Den lilla röda stugan

Oj, såg att jag inte varit här och tassat sedan i lördags natt :-) Ofrivillig paus. Haft mycket för mig så jag har faktiskt inte ens tänkt på bloggen, både den och jag fick en liten semester. Nu blir det en liten semester igen. Brorsan J som bor i Stockholm är hemma på besök denna vecka, och vi ska åka till stugan våran han, jag och pappa och såklart alla vovvarna. Åker upp ikväll och blir där till fredag, då kallar jobbet igen för min del och J åker hem till sin sambo för att spendera sin sista semesterhelg med henne, hon började jobba denna vecka. Och ja på tal om jobb så läre jag kila till mitt med nu.

Trevlig onsdag allihop. Åter ihelgen!

Veckotema gånger två

Minnet är bra men kort :-) Glömde totalt bort veckotemat igår. Skyller på att jag fick värmeslag :-) Gårdagen och idag har varit kanonfina. Varmt, ca 32 grader lite för väl, nu visar termometern ca 20 grader. Tillbringade hela gårdagen utomhus med och sola, bada och grilla. Idag har man jobbat, både vi och gamlingarna höll på flyta bort. När det för engångs skull blir varmt, då blir det olidligt varmt istl. Vi vill ha lagomt tack, fast man ska nog inte klaga nu när sommaren äntligen kommit (igen)





Någonting som är svart :-) Detta får representera både fredag och lördag.




 

Veckotema

Idag blir det grönt tema.



Köpte hem några lime då jag var på affärn idag. Gott att ha i vatten. Kl är elva och det är ca 22 grader varmt ute, helt underbart. Känns som man vore i utlandet. Har jobbat ikväll oxå, en kort tur. Skönt det, då det är sånhär värme. Cyklade ner, men det var i varmaste laget. Drack flera liter vatten kändes det som när man var framme, men skönt ialf att cykla och få röra på sig. Mycket behagligare att cykla hem :-)

Nä nu väntar sängen, är trötter. Ledig imorrn, härligt! Och dom lovar ännu varmare i helgen, så imorrn ska jag packa strandväskan och sola och bada hela dagen. Även Freja ska få ta sig några dopp. Hon är ingen badkruka som matte är. Fick nästan inte upp henne från vattnet idag. Godnatt allihop!

Mysigt på balkongen


Värmen är här igen och det är ju så underbart måste jag säga! Man blir glad. Bikinin åker på igen, solstolen får komma fram, man badar mellan varven för att svalka sig innan man åter parkerar sig i solsolen med näsan i en bra bok. Det är ju så en sommar ska vara :-) Jobbat ikväll men bara en kort tur, kom hem vid 21 tiden. Duschade och klädde på mig myskläder och satte mig på balkongen en stund för att njuta av värmen och den härliga kvälls solen. Underbart att ha sol på balkongen från kl 15 tills solen går ned.

Nu väntar sängen och lite läsning innan man ska sova. Godnatt och sov gott allihop!


veckotema



Idag fick J`s svarta traktor med det lilla gröna släpet ställa upp på bild. Den står så fint parkerad på farfars gräsmatta, i väntan på att J ska komma dit och brumma iväg...

Värmen är här igen, så nu har jag inte tid att sitta här. Måste ut och fånga varenda solstråle :-) innan jobbet åter kallar. Två kvällar på rad nu, skönt faktiskt. Först innan det blir att lata sig lite i solstolen med en bra bok så blir det en promenad med Freja.




Veckotema



Veckotemat fortsätter med sin grönska. Här ett kort på en sommaräng. Så vacker med sin gröna färg och blomster.

