Fredagsmys

Då var fredagen här igen och den efterlängtade sköna helgen. Och nu var vi avklarat dom 3 första dagarna på termin 2 i skolan. Igår hade vi föreläsningar hela långa dagen, så man var rätt trött i huvudet då man kom hem strax efter kl 17. Är ju inte van att sitta stilla och lyssna och anteckna, efter man jobbat hela sommaren. Men man är väl inne i detta snart också igen. Ett plus är ju att jag trivs så bra på skolan och med utbildningen och alla i klassen, tummen upp för detta!

Något som är tråkigt denna fredag är att min farfar somnade in lungt och stilla kl 1:30 inatt i en ålder av 94 år. Han var väldigt dålig dom sista dagarna nu i livet så det var bara skönt för honom att få somna in lugnt och stilla och slippa lida mer. Han har haft ett otroligt bra liv, varit pigg och alltid lika glad. Har varit boende i sitt hus ensam fram tills i våras då han fick hemtjänst, så man kan ju säga att han varit en riktig krutgubbe. Lilla farfar gubben, har det bra nu i himlen, får träffa farmor igen. Har så många fina minnen av dig att bära med mig. Och är så tacksam och glad att jag var och hälsade på dig i måndags och fick krama om dig och prata med dig. Nu är farmor, farfar, mormor och morfar i himlen. Pappa och jag grät tillsammans i telefonen imorse då han ringde och talade om. Och i sånna här situationer blir man extra påmind om mamma, alla minnen hur den dagen var då hon somnade in, kommer tillbaks. Tänker på mamma vareviga dag, och saknar henne vareviga dag men när något sånt här händer, blir det extra jobbigt!

Just nu sitter jag vid köksbordet och känner doften av pajen som står i ugn, har gjort tomat och mozzarella paj med basilika till kvällsmat denna fredag. Sen får det bli fredagsmys i soffan med massor av ljus, mörk choklad och filmen remember me.

Imorgon väntas en tur med tåget till Gävle och shoppa med Malin och Sara, trevligt! Ha nu en mysig fredag och helg allesammans. Sköt om er. Kram.


Kommentarer
Elin Gabriella

Vad fint skrivet till din farfar!



Ja, absolut blir man fäst vid sina husdjur... Skulle nästan göra vad som helst för min lille Ville :) Vad mysigt med en tax! Dom är ju så söta :)

Kram

2010-08-30 @ 10:00:12
URL: http://elingabriella.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0