Underbara lördag!

Tänk vad man uppskattar helgerna mera då man har fullt upp hela veckorna med jobb eller ja för min del praktik då. Fast de är ju jobb det med. Men roligt är det, lärorikt och en ny erfarenhet. Har aldrig varit inom handel förut så det är roligt att få prova på. Sitta i kassan är nog det som har varit den största utmaningen :) Men ack så kul de är.

Idag var det skönt med en sovmorgon, behövligt kände jag. Åt en lyxig lördagsfrukost framför nyhetsmorgon innan jag och Freja begav oss ut på en promenad i det behagliga vädret. Sen var det dags att ta tag i tvätten. Var även en sväng till Monica där pappa håller på och tapetserar om för fullt och wow vilken läcker fondtapet hon valt. Kommer bli jättefint. Sen var jag och pappa iväg och tände ljus på mormor och morfars grav och så vid minneslunden där farmor är. Tände även fler ljus vid mammas grav. Åh så fint det var på kyrkogården nu med alla ljus, otroligt vackert.

Nu myser jag i soffan med ett glas vin, lite ostkrokar. Har tänd en massa ljus och väntar nu på att körslaget ska börja, sen blir det en film. Lördagsmys helt enkelt!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig fortsättning på lördagskvällen.



Bjuder på en bild från min lägenhet.

Alla helgons helg!

Helgen är här och med den alla helgons helg då vi skänker en extra tanke till våra kära som tyvärr inte längre finns med oss här i livet hur gärna man än önskade att dom gjorde det. Vi tänder ljus på gravarna och låter det brinna av kärlek. Många ljus kommer brinna på mammas grav denna helg. Hon var en sådan kärleksfull och omtänksam person, med hjärtat på rätta stället. Fanns alltid där, med sitt glada humör och sina tröstande ord. Sin omtanke, kärlek och värme. Ville alla väl. Var en såndan omtyckt person, älskad mamma, fru, arbetskamrat och vän. Du är så saknad älskade mamma av många personer. Du lever vidare i våra minnen resten av våra liv!

Saknar dig så mycket. Underbara älskade mamma ♥

Praktikplats 4 veckor

Då var det åter måndag och v44 och det innebär höstlov för många. Jag började på min praktikplats idag. Ska vara på ICA i Viksjöfors i 4veckor. Har alltid tänk på hur det skulle vara att jobba inom handel, bara prova på lite, för de är inget som lockar mig. Men nu passade jag på då arbetsförmedlingen vill ha ut mig på praktik, så då tog jag ICA, och det var en jätterolig och lärorik första praktikdag. Detta kommer bli 4 roliga veckor.

Efter jobbet, åkte jag och tränade och sedan hem för och laga mat. Nu får det bli en myskväll i soffan, för ute faller regnet, som det gjort hela dagen lång. Riktigt skitväder med andra ord.

Hoppas ni alla haft en toppenhelg!

Fredag igen och dags för fredagsmys!

Äntligen helg. Vaknade utvilad och pigg efter en skön och behövlig sovmorgon, lite tomt utan Freja som spenderar sig helg hos pappa. Åt frukost framför nyhetsmorgon och sedan tog jag en långpromenad i skogen med P3 i hörlurarna, uppfriskande. Men det kändes att det var nån som saknades, nämligen Freja. Kändes konstigt att gå själv då man är van att ha en liten tax med sig på promenaderna.

Väl hemma igen var det dags att ta tag i alla måsten för dagen. Det första blev att gå till tvättstugan och köra igång dom 2 första maskinerna, sen tog jag cykeln till ICA och systemet för att inhandla lite gott dricka tills morgondagen då Lotta, hennes syster och kompis kommer hit på förfest, sen är det krogen som gäller. Det ska bli jättekul. Har även hunnit med och dammtorka och dammsugit, bara att torka golven kvar så har man en skinande ren lägenhet (inte för att det är skitigt här, pedanten jag bor ju här haha)

Har även betalat räkningar, ett av dom tråkiga måstena. Tänk om man slapp att betala räkningar nån månad, gu så skönt det skulle vara.... oj fastnade i tanken där :)

Nu ska jag fortsätta med städningen, så man blir klar. Kvällen blir lugn, fredagsmys med god mat och idol och så en film. Perfekt.