Blixtar och dunder

Vilket åskväder det var tidigare ikväll, regnet bara öste ner så det stod som spön i backen, blixtar om vartannat och åskknallar så fönsterna skallra, rikigt otäckt, men endå mysigt på nått sätt. Jag var måttligt glad att jag inte stod ute vid vägkanten med en vespa vid detta tillfälle, för såhär var det:
Min lilla pärla (vespa) har tyvärr pajat, så jag väntar på att min duktiga bror ska beställa delar till den och laga (tur man har dig som kan allt) så nu får jag låna deras vespa att ta mig fram på, och den stod vid min brors jobb. Åkte med N dit för att sedan åka vespan hem. Det började mörkna på himlen mer och mer och några regndroppar började falla. Tänkte att det blir nog inte så hemskt, hinner nog hem innan det värsta kommer, men ack så fel jag hade. Det började ösregna och åskan kom allt närmare. Panikslagen gasade jag allt vad jag kunna och bad till vädergudarna att inte bli träffad av blixten och vad händer?! Jo vespan börjar låta väldigt underligt och börjar gå hackigt, nej tänker jag säg inte att det börjar bli slut på bensin (min bror sa då jag åkte att det är lite bensin men du tar dig hem på de som finns) Men så vart det tyvärr inte nu. Det tog stopp och vespan la av. Tack så mycket, inte nu mitt i ösregnet och åskan. Parkerade vid vägkanten, letade fram mobilen och ringde min bror som fick ringa N, som fick ringa deras äldsta son som låg och sov hos en kompis (!) tonåringar säger jag då bara haha. Dom fick tanka en dunk med bensin och komma och rädda mig i regnet. Allt som allt stod jag där i ca 20 min men vilket kändes som 2 timmar minst. Det hela slutade lyckligt ialf, vespan fick sin dos av bensin och jag kunde glatt köra hem, och regnet slutade.
Väl hemma kom ett nytt och värre åskväder in över oss. Riktigt otäckt!

Ja nu har ni fått läsa om mina bravader ikväll, haha! Ska ta och kolla lite på tv:n nu innan läggdags..

Veckotema

Har länge sett på olika bloggar att dom är med på veckotema och jag har tänkt att de där ska jag haka på, och nu fick jag tummen ur r*ven och är med :-) Veckans tema är svart och/eller grönt.



Denna bild passade utmärkt, både svart och grönt. Söt va?! Hihi. Söt som socker.

Nu har man jobbat 5 dagar i rad, och det känns ialf min stackars rygg. Ska bli skönt att få vara ledig imorgon innan man kör igång igen och jobbar. Tur man får 2 kvällar på raken sen. Skönt. Och så lovar ju metrologerna finväder *stor smile* Fram med bikinin som ligger gömd långt inne i garderoben, på med solkräm, ta med bästa boken och sen slänga sig i solstolen. Underbart...!!


Tre saker...

Hittade denna lite roliga lista hos fröken svår.

Tre saker jag gör när jag vaknar:
Går på toa
Går ut med Freja
Äter frukost och kokar kaffet


Tre saker jag måste ha under dagen:

Kaffe
Läppsyl (beroende tror jag haha)
Promenad för att rensa tankarna lite

Tre personlighetsdrag på mig:
Omtänksam
Snäll
Lugn

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
Fotograferar
Bloggar
Tränar

Tre saker jag är rädd för:
Spindlar
Höjder
Mörker (ialf att gå ensam på en enslig väg sent)

Något jag drömmer om:
Utbilda mig till sjuksköterska (vilket jag förhoppningsvis får börja med jan 09)
Bygga mitt drömhus
Vinna massor av pengar


Tre personer jag utmanar:
Jag utmanar alla som vill anta denna utmaning :-)

Har jobbat idag, så jag känner inte alls för att göra nått annat än att mysa i soffan med en kopp kaffe och titta på en bra film. Låter toppen just nu tycker min ömmande rygg!

Trevlig helg allihop.

Ska man slå till?!

Jag är så grymt sugen på en utlandsresa efter man slutat sommarjobbat, unna sig något. Men jag kan bara inte bestämma mig, dels vart ska jag åka, vem ska följa med, ska man eller ska man inte?! Veliga Mia är i farten. Har kommit på mig själv att surfa in på fritidsresors hemsida varenda gång jag sitter vid datan nu dom senaste dagarna och det måste ju bara tyda på att jag vill åka på semester? :-)

Grekland eller Turkiet....?!?




