Saftiga långpannerutor med mockakräm

Fredag och valborgsmässoafton. Här i Hälsingland är det mulet, solen kikar fram då och då och det är +18 grader ute, helt otroligt! Imorse då man gick ut med Freja vid 8 tiden var det redan 12 grader varmt och fuktigt. Kändes som det vore en tidig sommarmorgon, då det kan vara sådär lite råkallt men endå fuktigt i luften. Hoppas att detta väder håller i sig hela helgen.

Idag är förkylningen lite bättre, har fortfarande den där eländiga rethostan kvar och lite lätt snuvig. Idag har jag packat, handlat och bakat till helgen. Åker strax till stugan med pappa, Monica och alla vovvar för att fira sista april och spendera helgen där. Ikväll kommer även Jonte upp, han och Malin åker från Stockholm på eftermiddagen, Malin kommer vara hos sina föräldrar och Jonte spenderar helgen med oss i stugan. Vi ska premiär grilla, fiska och bara ha de bra. Vårat paradis, där kan man verkligen slappna av och bara njuta av tillvaron...!

Bakade goda saftiga mockarutor idag och tänkte dela med mig av receptet, prova dessa dom är supergoda!

Mockarutor 25 bitar
200 gram mjukt smör/margarin
4 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil

Glasyr:
100 gram smör
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
½ dl kaffe

Gör såhär:
Rör smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör så att smeten blandar sig. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker i en skål. Tillsätt detta i äggsmeten tillsammans med gräddfilen och blanda ihop till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspapper klädd långpanna och grädda i ca 10-20 min i 200 grader. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

Glasyr: dela smöret i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät kräm. Bred den över kakan då den svalnat och strö över strössel eller mandelflan.

Önskar er alla en riktigt mysig valborgsmässoafton och en mysig helg ♥




Kommentarer
Lotta

Åh vad receptet på mockakakan lät himmelskt god! Du har så mycket goda recept Maria :)



Hoppas ni får en jättetrevlig valborgshelg i erat paradis med familjen, vad mysigt! :) Hur var perimärgrillningen?



Kram från oss i Trollhättan!

2010-05-01 @ 12:03:42
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

Ja du har rätt. Ringde och pratade med mamma. Vi köpte ett nytt foder (visserligen som är ett fint focer med mycket kööthalt i) men det kan ju kanske vara det? Har iallafall tagit bort det fodret nu så ska jag se om det blir bättre. Hon är lite mer ros i skinnet än hon brukar. Stackarn. Nej du har rätt, hon har ju inte kliat sig sådär innan när hon har fällt hår så det kanske är något annat. Vi ska iallfall ha lite utkik, annars åker vi till vetrinären.

2010-05-01 @ 12:07:30
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0