bakar stugan, kom dit vid 9 tiden och åkte hem vid 16:30. Kan sammanfatta dagen med ett enda ord, MYSIGT! Älskar min underbara familj ♥

Nu har jag tagit plats i soffan, duschat av mig allt mjöl och ska ta och kika på allsång på skansen. Sedan kryper jag ner i sängen och läser nya nr av ToppHälsa som kom med posten idag. Imorgon är det dags för jobb igen, 7-15:45, onsdag 6:45-15:45, ledig fredag och sedan jobb även denna helg med delad tur på lördag och kvällspass på söndag och sedan dagpass mån-tis-ons innan jag äntligen blir ledig i 4 dagar i rad, då jag åker bort på en minisemester, längtar så!



Här ser ni bakugnen och dom första bröden gräddas. Varmt kan jag tala om att det blir och stå är och grädda.


Här håller pappa på att lägga upp ett färdigkavlat bröd på spaden som man använder sig av för att lägga in brödet i ugn.



Här är den lilla gulliga bakar stugan och utanför ligger ån.


Jag och Alfred tog en paus och gick ut på "jakt" då han hade sin träbössa med. Vi skjöt älg, och till och med en giraff, tiger och myrslok. Tänk vilken härlig fantasi barn har. Alfred, fasters gofis. Jag passade även på att fota nyponrosorna som fanns strax utanför stugan som ägs av min yngsta brors sambo Malin, hennes mamma och pappa har denna bakar stuga på sin gård. Den har funnits där i många generationer.





Solskens söndag

Godkväll. Söndag och denna helgen är snart förbi. Och för min del har den innehållit jobb. Delad tur igår och dagpass idag, är rätt trött i huvudet nu, sov inte alls nå bra inatt och så var det rätt så stressigt och stökigt på jobbet idag, så man känner sig rätt mör. Utanför mitt öppna fönster skiner solen från en nästan klarblå himmel och det är 26 grader varmt, vi har haft många fina dagar med solsken nu, hoppas att det håller i sig. Jag älskar verkligen sommaren och allt som kommer med den.

Ska ta en promenad nu och hoppas på att jag piggnar på lite, sen titta på en film jag hyrde. Imorgon väntar jobbet igen, ett kort pass 8-13, sen hinner jag bara hem och duscha och göra mig iordning för att åka iväg och äta på en italiensk resturang med mina goa vänner Helena och Anna, ska bli så kul.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram.

Underbar låt

Denna låt är så vacker, gråter och tänker på dig mamma. Önskar så att du vore här med oss, du är så saknad älskade mamma. Tillägnar denna låt till dig mamma. Tänker på dig var eviga dag, du har den största platsen i mitt hjärta ♥  




Fredag och jag är ledig, så skönt. Unnade mig en behövlig sovmorgon imorse. Sen tog jag tag i städningen här hemma på engång. Nu doftar det nystädat i hela lägenheten, underbart. Sen så har jag suttit ute i solen och läst. Och nu sitter jag här, proppmätt efter kvällens middag. Pasta bolognese och en kall cider till. Senare ikväll blir det nybakad äppelpaj med vaniljglass. Imorgon är det dags för jobb igen, en delad tur och sedan ett dagpass på söndag.

Önskar er alla en trevlig helg. Kram.

Jobb, sol och allsång

Godkväll i sommarvärmen. Tisdag och solen skiner från en nästan klarblå himmel. Nu önskar jag att man kunde stoppa tiden här och nu och bara njuta av varje sekund av den underbara sommaren! Lata dagar i solen.

Idag har man jobbat ett kort pass mellan 8-13, skönt att ha sådana ibland också, speciellt dom dagar då solen skiner. Kom hem vid 13:30, åkte och handlade på engång och sedan var det dags att besöka tvättstugan. Kvällens middag fick bli något enkelt och snabbt, pytt i panna med lite färsk gräslök, stekt ägg och rödbetor till, smakade gudomligt gott. Efter middagen kokade jag en kopp kaffe, tog med mig Freja och nya nr av hus och hem och gick ut till vår uteplats och njöt av solen.

Dags och hoppa in i duschen nu, sen göra sig iordning för ett besök hos Klara, vi ska se på allsång på skansen.



En kopp nybryggt kaffe ute efter middagen. Och så såg jag att en nyfiken tax även syns i bild, under bordet :) (foto taget med mobilkamera, därför lite dålig kvalitet)




En lördag vid stugan

Godkväll. Här njuter man av sina lediga dagar. Gårdagen spenderades på stan med en god vän, Helena som jag inte träffat på länge. Vi tog en lång fika och sedan shoppade vi på stan. Jätte trevligt. Kom hem vid 17 tiden, tog och städade och sedan blev det soffhäng med soppa som kvällsmat och slö tittande på tv:n innan man stupade i säng trött vid 23 tiden.

Idag vaknade man utvilad redan vid 7:15, drog mig en liten stund, innan jag och Freja tog en härlig morgonpromenad, vid 9:30 tiden var det dags och möta upp Klara vid ica och handla lite mat. Sedan packa in vovvarna våra i bilen och åka till våran stuga för att spendera dagen där.

Kom hem vid 17 tiden även idag, med 7 st myggbett och en hel Freja tack och lov. Hon fick tyvärr upp ett spår av något djur och stack iväg ut i skogen, ropade och lockade på henne men hon kom ej. Tänkte att nu är det kört, för jag vet hur skogen är där runt våran stuga, ner mot sjön. Det är lömska hål mellan stenar och stubbar, som är fyllda med vatten som är väldigt lätt att halka ner i. Gick in i stugan för att ta lite hundmat i en matkopp och skramla med för att locka Freja till mig, och då hörde vi henne skälla, nästan i panik. Jag sprang rätt ut i skogen och ropade och hittade henne tillsist mellan två st stenar, där bara hennes huvud stack upp, resten av kroppen var i vatten, hon höll i sig med tassarna i mossan min lilla gumma. Man riktigt såg paniken i hennes ögon och glädjen då jag lyfte upp henne och hon gav mig massor av pussar i ansiktet. Jag blev så glad då jag fann henne att jag grät av lycka. Många kanske tycker att man är fjantig som känner så här för en hund, men Freja är något alldeles speciellt för mig, hon betyder så mycket. Nu ligger hon här trött brevid mig i soffan och sover. Ska kika på sommarkrysset nu och sedan en film.

Ha en fortsatt trevlig lördag allihop. Kram på er.



Köpte färska kryddor på Mobackes trädgård igår.



Även denna söta kakburk från Åhlens fick följa med hem.



RSS 2.0