Bilder lånade ifrån fritidsresor.

Sommarkalas

Har ju som sagt var tillbringat kvällen hos min äldsta bror med familj för att fira att hans fru som blivit 35 år. Och som vanligt bjöds det på underbart gott fika, hon är otroligt duktig att baka. När vi kom dit satt dom redan ute i solskenet och åt en sen middag. Lilla charmiga A och jag gick till sandlådan för att leka och göra sandkakor innan det var dags för fikat som dom dukat upp utomhus, hann precis sätta sig och ta första tuggan på bullen så kom regndropparna, och fler och fler vart det, tillsist kom det en rejäl skur, så det var bara att springa in och fortsätta att mumsa på allt det goda som fanns, 2 st kakfat med olika sorters kakor, jordgubbstårta och kaffe. Nu är man mätt i magen. Lite ångest för att gott man stoppat i sig så det får bli en långpromenad imorgon med Freja :-)

Kom hem vid 21 tiden, gick och la mig i sängen på engång för att titta på dirty dancing, en film jag aldrig tröttnar på. Ska krypa ner igen för att sova, så jag säger godnatt!















Lite foton från ikväll.

Ledig & storstädning

Jaa tyvärr, storstädning idag. Är ledig men sysslar med storstädning ialf då vädret inte är det bästa mulet och sol emellanåt. Och graderna är väl inget att hurra för, ca 18 grader. Egentligen behövs det ingen storstädning men eftersom jag är så pedantisk som jag är så gör jag det endå, haha. Men det är så härligt när man är klar och vet att alla ytor och skrymslen är skinande rena och doften av såpa ligger kvar i luften flera dagar. Underbart med andra ord.

Just nu unnar jag mig en paus. Vaknade vid 7:30 imorse, irriterande då man vet att man kan sova. Åt en god frukost och sen tog jag tag i städningen. Men nu kom suget efter kaffet så jag var tvungen att sätta mig en stund och vad passar inte bättre än att slå sig ner vid datorn för att surfa runt och besöka alla dessa roliga bloggar som finns och läsa vad ni har för er. Ska snart forts städa klart och sen blir det en långpromenad med Freja. Efter det blir det en välförtjänt dusch innan bilfärden styrs ner till äldsta brodern med familj för lite 35 årskalas.




En nöjd och belåten kaxig men underbart söt och go tax som efter en frågade blick på mig undrade varför sängen var tom på sängkläder som man kan mysa in sig i (hänger ute på vädring) Fick lägga dit överkastet och prydnadskuddarna i en hög, Freja tittade på mej och viftade på svansen, hoppade upp och "bäddade" ner sig belåtet och somnade. Hahah dom är för roliga dessa varelser. Tack för att du finns min lilla Freja.

Lista

Hittade denna lista hos min vän Emma
10 favoriter
Dialekt: Norrland och Göteborg
Mat: Thai, grekiskt och vanlig husman
Låt: Oj, de är ju många det, kan inte nämna bara 1 :-)
Tecknad figur:
Kalle och Hobbe
Sport: Bandy
Komiker:  Björn Gustafsson
Veckodag: Lördag
Glassmak: Pistage eller gammeldags vanilj
Soloartist: Det finns så många bra där oxå :-)

9 för tillfället
Humör: Glad och lite trött
Tanke:  Skönt att vara ledig imorrn :-)
Kläder:  Korta mjukis byxor från HM, vitt linne Ginatricot och vit tröja VeroModa
Bakgrund: På datan lilla charmiga A
Känsla: Kär
Tid: 19:15
Bästa sak: Att det är sommar
Irritationsobjekt: En viss sak som inträffade på jobbet

