tvättmaskinen

Varför går man alltid till tvättstugan för tidigt? De gör jag nästan alltid. Och då får man stå där och titta på den när den snurrar varv på varv innan den äntligen blir klar, man somnar nästan. Så tråkigt. Får försöka att skärpa mig med de där, så man slipper stå där och hänga :-)
Och vad jag blir irriterad på folk som inte städar efter sig då dom använt tvättstugan, varför ska jag behöva städa upp andras skit? Ta reda på de själv tack. Haha jag låter som en gammal tant som klagar. Skärpning nu. Tantvarning. *ler*

Imorrn blir de grillning med hela familjen i stugan, mysigt! Ikväll blir de film.

Ciao
/Mia

sjukhuset

Gissa vad jag ska titta på ikväll?! Jo sjukhuset, den nya serien på trean där man får följa personalen på akademiska sjukhuset i uppsala. Den serien ska jag följa varenda avsnitt.inget får störa mig mellan kl 19:30-20 hela hösten, för då sitter jag som klistrad framför tv. De skulle kunna komma en rosa elefant på cykel genom rummet och jag skulle inte märka nått. Så intressant tycker jag att de är.
Längtar tills man själv får jobba på sjukhus.

söndag och höstväder

Idag känns de lite bättre, inte lika tungt idag som de varit i flera dagar nu. Vaknade kl 8, gick ut me Freja så hon fick göra sina behov, sen kröp vi ner i sängen igen och slappade en stund innan de var dags för frukost och promenad.
Tog en lånpromenad i höstvädret, solen skiner men kalla vindar. Känns att de är höst i luften. Mysigt!
Nu ska vi sätta oss och kolla på filmen "du jag och dupree" och käka lite fruktsallad.
Ikväll blir det söndags middag hos pappa.

Sen får de väl bli sängen i skaplig tid så man orkar med arbetsveckan!
Suck..

älskade mamma

Nu har de varit väldigt tuffa och tunga dagar igen, tankarna kring dig mamma snurrar i mitt huvud hela dagarna. Kan inte koncentrera mig. Kan inte tänka på nått annat än dig. Vill se till leende igen, vill höra ditt skratt. Behöver dina tröstande, varma kramar.
Behöver råd, dina råd. Som du alltid brukade ge en, då man var nere och deppig. Du fanns alltid där med dina kloka svar och du lyssnade alltid och tröstade. Ingen kan ge dom svar jag söker mamma, ingen annan än du kan ge mig dom. De är så mycker frågor jag har, som jag aldrig kommer få svar på.

Älskade mamma, jag önskar att du fanns här vid min sida. Livet skulle vara mycket lättare då. Önskar man kunde vrida tillbaks tiden och göra så att du aldrig vart sjuk och att du alltid fanns här. Tanken slår mig varje dag att jag aldrig mer kommer få höra din röst, aldrig nånsin mer. Känns så himla overkligt. Vill inte att de ska vara såhär. Ingen förstår mig så bra som du gjorde mamma, ingen kan vara den vän som du var.

Livet är så orättvis. Vill ha tillbaks vardagen då du fanns här mamma, allt var mycke lättare då.
Behöver dig mamma. Ibland känns de som om man är ensamast i hela världen, att ingen förstår hur man mår. Fast jag har så många människor omkring mig som älskar mig för den jag är.

Drömmer forfarande väldigt mycket om dig, och de känns som om du och jag möts på riktigt i drömmarna, allt känns så verkligt. Och när man sen vaknar och inser att allt var en dröm, då vill man bara sjunka genom jorden och aldrig mer komma tillbaks. Ibland önskar jag att jag låg där brevid dig mamma i graven, få va vid din sida, få vara i din värld. Men vet att du vill att jag ska leva mitt liv och vara lycklig. Vet att du vill se mig klara mina mål jag satt upp här i livet.

Om man bara kunde vrida tillbaks tiden...

underbar och älskad av alla


image157

Älskade boken, så filmen är ett måste på min lista!
Nån mer som diggar boken?! Eller sett filmen kanske?

/Mia

funny and not so funny

Löningsdags imorrn, då kommer pengarna. Men de blir lite mindre denna månad eftersom man hade 4veckor underbar semester. Men de var de värt.
Och så till en mindre rolig sak. Just de ja, räkningarna *suck* men de var inte så mycket denna månad, tack och lov. Ska sätta mig och betala dom nu. Sen får de bli kaffe och en bra bok på balkongen i kvällssolen..

