Ikeabesök igen

Idag följde jag med Lotta och Simon till Valbo och ikea, åter ett besök på favorit varuhuset =) Var ju inte länge sedan jag var dit och fyndade. Vi åkte strax efter kl 9:30 imorse och var framme vid 11 tiden. Vi tog och en runda på ikea först där man fyndade igen, fast jag inte var ute efter något speciellt. Jag köpte två st nya beiga kuddfodral till kuddarna i soffan, och en ny kudde till min fotölj, ett beigt överkast till sängen, en lampa till databordet och lite prylar till köket. Innan vi begav oss till gallerian så åt vi en god lunch på ikea. Strosade runt i gallerian ett tag där vi besökte djurmagasinet, köpte godis och tuggben åt våra hundar, köpte även en tröja på HM på rean för endast 74 kr, handlade även hårprodukter, bodylotion och ansiktsmask. Efter all shopping var det gott med en kopp kaffe och en kaka. Nöjda och belåtna åkte vi hemåt igen vid 15 tiden.

Nu känner man sig rejält trött och slut, varför blir man alltid det efter en heldags shopping som är så roligt?! Kvällen blir lugn. Ska snart göra ordning varma mackor och en stor kopp te, mysa ner mig i soffan, tända en massa ljus och se på körslaget finalen och sedan en film innan det är dags för läggdags.

Ha en fortsatt mysig och trevlig lördagkväll allihop ♥

Torsdag med plugg och lasange

Då var det snart slut på denna vecka och imorgon är det fredag igen. Vad veckorna går fort, jag förstår inte. Idag har jag och Lotta pluggat matte, och det känns jättebra, känns att jag kommer klara provet nästa gång, nu gäller det bara att plugga, plugga så det fastnar i huvudet =) Men bara jag tänker på vad denna kurs kommer att göra, att jag kommer kunna söka in på mitt dröm programhögskolan, så blir man väldigt taggad och peppad att nu ska jag klara detta prov och kurs. Känns att målet är väldigt nära nu och det är tack vare Lottas hjälp och tålamod som sitter och räknar matte med mig, tusen tack Lotta! Du är guldvärd. Efter att ha haft näsan i matteboken större delen av dagen, tog jag och Freja oss en tur på sparken, uppfriskande och härligt!

Ikväll var det jag som stod för middagen hos pappa, lagade lasange. Gott och det går snabbt att göra, mätta och belåtna slog vi oss ner i soffan och tittade på tv. Nu ska jag sätta mig i soffan och se på lyxfällan och sen ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan sovdags. Morgondagen är det städning och promenad som gäller, sen på kvällen ska jag och mina bröder på bandy, det ska bli kul. Hoppas på varm choklad att värma sig med sedan då man kommer till pappa efter matchen =)

Bjuder på två st bilder på Freja som jag tog imorse då vi busade lite =)




Vardagsliv och längtan!

Imorse ringde kl 06:00. Var faktiskt rätt pigg. Steg upp och tog en lång dusch, åt frukost med nyhetsmorgon som sällskap. Sminkade och klädde på mig och begav mig till bussen för att åka på mattelektionen. Prov var det som gällde idag, jag kände mig så säker på att jag skulle klara detta, eftersom det gått så bra att räkna hittills, men ack så fel jag hade. Fick tyvärr inte godkänt, utan läraren sa vad jag skulle öva mera på. Så nu har jag satt ett nytt mål, att göra prov om 2 veckor ungefär, och nu ska jag verkligen plugga som bara den tills jag känner mej ännu mera säker och kan gå dit och känna att nu klarar jag detta lätt som en plätt.

Efter matten gick jag till Lotta och Ebba och hälsade på ett tag, i väntan på bussen. Fikade och räknade lite matte. Tittade även på olika högskolor på nätet och det gör att man verkligen känner sig ännu mera peppad att bli klar med matte b kursen nu, så man äntligen kan söka in till sjuksköterskelinjen. Kommer att söka i mars. Och nu har jag bestämt vilka skolor det blir, känns så himla bra. Pirrar till lite i magen då man tänker tanken att man kanske efter sommaren kommer börja på sin drömutbildning. Kikade även på olika kurser som finns att läsa efteråt, och för mig blir det en kurs med inriktning kardiologi. Tycker det är så intressant med hjärtat.