Jag önskar er alla en mysig och trevlig helg! Ladda batterierna inför en ny vecka.


Mmmm... marabou!

Kan bara säga en sak, mmmm vad god den nya chokladen från marabou med smak av yoghurt och hallon är. Farligt god, lyxigt god. Helt underbar helt enkelt. Jag trillade dit på engång och blev kär :) Prova den om ni inte har. Fast nu säger jag ju inte att alla kommer gilla den och tycka den är lika god som jag, smaken är som baken delad.

Idag steg man upp 6:30, åt en god frukost med ljusnan som sällskap. Åkte sedan hem till pappa vid 8 tiden. Han hade frågat om jag ville hjälpa honom och baka lite matbröd och kanelbullar, och självklart ställer jag upp, så kul och baka. Gjorde dubbelsats på thekakor och sedan bullar. Vid 14 tiden var det dags för ett besök hos frissan, härligt att bli av med lite hår och få en fungerande frisyr igen som är samarbetsvillig :) Efter besöket där var det dags för träning på rehab. Åh de är ju så roligt att träna, mår så bra av det.

Kom hem strax efter kl 17, lagade mat, diskade och bäddade rent i sängen. Sen var det dags att besöka ICA och ja där jag "råkade" handla med mig den där goda chokladen hem även lite frukt så som mango, passionsfrukter och clementiner. Nu ska jag ta och koka en kopp te och mysa ner mig i soffan och titta på SOS Gute och Lyxfällan, innan de är dags att krypa ner i sängen och läsa en stund.


Årets första snö

Ja som ni kan se av rubriken så har årets första snö letat sig ner och lagt sig på marken, dock så har nästan allt försvunnit redan, de är bara blötsnö. Ett tunt lager ligger fortfarande kvar på gräsmattan. Imorse då man steg upp och drog upp persiennerna fick man en chock av dom stora snöflingorna som föll. Det var inget populärt väder för varken mig eller Freja på våran morgonpromenad. Men de är ju bara att inse, vi går ju faktiskt vintern till mötes. Men riktigt än vill jag inte ha nån snö, så tur att den försvinner på engång.

Har städat lite på morgonen, skurade toaletten från golv till tak, och torkat ur skåp i köket. Efter det avnjöt jag en god frukost och en kopp kaffe. Nu sitter jag här och väntar att klockan ska gå, ska nämligen iväg och träna kl 15. Härligt att få röra på sig. Ialf efter gårdagen som var en riktig slapp söndag, gjorde inte många knop då. Tog en promenad med Freja på morgonen, sen åkte jag och städade på kontoret och ja sen myste jag i soffan. Läste och kollade på tv. Måste få ha sådana söndagar ibland, ialf då man har värk i nacken. Bra att vila då. Idag är man på topp igen :)

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg, de har ialf jag haft.



Denna vackra syn, fick jag njuta av då jag åt min middag på lördagskvällen. Underbart vackert!

Trevlig helg!

Fredag och den 16: oktober. Tittar man ut genom fönstret idag så möts man av väldigt grått och trist väder, ca 5 grader varmt, blåsigt och regn. Riktigt ruskigt höstväder, en dag som passar utmärkt att kura inne på. Så det blev ingen lång promenad imorse, både jag och Freja gillar inte alls regnvädret, hon tittade på mig nästan hela promenaden med sina bruna gulliga ögon, som verkade säga snälla matte nu går vi hem igen :) Dom är för söta.

Lämnade Freja hemma i värmen, och cyklade sedan iväg för att uträtta lite småärenden. Unnade mig själv en fin orkide idag! Nu ska jag ta och städa och sedan duscha och göra mig iordning för att åka till pappa. Blir födelsedagsmiddag och fika där ikväll med familjen, pappa bjuder på mat. Kyckling tror jag att det skulle bli, gott! Kurrar redan lite i magen.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig och mysig helg, och ladda batterierna inför en ny arbetsvecka.


Fotopromenad i skogen

Ännu en strålande vacker höstdag med solsken och sådär lagomt kallt ute. Friskt och klart. Kunde inte bara mostå att ta en promenad med Freja efter frukosten. Kameran fick följa med denna dag!

