Saftiga långpannerutor med mockakräm

Fredag och valborgsmässoafton. Här i Hälsingland är det mulet, solen kikar fram då och då och det är +18 grader ute, helt otroligt! Imorse då man gick ut med Freja vid 8 tiden var det redan 12 grader varmt och fuktigt. Kändes som det vore en tidig sommarmorgon, då det kan vara sådär lite råkallt men endå fuktigt i luften. Hoppas att detta väder håller i sig hela helgen.

Idag är förkylningen lite bättre, har fortfarande den där eländiga rethostan kvar och lite lätt snuvig. Idag har jag packat, handlat och bakat till helgen. Åker strax till stugan med pappa, Monica och alla vovvar för att fira sista april och spendera helgen där. Ikväll kommer även Jonte upp, han och Malin åker från Stockholm på eftermiddagen, Malin kommer vara hos sina föräldrar och Jonte spenderar helgen med oss i stugan. Vi ska premiär grilla, fiska och bara ha de bra. Vårat paradis, där kan man verkligen slappna av och bara njuta av tillvaron...!

Bakade goda saftiga mockarutor idag och tänkte dela med mig av receptet, prova dessa dom är supergoda!

Mockarutor 25 bitar
200 gram mjukt smör/margarin
4 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil

Glasyr:
100 gram smör
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
½ dl kaffe

Gör såhär:
Rör smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör så att smeten blandar sig. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker i en skål. Tillsätt detta i äggsmeten tillsammans med gräddfilen och blanda ihop till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspapper klädd långpanna och grädda i ca 10-20 min i 200 grader. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

Glasyr: dela smöret i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät kräm. Bred den över kakan då den svalnat och strö över strössel eller mandelflan.

Önskar er alla en riktigt mysig valborgsmässoafton och en mysig helg ♥


En gråmulen onsdag

Tänk att det redan är onsdagkväll och snart även slut på april månad, vilket känns konstigt men väldigt bra. Tycker inte att det var länge sedan man bytte blad i almenackan till 1 april. Svicsh sa det så var även denna april månad förbi och vi möts nu av sköna maj! Det märks tydligt att vi går mot varmare tider vårblommor blommar, gräsmattorna börjar bli gröna det är ju så ljuvligt. Nu hälsar vi härliga våren välkommen.

Inatt har jag sovit väldigt dåligt, har haft en eländig rethosta och täppt i näsan. Så imorse då man slog upp dom blå var man inte så värst pigg, tog en dusch och åt frukost framför tv:n innan det var dags att åka till skolan. Tur vi hade en kort dag idag, mellan 9-11:30. Kände igår då jag var iväg och tränade att det gick segt och tungt, och har även gått och nyst i flera dagar i sträck så jag förstod att en förkylning lurade runt knuten. Var även till praktikplatsen igår och hämtade mitt schema och där har dom nyligen haft vinterkräksjukan och nu har den tagit om på en tant, stackarn. Hoppas verkligen att magsjukan gett med sig tills på tisdag då en annan ska börja sin praktik, känner att jag inte har nån vidare lust att vara förkyld och ha vinterkräksjukan samtidigt. I min öron låter det inte som nån vidare bra kombination.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan under filten och bara slappa, kurera sig och kika på tv, tur det är bra program på tv:n ikväll. Vill inte att förkylningen ska bli i värsta laget, åker ju bort till stugan ihelgen och då har jag ingen lust att vara dunderförkyld. Kokar även en kopp med ingefära/citron te och tänder lite ljus. En perfekt kväll att mysa inomhus på, för ute är det gråmulet, faller lite regn och blåser.



Denna servettlåda fyndade jag på Ekmans igår, efter träningen och lunchen på rehab. Servetterna köpte jag på Åhlens förra veckan för ynka 9:90 kr. Det kan man kalla fynd :-)

Denna ljuvliga årstid!

Godkväll allesammans! Blev visst en liten bloggpaus i helgen, men skyller på att jag haft för mycket att göra :-) Nu är jag här igen ialf och ny vecka är det med. Idag har vi varit lediga från skolan på grund av att läraren var sjuk. Kändes rätt skönt att få vara ledig idag och även imorgon då vi har självstudiedag som alla andra tisdagar och fredagar. Idag har jag fått undan all tvätt, var en proppfull korg.