När jag kom hem var jag så frysen att jag måsta ta en varm dusch och koka en kopp med te. Nu har jag fått upp värmen i kroppen igen, men börjar känna mig rejält trött istl =) kanske man ska slumra till i soffan ett tag, innan man beger sig till pappa för att vara med på matlagningskursen han har alla tisdagskvällar, eller vara med kanske man inte ska kalla de, utan mera att jag ska vara där och nalla lite god mat =)

Är även tisdagstema idag och det tänkte jag baka in i detta inlägg också. Och dagens tema är vardagsliv. Något jag ägnar mycket tid åt i mitt vardagsliv är att fotografera. Och en kall dag som denna då man fryser extra mycket så passar denna bild bra, som för tankarna till den ljumma, härliga sommaren... drömmer mig bort för en sekund.





 

Godmorgon

Måndagmorgon och ny vecka igen. Snart slut på januarimånad, vad fort det gått. Tycker inte det var länge sedan man skålade in det nya året. Just nu ligger jag nerbäddad i sängen och ser på nyhetsmorgon i sällskap med en bortskämd hund nere vid fötterna ( vilket gav ifrån sig en stor suck, då jag skrev detta, kan hon läsa tankar, haha) Ska snart gå ut i det otroligt vackra vinterväder vi fått igen, hjälp vad snö det är ute nu. Ska ta med kameran senare idag så ska ni få se.
Sen väntar en god frukost och en dusch. Kl 10 kommer Lotta och Ebba hit, vi ska plugga matte för imorgon gäller det, då ska jag ha prov. Nervöst.

Annars så kanske inläggen kommer vara lite glesa denna vecka. Min yngsta bror som bor i Stockholm kom hem igår, för att stanna hela veckan. Han och pappa ska jaga. Så jag kommer att tillbringa mycket tid hos pappa och umgås med dom. Imorgonkväll ska vi vara med på pappas matlagningskurs, det ska bli skoj. Laga mat med gubbarna =)  Men jag kommer nog titta in med en uppdatering i mitten av veckan.

Ha en bra vecka allihop!

Skotta snö

Oj säger jag då bara, vad snö det kommit inatt. Det snöade hela dagen igår och tydligen har det gjort det hela natten också, för när vi vaknade imorse efter ytterligare en skön sovmorgon möttes vi av väldigt mycket ny snö. Freja försvann i snön, bara huvudet som stack upp. Ca 3 dm snö och det snöar fortfarande, så vem vet hur detta kommer sluta?! Kanske blir insnöade, haha! Tur man har lägenheten på övervåningen. Sopade trappan och skottade utanför här imorse, men de är nog ingen ide, är säkert lika mycket snö igen ialf.

Ännu en dag som kommer spenderas mycket inomhus. Ska ta och plugga lite matte, prov till veckan. Sen ska jag ta och fortsätta att rensa ur garderoben, fy så mycket kläder man har som bara ligger där. Men nu ska dom verkligen bort. In med nytt tack =)

Ha en mysig och snöig söndag allihop! ♥



Pasta sås med kräftstjärtar

Ikväll provade jag på att laga en ny pastasås, orken fanns inte där att göra någon avancerad helgmat så det fick bli denna enkla men goda pastarätt. Tänkte dela med mig av receptet utifall det är någon annan som känner att orken inte finns där och kanske vill prova på något nytt, som går snabbt att laga.