Nu ska jag ta och gå ner till tvättstugan och hämta upp den sista tvätten och ta reda på den, sen sätta mig och läsa en liten stund, innan man läre börja med maten som blir hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och rivna morötter. Började ialf att läsa i en ny bok igårkväll då jag gick och la mig, låt den rätte komma in. Låg och läste till kl 23:30, kunde inte lägga ifrån mig boken. Den är bra men rätt hemsk. Nån mer som läst den? Vore roligt att veta vad ni tycker om den. Men avslöja inga detaljer tack :) Måste ju läsa klart den först! Ikväll blir det en tvkväll med bonde söker fru och grey`s. Så roligt att det är två st bönder med från Hälsingland.

Här kommer lite bilder från promenaden idag.





Underbart goda kakor

Ja här bakas det idag med, nu har jag gjort snoddaskaka och kladdrutor med kolasås, tills fredag då pappa ska bjuda på fika eftersom han fyllt år och han är ju ingen mästare på att baka om man säger så utan en mästare på att laga mat istl, så han är bara glad att jag hjälper honom att baka. Och nu menar jag inte att jag är nån mästare, men jag älskar att baka och laga mat ialf :)

Dessa underbart, nästan farligt goda kladdrutorna bjöd Lotta på i fredags då jag var dit och firade Cornelias 6års dag. Måsta bara leta upp receptet jag med och baka dom. Och självklart delar jag med mig av det här i bloggen, utifall nån vill prova på att baka dessa underbart goda kakor!

Kladdrutor med kolasås:
4 ägg
4 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Kolasås:
75 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
1 påse kokos eller lite strössel

Gör såhär:
Smält smöret till smeten, vispa samman ägg och socker poröst. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll i äggsmeten och rör samman. Häll sedan smeten i en smord eller bakpapper klädd långpanna. Grädda i 175 grader i 15 min. När kakan gräddas, gör kolasåsen. Smält smöret och blanda sedan ner dom andra ingredienserna och rör om. Bred såsen över kakan och grädda ytterligare 10 min. Om man inte vill ha kokos, så kan man strö över strössel istl. Skär i rutor då kakan kallnat.

Idag bjuds det på härligt men blåsigt höstväder. Solen tittar fram. Tog en långpromenad tidigare i skogen, mysigt! Nu ska jag ta och lägga mig i soffan och läsa lite tidningar och läsa klart boken. Vila lite efter all bakning :) Sen blir det att laga lite middag och idag blir det lax, så gott! Kvällen blir lugn med tv, lite tända ljus och myspys.

Hoppas ni alla har en trevlig tisdag!

En sockerbagare, han bor i staden..

Då var måndagen åter här igen och helgen är förbi. Hur kan veckorna rusa förbi en ibland? Känns som man inte riktigt hinner med. Snart har oktober månad gått, och november står för dörren.

Igår bakade jag nästan hela dagen, det var en riktig bagarstuga här, med mjöl överallt till och med på Frejas huvud, hmm hur kan det komma sig? Nyfiken tax kanske, som ska vara med :) Ialf så bakade jag bröd till mig själv och så kolakakor och sockerkaka med vaniljkräm till pappa, som fyllde år igår. Ska bjuda på fika senare denna vecka. Det doftade gudomligt gott här hemma igår kan jag lova.

Idag är det mulet väder och ca 6 grader, riktigt ruggigt höstväder. Solens strålar försöker pressa sig förbi molnen, men lyckas inte helt, så det var mössa och vantar som gällde på morgonpromenaden imorse, efter den uppfriskande promenaden tog jag och småstädade och fixade lite här hemma, poppandes P3. Nu ska jag snart äta en lättare lunch, innan man ska iväg och träna. Kvällen blir lugn, med tvmys och en kopp te.

Hoppas ni alla haft en toppenmysig helg, där ni laddad batterierna för en ny arbetsvecka!








Lördag och underbart väder!

