En god middag

Jag har fastnat för matprogrammet halv åtta hos mig, tycker att det är roligt att följa olika människor varenda vecka och se deras maträtter och själv bli inspirerad. I gårdagens program bjöds det på en fiskgryta som jag tyckte lät så god att jag bestämde mig för att prova och laga den idag, och om jag hade rätt. Gu vad god den var. Den har jag inte gjort för sista gången ialf, och ett plus är att det blev två matlådor över, som jag stoppat i frysen. Är ni också nyfikna på denna gryta, så kolla in på recept.nu. Jag kan verkligen rekommendera den.

Har haft fullt upp hela dagen, imorse ringde kl 5:58. Ett besök i tvättstugan väntade, fick ta tvättid mellan 6-11 idag eftersom det var fullt resten av dagen och jag måsta tvätta undan kläder som jag ska ha med mig i helgen då jag spenderar min helg hos Anders, Anna, Alfred och lilla Viola. Sen har jag varit på ica och handlat till middagen, bakat sockerkaka med vaniljkräm som ska följa med ihelgen, måste ju ha nått mumsigt att fika på och så har jag kokat blåbärssylt och städat. Full rulle hela dagen. Satte mig i soffan vid 15 tiden för att se på ghost whisperer, tycker den serien är rätt bra. Sen lagade jag mat och tog en promenad i snövädret med Freja, och nu sitter jag här i soffan, nyduschad. Ska nu titta på halv åtta hos mig och robinson.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll.

Skolbänken nästa

Vaknade kl 4 av att morgontidningsgubben slängde in något genom brevinkastet, var alldeles för trött för att orka stiga upp och titta efter vad det var så jag somande om och vaknade vid 6:30 igen. Nyfiken som man är, gick jag upp och kollade. Där i hallen möttes man av ett stor vitt kuvert. Öppnade det direkt och där i låg ett väldigt roligt besked. Nämligen att jag kommit in på komvux vård, där jag kommer läsa till undersköterska. Hoppade av glädje, slängde mig på telefon och ringde till pappa för att berätta. Så den 8 feb är det dags att packa skolväskan och sätta sig i skolbänken igen! Längtas så. Kommer bli så kul, att äntligen få börja plugga. Och en start i rätt riktining, kommer inte ge upp mina sjuksköterske drömmar. Ska gå denna utbildning nu som är 1 ½ år och jobba lite och senare söka in till högskola igen och förhoppningsvis komma in på sjuksköterskelinjen. Men vem vet man kanske nöjer sig med att vara undersköterska också om man får chansen och får ett bra jobb på ett sjukhus där man trivs. Det pirrar extra i magen då jag tänker på detta, känns så bra! Ser framemot detta.

Har även ringt och bokat in 2 st träningstider till veckan igen, härligt att sätta igång med gym träningen igen efter en tids förkylning, som var så envis och stannade kvar i min kropp alldeles för länge. Känner att min kropp saknat träningen, det liksom räcker inte bara med dagliga promenader, så det ska bli skönt att sätta igång och träna 1-2 ggr i veckan. Nu ska jag sätta mig och kolla efter lite kurs material och så småningom börja med maten. Ikväll blir det en promenad med Freja och sen en lugn tv kväll.




Unnade mig en god chokladcrossiant idag til fikat, måste ju få fira :-)

Måndag

Måndag och ny vecka och snart slut på januari månad. Vad tiden går fort. Poff säger det så är det vår snart, härligt! Helgen har varit toppen, lugn och mysig. Idag har jag städat lite och sedan uträttat lite ärenden. Har alldeles nyss kommit in efter 1 tim kvällspromenad med Freja, uppfriskande. Ca -9 grader och frisk luft. Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa upp i soffan under filten, tända ljus och sedan se på tv. Halv åtta hos mig och sedan Familjen Annorlunda.

Hoppas ni alla haft en mysig och trevlig helg och ha en forts trevlig vecka.


Nu är det..

Fredagsmys här hemma hos mig! Har placerat mig i soffan nu och tänd en massa ljus, dricker upp rödvinet som är kvar efter maten. Väntar på att lets dance ska börja. Idag har jag fått lite gjort. Steg upp kl 7:30, kunde inte sova längre. Åt frukost och gick sen ut på en promenad med Freja i skogen, uppfriskande. Härligt väder med -5 grader och lätt snöfall. Väl hemma igen gick jag på ica och handlade lite och sen hem och baka. Fick för mig att baka lite bröd, gjorde rågfrukostbullar och bärpaj, som jag nu ska avnjuta med en kopp kaffe.

Hoppas ni alla får en riktigt mysig helg nu, ladda batterierna inför en ny vecka. Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Onsdagmorgon!

Godmorgon på er allihop! Vaknade kl 06:40 idag, konstigt nog. Jag som låg och läste så länge igår, kunde inte ta boken ifrån mig. Började läsa i Stieg Larssons "flickan som lekte med elden". Så bra! Läs dem om ni inte gjort det, fast det har nog dom flesta gjort eller sett filmerna, jag har än bara sett första filmen.