Pastasås med kräftstjärtar
3 port tagliatelle eller annan pasta
1 purjolök
1 gul paprika
100 g champinjoner
2 dl creme fraiche
3 tsk fisk och vinfond eller
någon annan buljong eller matlagningsvin
1 msk chilisås
1 burk kräftstjärtar
½ dl hackad dill
1 vitlöksklyfta
ev lite citronsaft

Koka pastan. Hacka purjon och vitlöken, skär paprikan i små bitar. Hetta upp en stekpanna. Stek purjon, paprikan, vitlöken och champinjonerna ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra. Tillsätt creme fraiche, chilisås, fonden och ev lite citronsaft om man vill. Låt koka några minuter och smaka av. Tillsätt sist kräftstjärtarna och dillen. Låt det bli varmt ca 1-2 min och servera genast med en god sallad.

Idag har det verkligen varit ett riktigt ruskigt väder, det har snöat och blåst hela dagen. Riktigt otäckt väder. Det var mysigt att få vara inne i värmen och mysa. Nu ska jag fortsätta att mysa i soffan men massor av tända ljus, en kopp te och titta på körslaget och sen king kong.


Bjuder på 2 st bilder på Freja som var på bushumör idag =)





Lördagsmorgon

Det är så mysigt med helger, fast man inte har ett fast jobb och jobbar varenda dag 7-16 så uppskattar man helgerna så himla mycket ialf, det är nå speciellt med helgdagarna. Det känns så mysigt med helg. Unnade mig en härlig sovmorgon idag, eller ja ialf till kl 9 men det är sovmorgon för mig, som annars vaknar alldeles för tidigt. Det var skönt att få sova ut efter en stressig och händelserik vecka, men vi möttes av ett otäckt väder. Blåst och snöväder, snön yrar som bara den utanför fönsteret och -3 grader ute. Tror vi skippar långpromenaden idag. Ska ta och ta tag i lite saker som ska göras här hemma som jag funderat på länge men inte hunnit göra ännu, perfekt att ha kvar då det blir sådana här dagar.

Nä nu ska jag surfa vidare och njuta av det nykokta morgonkaffet som sprider sin doft från köket och retar mina smaklökar... Gott!



Trevlig lördag allihop!

Helg igen

Ja då var det fredag igen, vad veckorna går fort. Man hinner inte riktigt med, fast det kanske beror på att man haft fullt upp varenda dag denna vecka, då brukar dagarna bara flyga förbi. I tisdags fick jag min nya bärbara data på posten, och ja man kan inte klaga på leveranstiden, tog bara nån dag så var den här och äntligen säger jag. Det är så skönt att man kan sätta sig varsomhelst och blogga =) Men jag och det nya tangentbordet har inte riktigt blivit vänner ännu, en annan är ju så van att skriva på ett annat. Men de kommer det också, vi får helt enkelt lära känna varann =)

Just nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe brevid mig och kikar på nyhetsmorgon, har alldeles nyss ätit en god frukost. Ska snart ta tag i dagens aktiviteter som är handla, dammtorka, dammsuga, torka golven och bädda rent. Sen på eftermiddagen kommer Lotta och lilla Ebba hit. Vi ska laga tacos och se på lets dance, trevligt. Annars tror jag att helgen i övrigt blir lugn. Men utifall jag inte hinner kika in hit något i helgen så passar jag på att önska alla en trevlig helg! Och så säger jag grattis på namnsdagen Freja gumman =)

Kram ♥

Tre i veckan

Rent och Fint

Hur bäddar du sängen och gör du det varje morgon?
Svar:
Ja jag bäddar sängen varje morgon, fast inte på engång då man stigit upp, hänger oftast ut täcket på vädring ett tag, bäddar sen med överkast och 4 st prydnadskuddar. Ordentligt och snyggt ska de vara ;-)

Diskar du upp disken efter dig direkt?Lämnar du disk i diskhon? På bänken? Eller får det stå kvar där du satt och åt/fika?
Svar:
På morgonen då jag ätit frukost så får tallriken stå kvar i diskhon, tycker det är väldigt onödigt att bara diska den då. Men sen efter lunch och middag diskar jag alltid. Hatar att ha disk i diskhon och jag ställer aldrig disk på bänken. Jag är för pedantisk ;-)

Är dina golv så rena att man kan äta mat på dem eller springer dammråttorna runt?
Svar:
Dom är rena, men inte vet jag om man kan äta mat på dom, har inte testat *ler* Eftersom jag har hund som oftast släpar in grus osv, så dammsuger jag ofta, sen torkar jag golven en gång i veckan. Brukar ha fredagar som städdag, då man dammsuger, dammtorkar och torkar golven, så det är rent och fräsch till helgen.

