Lördagsmys

Ja då var det lördagkväll och man har jobbat 2 dagar av denna jobbhelg. Imorgon väntas ett 13 timmars pass, med 1 timmes lunchrast, åker hemifrån kl 6 på morgonen och är inte hemma förräns efter kl 21 på kvällen. Känns inte så roligt, men det blir ju desto roligare då lönen kommer. Får se det så istl. Har alldeles nyss ätit och diskat undan efter kvällens middag som blev pastasås med bacon, purjolök och svamp och fullkornspasta. Sitter nu här i soffan med en kopp nybryggt kaffe. Ute har solen börjat visa sig, som idag har gömt sig bakom molnen. Funderar på om jag ska ta en kortare promenad så man piggnar till. Sen får det bli en mysig hemmakväll i soffan, kika på sommarkrysset och en film innan det är dags att krypa i säng så man orkar upp då kl ringer tidigt imorgon och den delade turen väntar.

Hoppas ni alla har haft en toppenfin lördag och att ni får en forts trevlig och mysig helg. Kram på er.

Ett minne blott...

Nu är det fixat, ögonlaser behandlingen! Var iväg igår till Gävle. Det gick jättebra, men första timmen efter behandlingen gjorde det väldigt ont, men det är det värt! Idag känner jag inget alls, bara torr i ögonen. Fick antibiotika droppar som man ska droppa i ögonen i en vecka nu och sedan ögondroppar för torra ögon som man kan droppa i vid behov. Kommer på mig själv med att sitta här och le, känner mig så otroligt glad att jag gjorde detta. Är en sådan frihets känsla att äntligen kunna se utan att behöva ha glasögon eller linser i. Kan inte beskriva känslan riktigt med ord! I alla dessa år som jag haft glasögon så är det så härligt att slippa.

Imorse sprang jag och letade glasögonen och kom sedan på att jag behöver ju dom inte längre! Haha, ja det tar nog ett tag att vänja sig av, att man inte behöver sätta på sig glasögonen det första man gör på morgonen. Jag är JÄTTEGLAD!

Idag har det bjudits på strålande solsken och 27 grader varmt, härligt. Nu ska jag njuta av en svalkande glass. Ha det så bra allihop. Kram på er.




Ny läsning

Igår hämtade jag ut ett paket från adlibris och i där låg 3 st nya pocketböcker. Fyndade även en bok på stan i lördags för 49 kr. Nu har man lite mer ny läsning framöver. Nya böcker att sluka. Så skönt att få sätta sig ner en stund och läsa, tycker det är avkoppling! Jag har alltid en bok att läsa. Kom gärna med boktips om ni vill, vore roligt.

Idag är det grått och regnigt här i Hälsingland. Ikväll är det som sagt dags för jobbet igen efter mina 3 härliga lediga dagar. Och imorgon kommer den dagen jag längtat till ett tag nu, ska nämligen iväg till Memira ögonlaser och få göra en ögonlaser behandling så jag slipper ha glasögon. Kan ni förstå hur mycket jag längtat efter denna dag, ska bli så skönt att slippa glasögonen. Är rätt less på dom nu som hängt med sedan jag gick i sjätte klass. Glasögon och linser blir ett minne blott!




Köpte ett doftljus som doftar ljuvligt gott av äpple.

En liten semester

Nu var det ett tag sedan jag var här och skrev i bloggen, men det har sin skäl. Dels är det sommar och man vill ta vara på solen och detta fantastiska väder vi har och sen så jobbar jag väldigt mycket. Men nu har jag varit ledig i 3 härliga dagar. Och dom har jag spenderat hos min äldsta bror och hans familj. Åkte till dom i torsdags eftermiddag, då jag slutat jobbet. Har haft 3 roliga och trevliga dagar där hos dom. Vi har varit på stan och fikat och handlat lite, besökt Järvzoo, ätit gott, bakat matbröd, busat en hel del med barnen, suttit ute och läst och myst. Ja helt enkelt 3 härliga mini semesterdagar! Detta behövde jag, ledighet och att få åka bort.