Sen har det varit helt underbart vårväder ute idag, med solsken och +17 grader! Tog en skogspromenad med Freja, där vi möttes av fjärilar, tussilago, blåsippor och videung. Våren är äntligen här, man kan inte bli annat än glad av detta, efter den långa vintern vi haft. Och även mitt fotograferande börjar vakna till liv, blir liksom som om man går i ide på vintern med fotograferingen, lusten finns inte riktigt där, men nu då man möts av våren och allt den bjuder på så vill man plocka fram kameran igen och ut och fota.

Har även suttit ute i solstolen mot husväggen med en bra bok, en kopp kaffe och en liten tax som sällskap och både jag och Freja har njutit lika mycket av det vackra vädret idag! Nu på kvällskvisten kom även Klara och hennes hund Walter på besök, vi tog en promenad och släppte hundarna på en stor plan där dom fick springa av sig och leka. Nu ligger Freja i soffan här brevid och sover så sött, trötter! Och jag ska mysa ner mig brevid henne och slappa jag med. Imorgon väntar plugg och träning.

Kram på er ♥


Min nya orkide som fick sin plats i köksfönstret, dom är ju så vackra.


Gumman min, sover sött efter en händelserik dag.

Fredagsmys

Oj vad denna dag bara svischade förbi. Redan kväller och dags att placera sig i soffan för fredagsmys, härligt. Har nyss kommit in efter en kort kvällspromenix med Freja, som nu ligger här vid mina fötter och tuggar nöjt på sitt tuggben, och jag är alldeles för mätt efter kvällens middag som blev kycklingwok med äggnudlar och en kall cider, så gott.

Imorse då man vaknade strax efter kl 8 möttes man av solsken från en klarblå himmel, en bra start på denna fredag och helg. Eftere frukost tog jag och Freja en skogspromenad, underbart. Fåglarna kvittrade och solens strålar värmde. Äntligen vår! Så man längtat. Men nu börjar man ju att längta mer och mer till sommaren, mer grönska, sol och värme, ljumma sommarkvällar.... Mysigt!

Nu ska jag kika på talang 2010 och dricka en kopp kaffe, sen blir det film. Hyrde filmen 2012 idag. Hoppas den är bra.

Ha en mysig fredagskväll allihop. Kram på er.

Drömgoda kladdkakor

Igår då jag var och handlade på ICA så brukar jag alltid ta vägen förbi där alla tidningar finns för och kika om det finns något intressant läsning och igår fastnade jag för en tidning som hade en extra liten bilaga med, som innehåller recept på olika kladdkakor. Och den kunde jag bara inte motså att köpa. Finns väl inget som är så gott med en kladdkaka till kaffet. Bjuder på två st recept här nu, kanske någon som vill baka en drömgod kladdkaka till helgens fikastund.

Kladdkaka med mjölkchoklad
100 g smör
100 g mjölkchoklad marabou
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping
1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:
Smält smöret och chockladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i mjölet blandat med bakpulver och salt och smörblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter och häll i smeten. Grädda i 15 min. Ta sedan ut kakan och strö över marshmallows och låt den grädda ytterligare 5 min. Låt kakan kallna. Smält sedan chokladen över vattenbad och ringla över den över kladdkakan innan servering. Ät med glass eller grädde eller som den är.


Vit kladdkaka
125 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad
Garnera med hallon

Gör såhär:
Smält smöret. Bryt den vita chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och chokladen. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter och häll i smeten. Strö över grovt hackad mörk choklad och grädda i 20 min.

Kommer att bjuda på fler kladdkaks recept från denna tidning längre fram. Nu är det dags för lunch, och betala räkningar.

Andningsorganen och HLR

Idag har vi som sagt haft det sista förhöret i medicinsk grundkurs och det var om andningsorganen och det gick jättebra! Känns skönt att det var sista seminariet, och nu har jag bara ett arbete att lämna in, om njursvikt. Ska sätta mig imorgon och skriva om det, sen så är man klar med allt i denna kurs. Nästa vecka är sista veckan för medicinsk grundkurs sedan går vi ut på praktik inom äldreomsorgen i 4 veckor. Och för min del kommer det inte bli något nytt eftersom man jobbat inom det sedan år 2004, men det ska bli roligt endå, ett liten paus från pluggandet. Fast jag trivs såååå bra i skolan och med klassen, man skrattar och har roligt varenda dag och lärarna är jättebra. Vilken tur man sökte till denna utbildning!