Vill ni vara med och svara på tre i veckan, så kika in här.


Det blir en lugn tisdag, efter 2 stressiga dagar behövs det. Ska ta och gå iväg och handla snart, sen baka lite bullar. Ikväll blir det promenad, tv och film.

Trevlig tisdag allihop

Ikea på en söndag

Planerna för denna söndag var inget speciellt. Hade bokat tvätttid hela dagen, tänkte städa lite och bara ta de lungt, en vanlig lugn söndag bara. Vaknade vid 8:20. Åt en god frukost till nyhetsmorgon och tog sen en långpromenad med Freja. Vid 11 tiden ringde Nettan och frågade om jag ville följa med henne och Freddan (en utav mina bröder) till ikea. Självklart tackar man ja till en sådan fråga. Tog en snabbdusch, gick ner och tog reda på den första maskinen med tvätt och bokade om tvättiden tills imorrn och gjorde mig iordning. Lämnade Freja hos pappa och sen åkte vi.

Väl på ikea, var det lagomt med folk. Strosade runt ett tag och handlade innan vi gick och åt mat. Med hem i ikeapåsarna var det doftljus, värmeljus, ribba tavelram med plats för 3 st kort, en vit pläd, förvarningslådor och en klocka. Köpte även en rosa kofta på HM och vita stickade over knee strumpor. Vi var åter hemma runt 19:30 tiden.

Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan under min nya pläd, iklädd flanell pjyamas och se en film innan läggdags.






Bra minne men kort

Idag efter jag varit på besök hos min hjärtläkare så sprang jag in en snabbis på Åhlens för att leta en almanacka. Har inte hunnit köpt någon ännu för detta året, så alla ärenden och viktiga möten osv, har skrivits upp på post it lappar, visst går det bra men bättre att ha en almanacka att skriva ner allt i. Så jag köpte en idag och redan är det mycket som har skrivits ner. Hur är det man säger, bra minne men kort?! *ler*

Nu ska jag återgå till soffan för att se hur det går i körslaget. Spännade ikväll. Alla körer var otroligt duktiga. Mina röster för ikväll är tillägnad Team Hanna såklart eftersom dom är från Bollnäs, i mina hemtrakter och så roligt då de är många i kören som man känner igen, och så röstade jag på Team Erik. Han är ju bara föör söt!







   
 


Fredag!




Vinterkängorna på igen

Glöm de där med gympadojjor i januari. För igår kväll kom snön tillbaks. Stora, fina flingor föll från himlen och graderna kröp neråt på termometern. Idag är det åter snö på marken och -12 grader. Riktigt vinterväder igen med andra ord. Så gympadojjorna får vänta ett tag till innan dom får komma ut och känna på marken. Idag har jag varit hos Lotta och pluggat nästan hela dagen, matte såklart. Är snart klar med matte B kursen och det känns så himla bra, jag ska skrika ÄNTLIGEN då de är klart, fira med champange och bränna upp matematik boken med glädje ;-) För i april söker man in till skola, längtar verkligen till att få börja plugga. Känner att jag har motivation till 1000%, att äntligen få utbilda sig och få jobba med sitt drömyrke. Bara att hålla tummarna på att man kommer in.