8 första
Bästa vän: Min första bästa vän var Hanna, nu har jag många bästa vänner
Husdjur: Mitt första husdjur var en katt vid namn Skrållan, min alldeles egna. Men jag växte upp med många olika hundar. Nu har jag min alldeles egna lilla goa tax Freja
Kyss: Min första kyss fick jag av kille i min skola
Piercing: I öronen, och hål i öronen gjorde jag då jag började första klass
Förälskelse:  Min första förälskelse var i Johnny i Dirty Dancing :-)
CD skiva:  Absolut Music, som jag fick av mamma i present
Bil: Har inget körkort ännu
Ord:  Mamma och pappa

7 senaste
Telefonsamtal: Pappa
Mat: Hemmagjord chili corn carne
Dryck: Mellanmjölk
Biltur: I söndags till Monica
Tv-program: Har inte tittat på någon tv idag eftersom jag jobbat 7-15:45 men blir allsång på skansen
Spelad låt: Frankrikes bidrag i eurovision songcontest
Köpta klädesplagg: En klänning

6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Nej inte vad jag vet haha
Blivit arresterad: Nej
Badat naken:  Ja
Varit med på TV:  Ja
Varit med i tidningen: Nån enstaka gång

5 nej tack
Skolämne: Matte
Mat: Surströmming
Musik: Punk
Dryck: Snaps
Djur: Spindlar & små insekter

4 saker
Du gjorde igår kväll: tvättade, lagade mat, duschade och kollade på tv och myste med Freja i soffan
Du kan höra just nu : Musik från datan och Freja som ligger och tuggar på sitt tuggben
Du inte kan leva utan: Vänner, familjen och Freja
Du gör när du har tråkigt: Brukar ta en uppfriskande promenad med Freja, eller så tar jag fram en bra film eller bra bok eller så slår jag mig ner vid datan ett tag

3 personer
Du kan berätta allt för: Den första var mamma, vi pratade om allt (saknar dig så) sen är det L och J
Du tycker om:  Familjen, vännerna, Freja och en speciell kille
Du inte gillar:  Oärliga människor

2 val
Coca Cola eller Fanta: Inget utav dom
Hund eller katt: Hund

1 önskan
Att alla i min familj ska må bra även mina vänner och Freja och att man får vara frisk själv

Tisdagstema-Blå



Tisdagstemat för idag är blå. Har en hel del saker hemma hos mig som är just i den färgen eftersom min älsklingsfärg är faktiskt blå. 

Nu ska jag ta en promenad med Freja i det något kyliga vädret. Solen och värmen var framme idag, så skönt. Satt ute med en del av pensionärerna på jobbet och solen värmde riktigt gott då, men nu är den puts väck, tråkigt nog. Hoppas på finväder imorgon då man är ledig :-) Får klä på mig en varmare tröja nu under promenaden, annars blir nog jag blå av kylan, haha!


En sen natt i juli

Åter här igen och klottrar :-) Lovade bilder och uppdatering igår om J´s 30 års fest som var i lördags men tyvärr så hade jag fullt upp hela dagen igår, så jag knäppte inte ens på datorn något. Den fick ha en semester igår. Men nu är jag här igen och ska lite kort berätta om festen.

Vi hade tur med vädret, åskan hördes bara på långt håll. Solen strålade hos oss. Det bjöds på god mat som bestod av grillat kött, potatis sallad, mangosalsa, tomat och löksallad, fetaost, oliver, hembakat bröd, grillade starka korvar och vattenmelon. Drycken var rött och vitt vin, öl eller ramlösa. Allt var super gott. Vi var 20 pers som satt och skrattade och pratade och åt så magarna vart som ballonger :-) Och mina efterrätter var väldigt populära och det var ju roligt. Jag gick hemåt vid 01:30 tiden på natten. Mätt, glad och trött.

Lovade lite bilder också från kalaset, och tyvärr så vart det inte så mycket kort tagna, och det beror på att man hade för roligt för att komma ihåg att kameran var med :-) 
Men en bild bjuder jag på, den vackra regnbågen som visade upp sig på himlen.

