Måndag och ny vecka

Godkväll på er. Ja då var det sista dagen i januari månad och imorgon vänder vi blad i almanackan och möter februari månad. Små, små steg till våren som jag längtar så efter nu!

Min helg har varit toppenbra. I lördags på förmiddagen åkte jag och Klara till stan en sväng för att kika i lite affärer. Besökte Åhlens, där jag köpte en träningsbok. Och även besök på skoaffärn, rusta, jysk och dollar. Och från dollar och rusta kom man såklart ut med lite smått och gott, som man alltid gör. Lördagskvällen blev en lugn kväll hemma, var meningen att jag skulle ut på krogen med en vän men det blev flyttat framåt istl till den 12 feb. Åt en god lördagsmiddag bestående av fläskfile i ugn med potatis/palsternacks pure och rödvins sky, smakade väldigt gott! Kvällen avslutades i soffan med tända ljus, ett glas rödvin, med trevligt sällskap och film.

Igår gjorde jag inte så mycket, en slappar söndag med promenad och plugg. Gjorde klart en till inlämnings uppgift i sjukvårdskursen. Det var frågor om skador på skelett och leder, känns skönt att kunna bocka av ännu en uppgift. På kvällen myste jag i soffan och tittade på solsidan och wallanderfilmen.

Idag har det varit full rulle hela dagen med diverse småsaker som skulle göras, plus att jag läst på till seminariet om sjukvårdshygien som vi har på torsdag, och nu på kvällskvisten tog vi en promenad med Klara och hennes hund. Nu ska det bli skönt att få slappa i soffan och ta`t lungt. Ska göra iordning ett fotbad och titta på halvåtta hos mig och familjen annorlunda.

Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram på er ♥



Denna bok köpte jag på Åhlens och pilatesbollen på Rusta. Det är jättebra övningar i boken, där man tränar hela kroppen, tänkte att jag skulle kunna träna hemma också. För jag kommer inte iväg till gymmet varje vecka, så då kan man istl träna hemma. Dagliga promenader räcker inte för mig, jag måste träna andra muskler också för att må bra i min kropp. Imorgon ska jag ta ett träningspass här hemma :-)

Äntligen helg!

Godkväll i stugorna. Visst är det skönt att det är fredag idag och hela helgen ligger framför oss. Underbart med andra ord. Känner att det ska bli skönt med helg efter denna fullbokade vecka. Men måste ialf plugga ihelgen, men har sagt till mig själv att imorgon då ska jag inte sitta och plugga utan det får bli på söndagen istl. Imorgon ska jag ägna mig åt något annat, koppla av från studierna. Det behövs det också. Kanske att det blir en liten tripp till stan med Klara imorgon, en långpromenad ska jag ialf hinna med.

Igår i skolan, var det föreläsningar om bränn/köld skador och idag har vi pratat om sjukvårdshygien och haft seminarium om skallskador och det gick hur bra som helst. Inte var det där något att vara nervös inför, haha! Men det är man ju alla gånger inför ett seminarium. Och så har jag fått betyg på inlämnings uppgiften om hjärt/kärlsjukdomen och det var ett starkt VG, och frågorna om KOL som bara var G uppgift, var solklart godkänd, hade skrivit så bra och utförliga svar. Man blir så glad då man får så bra betyg, känns så bra då man lägger ner så pass mycket tid på varje arbete. Känner mig stolt över mig själv, det måste jag väl få göra eller hur?!

Nu sitter jag här vid köksbordet, proppmätt efter kvällens middag som fick bli hemmagjord hamburgare med massor av godsaker på och så pommes frits, smakade väldigt gott! Ska strax ut och rasta Freja gumman, sen ska vi mysa ner oss i soffan och bara ta`t lungt hela långa kvällen. Är trött och har så ont i min rygg. Känns att man sitter väldigt konstigt och obekvämt i skolan, då man sitter där en heldag och lyssnar på föreläsningar, blir spänningar. Min rygg pallar inte av det ibland, och den skulle önska att det fanns en massör här just nu. Ska sen göra iordning en kopp caffe latte, tända ljus och titta på let´s dance. F R E D A G S M Y S ♥

Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig helg. Stor kram till er alla.



Vackra tulpaner som pryder mitt köksbord! Vårkänsla.



Såhär vackert var det utanför mitt fönster i eftermiddag.