Idag har jag även fått 2 st extrajobb som städerska. På två olika ställen, 2 ggr i veckan. Kanonbra. Det glädjer mig. Aldrig fel med extra pengar på kontot, speciellt nu då timviket inom äldreomsorgen är glest. Slog även till och köpte en bärbar data, på nätet. Bra att ha då man ska plugga (nästan ett måste då) plus att jag börjar bli rejält less på min stationära klumpeduns. Skönt att få ställa undan den och få ha en bärbar, man kan slå sig ner varsomhelst och blogga =)

Nu ska jag ta en liten promenad med Freja, sen får det bli en myskväll i soffan med en stor kopp te. Det kliar så i halsen, att jag blir tokig och hostar. Nu får faktiskt förkylningen bryta ut riktigt eller inte alls. Nästan jobbigare att gå såhär..less.

Ha en mysig torsdagkväll allihop!

Gympadojjor i januari

Onsdag här och snart helg. Idag vaknade jag strax före kl 6 (!) vet inte varför jag ska vakna så tidigt jämt. Har gjort det nu några morrnar i rad, visst är det skönt att vakna tidigt men dagarna blir så långa, då man går hemma utan jobb. För som det är i dagens läge så blir det inte alls så många extra timmar som timvikarie där jag jobbar extra, tråkigt men sant. Det ska sparas pengar och de är det ena med det andra, tycker synd om personalen också som får jobba och slita extra hårt då de är vikariestopp, men men bara att hålla tummarna på att allt detta vänder snart. Tycker så synd om alla som blir av med sina  jobb, tänk på dom som har familjer. Uscha!

Ialf, vaknade som sagt tidigt. Var ut med Freja och sen la vi oss i sängen igen för att se nyhetsmorgon. Det är så mysigt. Men något har hänt med vädret. Det har varit plusgrader och blåsväder i flera dagar nu, så det mesta av den vackra snö vi hade är snart borta. Känns väldigt konstigt att få sätta fötterna i gympadojjor redan i januari. För det är inte vanligt att det är så milda grader och snöfritt i januari i Hälsingland. Men det kommer nog ett bakslag snart, verkar som att det redan ska bli kallare och snö framåt helgen. Vi får njuta av gympadojjorna så länge det går nu då =)

Tog en uppfriskande promenad med Freja och radion som sällskap. Även på denna promenaden fick man upp värmen så man var tvungen att låta vantarna åka av. Nu sitter jag här med dagens första kopp kaffe, icas ekologiska kaffe. Supergott, det kan jag verkligen rekommendera. Ska ta en bloggrunda innan jag tar tag i lite andra småsaker som måste göras. Ikväll ska jag på oriflamemöte. Och imorgon blir det att plugga nästan hela dagen hos Lotta.

Ha en bra onsdag allihop! Och tusen tack för alla fina kommentarer jag får av er, ni är så gulliga ♥



 

Hur var 2008?

Gjorde min dagliga bloggrunda nu, då jag endå sitter och väntar på maten som står i ugn och sköter sig själv och såg denna lista hos Enfinity.

Mitt 2008
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Hmm.. nja inte vad jag kan komma på nu.

Blev några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, Lotta fick sina tvillingsöner 29 maj.

Dog någon som stod dig nära?
Min morfar somnade in 12 januari. Ett år sedan idag.

Vilka länder besökte du?
Inget alls, blev ingen utlandsresa detta året. Hoppas på en nu istl =)

Är det något du saknat 2008 som du vill ha 2009?
Ja, att drömprinsen dyker upp *ler*

Största sommarplågan?
Myggen är alltid en plåga =)

Vilket/Vilka datum från 2008 kommer du alltid att minnas?
Inget speciellt datum, utan hela året var bra.

Vad var din största framgång 2008?
Nja de var nog inga större framgångar under förra året.

Största misstaget?
Att jag släppte taget om någon som jag inser nu att jag inte ville förlora.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja men visst var man sjuk. Inte allvarligt sjuk utan de vanliga. Vinterkräksjukan, förkyld.

Bästa köpen?
Kameran och mobilen.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och saker till hemmet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja =)

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2008?
Divine med Sebastian. Frankrikes bidrag i eurovision.