Godmorgon allihop! Härligt med en sovmorgon då det är helg och lördag, vaknade vid 9 tiden. Drog upp persiennerna och möttes av strålade solsken och -1 grad. Kan det bli en bättre start på en lördagsmorgon? Gick ut med Freja på en kortare promenad så hon fick göra ifrån sig sina behov. Luften var kall och uppfriskande. Möttes av några leende personer som var ute och promenerade, kan dom också tänka samma sak, vilken underbar lördagsmorgon?

Nu sitter jag i köket och väntar på att äggen ska koka färdigt, idag blir det en stor kopp med grönt te och två fullkorns mackor till frukost, gott! Sedan tänker jag ta med mig min mp3 spelare och Freja och gå ut på en lååångpromenad, i detta underbara höstväder! Man kan ju bara inte sitta inne. Måste ta vara på alla soltimmar vi får nu inför vintern.

Resten av dagen har jag inget inplanerat, tar dagen som den kommer idag och ser vad som dyker upp :) Ikväll blir det god middag och dryck och sedan körslaget och film! En lugn och mysigt lördag helt enkelt.

Ha en toppenbra dag allesammans, det ska då ialf jag ha!

En tur på stan

Idag har jag varit ner till stan för att besöka sjukhuset och lämna tillbaks tumEKG dosan som jag haft sedan 30 aug. Nu ska dom lämna över mitt registrerade EKG till min hjärtläkare och sen får vi se vad han säger. Är det samma fel som kommit tillbaks igen efter 3 operationer eller är det något annat? Återstår och se, knaprar min medecin så länge.

Efter besöket där som bara tog någon minut åkte jag ner på stan för lite shopping, började med att ta en fika på krokanen, en kaffe latte och blåbärsbulle smakade gudomligt gott. Mysigt att sitta sådär ensam ibland och ta en fika, sitta i sina egna tankar. Var sedan på Åhlens och fyndade. En ny svart kajal från max factor eftersom min gick sönder igår, lila tyg till soffkuddarna ( sydde nya kuddfodral till dom ikväll ) en svart stickad mössa och så 4 st pocketböcker. Nu har man bra läsning i höst, det behövs. Är en riktig bokmal under hösten och vintern, mysigt att sitta under filten med en kopp te och läsa ur en spännande bok, försvinna in i böckernas värld för en stund.

Efter besöket på Åhlens var det dags att inhandla lite lösvikts te som också är ett måste på hösten, dricker mer te då än kaffe. Tycker det liksom är godare på något vis och mycke mysigare. Blev ialf ett grönt te som doftar underbart gott, ska provas ikväll då man myser ner sig i soffan, tänder lite ljus och ser på bonde söker fru och grey`s anatomy. Idag är det vilodag, man måste ju ha en sån iveckan. Ska iväg och träna imorgon ialf.

Hoppas ni alla haft en toppenbra onsdag! Kram på er ♥


Vad blir det för mat?!

Kanske kyckling ikväll? Tänkte dela med mig av receptet som jag lagade i lördags. Supergott.

KYCKLING I UGN
4 kyckling fileer
salt och peppar

Osttäcke:
1 dl hackad persilja
1 dl soltorkade tomater i olja hackade
2 msk olja från tomaterna
2 vitlöksklyftor
80 g riven ost
salt och peppar

Sås:
1 dl matlagningsvin eller vanligt vitt vin
2 ½ dl vatten
1 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk maizena redning
salt och peppar

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och salta och peppra och stek dom i stekpannan tills dom blivit gyllenbruna. Lägg dom i en smörad ugnsform. Blanda ihop persilja, soltorkade tomater, olja, vitlök, ost och salt och peppar i en bunke, rör om och häll över kycklingen. In i ugn ca 20 min på 225 grader. Gör sedan såsen. Koka vin, grädde, vatten, kalvfond i 5 min. Red såsen till lagom tjocklek. Servera maträtten med klyftpotatis, pasta eller ris och en god sallad.



Mitt i naturen

Ihelgen passade jag på att fota lite då jag var hos pappa, ute i naturen. Höstens alla vackra färger har ännu inte kommit, inte sådär som det kan vara vissa höstar, då träden är alldeles röda och fina. Hoppas på att det hinner bli sånna färger innan alla löven ramlar av. Tidigt på lördagsmorgonen då jag och Freja steg upp, tassade jag ut med kameran för att fota lite, då det var frost ute. Men det blev inte så många bilder, blev så frysen =)

Idag har jag varit och tränat på rehab, det är så härligt att träna. Man mår verkligen bra av det. Var även en sväng hos pappa innan träningen där jag gjorde plommonkräm åt honom. Provsmakade lite jag med.