Tiden rinner iväg

Godkväll på er. Oj säger jag då bara, vart har januari månad tagit vägen? Tycker tiden bara runnit iväg, det var ju för tusan alldeles nyss julafton, haha! Ibland går tiden alldeles för fort, men just nu så känns det helt OK. För då blir det vår fortare. Börjar längta mer och mer till våren nu, då det bjudits på plusgrader ett tag. Tänk då marken börjar kika fram där under snön, takdropp, fåglarna kvittrar sådär mysigt, solens strålar värmer och man känner att våren är här... UNDERBART! Man får liksom ny energi igen, man går ur vinterdvalan. Aja det är bara att bita ihop för än så är nog inte våren här riktigt än...

Helgen har ialf varit bra, lugn och mysig. Har bara varit hemma, pluggat och promenerat. I söndags gjorde jag klart ett till arbete i sjukvårdskursen. Var frågor om sjukdomen KOL som vi skulle svara på och skicka in till läraren, känns så bra att kunna bocka av ännu en uppgift i denna kurs. Nu är det bara 2 st till arbeten som ska in. Ett VG arbete om valfri akut mag-tarmsjukdom och så ett G arbete om skelett och led skador.

Igår satt jag och pluggade på om skallskador som vi har seminarium om, nu på fredag. Sen var jag ut på en långpormenad med Freja. På kvällen kom Klara och hennes hund Valter hit på en fika och så kikade vi på familjen annorlunda, alltid lika trevligt att umgås med henne.

Idag steg jag upp strax före kl 7, gjorde iordning en yoghurt smoothie på banan, apelsin och hallon och packade sedan träningsväskan för att åka och träna på gymmet på rehab. Härligt att träna på morgonen tycker jag. Sen så har jag tvättat och även pluggat på om skallskador idag. Nu känner jag att jag kan detta, känns väldigt bra!

Nu har graderna krypit ner till -12 här, så det blir en myskväll i soffan. Ska tända ljus och dricka en kopp citron/ingefärs te och titta på tv. Imorgon kl 9 är det dags för ett besök hos tandläkaren och på kvällen ska jag på mary kay party hos Klara och tors-fre skola som vanligt. Fullbokat hela veckan lång.

Kram på er ♥

Studiebubblan

Godkväll på er. Ja man kan säga att man redan är inne i studiebubblan igen, det är en väldigt intensiv kurs vi läser nu sjukvårdskursen, med mycket plugg. Den är väldigt intressant och lärorik. Vi kommer lära oss och gå mer på djupet i denna kurs, om olika sjukdomar så som hjärt/kärlsjukdomar, mag-tarmkanalens sjukdomar, KOL, traumatiska skallskador och allt som hör till det, bränn/köldskador, skador på skelettet och leder, vård i samband med operation, sjukvårdshygien, njursjukdomar, katastrofmedicin och mycket praktiska övningar där vi får lära oss ta olika prover, sjukvårds hjärt/lungräddning, syrgasbehandlingar osv osv. Kommer bli så roligt att få lära sig mera om detta, det är de här som intresserar mig så mycket! Men som sagt, det är mycket seminarium och inlämnings uppgifter i denna kurs. Får lite panik ibland, kommer man hinna med allt?! Men det löser sig alltid.

Igår efter skolan var jag och Freja hem till Klara. Vi gjorde hemmagjord pizza, kikade på let´s dance och snackade en hel del över en kopp kaffe och god kaka! En jättetrevlig kväll. Kom hem strax före kl 23, stupade i säng direkt och somnade så fort jag lagt ner huvudet på kudden. Var sååå trött, men det beror ju mycket på att väckarklockan ringer alldeles för tidig både torsdag och fredag.

Idag vaknade jag utvilad, pigg och glad kl 7:45. Möttes av en jättefin soluppgång och plusgrader på morgonpromenaden och då blev man genast på ännu bättre humör. Energin på topp! Njöt sedan av en lång lördagsfrukost framför nyhetsmorgon, innan jag tog tag i städningen. Så nu är läghenheten ren och fin och det doftar nystädat. Sen så har jag även pluggat, måste plugga på helgerna och självstudiedagarna nu, om man ska hinna med och göra klart inlämnings uppgifterna och läsa på till alla seminarium. Idag har jag suttit och svarat på frågor om sjukdomen KOL, har dock 1 fråga kvar sen så är jag klar. Men min hjärna gav upp vid 16 tiden, kände att jag behövde ta helg då. Får skriva klart det imorgon istl.

Nu sitter jag här nyduschad och ska strax börja med kvällens middag som blir rotfruktsgratäng med smak av färsk timjan och citron, med stekt kött till. Senare blir det en myskväll i soffan med tända ljus, lite godis, fångarna på fortet och film! En lugn och härlig lördagskväll är vad jag behöver.

