Middagstips med god fisksoppa

Söndag och en solig sådan här hos mig i Hälsingland, men lite kalla vindar. Vaknade utvilad vid 8:30 idag, skönt att få sova längre då man är ledig. Jobbade som sagt sista dagen på sommarviket igårkväll och det gick bra, lite tråkigt men endå skönt att få börja skolan igen på onsdag, återgå till den vardagen. Fick ändrad skolstarts dag, till den 25 aug istl för den 23:e och det var bara bra för min del. Nu hinner man få vara ledig 3 dagar innan man åter sitter i skolbänken, skönt. Då kan man passa på att göra undan sånt som måste göras innan.

Idag får bli en lugn söndag känner jag, har varit på en morgonpromenad med Freja. Sen dammsugat och dammat lite, men tror att det ligger en förkylning på lur i min kropp. Har nyst och nyst i flera dagar i rad nu och vaknat med öm hals på morgonen och känner mig hängig. Får äta mycket c-vitaminer, dricka mycket vatten och te och knapra alvedon, så kanske jag slipper undan förkylningen :-) Eller så får den gärna bryta ut riktigt nu så den är över innan det blir så mycket att göra i skolan.

Tänkte bjuda på ett gott fiskrecept, utifall någon är sugen på att prova på något nytt.

Fisksoppa
400 g torsk, sej, lax (jag brukar köpa en såndär fryst påse med blandad fisk i)
150 g räkor
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
1 tsk salt
svartpeppar, timjan och basilika efter tycke och smak

Gör såhär:
Hacka purjolöken och vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, hummerfond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i fisken och låt koka upp och sjud sedan tills fisken är klar och sedan i med räkorna. Ät med ett gott bröd till. Smaklig måltid!


Ha en toppenbra söndag allesammans. Kram på er.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0