Pasta med tomat och kyckling

Då var det åter måndag och ny vecka och snart slut på mars månad, som gått i raketfart känns det som. Och nästa vecka är det redan påsk. Oj vad tiden springer iväg, men det är bara skönt i dessa tider. Underbara våren går oss till mötes. Idag har det varit soligt och fint här i Hälsingland och det töar mer och mer för varje dag som går, härligt att snön försvinner och det är barmark igen.

Idag har vi haft första föreläsningarna i medicinsk grundkurs, den kursen som jag väntat på med spänning. Och det var intressanta föreläsningar idag. Både historik och nutid och så en film. Upplägget för hela kursen ser jättebra ut och väldigt spännande, kommer ha 2 st större inlämningsuppgifter där vi i en ska fördjupa oss om 1 sjukdom från mag/tarm och 1 sjukdom från unsöndring/njurarna och så sen ska vi fördjupa oss om 1 infektions sjukdom. Kommer bli 5 väldigt intressanta och lärorika veckor. Härligt! Nu är vi inne på ett område som verkligen intresserar mig.

Kvällens middag blev en ny pastarätt, enkel och supergod. Tänkte dela med mig av receptet i detta blogginlägg. Kan rekommendera denna rätt. Sitter nu här i soffan med min laptop i knä och kikar på förkväll, ska snart ta en kvällspromenad med bra musik i hörlurarna, sen ta en dusch och mysa ner mig i soffan och kika på halv åtta hos mig och så arn serien som börjar på tv4 ikväll. Kommer även att dricka en kopp te, köpte hem 2 st nya sorter idag från teaffären på stan, ett svart te med smak av jordgubb och fläder doftade gudomligt gott och så ett grönt te med smak av ingefära och citron, doftade så fräscht.

Ha en toppenbra måndagkväll allihop.



Pasta med tomat och kyckling:
Tagliatelle
Kyckling fileer
1 gul lök
Soltorkade tomater
Hönsbuljong tärning
2 dl matlagningsgrädde
Basilika
Salt och peppar
Västerbotten ost eller en annan riven ost

Gör såhär:
Koka pastan. Skär kycklingen i bitar och hacka löken. Stek i matolja. Häll sedan i dom hackade soltorkade tomaterna efter en stund och låt dom steka med. Tillsätt matlagnings grädden, smulade buljongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop ca 4-5 min. Sila av pastan och vänd ner kycklingen och strö över lite ost.



Kommentarer
Lotta

Guuuuuuud vilken mysig blogg du gjort nu Maria!! Lust att göra om min när du har tid? :)



Vad roligt med ny kursstart! Låter som att du kommer få fem bra och intressanta veckor hihi. Och det verkar som att ni kommer få en hel del att göra också! Lycka till med kursen :) Hur gick det i förra kursen?



Får prata snart igen, var ett tag sedan. Saknar er så nu!



Trevlig kväll på er med promenad och dusch och sedan lugn kväll med tv :) Haha vår eftermiddag har sett väldigt lik förutom ordningen. Kom hem från skolan, duschade, förberedde maten, tog promenad med Ebba och nu matlagning :P



Trevlig kväll på er!

Kram, kram

2010-03-22 @ 18:27:51
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

P.S. Det receptet får man ju prova. Lät jättegott!



Såg din kommentar nu haha. Lite efter :P Javisst. Idag fick jag hem vårgardinerna som jag ska sätta upp i helgen eller på måndag nästa vecka. Kan ta kort då :)



Se om jag kan få styr på hur man zickzackar bra... fasen mitt tyg viker sig under tiden.. knepigt. Kanske har för spänd tråd? haha jaja ska se om jag och fru symaskin kan bli vänner i helgen :)

2010-03-22 @ 18:33:20
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

Jaa telefon läre det bli snart :) Åhh det skulle vara jätteroligt om du/ni kom och hälsade på! Se om jag också kan komma till byn någon gång framöver.



Mysigt att fira påsk i stugan :) Har ni lite ledigt under påsk?



Oj, vad mycket ni skall hinna gå igenom, kul att du tycker det är så intressant :) Ska bli spännande att följa din blogg under pluggveckorna. Går in och kikar med spänning om uppdateringar! hihi.



Åhh tack maria, ska leta upp bra bilder. Tack, tack, tack du anar inte hur snäll du är!!! :)



Det går ganska bra tack, svårt och mycket nu men ganska intressant också så det är bra :)



Åh vad roligt att du hittat tyg. Hissgardin, vad duktig du är på att sy! :) Ska försöka komma ihåg hur man syr rakt ja:P Var i högstadiet jag sydde sist..



Trevlig kväll på er så höres vi vännen :)

Storkram till er också!

2010-03-22 @ 21:16:49
URL: http://lottasvensson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0