På eftermiddagen hade vi första delen i hjärt och lungräddning, där vi fick öva på en docka som sätter en köttbulle i halsen, jätteroligt men svårt faktiskt. Men det är en väldigt bra erfarenhet att få lära sig detta med hjärt och lungräddning, det borde alla få lära sig, man vet aldrig då det behövs.

Då jag kom hem från skolan (fick sluta tidigare idag) så lagade jag mat på engång, sen tog jag tag i städningen så slipper man det imorgon. Har även tagit en kortare promenad med Freja. Nu får det bli en myskväll i soffan.

Kram på er ♥

Tisdag och självstudiedag

Idag är det tisdag och för våran del självstudiedag. Vaknade strax efter kl 7 denna tisdagsmorgon till solsken. Tog en morgonpromenad med Freja innan frukosten, sen kom pappa och hämtade henne så hon fick följa med han och hundarna till stugan en natt. Men saknar henne redan, tomt här hemma. Jag har även hunnit med och dammsugit, duschat och uträttat lite småärenden. Ska nu sätta mig och plugga, ska skriva klart infektions sjukdomen och sen läsa på till förhöret vi har nu på torsdag om andningsorganen. Ja de är mycket pluggande nu, men det är så kul och intressant och det gör pluggandet mycket mycket mera roligt!

Hoppas ni alla har en bra tisdag. Kram på er.


Såhär ser det ut hos mig idag. Plugga, plugga!

One more slice



 Besökte cdon.se idag och hittade denna bok, som man kan boka, så nu har nu bokat denna bok. Ser framemot då den kommer på posten, så man får prova på lite nya spännade och goda recept.


Söndag
och denna helgen är snart förbi. Har fått en del gjort denna helgen ialf, skönt. Idag vaknade man kl 6:15 av att Freja var väldigt kissnödig och måsta ut, så det var bara att traska upp ur den sköna och varma sängen och gå ut. Men när vi väl kom ut så kändes det bättre, möttes av fågelkvitter och sol, en lite kylig vårmorgon. Efter detta kunde jag inte somna om, så jag la mig och läste en stund innan magen sa ifrån och det var dags och stiga upp igen och få i sig frukost, som smakade gudomligt gott. Efter frukosten drack jag en kopp kaffe och kikade på nyhetsmorgon.

Sen har det varit full fart hela söndagen, jag har tvättat sängkläder, täcke, kuddfodral och lite kläder, varit på en långpromenad med Freja, pluggat lite, varit och handlat, bakat tekakor. Nu har jag landat här i soffan och ska kika på kalla fakta och sen wallander filmen innan det är dags att krypa ner i sängen och sova sött så man är pigg inför en ny spännande och rolig skolvecka!

Lördagsmys i Hälsingland

Då var det lördagkväll och dags för mys. Ja de är både fredagsmys och lördagsmys :-) Idag vaknade man vid 9 tiden efter en skön och behövlig sovmorgon, har  kännt mej trött och stressad hela veckan, så det var skönt att få sova ut och vakna upp pigg och glad. Tog en 20 min morgonpromenad med Freja innan frukosten, som sen intogs framför nyhetsmorgon.

Eftersom vädret inte varit det bästa idag, med kraftig blåst, solen har tittat fram då och då men tyvärr har man inte känt värmen av den på grund av blåsten, så var det ett perfekt väder att vara inomhus och plugga på. Har skrivit klart en utav fördjupnings uppgifterna om magsjukdom, jag valde magsår. Känns så bra att man nu bara har 2 st till fördjupnings uppgifter kvar att lämna in på denna kurs. Tycker inte om att ligga efter i skolan, utan gör undan allt på engång istl. Kalla mig pluggis, men så är det :-)

Nu sitter jag här i soffan, har tänt lite ljus och kikar på körslaget. Efter det är det dags för film. Hyrde babymama på ICA tidigare ikväll då jag var iväg och handlade till lasangen. Lördagsmys här hos mig i Hälsingland. Hoppas ni alla haft en bra lördag och ha en fortsatt mysig kväll. Kram på er ♥

Röd linssoppa och hembakat bröd

En lugn torsdagkväll här hos mig i Hälsingland, har precis landat i soffan efter en kortare kvällspromenad med Freja och sen en dusch. Idag hade vi ju som sagt förhör hjärtat och blodet och det gick hur bra som helst. Sen hade vi föreläsning om olika sjukdomar i cirkulationsorganen. Känner mig stolt över mig själv att det går så bra i skolan och att man får så bra betyg. Och ett till stort plus är ju att man trivs kanonbra i klassen och skolan, har sagt det för och säger det igen, jag har verkligen hamnat rätt! Ser framemot då man sommaren 2011 står där klar som undersköterska och får bege sig ut och jobba på sjukhus som jag vill. 

