Bjuda på mat

image409

Fläskfile med krämig svampsås 4 portioner
400 g fläskfile skuren i bitar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk champinjoner
1 msk olja lr flytande margarin
1 tsk grönpepparkorn krossade
1 msk hackad persilja
1 tsk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
4 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
GÖR SÅHÄR:

Värm matfett i en stor stekpanna. Stek köttet på ganska stark värme ca 5 min på varje sida. Ta upp köttet och håll det varmt. Sänk värmen i pannan och lägg i löken och vitlöken. Låt det fräsa några minuter och lägg sedan i champinjonerna. Låt allt fräsa under omrörning några minuter. Blanda ner grönpeppar, persilja, senap och vin. Låt såsen koka ganska kraftigt i 1 min. Tillsätt grädden och låt det koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Servera med pressad potatis och sallad.

Chockladrulle med krämig hallonfyllning
2 ägg
1 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk kakao
200 g hallon
200 g kesella
1 msk flytande honung
1 tsk florsocker

GÖR SÅHÄR:
Värm ugnen till 200 g (varmluftugn 175) Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao, sikta ner det i smeten och blanda försiktigt. Bred ut smeten i långpannan. Grädda ca 8-10 min tills kakan fått fin färg. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av pappret som den gräddats på. Vänd långpannan över kakan och låt den kallna.
Mosa under tiden hallonen och blanda sen ner kesellan. Smaksätt med honungen. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Rulla in den i pappret. Sikta över florsocker innan kakan ska serveras.

Detta funderar jag på att bjuda Jonte, Malin och pappa på nästa helg på fredag efter morfars begravning.
Vad tror ni? Är de bra? Allt är från min viktväktar kokbok.


Kommentarer
Lotta

Hej Maria! Det lät perfekt efter en begravning, och jättegott! tycker absolut det passar :) Hoppas begravningen går så bra som möjligt för er era stackare... usch! Ha det och hälsa freja :) Kram Lotta

2008-01-26 @ 13:40:16
URL: http://lottasvensson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0