Var du gladare eller mer ledsen i år, jämfört med tidigare år?
Var både glad och ledsen. Många saker fick mig att vara glad och några händelser fick mig att bli väldigt ledsen och så finns såklart saknaden efter mamma där!

Vad önskade du att du gjort mer?
Spenderat mer tid uppe i stugan, där man verkligen kan koppla av.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte känna att man måste då man egentligen inte orkar eller vill. Sagt nej mer helt enkelt. Är för snäll =)

Hur tillbringade du nyår?
Med vänner.

Blev du kär i år?
Ja, tyvär i fel kille.

Favoritprogram på tv?
Helt klart sjukhuset.

Bästa boken du läste?
Dom två första av Camilla Läckeberg.

Största musikaliska upptäckten?
Ingen.

Något du önskade dig och fick?
Ja äntligen unnade jag mig en systemkamera.

Något du önskade dig men inte fick?
Kan inte komma på nått nu.

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Familjen kom på fika på dagen, sen på kvällen var jag ut med vänner.

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja ett fast jobb.

Hur skulle du beskriva din klädstil år 2008?
Ledigt. Klär mig alltid i bekväma kläder då jag är hemma. Det var oxå mycket leggings, klänning, tunikor, långa koftor och för ovanlighetens skulle att jag klädde mig i jeans oftare.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, min familj och Freja. Promenader ute i naturen.

Vem/Vad saknade du?
Mamma.

Det bästa nya människorna du träffat år 2008?
Svarar istl på vad mina förhoppningar är på 2009. Att jag kommer in på skolan.

Idag har jag varit hos pappa hela dagen och hjälp honom med att städa bort julen. När jag kom hem tog jag en dusch och la mig sedan i sängen för att se filmen Hairspray. Kvällen blir lugn, känner mig sådär febrig igen. Få ta mig en alvedon så blir det bra sedan, mysa ner mig i soffan med en kopp te och se på Guldbaggegalan.

En blåsig söndag

Söndagen är här och helgen snart över, det gick fort. Vädret idag är väldigt blåsigt men 3 grader varmt och töväder. Tråkigt att det ska töa men härligt att det är varmare ute. Vi tog en långpromenad i morse, trotsade stormen och gick ut. Uppfriskande om inte annat. Med rosiga kinder sitter jag nu här med en kopp kaffe och drömmer mig bort. Kikar på lägenheter och hus och ikeas hemsida. Inreder mitt framtida hus i mina tankar. Längtar tills man står där en dag med nyckeln i handen till sitt alldeles egna hus, där man får göra precis som man vill. Jag vet exakt hur jag vill ha det i nästan alla rum, med inredning, detaljer och sånt där småpiff. Som sagt, drömmer mig bort ett tag...! =)

Ikväll blir det middag hos pappa, sen en film innan läggdags. Klockan ringer tidigt imorgonbitti. Hoppas ni alla haft en trevlig helg och ha en mysig söndag! ♥


    




Årets första

Då var det fredag och helg igen, vad veckorna går fort ibland. Man hinner inte riktigt med, tycker det känns som att det var helg alldeles nyss, fast det kanske beror på att det varit så mycket röd/helgdagar nu så man blir alldeles vimsig =) Men nu så är vi åter på banan igen efter all ledighet och helgdagar. Lång kvar tills nästa långledighet. Idag har jag känt mig piggare, ingen värk i kroppen bara lite småsnorig. Vi får hoppas att det inte blir värre än såhär. Vaknade till underbart väder, solsken och -1 grad bara, en chock efter alla dessa kalla dagar men härligt. Tog en långpromenad med Freja efter frukosten och det var så vackert ute, alldeles tyst och lungt. Till och med så varmt att man var tvungen att ta av sig vantarna och knäppa upp jackan lite på promenaden. Det var ett tag sen.