Ha en fortsatt trevlig lördag och helg alla mina goa vänner. Kram på er.

Självstudier!

Godmorgon! Tisdag och för min del, självstudier. Skönt att ha det varje mån-tis-ons. Man väljer själv hur mycket man vill sitta och plugga, eller om man istl pluggar på helgen. Och eftersom jag gjorde klart den första inlämnings uppgiften ihelgen, som ska vara inlämnad denna vecka, så har jag rätt fria självstudiedagar denna vecka. Ska dock läsa på om njurarnas anatomi/fysiologi idag, har redan läst igenom det 2 ggr igår men ska läsa lite mer idag. Vi ska göra ett grupparbete om njurarna och vätskebalans på torsdag, därför vill lärarna att vi ska läsa på lite först! Just nu sitter jag fortfarande iklädd i pjyamas i soffan, och tittar på nyhetsmorgon.

Igår var det åter en dag med takdropp och plusgrader, på morgonen då man vaknade strax före kl 8 var det 3 plusgrader men ishalka. Hade ej hunnit sandats överallt, så det var rätt nära att man druttade på rumpan då man var ut och rastade Freja. Efter frukosten tog vi en långpromenad och då hade solen letat sig fram och graderna visade 5 plusgrader, man fick en försmak av våren! Underbart. På vägen hem, så gick vi förbi pappa och hälsade på en sväng, drack en kopp kaffe.

Idag är det lite kallare, -5 och mulet väder. Men ska strax bege mig ut på en promenad med Freja innan man ska plugga lite. Hoppas ni alla får en riktigt fin och mysig tisdag. Kram på er.



Njuter av en kopp nybryggt kaffe nu, med skummad mjölk och lite kanel på toppen. Gott!

Takdropp och plugga

God eftermiddag! Söndag och helt plötsligt plusgrader här hos oss i Hälsingland. Man kan höra takdropp och tidigare föll några regnstänk från himlen. Graderna visar idag plus 1,3. Ja vad säger man, det kan verkligen svänga i vädret. Denna söndag har jag suttit och pluggat fram tills nu, med en liten paus då jag gick ut för att rasta Freja och göra iordning kaffe. Men nu så är jag klar med den första inlämnings uppgiften i sjukvårds kursen, den som handlade om kärlkramp och hjärtinfarkt. Blev 7 dataskrivna sidor. Nöjd! Hoppas på bra betyg nu då, då man suttit och slitit såhär :-)

Nu ska jag ta och göra iordning våfflor, som ska ätas med grädde och hemmagjord blåbärssylt. Senare vid 16:15 visar dom bandymatchen mellan Edsbyn-Västerås på tv:n och den måste man ju följa. Heja Edsbyn! Sen får det bli en promenad, så man får komma ut och få friskt luft då man suttit och pluggat hela långa dagen.

Hoppas ni alla haft en mysig helg. Kram på er.



Ja sånhär kaos har det varit på mitt köksbord idag. Böcker och papper överallt, kaffekopp och data! En pluggsöndag helt enkelt.



Vita fina tulpaner, som pryder mitt köksbord. Fotade detta igår, men kunde ej publicera någon bild i gårdagens inlägg, nått strul. Så därför får denna bild komma med idag istl.



Tulpanens dag!

Godkväll på er. Då var det åter lördag och tydligen tulpanens dag, tur man köpte hem en bukett med vita tulpaner igår då man handlade på ica, som nu pryder mitt köksbord. Nu har det åter varit 2 dagar med kallt väder, temperaturen har legat på -19 och -23 som det var imorse då man vaknade. Just nu ligger graderna på "bara" 12,8 och lätt snöfall ute.

Som sagt så började vi i skolan igen i torsdags och det var hur roligt som helst att träffa alla igen. Kommer gå i skolan torsdagar 8:30-15:30 och fredagar 8-14:10 och så har vi självstudier mån-tis-ons. Väldigt skönt, för jag pluggar mycket bättre om jag får sitta hemma i lugn och ro. Nu började vi läsa sjukvård och den kursen är väldigt intressant och lärorik. Kommer bli väldigt intressanta veckor fram till vecka 9 då det är sista veckan i denna kurs. Kommer få lära sig så mycket, kommer gå på djupet om sjukvård, något som verkligen intresserar mig mycket! Imorgon måste jag sätta mig och börja med den första inlämnings uppgiften som handlar om kärlkramp och hjärtinfarkt. Ska vara inlämnad till veckan.