Kom hem från skolan strax efter kl 17, började på engång med dagens middag som blev en ny maträtt, röd linssoppa. Väldigt god, enkel och snabb att göra. Till det åt jag hembakat bröd ( hade i frysen ) och ett glas iskall mjölk, smakade underbart. Bjuder på receptet här i bloggen nu, utifall någon blir sugen på att prova.

Nu ska jag kika på halvåtta hos mig, the forgotten på kanal 5 kl 20 och sedan lyxfällan innan man kryper ner i sängen och sover sött. Det var meningen att jag skulle städa ikväll, men energin och orken fanns tydligen inte där :-) Får bli imorgon istl. Ha en fortsatt mysig torsdagskväll. Kram på er ♥

Röd linssoppa 2 portioner
1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
Olivolja
200 g tärnad potatis
1 ½ dl röda linser ( skölj linserna innan )
5 ½ dl buljong
½ tsk salt och om man vill oregano ( jag tog ingen oregano )

Gör såhär:
Fräs lök, vitlök och tomatpure i olja. Tillsätt potatisen, linser, salt och buljongen. Låt koka i ca 10-15 min. Och om man vill smaka av med oregano.

Lite vårnytt

Då var det onsdag igen och snart slut på denna vecka, som har rullat på för fullt. Pluggat, tränat, tvätta, pluggat lite till. Jag har gjort klart 2 st inlämningsuppgifter och även pluggat på om hjärtat och blodet som vi har förhör på imorgon. Känns inte allls lika nervöst som det var inför nervsystemet, då var man alldeles uppstressad, nu är det ett mer lugn som sprider sig. Och nervsystemets förhör gick ju hur bra som helst, så det kommer nog gå lika bra imorgon med. Inget att vara nervös över.

Denna vecka har även bjudit på underbart vårväder, och ett till väldigt säkert vårtecken nämligen tussilago! I måndags var det strålande solsken och varmgrader, tog en promenad på kvällen då jag kommit hem från skolan och det var så härligt. Igår var det även sol men kalla vindar, satt man i lä så gick det bra. Var ju som sagt självstudie dag igår eftersom det var tisdag. Satt ute i solen och pluggade istl för inomhus, med en kopp kaffe som sällskap och självklart Freja. Idag efter skolan så gick vi ner på stan och fyndade ett par nya vårskor för ynka 129 kr, som hittat och supersköna dessutom. Kommer inviga dom imorgon.

Nu ska jag sätta mig ner och plugga tills imorgon, sen blir det en lugn och mysig tvkväll.



Sjalen som jag fyndade för nån vecka sen på Åhlens.

Söndag med solsken

Vilket underbart söndagsväder det varit idag, vaknade upp till strålande solsken kl 8:20 imorse. Kändes så lätt att skutta ur sängen och mötas av detta vårväder. Tog en 30 mins morgonpromenad med Freja, helt underbart. Man blev genast pigg och glad. Frukosten var extra uppskattad då vi kom hem, smakade gott. Avnjöt sen en kopp kaffe framför datan och läste lite bloggar.

Vid 11:45 kom pappa och Monica och hämtade upp mig, då var det dags att bege sig till Kilafors badhall med hela familjen och bada. Vi hade hyrt badhallen idag mellan 13-16. Men det kändes väl inte helt OK att vara inomhus och bada då det var strålande solsken ute, men så fort man steg ner i den 32 gradiga bassängen var dom tankarna som bortblåsta. Det var så roligt att titta på lilla Viola som uppskattade badningen mycket, skrattade och plaskade. Jag simmade även 20 st längder, så skönt. Vi åt även en lättare lunch där. Vi har alltid lika roligt då vi umgås, älskar min underbara familj av hela mitt hjärta! Men du mamma lämnar ett sådant stort tomrum, saknar dig så det gör ont. Älskade mamma.

