Lite nytt



Idag regnar det till och från, mycket passande att vara inne och pyssla. Har bakat bröd med solrosfrön, linfrön, havrekli och rågkross. Gott. Ska smaka en sådan till kaffet sen. Har även bytt gardiner i köket, kände att jag var less på dom som hängde där, ville upp med nått nytt och så vart det. Ikväll bär de av till Lotta, vi ska plugga matte, äta och titta på idol. Ska ni se idol?

Här kommer receptet på brödet jag bakade idag:

Fröbröd ca 12 bitar
1 dl havrekli
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
5 dl vatten
50 g jäst
1 ½ msk honung
1 ½ tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special

Dag 1:
Mät upp havrekli, rågkross, solrosfrön, linfrön i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.

Dag 2:
Smula jästen i en bunke. Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll detta över jästen. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt kross och fröblandningen. Rör om. Tillsätt sedan honungen och saltet och tillsist vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt vila i bunken övertäckt med bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut och skär i rektangulära bitar som läggs på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 15 min. Grädda bullarna i mitten av ugn ca 12-15 min.




Kommentarer
J o h a n n a - Inredning & pyssel

Det lät gott!

2008-09-04 @ 09:19:36
URL: http://inredning.webblogg.se/
Malin B

Så fint du har det i köket.

Brödet verkar vara helt i min smak.

2008-09-08 @ 13:02:01
URL: http://malinbayard.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0