Midsommarhelg i stugan

Nu var midsommarhelgen över och jag är åter hemma igen. Åkte till stugan i torsdagskväll efter jobbet. Vädret var inte det bästa, regn och rusk. Pappa, Monica och hennes yngsta son Patrik åkte ut på sjön och fiskade medans jag stannade inne i värmen och läste och lyssnade på regnet som smattrade mot plåttaket. Freja låg brevid och sov. Vid 21 tiden kom Freddan och Nettan med ungarna och husvagnen. Vi satt uppe till 23:30, då vi stupade i säng av trötthet.

Midsommarafton, vaknade man vid 7 tiden av att pappa, Monica och Paktrik gjorde iordning fika för att åka ut på sjön och ta upp näten dom la förra kvällen, vi andra sov lite längre innna man steg upp och åt frukost. Vädret var dåligt även denna dag, kallt och mulet med små regnskurar till och från. På förmiddagen kom Anders, Anna, Alfred och lilla Viola upp til stugan, även Jonte och Malin, då var vi samlade hela familjen, sammanlagt 17 pers och 6 hundar :) Fick äta den goda midsommar lunchen inomhus på grund av vädret, men lika trevligt det med. På kvällen blev det bättre väder och solen kom fram. Vi dukade långbord ute på gräsmattan och tände grillarna. Åt och drack gott och skrattade och hade roligt kvällen lång. Vid 23 tiden tände vi brasan utomhus och satte oss runt den och myste enda fram tills 2 tiden.

Midsommardagen, äntligen bättre väder. Vaknade vid 8 tiden av solsken. Åt frukost och bara myste hela dagen sen. Jonte och Malin åkte till hennes föräldrar vid 12:30 tiden och Anders och Anna och ungarna åkte hem efter den sena lunchen vi åt vid 15 tiden. Vi andra stannade kvar. På kvällskvisten blev det sol ute, ungarna åkte ut på sjön och fiskade medans vi vuxna satt i en varsinn solstol och bara myste, pratade och läste och mådde bra av det underbara vädret. Grillade även denna kväll, gott! Spelade lite kort på kvällen, gick och la oss vid 23 tiden, så trötta allihop.

Idag vaknade man vid 8:30. Solsken och nästan klarblå himmel. Pappa, jag, Freddan, Andreas och Johannes åkte ut på sjön efter frukosten och fiskade, varmt och härligt väder, fick 2 st fina sikar. Efter fisketuren satte vi oss i solen och myste allesammans. Åt en god lunch vis 13 tiden, sen skjusade pappa hem mig och Freja.

Nu har molnen kommit men de är ca 19 grader ute. Blir en lugn kväll ikväll. Ska snart ta och äta middag. Blir en film sen.
Hoppas alla ni andra haft en mysig och trevlig midsommarhelg med nära och kära och att solen varit framme.



Bjuder på några bilder från våran helg i stugan, vårat paradis!


Satt och läste i torsdags kväll då dom andra var ute och fiskade. Underbart att sitta här och läsa en bra bok och titta ut på denna fina utsikt.


Våran egna vik.


Runt elden satt vi och myste och pratade allihop på midsommarafton.


På midsommardags kvällen då vi presic skulle börja grilla kom en rejäl regnskur med hagel, den var dock över på 15 min tack och lov.


Lilla Viola 6 veckor gammal, sitter och myser i pappas knä.





Kommentarer
Jenny

Åh låter som du oxå har haft en härlig helg! Skönt med lite sommar värme idag! Nu ska jag sova. Kram

2009-06-21 @ 22:33:03
URL: http://strombergjenny.blogspot.com
Lotta

Vilken härlig midsommarhelg ni verkar haft och vad roligt att alla kom och firade :) Ser så himla fint ut vid stugan!! Rofyllt och mysigt.



Nu saknar jag och Ebba er!! Hoppas ni får en trevlig måndagkväll :)

2009-06-22 @ 19:57:21
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0