Hann med att njuta av solen då jag kom hem mot husväggen med MåBra tidningen och årets första glass utomhus, lovley! Nu känner man att det är vår. Det lovas lika fint väder imorgon med, men då sitter en annan inomhus med näsan i skolböckerna igen, självstudieveckan är över. Men det känns helt OK för min del. Jag trivs så väldigt bra med denna undersköterske utbildning och klassen. Jag har hamnat helt rätt, är så glad!

Nu är man rätt trött och seg efter 3 timmar i badhallen, får bli en myskväll i soffan. Håller på och gör varma mackor nu och kokar en kopp jordgubb/fläderbloms te. Kommer placera mig i soffan sedan och invänta Wallanderfilmen.

Hoppas ni alla haft en supermysig helg med nära och kära. Kram på er.

Helg och fredagsmys

Då var det fredag igen och helg, härligt. Imorse då man vaknade regnade det för fullt ute, blev en kort morgonpromenad med Freja och sen en mysig fredagsfrukost vid köksbordet med gårdagens tidning som sällskap och självklart en nyfiken tax. Passade alldeles utmärkt att vara inomhus idag och fixa lite, tog tag i och rensade ut kläder från garderoben som man inte använder och lämnade till erikshjälpen, det känns bättre än att slänga dom. Sen har jag börjat måla om köksluckorna i köket till vita, blir så fint. Som ett nytt kök. På eftermiddagen då det slutat regna, tog jag en längre promenad med Freja.

Nu sitter jag här proppmätt efter kvällens goda middag, kasslergryta med jasminris och sallad. Ska alldeles strax gå ut och rasta Freja en kort vända innan vi myser ner oss i soffan, det är ju dags för fredasmys ♥

Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig helg! Kram på er.

Våren gör en pigg och glad

Då var det onsdag och snart är även denna vecka förbi och med den även vår självstudievecka/påsklov. Denna ledighets vecka har gått alldeles för fort, tycker inte det var länge sedan man satt där på skärtorsdagen i skolan och hade seminarium/förhör på nervsystemet. Sportlovs veckan gick betydligt segare.

Idag slog man upp dom blå vid 7 tiden, låg kvar nån minut och drog mig, innan det var dags att stiga upp och ut på morgonpromenaden tyckte Freja. Ute möttes man av gråmulet väder men varmt, har varit sol blandat med moln idag och ca 12 grader varmt. Efter promenaden och frukosten åkte jag iväg och tränade, härligt. Tyvärr så räckte inte tiden till, förra veckan till någon träning så det var extra skönt att få träna idag. Blir även ett träningspass på fredag. Efter träningen gick jag på ICA och kikade lite för att fördriva tiden innan bussen gick hem. Fyndade nya gardiner där, en snygg vit kappa till köket (kommer bilder på mitt kök nåndag framöver)

När jag kom hem åt jag en snabb lunch och cyklade sedan iväg till pappa och Monica för att hämta Freja. Pappa hjälpte även till och pumpa luft i cykeldäcken, som var behövligt efter vintervilan. Sen har jag tagit en varv med dammsugaren (blir tokig på allt grus som släpas in och även Freja löser enormt mycke hår nu då de blir vår, vinterpälsen ska av) lagat mat och varit iväg och hämtat ut ett paket från HM, alltid lika roligt. I detta paket fanns en blå huvtröja, en lila lång t-shirt och ett svart brett skärp. Resten av kläderna jag beställt kommer senare.

Nu ska jag ta och läsa igenom lite tidningar, innan kvällens alla bra tv program drar igång. Fullt upp denna onsdag, med halvåtta hos mig som är extra roligt denna vecka med kändisar, sen blir det drömmen om italien, greys och sandhamn innan man kryper ner i den renbäddade sängen och sover sött.

Hoppas ni alla haft en bra onsdag. Kram på er.

Solsken och vårtecken!

Idag har varit en helt underbar dag, strålande solsken och härliga plusgrader. Tog en långpromenad med Freja efter frukosten. Västen fick åka på denna promenad och en tunn tröja under, ett vårtecken. Efter promenaden satte vi oss mot husväggen och njöt av solens varma strålar. Läste tidningen Hälsa och drack en kop kaffe, medans Freja strosade runt och nosade, tillsist la hon sig nedanför mig och även hon njöt av solens varma strålar. Fick även se ett väldigt säkert vårtecken och det var 2 st fjärilar. Var så mysigt att sitta där mot husväggen och höra fåglarna kvittra, tankarna vandrade iväg till sommaren där ett tag, men dit känns det som det är för långt bort, får njuta av den underbara våren först som tycks vara på väg!