Nu är man åter hemma igen, och idag bjuds det på regnväder. Men det är rätt skönt efter alla dessa dagar med värme. Man behöver även sånnahär dagar. Håller på och tvättar lite och ska strax dammsuga. Sen får det bli en myskväll i soffan med en kopp te och en film. Imorgon väntas jobb igen, mellan 15:30-21:30.

Hoppas ni alla haft en fin helg. Bjuder er på nångra bilder från min lilla minisemester.



På Järvzoo finns även en hage där man får gå in och klappa getter och en kalv. Där gick vi in med Alfred och Viola, så dom fick klappa djuren.










Anders och Anna har många fina rosenbuskar på sin gård.


Bjöds på en somrig och god drink, på fredagskvällen innan maten.


En väldigt god förrätt.


Rabarber och jordgubbsmuffins

Nu passar det bra att frossa i goda jordgubbar och rabarber, såhär på sommaren. Hittade detta recept i icas annonsblad som jag fick på posten idag. Låter väldigt smarrigt. Är nog gott att fika på, under parasollet dessa soliga och varma sommardagar, med iskall saft eller en god kopp kaffe till. Här kommer recepet utifall någon är sugen på att baka dessa sommarmuffins. Jag ska då göra det ialf, någon dag här framöver. Kan inte motstå.

Rabarber och Jordgubbsmuffins 12 st
150 g smör
2 dl ljust muscovado råsocker
2 ägg
1 citron
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber

Topping
2 dl creme fraiche
Ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1tsk vaniljsocker
Jordgubbar

Gör såhär:
Sätt ugn på 225 grader. Rör matfettet och sockret smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet. Rör ner skalet, mjölken och mjölet, blandat med bakpulver i äggsmeten. Ansa och skär rabarberna i bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarberna och jordgubbarna i smeten. Klicka ut smeten i muffins formar och grädda i ca 15 min.

Mixa hälften av creme fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av creme fraichen, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp. Bred på toppingen på muffinsen då dom svalnat och lägg på jordgubbar och citronmeliss som dekoration.




Jobba & jobba...

Jaa jag tycker inte att jag inte gör annat än att jobbar just nu. Har liksom inte hunnit med något annat. Denna vecka är jag ledig bara 1 dag och det var igår, men tycker liksom inte att man hinner vila upp sig då. Utan då är det så mycket annat som ska hinnas med. Men igår tog jag faktiskt det lungt, kände att kroppen behövde det. Unnade mig en skön sovmorgon och sen en lång frukost och efter den en promenad med Freja. Sen satt jag och läste ute i solen igår och bara kopplade av och tog det lungt, med Freja gumman som sällskap. Hon åkte till stugan igår igen med pappa och Monica, hon får vara där nu då jag jobbar så mycket, men saknar min skrutta på engång. Tänk vad man blir fäst vid sina husdjur, dom blir som en i familjen.

Idag har jag som sagt jobbat mellan 7-15:45, lika varmt inne på jobbet än. Duschen är så efterlängtad då man kommer hem. Blev pannkaka till middag ikväll, man orkar inte engagera sig så vidare värst i maten nu då det är så varmt ute, utan det får bli något snabbt och enkelt. Just nu sitter jag i soffan med en kopp blåbärs te och läser dom sista sidorna i boken "smuts" Ska sen rensa lite jordgubbar och mumsa på, då jag ska kika på sommar med ernst.

Jobbar imorgonkväll, delad tur på lördag och sen dag på söndag, så jag kommer nog inte ha någon tid över till bloggen denna helg. Så jag passar på att önska er alla en riktigt mysig och trevlig helg redan nu. Åter på måndag. Kram på er!