Ikväll har jag varit hos Lotta och lilla Ebba igen. Vi har lagat mat och tittat på let`s dance. Väldigt duktiga deltagare i årets upplaga, det kommer nog bli tuff konkurrans. Det är så det ska vara, mer spänning då. Morgondagen är inte så händelserik. Ska städa, promenera och sen ha lördagsmys med god mat, körslaget och film. Söndagen blir nog lika lugn den med, promenad och film. En lugn helg helt enkelt!

Ha en trevlig och mysig helg nu allihop



Köpte årets första bukett med tulpaner idag. Härligt med tulpaner redan. Gör att längtan till våren blir starkare =)





 

Ett litet charmtroll

Dagen har spenderats hos Lotta och hennes nya underbart söta valp Ebba. Hon och Freja funkade faktiskt bra ihop, blev lite tjafs där i början men sen så, funkade det bra. Vi bjöds på fika och middag, jättegod potatis och purjolökssoppa. En trevlig dag helt enkelt med massor av prat och skratt. Kom hem runt 19 tiden, tog en varm dusch och kokade en stor kopp med jordgubbs te och placerade mig i soffan iklädd flanellpjyamas och tittade på filmen whats happens in vegas. En såndär mysig och härlig komedi, som man blir glad av.

Nu ska vi stupa i säng och sova, så trött. Tror att det kan vara nån förkylning på G, haft värk i kroppen idag, känt mej matt och halsen börjar ömma. Får kurera mig imorgon med mera färskpressad jucie med massor av c-vitaminer, te och alvedon. De gör susen =)


Godnatt allihop!



Vitaminkick

Såhär i förkylningstider då bacillerna flödar överallt är det bra att proppa i sig c-vitaminer. Jag hade många apelsiner som började göra sitt, så jag beslöt mig för att pressa färsk, god apelsinjucie i råsaftcentrifugen. Underbart gott. Några clementiner fick också följa med ner. Ute faller stora snöflingor, mysigt. Ska ta en liten promenad med Freja nu, senare idag ska vi ta bussen upp till Lotta och lilla valpen Ebba. Har inte setts på 3 veckor nu så det ska bli jättekul. Har massor att prata om.

Vill även tacka för alla fina kommentarer jag får, ni är underbara allihop =)
♥ Stor Kram Till Er Alla ♥





Tisdagstema-Vinter

Dagens tisdagstema är verkligen passande, för vinter har vi här i Hälsingland. Idag har graderna sjunkit ner ännu mer, ligger på minus 3 idag, härligt! Vi tog en långpromenad i morse, med kameran i högsta hugg. När graderna sjunkit så har blåsten kommit istl, vinden tog i rejält när vi kom närmare vattnet och gjorde kinderna rosenröda, men det var en uppfriskande och härlig promenad. Det var skönt att få komma in i värmen och ta en kopp med nykokt kaffe.




Foton tagna vid sjön Grängen.

Doften av nybakat

Eftersom det fortf var minus 23 grader då man vaknade imorse 7:40 så beslöt jag mig för att baka lite bröd idag, då man ialf har en heldag inomhus. Ett superenkelt och gott grovt bröd. Tänkte dela med mig av receptet.

Grovt Bröd
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre/vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop lingonsylt, yoghurt och sirap. Häll detta i bunken. Blanda ihop till en deg. Häll degen i en smord och bröad avlång form. Strö över lite rågkross och in i ugn ca 1 timma. Stjälp upp brödet och låt det svalna.



Idag fick även julgranen åka ut, började barra så mycket, så det kändes att den gjort sitt för denna gången. Tyckte jag dammsög så noga efteråt, men tro de eller ej så trampar man inte på envisa barr fortf. Får dammsuga igen, hatar att få stickiga barr i strumporna =) Har nyss njutit av en god köttgryta, ett recept som min mamma brukade göra, med curry. Väldigt gott. Serveras med ris till. Nu ska jag ta tag i disken sen gå på en promenad med Freja, nu när graderna äntligen sjunkit till tro de eller ej, minus 9,8 grader. Lika bra att passa på innan herr kyla slår till igen.

