En smak av sommaren

Vilket ljuvligt väder det bjöds på igår, riktig sommarvärme med plus 22 grader och plus 18 grader kl 20 på kvällen. Vaknade upp efter en behövlig och skön sovmorgon till varmgrader och sol. Kan det bli bättre en lördagsmorgon?! Åt frukost och sedan tog jag och Freja bussen ner till mammas grav och planterade blommor, blev så fint. Mammas lilla trädgård, saknar dig så oerhört mycket älskade mamma.

Efter besöket där gick vi gamla landsvägen hem, en jättemysig väg som går längts ån. Men det var nästan i det varmaste laget att gå långpromenad, tur jag hade packat med lite fika. Vi satte oss på en bänk och vilade en stund och åt fika och drack vatten, till och med så att Freja badade 3 ggr. Det var så härligt att gå där i solen och höra fåglarna kvittra och solen värmde så gott. Det blev en promenad på 9 km. Väl hemma igen satte jag mig ute mot husväggen i solskenet och drack en kopp kaffe och läste, medans Freja storsade runt och nosade innan även hon la sig för och njuta av det fina vädret. Kvällen blev lugn, lagade god mat marinerad fläskfile med klyftpotatis, en kall sås med soltorkade tomater, sallad och ett glas rött. Sen kikade jag på sommarkrysset och en film innan man stupade i säng, trött efter dagens utflykt.

Idag är det dock sämre väder här i Hälsingland, gråmulet och med regn emellanåt, ca 16 grader bara. Passade på att vara inomhus idag och laga lite matlådor att stoppa i frysen. Senare blir det en promenad med Freja och min söndagskväll bjuder på Walllander film och fruktsallad. Gott!

Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram på er.


Kommentarer
Lotta

Åh vilket lördagsväder ni fick :) Vad underbart!! Här var det ca 18 grader i helgen men regn/mulet på lördag och mulet på söndagen. tur ni fick lite sol hihi.



Vad fint det måste vara vid din mammas grav nu :) Gick förbi kyrkogården här i Trollhättan häromdan och guuuud så fint med alla blommande träd och blommor som fanns runt omkring och på gravarna! Oj vad du måste sakna din mamma, du måste veta att jag tycker du är så stark Maria!!



Hoppas du haft en superbra måndag Maria

Kram, kram och hälsa Freja gofisa :)

2010-05-17 @ 19:21:12
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Lotta

Åhhhhhh såg din kommentar nu och JAAAAA tänk vad mycket man saknar er också!! Inte klokt!!! Bara vill, vill, vill träffa er snart och umgås. Det var så roligt, vi har så kul :) Vi måste ses snart och jag ska absolut se till att komma upp till byn så fort jag kan i höst!



vilket toppenväder ni verkade ha i lördags, underbart :D Vad härligt med lite badande för Frejas del. Vad snabbt det blev varmt :) Sköööönt!

2010-05-17 @ 19:25:48
URL: http://lottasvensson.blogg.se/
Sofie

Vaserna är köpta på Village, kan tyvärr inte beskriva vart affären ligger då mitt lokalsinne och förmåga att komma ihåg vart platser ligger är lika med noll! Men det går säkert att titta upp på internet :) Hoppas du hittar dit! De hade mycket fint, jag höll aldrig på att komma mig ut därifrån!



Oj, 9 km, det var inte illa gått :) Så härligt!



Ha en fin dag!

Kram, Sofie

2010-05-18 @ 11:04:02
URL: http://syssla.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0