Lata sommardagar vid stugan

Oj vad tiden går fort. Hann inte med att blogga igår, tänkte jag skulle gjort det innan jobbet igårkväll men det blev liksom ingen tid över. Satt ute i solen och läste innan jag begav mig till jobbet. Och sommarvärmen är kvar fortfarande, denna sommarhetta. Är verkligen glad att sommaren är här, men det är olidigt att jobba för det är så hemskt äckligt varmt inne på jobbet. Duschen efter dagens jobbpass var extra efterlängtad. Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. Men imorse vaknade man vid 5 tiden av att regnet öste ner utanför mitt öppna fönster och det åskade, var rätt mysigt!

Helgen i stugan, var så härlig. Riktig avkoppling som jag behövde, laddat batterierna för denna jobbvecka, då man endast är ledig onsdag. Har solat och badat, grillat gott, läst, tagit en promenad med Freja och fotat en hel del. Blev även en liten tur med bilen på lördagskvällen. Tänkte jag skulle bjuda på några bilder från mina lata sommardagar vid stugan.

Hoppas ni alla haft en riktigt fin och mysig helg och ha en fortsatt trevlig vecka. Kram på er.










Pappa har spikat upp ett älghorn på uthusets yttervägg och där har en fågel byggt bo. Nu finns där 4 st små söta fågelungar.









Sommar med Ernst

Godkväll på er. En mulen torsdagskväll här hos mig i Hälsingland, men det är nästan lite skönt efter alla dessa dagar med extrem värme, med närmare 32 grader. Blåser svalkande vindar ute nu och sköna 23 grader. Gårdagen spenderade jag utomhus med en morgonpromenad i skogen och sedan sittandes i solstolen med näsan i boken, och bara njöt av värmen innan det var dags att åka till jobbet för ett pass mellan 15:30-21:30.

Idag har jag även jobbat, mellan 6:45-15:45. Efter jobbet blev det lite handling på ICA, sen en enkel måltid bestående av pytt i panna och ett glas med iskall mjölk. Nu sitter jag här i soffan och känner ljuvliga dofter av bärpajen som står i ugn, har bakat en blåbär/hallonpaj som jag ska ta med mig till stugan imorgon. Ska först jobba mellan 6:45-15:45, sen hem och duscha och sen så, är jag ledig hela helgen och kommer att spendera den i stugan. Pappa och Monica bor där nu under hennes semester med vovvarna, det ska bli så roligt att få träffa Freja igen, tänk vad man saknar sina husdjur. Ska bara ta de lungt och ha det bra ihelgen, sola och bada, läsa bok, ta promenader med Freja, fiska, grilla gott och bara koppla av och ha de bra. Ladda batterierna tills nästa vecka då jag endast är ledig bara på onsdagen.

Nu ska jag kika på sommar med Ersnt, sen lägga mig och läsa en stund. Önskar er redan nu en riktigt mysig helg! Åter till veckan.


Vackra rosa liljor som står på mitt köksbord.


Böcker och tropisk hetta

Oj säger jag då bara, vilken sommarvärme vi fått. Helt otroligt. I fredags kom värmen. Termometern har visat på närmare 32 grader i skuggan hela långa helgen och en annan har spenderat helgen på jobbet, inte skoj! Var olidligt varmt inne på jobbet, luften stod alldeles stilla. Man önskade flera ggr att man låg på en sandstrand, bara att springa ner i vattnet och svalka av sig. Men nu så är denna jobbhelg över och imorgon väntar ett pass mellan 7-15:45 sen är man ledig i 1 dag. Det ser jag framemot, vila upp sig lite.

Igår kväll då jag kom hem vid 21:15 så var det 27 grader varmt ute, kändes som befann sig utomlands, det var en ljummen och alldeles underbar sommarkväll. Och imorse då klockan ringde 5:30 visade graderna redan plus 20.

Har även införskaffat lite ny läsning, just nu läser jag andra boken av Måns Kallentoft. Få se vilken utav dessa böcker det blir sen. Svårt att välja :-) Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen, ska sätta mig och läsa igenom nya nr av MåBra och sen se på en film, innan det är dags att krypa ner i sängen.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg, med sol och bad. Så får vi hålla tummarna på att sommarvärmen är här för att stanna.



RSS 2.0