Choklad möter cheesecake

Förkylningen börjar ge med sig nu, hostar fortf och huvudet känns tungt som bly men jag orkar vara uppe ialf och det är ju ett stort plus :-) Bara man blir av med denna envisa hosta, är så tråkigt. Men men, de är bara att forts ta hostmedecinen och alvedon så ska man nog vara helt frisk nästa vecka (håller tummarna för det)

Ja åter till min fina rubrik. Har nämligen på lite ostadiga ben tillbringat tid i mitt kök idag och bakat till min yngsta bror som fyllt 30 år. Han ska ha 30års kalas hos pappa imorgonkväll, och då frågade han snällt om jag inte kunde baka 2 st kakor åt honom. Och självklart ställer lillasyster upp. Bläddrade och letade i mina böcker efter nått smarrigt reecept och hittade ett på en jättegod tårta men lite komplicerad, och så kom förkylningen då blåste inspirationen för att göra den där tårtan bort. Så det fick bli en cheesecake med smak av hallon och en chokladkaka. Enkelt och supergott. Tänkte servera chokaldkakan med lite vanlijvisp och hallon och så dekorera cheesecaken med blåbär som kommer bilda den fina siffran 30 :-)

Nu ska jag ta och duscha av mig och sen bege mig till pappa för att invänta 30 åringen med sambo som kommer från Märsta, det nalkas grillad fisk ikväll, gott! Ska ta ett glas vitt vin och bara njuta av att man är ledig i 3 dagar.

Bilder från kalaset och mina bakverk kommer på söndag.

Ha en supertrevlig helg nu allihop!

Prosit...

Förkylningen är värre idag, vaknade imorse efter ännu en natt med lite sömn och feber dessutom. Åkte till jobbet ialf, kände mig som en zombie. Vid 12 tiden skickade dom hem mig på bestämt order hihi. Närå, men dom tyckte synd om mig och sa att jag skulle åka hem och vila, vilket jag vet att jag behöver med denna envisa dunderförkylning, men man vill ju inte svika sina arbetskamrater, fast man står där alldeles blek i ansiktet, hostar, hes och snoren rinner.

Slängde mig på sängen direkt då jag kom hem och somnade. Besöket på hälsocentralen visade tack och lov ingen halsfluss, bara ett otäckt förkyldningsvirus. Men på hemvägen gick jag in på apoteket och köpte med mig hem alvedon, halstabletter och nässpray. Så nu blir det att kurera sig ikväll och imorrn med alvedon och allt annat som gör att man står på benen snart igen. Usch vilket negativt inlägg detta blev då :-) Men jag lovar att vara tillbaks då jag är frisk med något postivt istl.

Nu väntar sängen igen, ska läsa en massa olika tidningar och sen sova en liten stund.

Hoppas ni andra får en trevlig tisdagskväll.

Sjukling

Ja vad har man gått och blivit nu då måtro?! Jo om inte förkyld som tusan. Tack för den. Har känt mig lite småhängig, krasslig och småsnorig ett tag, men jag tänkte att det är pågrund av pollen, eftersom man är pollenallergiker, men tji fick jag. Har snurrar runt, runt i sängen inatt. Svettats och frysit varannat. Kliat och värkt i halsen och hostat som en tok. Och imorse då man vakna var näsan igentäppt. Nej inte bli sjuk, nu då man jobbar. Har inte tid att vara sjuk nu. Och det kan misstänkas en halsfluss, är en på jobbet som haft det och min hals värker som bara den. Får bli ett besök hos farbror doktorn imorrn, för en såndär (o)trevlig halsodling. Pollen och förkylning, inget roligt!

Så de händer inte mycket alls för mig denna måndagkväll, ska kurera mig med alvedon, hostmedecin, halstabletter, te och c-vitaminer. Och hoppas att farbror doktorn kommer med ett snällt och bra besked imorrn, inte halsfluss tack.

Atjoo..prosit...