Igår efter skolan var jag och fikade på ett rätt så nyöppnat kafe här hemma, med Nettan och Johannes. Mysigt ställe där dom även säljer lite ost och andra godsaker. Mumsade på en paj som var fylld med vit choklad och hallon och så en god caffe latte till. Och idag så har jag inte gjort så mycket, varit till Klara och druckit en kopp kaffe och lånat lite medicin böcker av henne och sedan kikat på en film innan det var dags och börja med kvällens middag som blev lax i ugn med pressad potatis, sås och sallad till. Är nu proppmätt. Ska snart förflytta mig till soffan och ha en myskväll. Titta på fångarna på fortet och en film.

Trevlig helg önskar jag er alla. Kram på er.

Sista dagen på lovet

Hej på er! Ja då var det onsdag och sista dagen på jullovet för min del. Imorgon drar allvaret igång igen, sista terminen sen så är man färdigutbildad undersköterska till sommaren, UNDERBART! Har sagt det för och säger det igen, det ska bli så kul att börja skolan igen och komma tillbaks till vanliga vardagsrutiner efter denna ledighet, som dock varit behövlig. Nu har man laddat batterierna för sista terminen, så nu kör vi!

Imorgon kommer vi börja med kursen sjukvård, som är slut vecka 9. Denna kurs har jag sett framemot väldigt mycket, spännande. Imorse hade jag tänkt att åka och träna, men det blev ändrade planer så jag och Freja tog en långpromenad istl, i det härliga vädret. -2,5 grader och uppfriskande luft. Nu ska jag ta och baka en sockerkaka tills ikväll, då Klara och hennes vovve kommer på besök. Ska dricka te och snackas en hel del :-) Alltid lika roligt med besök.

Ha nu en fortsatt toppenbra onsdag allesammans! Sköt om er. Kram.

Välkommen måndag ♥

Godkväll. Ja då var det åter måndag och ny vecka och sista veckan på jullovet innan skolstarten nu på torsdag. Men som sagt, det ska bli riktigt skoj att börja skolan igen, och inleda sista terminen. Tänk att man till sommaren står där som färdig utbildad undersköterska. Känns just nu overkligt på något vis, men väldigt spännande! Sommarjobb vet jag att jag har, men sen så hoppas jag på att få, ialf till en början ett vikariat någonstans, helst på sjukhus. Det är ju där jag vill jobba i framtiden.

Denna måndag vaknade jag 7:30, hade faktiskt ställt klockan. Det blir lätt att man sover alldeles för länge då man är ledig såhär länge. Visst har man vaknat tidigt nu på lovet, men inte stigit upp på engång utan legat kvar länge i den goa, varma sängen. Men nu så, måste man väl börja vänja kroppen igen och stiga upp tidigt. Klockan ringer 5:30 på torsdagsmorgonen, hua få se hur ovant det kommer kännas! Men bara man kommer upp så går det bra.

Idag har jag gjort en hel del faktiskt. Uträttat ärenden, dammsugit (har en tax som löser hår, så jag blir tokig) städat kylskåpet och garderoben (vill köpa nya vårkläder nu) varit på ica och storhandlat, lagat mat och sedan varit på en kvällspromenad med Klara och våra hundar i det härliga vädret. Plusgrader ute!

Nu blir det soffläge, ska kika på halvåtta hos mig som äntligen börjar igen och sedan familjen annorlunda och spårlöst. Tända ljus och dricka en kopp svartvinbärste också, myspys! Ja just ja, vill även rekommendera en bra film som jar hyrde igår. It`s complicated med Meryl Streep och Alec Baldwin. En riktigt mysig och feelgood komedi, se den! 

Ha en fortsatt trevlig måndagkväll allihop. Kram på er.

Hundliv

Hittade denna roliga lista hos Elin. Tyckte den stämde in så bra, så jag måsta bara ha den här på min blogg. Ja som ni förstår så handlar det om hundar, att det ibland är som att ha små barn hemma :-) Gör ett besök till hennes mysiga och fina blogg här.






Min lilla tax, gofisan Freja och just på denna bild med ena örat på sniskan :-)

En lugn lördagkväll

Godkväll. Ja då var det lördag igen och jag har presic satt mig till rätta i soffan, efter man lagat mat som ikväll blev potatisgratäng, kött och sallad, sedan diskat undan och varit ut och rastat Freja som även hon lagt sig till rätta här alldeles intill mig i soffan.

