Drömgoda kladdkakor

Igår då jag var och handlade på ICA så brukar jag alltid ta vägen förbi där alla tidningar finns för och kika om det finns något intressant läsning och igår fastnade jag för en tidning som hade en extra liten bilaga med, som innehåller recept på olika kladdkakor. Och den kunde jag bara inte motså att köpa. Finns väl inget som är så gott med en kladdkaka till kaffet. Bjuder på två st recept här nu, kanske någon som vill baka en drömgod kladdkaka till helgens fikastund.

Kladdkaka med mjölkchoklad
100 g smör
100 g mjölkchoklad marabou
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping
1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:
Smält smöret och chockladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i mjölet blandat med bakpulver och salt och smörblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter och häll i smeten. Grädda i 15 min. Ta sedan ut kakan och strö över marshmallows och låt den grädda ytterligare 5 min. Låt kakan kallna. Smält sedan chokladen över vattenbad och ringla över den över kladdkakan innan servering. Ät med glass eller grädde eller som den är.


Vit kladdkaka
125 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad
Garnera med hallon

Gör såhär:
Smält smöret. Bryt den vita chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och chokladen. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter och häll i smeten. Strö över grovt hackad mörk choklad och grädda i 20 min.

Kommer att bjuda på fler kladdkaks recept från denna tidning längre fram. Nu är det dags för lunch, och betala räkningar.



Kommentarer
Lotta

Mmmm med kladdkakor!



Haha ja galet, redan systemetåldern. Vad härligt med en liten sovmorgon. Så jag var uppe före dig för en gångs skull ;) Mysigt med en promenad runt bäck, så fin och mysig runda i naturen! Hehe men lilla gofisan då.



Låter som en härlig fredag, duktig du som pluggar så flitigt! Vi ska också ha mysfredag, och om en stund ska jag och simon promenera till scandic och käka buffé för 49 kr person.



Åh kul med lite fest, hoppas ni får jätteroligt :) Ska ni till Bollnäs senare på kvällen? eller bonden?



Jag ska plugga hela helgen och om jag får lite tid över tänkte jag baka bröd :) Sedan blir det lite städning och promenader med Ebba. En lugn och härlig helg :)



Haha jadu, absolut inget har jag gjort med orkidén. Den började faktiskt sätta igång efter jag gett den lite orkidénäring. Det är det enda jag gjort haha. Gör dem inte?



Trevlig fredag och helg Maria!

Kram,Kram

2010-04-23 @ 16:13:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0