Nu ska jag ta mig ur denna sköna varma säng och ta en uppfriskande morgonpromenad med Freja, perfekt väder ute. -9 grader bara. Sen får det bli frukost och en kopp kaffe. Senare idag blir det en promenad till Lotta och hennes 4 busiga ungar, för och hälsa på lite.


Tjugohundratio års kalender

I fredags då jag var och shoppade så köpte jag mig en kalender att skriva ner saker i. Just nu är det många tomma blad, ett helt år att fylla med massor av roliga och viktiga saker. Än sålänge står det bara några inplanerade händelser. Men det kommer bli fler :)

Idag är det snöväder här och -2,5 grader. Jag och Freja tog en promenad tidigare medans jag väntade på att dom två första maskinerna med tvätt skulle bli klara. Tvätta är ett tråkigt måste, ialf då man måste springa fram och tillbaks till en tvättstuga. Är ju så mycke roligare om man har egen tvättmaskin. Läre kila ner och ta ur torktumlaren nu och sen ska jag unna mig dagens första kopp kaffe, som jag längtas efter!


Normal temperatur

Äntligen har vi fått normal temperatur ute igen. I fredagsmorse då man vaknade var det fortf -22 grader, men jag bestämde mig endå att ta en tur ner på stan för att fördriva tiden med lite shopping. När jag åter var hemma hade graderna sjunkit till -12, härligt. Tog en promenad med Freja då, sen var det dags att städa lite och laga mat, pasta bolognese. På kvällen kom Lotta hit, vi drack vin och sjöng singstar och gick sedan ut på krogen. Vi hade jättekul. Träffade en massa människor som det var ett tag sedan man såg, alltid lika roligt!

Lördagen var väldigt lugn, graderna visade bara -5 så jag och Freja tog en långpromenad, sen trött som man var så slappade man i soffan resten av dagen och kvällen. Stupade i säng direkt efter Robinson och somnade direkt.

Idag vaknade man utvilad efter en skön sovmorgon. -3 grader ute. Åt frukost framför tv:n sen tog jag och Freja en långpromenad i det sköna vädret. Sen har jag fixat lite här hemma bara och nu landade jag här i soffan för lite söndagsmys med I en annan del av Köping och Johan Falk filmen.

Hoppas ni alla haft en mysig helg, där ni laddat batterierna för en ny vecka.








Vita tulpaner på mitt köksbord. Dom är ju så fina.

 

 

Fotopromenad

Imorse var det som vanligt kallt, -19,8 visade graderna. Tog den obligatoriska morgonrundan med Freja så hon fick göra sina behov, sen blev det frukost framför nyhetsmorgon, något som också börjar bli lite som en vana :-) Mysigt att sitta där i soffan och ha de som sällskap på morgonen. Vid lunchtid hade graderna sjunkit en aning så jag och Freja tog en längre promenad, där även kameran fick följa.






Freja hade bäddat ner sig själv i korgen ikväll, tyckte det såg så himla gulligt ut att jag måsta föreviga det med ett foto. Hundar är bara för underbara!



Tisdag

Imorse steg man upp kl 6:30, skönt att vara uppe tidigt på morgonen tycker jag. Fast vissa dagar är det behövligt med lite längre sovmorgon. Som dom senaste dagarna har jag alltid kollat på termometern de första jag gör på morgonen och denna dagen blev man extra glad då den bara visade -12 grader. Härligt! Åt frukost framför nyhetsmorgon med en trött tax som sällskap. Vid 7:30 kom pappa och hämtade oss och vi följde med han hem för att hjälpa han och städa bort julen. Ut med julen och in med våren.

Nu har jag lagat mat, tagit en kvällspromenad och duschat, där jag la en ansiktsmask, peelade kroppen och fotvård. Lite vardagslyx. Sitter nu i soffan med lite tända ljus och tittar på tv, blir en lugn och mysig tisdagskväll här hemma hos mig.


Unnade mig en bukett med tulpaner förra veckan då jag var och handlade, nu står dom på mitt
köksbord och ser så vackra åt.

Söndagsmys

Ja då var det söndag igen då och helgens sista dag, tänk vad vissa helger går alldeles för snabbt. För min del har helgen varit väldigt lugn. Har för det mesta varit inomhus, för man sticker inte ut näsan i onödan i denna kyla men hör och häpna just nu är det "bara" -17 grader. I dag har det till och med krypit ner på -15, då tyckte man att det var riktigt skönt att ta en längre promenad med Freja, fast både kinderna och näsan var röda då man kom hem igen. Passade alldeles utmärkt bra att få sätta sig i soffan då under filten och värma sig med en kopp te och bläddra i lite vårkataloger.

Gårdagen spenderades även den inomhus då graderna låg på -23 hela dagen, och dels med isande vindar. Bakade chokladmuffins, läste, tittade på en film och lagade god mat och slappade sedan i soffan på kvällen och tittade på Robinson och en Beckfilm innan det var dags att krypa i säng vid 00:30 tiden.

