Röd linssoppa och hembakat bröd

En lugn torsdagkväll här hos mig i Hälsingland, har precis landat i soffan efter en kortare kvällspromenad med Freja och sen en dusch. Idag hade vi ju som sagt förhör hjärtat och blodet och det gick hur bra som helst. Sen hade vi föreläsning om olika sjukdomar i cirkulationsorganen. Känner mig stolt över mig själv att det går så bra i skolan och att man får så bra betyg. Och ett till stort plus är ju att man trivs kanonbra i klassen och skolan, har sagt det för och säger det igen, jag har verkligen hamnat rätt! Ser framemot då man sommaren 2011 står där klar som undersköterska och får bege sig ut och jobba på sjukhus som jag vill. 

Kom hem från skolan strax efter kl 17, började på engång med dagens middag som blev en ny maträtt, röd linssoppa. Väldigt god, enkel och snabb att göra. Till det åt jag hembakat bröd ( hade i frysen ) och ett glas iskall mjölk, smakade underbart. Bjuder på receptet här i bloggen nu, utifall någon blir sugen på att prova.

Nu ska jag kika på halvåtta hos mig, the forgotten på kanal 5 kl 20 och sedan lyxfällan innan man kryper ner i sängen och sover sött. Det var meningen att jag skulle städa ikväll, men energin och orken fanns tydligen inte där :-) Får bli imorgon istl. Ha en fortsatt mysig torsdagskväll. Kram på er ♥

Röd linssoppa 2 portioner
1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
Olivolja
200 g tärnad potatis
1 ½ dl röda linser ( skölj linserna innan )
5 ½ dl buljong
½ tsk salt och om man vill oregano ( jag tog ingen oregano )

Gör såhär:
Fräs lök, vitlök och tomatpure i olja. Tillsätt potatisen, linser, salt och buljongen. Låt koka i ca 10-15 min. Och om man vill smaka av med oregano.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0