Ciao

/Mia

trött och seg

Fy vad denna vecka INTE började bra. Jobbade över till 19 igår, helt slut då man kom hem. Duschade och lagade lite mat, sen vart de sängen på engång. Somnade direkt.
Idag har de gått bättre, men längtar redan till helgen. Är så himla less.
Går nu och väntar på besked om ny hjärtoperations tid.
Hoppas att de blir snart. Vart så himla besviken då jag fick hjärtklappning igen, har ju mått så himla bra sen operationen i juni. Till och med kunnat börja springa igen vilket jag inte kunnat på flera år på grund av mitt hjärtfel. Och så förra veckan kom de tillbaks. *suck* men så är de, de är bara att vänta på en ny operation och nu vet jag att de kommer att bli bra, för de sa dom. Och även att de kunna komma tillbaks, eftersom mitt fel var av den ovanliga sorten. Men man trodde ju att de skulle gå vägen, att de skulle blir bra. Men man ska aldrig hoppas för mycke.

Nåja. Nu ska jag ta och värma en kopp te, titta lite på tv sen rasta Freja och sen krypa ner i den underbara sängen och sova! ZzzZzzZZZzzzzZzzz.... Mmmm

image154

Me like

     

dom nyttiga bären

Har nu gjort blåbärs sylt. Min alldeles egna blåbärs sylt. Så gott!
Är mycket godare med hemmagjord. Min mamma brukade göra underbart god sylt.
Hoppas att min blir lika god.
Saknar dig mamma!

ikea fynd

Har äntligen satt mig ner en stund, har irrat omkring nu och städat, bakat, lagat mat, duschat och handlat. Men nu sitter jag ner och avnjuter en stor kopp kaffe latte. Har ju sagt till mig själv att jag bara får dricka kaffe på helgerna och dricka te på jobbet och de löftet går faktiskt jättebra! Stolt.
Har surfat runt lite på ikeas hemsida nu och hittat lite smått och gott. Ska göra en tripp dit ner i september. Har en lång lista med saker som ska shoppas. Här är några saker:

          

       
Lite förvarings lådor och korgar, nya sängkläder, en lampa till köket, leksaker åt Freja samt nya matskålar och en ny korg

Dags för höstmys



Har faktiskt börjat längtas lite till hösten nu, fast man gått och varit sur och smått irriterad på denna sommar. Men nu inser man att sommaren snart är slut så då spelar de inte så stor roll om hösten kommer. Hösten är mysig den med. Charmig på sitt sätt. Löven får sin fina färg, de blir frisk och klar luft ute, mörkret smyger sig på, man kan gömma sig i stora tjocktröjor, svepa in sig i en filt och sätta sig i soffan med en kopp varm choklad och titta på film med tända ljus. Mmmm.

Ja hösten är inte så tokig ialf. Hoppas på en fin höst!


duktiga maria

Ja nu har man varit duktig, gått en promenad, gjort sit-ups och hoppa hopprep. Är jag inte duktig så säg! *ler* hehe. Var en härlig promenad i kvällsolen, men så tomt utan Freja.
Kändes konstigt att bara gå själv, de var liksom nått som fattades. 
Och vad är jag nu då, jo om inte godis sugen. Jag godissugen då måste de vara nått fel, jag brukar aldrig vara godissugen, måste vara för att man har den där roliga veckan som vi tjejer har varje månad, så roligt så! Varför kan inte ni killar oxå ha de?! Bytas av nån gång ibland. Haha. Men ni skulle inte klara en sekund.
Ja åter till mitt lilla problem, nämligen godissuget, letade som en galning i skafferiet efter nått sött. Men inte ett spår av godis, inte ens popcorn eller en ynka liten chokaldsmula.
Så de fick bli en sked honung och nu knaprar jag på en morot.
Ja får väl se de så här, att de e ju mycke nyttigare än godis :-) men jag ville verkligen ha lite godis nu! *suck*
Aja.. skit i de nu!

Löven börjar bli lite gula, redan. Fy hösten närmar sig med stormsteg. Snart smäller de till och blir svinkallt.
Hoppas att de blir en fin och mysig höst. Just nu får man njuta så gott de går av den lilla sommar som är kvar!

Ciao.
/Godisråttan.

  

söndag och regn

De var väldigt roligt igår, träffade en massa folk och gamla klasskamrater man inte sett på väldigt länge, mycke folk var de oxå. Dansade typ hela kvällen, så man har väl lite småont i fossingarna idag.
Ska stoppa dom i ett fotbad sen som plåster på såren. Kom hem vid 02:20, tvättade av sig, bytte om till nattlinne och la sig och sov direkt, skittrött. Sov längen, skönt med sovmorgon. Annars sover jag aldrig längre än till allt mellan 7-9.
Har inte gjort så mycket idag, duschat, lagat mat, slappat framför tv:n, tråkigt väder ute, mulet och trist.
Just nu duggar de lite ute. Väldigt tomt utan Freja, hon är i stugan med pappa. Kommer hem på onsdag. Lillfisan min. Hon måste ju vara där me pappa nu eftersom jag jobbar, vill inte att hon ska vara ensam om dagarna i hundgården utan pappas vovvar, så då är de mycke bättre att hon får följa med till stugan där hon kan springa fritt och busa me dom andra.