Imorse då vi vaknade så var det kallt ute igen efter alla dessa dagar då det varit skönt väder. Men nu så var graderna envist nere på -19 igen, stor suck! Blev en kort promenad, där Freja gjorde sina behov snabbt och visade sedan att hon ville in igen genom att lyfta på tassarna, lillgumman. Klart att det även blir kallt åt vovvarnas små tassar. Sen så har denna lördag varit väldigt lugn och mysig. Stickat på min halsduk som snart är klar, behöver dock köpa ett till garnnystan, kikat på en film på tv och vid 12 tiden var det -14 ute bara så vi tog en liten promenad. Nu så ska jag ta och tända ljus och göra iordning en fruktsallad som jag ska mumsa på medans man kikar på fångarna på fortet och sen filmen låt den rätte komma in, som visas på svt 1. Har läst boken så man måste ju kolla in filmen.

Ha en fortsatt trevlig lördag allihop!



En bukett med tulpaner pryder mitt köksbord nu!



Fredagsmys och let`s dance

Godkväll på er. Ja i dessa dagar kan man verkligen bli snurrig i skallen av vilken dag det egentligen är, det är helgdagar hit och helgdagar dit, men nu så ska det väl vara fredag ialf, eller klämfredag då :-) Ska bli skönt att få börja skolan nästa vecka på torsdag och komma in i vanliga vardagsrutiner igen.

Gårdagen bjöd på snöväder, så det var en riktig innemysar dag. Kikade på film och bandymatchen mellan Edsbyn-Bollnäs, stupade i säng vid 23:30, läste en stund innan man somnade.

Idag har det varit en tvätt/städdag. Bokade tvättstugan mellan 11-16, och medans första maskinen snurrade så tog jag och Freja en promenad i det härliga vädret, med -3 grader bara. Då vi kom hem igen var det dags och städa och även slänga ut julgranen som gjort sitt, men shit vad barr det blev, kändes som man dammsög i en evighet men endå så låg det barr kvar som envist fastnade i strumpan, och inte blev det bättre av att man har en väldigt nyfiken liten tax här hemma, som såklart ska springa runt runt och sprida barren i heeela lägenheten :-)

Nu sitter jag här i soffan, proppmätt efter kvällens middag som fick bli tacos. Och nu gäller det, ta fram den glittriga klänningen, putsa dansskorna och leta upp en stilig danspartner för nu kör det igång.. Let`s dance! Spännade. Får bli fredagsmys i soffan med alla duktiga dansare i året let´s dance och lite mörk choklad med smak av chili. Ha en toppenbra fredag och helg allesammans.



Denna fina ljuslykta fick jag av Jonte och Malin i julklapp. Den sprider ett sånt fint sken. Mys!



Denna ljusstake fyndade jag faktiskt på rusta.







Lediga, slappa dagar!

Godkväll på er. Ja nu har jag ej varit här och klottrat sedan nyår. Och det var väl inte hänt så mycket heller. Tar dagarna som dom kommer helt enkelt, har ju jullov fortfarande. Börjar skolan igen nästa vecka den 13 januari, ska bli rätt skönt faktiskt att återgå till den vardagen igen. Blir lätt att man bara slappar då man är ledig, man liksom tar sig inte för och göra något speciellt.

Nyårsafton var ialf jättetrevlig och rolig och Lotta och Lars, vi åt och drack gott och spelade ett dans spel som tillhör Wii, hade lite träningsvärk dagen efter haha. Men kul var det! På nyårsdagen var man rejält trött efter dom få timmar med sömn som nyårs natten bjöd på. Tog en promenad med Freja, sen slappade jag bara i soffan och kikad på film. På söndagen var man piggare igen och då städade jag undan julen, tomtarna fick flytta ner i förrådet igen och juldukar och gardiner byttes ut till nya. Dock står julgranen, ljusstaken och stjärnan kvar tills nästa vecka. Då får faktiskt denna jul vara över.

Idag har jag hjälp pappa och min faster i farfars hus, kastat en massa grejor och burit möbler och städat. Är en del saker kvar fortfarande, men det får tas en annan dag. Just nu sitter jag i soffan, proppmätt efter kvällens enkla middag, pannkaka. Man får den där äckliga mättnadskänslan av pannkaka men det är ju så otroligt gott :-) Ska väl slappa i soffan resten av denna kväll, kika på tv och bara ta`t lungt!

Hoppas ni alla haft en riktigt bra start på 2011. Kram på er.

RSS 2.0