En dag i bagarstugan

Godkväll. Tisdag och jag är ledig 1 dag och den har jag spenderat i en bakar stuga med min familj. Vi har bakat Grängsbo bullar, ett bröd som bakas i stenugn och som blir sådär sprött och knaprigt goda. Blev en heldag med familjen där i bakar stugan, kom dit vid 9 tiden och åkte hem vid 16:30. Kan sammanfatta dagen med ett enda ord, MYSIGT! Älskar min underbara familj ♥

Nu har jag tagit plats i soffan, duschat av mig allt mjöl och ska ta och kika på allsång på skansen. Sedan kryper jag ner i sängen och läser nya nr av ToppHälsa som kom med posten idag. Imorgon är det dags för jobb igen, 7-15:45, onsdag 6:45-15:45, ledig fredag och sedan jobb även denna helg med delad tur på lördag och kvällspass på söndag och sedan dagpass mån-tis-ons innan jag äntligen blir ledig i 4 dagar i rad, då jag åker bort på en minisemester, längtar så!



Här ser ni bakugnen och dom första bröden gräddas. Varmt kan jag tala om att det blir och stå är och grädda.


Här håller pappa på att lägga upp ett färdigkavlat bröd på spaden som man använder sig av för att lägga in brödet i ugn.



Här är den lilla gulliga bakar stugan och utanför ligger ån.


Jag och Alfred tog en paus och gick ut på "jakt" då han hade sin träbössa med. Vi skjöt älg, och till och med en giraff, tiger och myrslok. Tänk vilken härlig fantasi barn har. Alfred, fasters gofis. Jag passade även på att fota nyponrosorna som fanns strax utanför stugan som ägs av min yngsta brors sambo Malin, hennes mamma och pappa har denna bakar stuga på sin gård. Den har funnits där i många generationer.







Kommentarer
Lotta

Åhh vad mysigt det lät med en sådan familjedag! Aha så det var hemma hos Malins föräldrar ni var? :) Meeen vad söt Alfred är. Ja vilken underbar fantasi de har. Underbart :)



Hoppas du har haft en toppenmysig ledig dag och sover gott inatt!



Ha det jättebra på jobbet imorn och på torsdag vännen. kram

2011-07-12 @ 21:55:27
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Jenny

Åh vilken härlig dag ni haft det! Låter skönt med en mini semester, det behöver man ibland. Hoppas du får det bra. Kram

2011-07-14 @ 22:34:18
URL: http://strombergjenny.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0