Nä nu ska jag ta en liten promenad i regnvädret, sen kolla på reprisen av "What about Brian" De får helt enkelt bli en kväll framför tv.

Jobbet kallar imorrn igen.

party tonight

Party ikväll då. Kvällen kommer de vara förfest hos Lotta med hennes syster och en vän till henne och så Jenny. De ska käkas tacos, poppas musik, dricka gott och skratten ska flöda. Sen bär de av ut och jag hoppas att man kommer träffa många man känner.
Nu ska jag ta en promenad me Freja, sen lägga mig i soffan och glo på film och försöka att bota min j*vla mensvärk och försöka låta tiden gå fortare.
Kvällens outfit blir svart klänning, vita leggings, svart väska och vita ballerina skor. Bra?!

image134

mys fredag

Ja då var de äntligen helg igen då. Första veckan efter semestern är gjord. Och de har väl gått bra på jobbet, tråkigt att börja jobba igen då de vart fint väder och värmebölja med 29 grader ute och strålande sol och 30 grader inne på jobbet, så mysigt. INTE!! Skulle haft semester denna vecka oxå. Men men, man kan inte bestämma allt.
Kvällen blir lugn, dricker kaffe nu. Och är proppmätt efter en god middag, som bestod av broccoli och fetaost paj och sallad. Senare ska jag ta och kolla på en film och dricka lite vin och äta choklad, nötter och vindruvor. Hahah vilken blandning.

Näe nu kallar Freja på mej, läre ut och gå!
Ciao

Dagens Outfit:
Randig tröja (HM)
Svarta leggings (Lindex)
Fredags myskläder :-)
image133

några höst inköp

          

Har kollat runt lite nu och hittat dessa plagg som kommer att bli inköpta i
september. Måste ju trösta sig med att de blir höst.

sista dagen på semestern

Men fy säger jag då bara, de är väl typiskt att de fina vädret ska komma då man ska börja jobba igen. Jag blir så arg. Jag vill oxå vara ledig då de blir sol och värme, så man kan ligga på playan och sola och njuta. Och bada. Katastrof, jag har inte badat nått ute i sommar. Bara fötterna.
Usch jag känner verkligen INTE för att börja jobba igen imorrn. Gasch vad trist. Jag skulle lungt kunna ha 2 veckor till semester. Men nädå, imorrn kommer väckarklockan ringa så fint kl 5:30. Urk.

Har ialf tillbringat mina 4 sista dagar på semestern i stugan me nåra från familjen. Har: motionerat med Freja varje morgon, läst, ätit gott, fiskat, solat lite (men frös ju då de blåste) skrattat, busat, spelat kort.

Nä nu ska jag sätta mej på balkongen och njuta av solen och läsa. Men ångesten inför jobbardagen imorrn blir allt större. Ahhh!



jungfrukust vägen

Ja då var man hemma igen efter en heldag längst Hudiksvalls fina kust.
Vi har åkt och kollat på en massa fina och mysiga fiskeläger och vackra och söta små hus. Tänk om man kunde bo så där, alldeles vid havet. Ialf på sommaren, så underbart! Jag älskar havet.
Var först till hornslandet och hölik, och vilken strand.
Helt underbart. Med havet och en len, mjuk sand under fötterna. Och solen som värmde från en klarblå himmel. Kan de bli bättre än så?!
Åt picknick på stranden, sen åkte vi vidare på jungfrukust vägen och kollade in alla små fiskeläger och stugor.
Åt en god middagresturang skatan ( ja vilket namn) som låg alldeles vid havet. Sen bar vi iväg hemåt.
Kom hem vid 19:45. Tog en promenad me Freja och nu har jag nyss duschat och bytt om till myskläder, så skönt efter en dag i jeans. Nu ska jag ta och värma lite rött te med smak av blåbär och sen sätta mig i soffan och kolla på "what about brian" sen får de faktiskt bli sängen, man blir bra sliten efter en sån här dagstur. Men så mysigt!

Imorrn ska man till frissan och bli snygg i håret, ska klippa och färga!

  

dags tur til huddik

Ja då ska man på en dags tur till Hudiksvall.
Ska ta och duscha, sminka mig och äta frulle nu framför tv:n. Sen bege oss.
Skriver mer ikväll.
RSS 2.0