Unnade mig även en ny blomma och blomkruka i zink idag, det blev en rosenperlagon. Som nu står på köksbordet. Nu ska jag ta och mysa med Freja i soffan och kika på förkväll.


Påsken 2010

Ja då var påsken år 2010 snart över och den har varit toppenbra! Fast vädret har väl inte visat sig från sin bästa sida, hade önskat mer sol. Åkte tidigt till stugan på långfredags morgonen. När man vaknade så var det solsken, men solen försvann lika kvickt igen som den visade sig på himlen, graderna visade plus 4 grader.

Åkte med Anders, Anna, Alfred och Viola till stugan, möttes av 3 st glada hundar och pappa och Monica. Freja blev väldigt glad då jag kom. Eftersom vädret inte var det bästa, myste vi inomhus nästan hela dagen, förutom då det var dags för lunch, gjorde kolbullar utomhus över öppen eld, så mysigt. Gick och la oss vid 22 tiden.

Påskaftons morgon vaknade vi alla tidigt, gjorde iordning matsäck, åt frukost och gick sedan ut på isen. Mulet och solsken. Anglade men fick ingen fisk, grillade korv och hade det bra. Gick upp till stugan vid 13 tiden, då vädret blev sämre och solen försvann. Åt påskgodis och umgicks. Vid 15 tiden var det dags för den goda påskmiddagen, med massor av läckerheter uppdukat och som vanligt äter man alldeles för mycket mat! Åkte hem senare på kvällen, eftersom vädret inte var så trevligt tyckte jag inte att det var någon ide att stanna kvar. Men så fort man kom hem så sprack det upp och blev solsken, så jag och Freja tog en långpromenad på kvällen, termometern visade hela 11 plusgrader då kl var 19:30, underbart!

Påsdagen innehöll solsken, långpromenad, lite städning (det är ju den tiden då det kommer in så mycket grus) fick främmande en stund av Klara som var hit med 2 st medicinböcker jag ska låna av henne, och sen myste jag i soffan resten av kvällen och kikade på tv.

Idag annandag påsk är det åter mulet väder igen, trist. Men snön har nästan försvunnit helt nu, så jag hoppas att det inte kommer nån mer nederbörd med snö! Blir en lugn dag idag, softa och ta de lungt bara. Ska snart ut på en promenad ialf med Freja. Sen har jag en hel del tidningar som jag inte hunnit läst ännu. Och kvällen bjuder ju på bra film på tv, sista Johan Falk filmen.

Hoppas ni alla haft en riktigt mysig och bra påsk med familj och vänner.

Skärtorsdagen

Idag har vi haft seminarium/förhörnervsystemet och det gick hur bra som helst. Vi fick sitta i små grupper på 4 personer och svara på frågor och diskutera, och vi kunde svara på alla frågorna. Det kändes lätt. Och detta har man gått och varit jättenervös för och så visade det sig att det gick såhär bra. Är imponerad av mig själv att jag lärde in allt om nervsystemet, nu måste jag vara stolt över mig själv. Duktig Maria :-)

Slutade i skolan kl 12 idag eftersom det är skärtorsdag, nu har vi självstudier enda till 12 april, skönt med ett lov nu känner jag. När jag kom hem från skolan gick jag på ICA och trängdes med alla andra som skulle påskhandla. Har alldeles nyss blivit klar med bakningen. Bullarna med fyllning av citronkräm står i ugn och gottar till sig och ananas pajen är klar och står bara och väntar på att bli gräddad. Det är ialf ett perfekt väder att vara inomhus och baka och fixa, för ute öser regnet ner som det gjort hela dagen lång. Hoppas att det spricker upp och blir fint under hela påskhelgen.

Kommer att spendera min påsk i stugan med familjen, åker tid tidigt imorgon bitti. Mysigt! Äta gott, umgås, fiska, grilla korv och förhoppningsvis få njuta av solens varma strålar.

Resten av denna skärtorsdag får bli lugn, vädret tillåter ingen promenad ikväll. Får mysa inomhus istl, kika på tv och dricka en kopp te.

Ha en toppenbra påsk allihop. Och önskar alla er en GLAD PÅSK!

RSS 2.0