Nyss varit på en kvällspromenad med Freja där det blåste kalla vindar, så nu ska jag snart mysa ner mig i soffan under filten och se på tv innan läggdags. Morgondagens schema är fullspäckat, kul det också ibland!

Här bjuder jag på några bilder från helgen.






Min helg!

Söndag och helgens sista dag. Tänk vad helgerna går alldeles för fort ibland, man önskar att man kunde bromsa tiden litegrann bara. Har spenderat min helg hos pappa, Jonte kom hem på fredagkväll vid 21 tiden. Vi tittade klart på idol innan vi stöp i säng, trötta.

Lördag vaknade vi alla vid 5:30, pappa och Jonte åkte till skogen för att jaga och jag och Freja myste kvar i sängen ett tag till innan vi steg upp och möttes av kallgrader och frost. Åt frukost och tog sedan en långpromenad. Väl hemma igen var man frysen, så det var skönt att sätta sig till rätta i fotöljen med DN och mysa framför kamin, där den sprakande brasan värmde gott. På kvällen lagade jag mat åt pappa och Jonte, kyckling. Receptet kommer en annan dag, supergott vill jag säga! Efter middagen satte vi oss i tvrummet för att titta på småstadsliv 2 (en lokalfilm härifrån) och äta äppelkaka och dricka en kopp kaffe, även Freddan och Markus tittade förbi, trevligt. Sen var det ju dags för premiär av körslaget igen, som vi tittade på. Pappa och Jonte gick och la sig efter det, medans jag stannade uppe ett tag till och tittade på film.

Idag vaknade man 5:30 igen av att pappa och Jonte åkte till skogen för att jaga. Jag och Freja låg kvar ett tag innan det var dags att stiga upp, åt frukost framför nyhetsmorgon och sedan blev det en promenad i det blåsiga vädret.

Nu är man åter hemma i lägenheten igen, har nyss ätit mat och varit ut och rastat Freja, där vi möttes av regnväder och en nyfiken hanvalp som ville fram och hälsa på Freja. Jättesöt. Ska nu ta och placera mig i soffan och se på top model och ensam mamma söker, med en tekopp som sällskap och lite tända ljus, ett måste såhär i hösttider.

Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig och fin helg!




Denna fina lila ljuslykta fick jag av Jonte och Malin nu, en stor lila lykta från Indiska. Malin hade en sådan då jag var och hälsade på dom sist och jag tyckte den var så fin och gav ett så mysigt sken, så i fredags kom Jonte med denna jättefina ljuslykta till mig. Och ni kan ju gissa om jag blev superglad =) Den står nu på mitt tvrumsbord och ger ifrån sig ett såntdär mysigt sken. Höstmys!

1 oktober och den första frosten

Då har vi vänt blad i almenackan igen och välkomnar oktober månad, för mig den riktiga höstmånande. Nu är det verkligen höst och det finns ingen återvändo till sommarens varma dagar. Nu har vi en vacker och mysig höst att se framemot och en mysig vinter, med lagomt med snö förhoppningsvis.

Imorse då vi steg upp kl 8 och skulle ta våran obligatoriska morgonpromenad kunde man skymta en vit gräsmatta utanför fönstret, den första frosten. Graderna visade -3,4 grader. Bara att ta på sig vantarna och gå ut. Någon som inte riktigt uppskattade denna förändring i vädret var Freja, nosade lite i gräset här alldeles utanför dörren och lyfte på tassarna och tittade på mig med sin söta blick som verkade säga, men matte måste jag gå ut i detta?! Dom är för söta!

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan fortsätta att måla, idag blir det en pall och trösklarna som ska bli vita. Igår fick väggarna i köket bli vita och fina, vilken skillnad det blir med lite vit färg, allt ser så mycket fräschare ut då!

Hoppas ni alla får en riktig mysig och trevlig torsdag denna 1:a oktober.




RSS 2.0