Solig morgon

Man vaknade till en solig och vacker morgon, med fågelsång. Allt kändes redan lite lättare då väckarklockan ringde redan 5:30, när man möttes av detta väder söndagen har att bjuda på. Lite surt är det att man ska jobba delad tur idag, men man får väl ta och sitta ute under dom 2 ½ timme man är ledig :-) Nu ska jag bege mig till jobbet, medans ni andra ligger skönt kvar i era sängar och fortfarande är gäster i drömmarnas värld... gäässsppp

Trevlig söndag!!

Skratt och god mat

Gårdagen bjöds det på grillshow på en resturang här i närheten. Monica bjöd mig och hennes bror eftersom vi hjälpt henne så mycket nu då hon flyttat och det var en kanonkväll med massor av god mat (grillbuffe) god dricka och väldigt bra underhållning, dom är ju suveränt duktiga! Många bra låtar som gjorde att man stampade takten och sjöng med. Och många skratt då dom spexade, och såklart att låten som hade fastnat på min hjärna i torsdags var med som allsång, ja där kunde man ju glatt sjunga med, eftersom texten redan fanns där i huvudet, haha!

Dagen/kvällen blir lugn, ska ju upp och jobba imorrn, delad tur 7-12:30 - 14:30-21:30. Ska ta en promenad med stavarna nu. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort, läsa lite i "Mias systrar" med en kopp kaffe som sällskap, dammsuga av lite och sen laga kvällsmat som blir lasange och sallad.

Trevlig lördag allihop!





Gårdagens outfit. Ser lite konstigt ut då man fotar från denna vinkel.
Har mitt nya linne från HM, svarta leggings och så vita ballerina och vit väska.
Bakom mig skymtar man lite av mina nya bokhyllor som jag målat om. Kommer bilder på dom vid ett annat tillfälle :-)

..och så spotta han ut snusen...

...Och sa min sköna får jag lov? Har fått denna låten på hjärnan idag, hörde den en gång på radion på jobbet imorse och sen var den fast :-) Nynnat och sjungit på den hela eftermiddagen när jag kom hem. Kan liksom inte sluta, haha! Få se om det är samma visa imorgon eller de kanske är nått annat då som fastnat.

Värmen är åter här igen, och jag hoppas att den är här för att stanna. Underbart varmt och härligt ute idag, har tillbringat min kväll på balkongen i solsotolen med bra läsning och lite kaffe. Framåt 19 tiden kom jag på att jag inte ätit något sen lunchen på jobbet, så det fick bli en tallrik med hallonkräm och 2 st fullkorns skorpor, mumsigt gott!

Nu ska det bli ett dopp i det blå med Freja. Får se om jag doppar mer än tårna denna gången, det lockar ganska rejält att få slänga sig ut i vattnet nu. Men jag vet att jag är en sådan badkruka :-) Få se hur det blir..


...han tog av sig sin kavaj och sparka av sig båda skorna.. tralal lallala lallalall lllaalllaaaa....

Tisdagstema-sommar



Denna veckas tisdagstema passade utmärkt bra eftersom sommarvädret verkar vara påväg tillbaks, jippi säger vi. Solen strålar från en nästan molfri himmel, solens strålar värmer och det är ca 23 grader varmt. Härligt. Hoppas att värmen håller i sig.

Sommar för mig är sol och bad, grilla gott eller picknick i de gröna, spela kubb, långa promenader antingen tidigt på morgonen med fågelsången som musik eller en sen kvällspromenad i den ljumma sommarvinden, umgås med familj och vänner och göra en massa skoj tillsammans, sitta på en uteservering med god dricka eller en kopp kaffe, eller på balkongen i kvällssolen med näsan i en spännande bok, sitta på sjön och fiska, vara i stugan och bara njuta av tystnaden och lugnet... åhh vad detta är sommar för mig.

Nu ska jag njuta av detta strålande väder med en promenad med Freja och sen mysa på balkongen i kvällssolen en stund innan det är dags parkera rumpan i soffan och sjunga med i allsång på skansen med en god fruktsallad som tilltugg..



RSS 2.0