Nyss tagit en dusch och har nu placerat mig i soffan med en sovande tax som sällskap. Väntar på att I en annan del av Köping ska börja och sedan Johan Falk filmen. Söndagsmys hos mig. Tror jag ska skala mig en apelsin också, inte helt fel med c-vitaminer i dessa vintertider. Och förresten, förkylningen har flyttat från min kropp nu, bara lite hosta kvar och lite snuvig.

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig helg och ha en fortsatt mysig söndag!

Till er alla



Önskar alla mina goa vänner och bloggläsare en riktigt trevlig och mysig helg! Nu blir det bandy på tv fram tills kl 20 då det är dags att svida om till dansskor och följa med i lets dance :-) Nä då ingen dans för min del, kommer sitta bekvämt i soffan med massor av tända ljus, en skål med fruktsallad och en kopp kaffe.

-27 grader

Idag visade termometern -27 grader på morgonen. Usch! Alldeles för kallt för min smak. Likaså tyckte Freja, så det blev en kort morgonpromenad där hon gjorde sina behov illa kvickt och tyckte sedan att det var dags att vänta hemåt och in i värmen. Förkylningen börjar ge med sig (tror jag) hostan sitter kvar men nästäppan börjar släppa. Får ta cocillana och kurera sig med mycke c-vitaminer så kanske man är piggare till helgen. Blir ju så rastlös av att vara sjuk länge, fast just nu så kanske det inte spelar så stor roll då det ialf är såhär kallt ute. Man kan ju inte ta en långpromenad, vilket jag längtar till! Likaså att börja träna igen, känner att min kropp saknar och behöver det nu. Så nu tycker jag att denna förkylning ska flytta från min kropp, tack!

Blev för rastlös efter frukosten imorse (efter dagar av vila) så jag storstädade toan och dammade lister och allt i vardagsrummet. Jaja jag vet att doktorns order var vila. Fast jag känner nu att orken inte riktigt har infunnit sig ännu, så nu ska jag ta det lungt resten av dagen/kvällen. Ska läsa lite, kolla på film och bara mysa.

Ha en bra onsdag allihop!


Atjoo prosit

Ännu en dag med kallgrader -20, solsken och en envis förkylning kvar. Fick nog och ringde hälsocentralen imorse och fick tid hos läkaren. Hade en halsinfektion och lite för hög sänka, fick cocillana utskrivet åt min hemska hosta. Så nu ska det väl ge med sig tycker man. Det är bara att vila, knapra alvedon, ta hostmedecin, snyta sig så näsan blir röd tack och lov att det finns nässpray! Ska sätta mig till rätta i soffan nu med en kopp te och nya nr av Topp Hälsa som kom på posten idag, blir även några avsnitt av sex and the city. Vila var det doktorns order!


Januari och minusgrader

Tror det är något som januari alltid bjuder på, kalla dagar med minusgrader varenda eviga dag. Iofs så har det ju varit onödigt kallt väldigt länge nu, men januari brukar alltid bjuda på kallt väder. Tittar på nyhetsmorgon nu och såg alldeles nyss vädret och ska man tro dom så kommer dessa envisa minusgrader hålla sig kvar ett tag till. Tråkigt tycker jag, de är alldeles för kallt för min smak. -5 till -9 grader duger alldeles utmärkt, då slipper man frysa rumpan av sig varenda gång man går ut och klä sig så man nästan inte kan röra sig.

Just nu är det lagom temperatur med -9 och solsken (!) solen är vi inte bortskämda med i dessa vintertider, så man blir extra glad dom dagar den tittar fram. Ska ta en promenad trots min envisa förkylning som håller ett hårt grepp om mig, hostar och är täppt i näsan. Hoppas man blir piggare snart. Annars blir dagen rätt lugn, ska väl försöka vila nu då så man blir frisk snart. Kommer sätta mig i soffan efter promenaden med en kopp kaffe och läsa i fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Sen får vi se vad dagen mer bjuder på :-)

Ha en toppenbra vecka nu allesammans ♥

Tjugohundratio

Då var det ett nytt år och nya äventyr väntas. Kommer nog ta ett tag innan man vänjer sig att säga 2010, så som de alltid är då det blir ett nytt år. Tycker inte det var längesedan vi skålade in år 2000. Vad åren går.

Nyårsafton firades hos goda vänner med mat och fest. Skålade in det nya året utomhus bland alla fyrverkerier man såg på himlen. Var en riktigt trevlig kväll. Nyårsdagen fick jag nog av julen och städade bort den, blev mycket ljusare och fräschare med ljusa gardiner, riktigt vårigt. Granen står dock kvar ett litet tag till, den är så fin så jag vill inte riktigt slänga ut den ännu. Igår var Lotta och hennes lilla hund Ebba hit på besök, vi tog en promenad, fikade, tittade på film, lagade mat och satt sedan och pratade en massa.

Idag har jag inget inplanerat, tar dagen som den kommer bara. Ska snart ta och koka mig en kopp kaffe och krypa upp i soffan och titta på reprisen av robinson och sedan ta en promenad med Freja nu då graderna äntligen är på behaglig nivå.

Hoppas ni alla haft ett trevligt nyår och god fortsättning på år 2010 ♥

RSS 2.0