Ha en trevlig trettondagsafton allihop!

Rastlös är bara förnamnet

Vad är nu detta?! Graderna är nu nere på minus 23,3 idag. Alldeles för kallt för min smak, man kan inte gå utanför dörren förräns man har klätt sig så man knappt kan röra sig och ser ut som en michelingubbe, mössan måste man dra ner så långt det går för att inte förfrysa öronen. När man väl kommit ut, fryser näsan ihop, kinderna blir röda som tomater och man känner så småningom inte händer och fötter eftersom dom domnat bort av kyla. Näväl, kanske lite väl överdrivet (kanske) men jag blir så arg då det måste vara så kallt. Jag älskar vintern, men inte kyla. Räcker gott och väl med minus 10 grader, solsken, mycket snö och klar frisk luft. De är vinter för mig. Hoppas att det blir mildare imorgon. Det var ju så härligt igår då det inte visade mer än minus 5 på termometern och vi tog en härlig långpromenad och idag är det såhär. Aja, de är väl norrländsk vinter de =)

Det får bli en heldag inomhus. Man får väl ta tag i sånna saker man tänk att man ska göra, men aldrig blir av. Blir säkerligen nån film också.


Hoppas ni alla får en mysig och varmare söndag!

Långpromenad

Snön har fallit nästan hela natten, vaknade tidigt imorse av att traktorn var här och skottade. Men somnade om och steg inte upp förräns kl 8:45. Skönt med sovmorgon, la mig rätt sent igår. Vädret är friskt och härligt ute idag och graderna är bara -5, så därför beslöt vi oss för att gå ut på en härlig långpromenad. Det var uppfriskande. Sitter nu här med dagens första kopp kaffe och med röda kinder. Koppen värmer gott åt mina kalla händer....


Ut med julen, in med nytt

Fredagen är här och andra dagen på år 2009. Och första dagen då graderna utomhus börjar krypa neråt. Just nu är det minus 4 grader och det faller snö. Mysigt värre! Idag har jag packat ner min jul i lådorna igen, jag blev så less på julen att jag inte orkade ha kvar den. Så alla tomtar, juldukar och julgardiner är nu puts väck och vackert nerpackat till nästa jul. Dock fick ljusstakarna och stjärnan i fönstren vara kvar ett tag till, likaså julgranen. Den lyser ju så mysigt på morgonen då man vaknar. Nu detta året ska jag inte börja julpynta för tidigt, får då blir det som nu, man lessnar så fort.

Har alldeles nyss ätit kvällsmat, tacos. Ska ta en kvällspromenad med Freja nu innan vi myser ner oss i soffan och ser på tv och sen en film. Fredagsmys helt enkelt.

Trevlig helg allihop!




Dessa söta små ljuslyktor fyndade jag på Ekmans

          Nya gardiner, som jag fyndade på second hand

Nytt år och nya äventyr

Nu var det nya året här, 2009. Man har knappt fattat de ännu att det är nytt år. Hjärnan är forfarande inställd på att få skriva 2008, istl för en nia på slutet. Men jag ser framemot ett nytt år med nya äventyr och planer. Gårdagen var jättetrevlig. God mat och trevligt sällskap. Spelade även guitar hero och fitness wii, och gu så skoj det var. Man kanske inte var den bästa, men det var ju iofs första gången man provade på, och det var inte den sista gången heller =)

Årets första dag inleds med kallgrader, ca -15 imorse. Nu har den krypit ner några grader och visar -8. Tog en promenad med Freja då jag kom hem i det vackra och soliga vintervädret. Så vackert då solen gör så att snön gnistrar som tusen små diamanter. Kameran fick följa med och fånga allt detta. Snart får vi främmande. Helena en god vän till mig kommer på en fika. Var ett tag sen vi sågs, så det ska bli jättekul. Har massor att prata om. Ska göra iordning kaffebryggaren nu och tina lite fikabröd.



Önskar er en god fortsättning på det nya året!






RSS 2.0