Söndag och solsken!

Kan det finnas ett bättre sätt att vakna upp på än till solsken och klarblå himmel, tidigt på morgonen. Steg upp 6:30 imorse för att slänga in den första maskinen med tvätt och gå ut med 2 st kissnödiga och morgonpigga hundar, som viftade glatt på svansen då dom såg att det var dags att gå ut. La oss igen då vi kom in och halvsov fram tills kl 8:15.

Sitter nu här med morgonkaffet och gör en liten bloggrunda. Freja och Cindy leker och har dragkamp med en gammal strumpa :) Vi ska snart gå ut i det fina vädret och bara njuta av solen, med promenad och läsning i en solstol sedan, men först måste den andra tvättmaskinen bli klar så då passar jag på att göra en liten lista med frågor som jag hittade inne hos bloggen hobbyfotografen.

Vilken svordom använder du mest?
Ja dom gånger man har anledning att svära så blir det oftast fan eller jävla skit :)


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Oj svår fråga, finns ju en hel del saker man vill ha. Men jag skulle nog först och främst köpa mig en solresa :)


Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja. Disneydags och disneyfilmer och såklart Björne.


Hur många syskon har du?

Tre st äldre bröder. Tack för att ni finns!


Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Jag har en tatuering och så har jag hål i öronen, men vill ha en till tatuering.


Vad har du för väder just nu?

Solen är framme och klarblå himmel, underbart!


Vilken är din favoritfrukt?
Oj, jag äter nästan all sorts frukt, älskar frukt. Kan inte välja en favorit.


Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Idag var den inte inställd på nån tid. Men annars är det allt mellan 6:30 till 9 (dom dagarn man känner att man måste ha en sovmorgon)


Använder du flip-flops?
Jag har ett par flip-flops som jag använder då jag åker utomlands. Tycker om att ha dom, då man går till stranden. Men här hemma använder jag dom ej.


Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA. Ibland Hemköp.


Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
Det beror på, vad man ska göra.


Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej. Jag sover bra endå.


Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Lyssnar inte på nån cdskiva nu, jag har all musik i datan, så jag lyssnar mest på den eller så har jag radion på. Men jag äger en hel del cdskivor.


Kan du vissla?
Japp de kan jag.



Vilken film kan du alla replikerna till?
Hahah ja du alla replikerna kan man nog inte men en del och de är väl ur Dirty Dancing.


När flög du senast?
I sept 2006 till Bulgarien. Tyvärr har det ej funnits tid till nån mer utlandsresa, men nästa år till sommaren då ska jag åka.


Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra st.


Läser du för skojs skull?
Ja. Jag älskar att läsa, det är så avkopplande att ha en bra och spännande bok att läsa och försvinna in i ett tag. Sitta ute på sommaren i solen och läsa, eller kura ihop sig under filten i soffan på hösten med massor av tända ljus och en kopp te.


Diskar du din egen disk?
Ja. Har ingen diskmaskin men vill ha.


Har du en stationär dator eller en laptop?
Jag har en laptop som jag använder hela tiden nu, men har en stationär också som är undanstoppad. Använde den innan jag köpte mig en laptop.


Vad har du med dig in på bion?
Oftast ingenting men blir det nått så är det popcorn.


Har du en blogg?
Ja klart jag har skriver ju i den nu :)


Vilket är var ditt favoritämne?
Jag gick barn och fritids programmet på gymnasiet och där tyckte jag om alla barn och fritidsämnerna, men när jag gick i låg-mellanstadiet var det bild och svenska. Högstadiet hade jag inget favoritämne, då var man allmänt less på skolan.


Gillar du att flyga?
Jo då visst är det härligt att flyga, men måste erkänna att jag tycker att det är lite läskigt också :)


Hur många timmar måste du sova för att fungera?
Olika, all mellan 5-8 tim.


Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Just nu är dom de, allt som har med flytten att göra.


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja inte för petig men skriver jag själv så är jag petig men ser jag att nån annan stavat fel så inte utbrister jag du har stavat fel. Bryr mej inte då.


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Tänker på vad mamma brukade säga till mig då allt kändes svårt och jobbigt, hennes tröstande ord. Då blir jag lugn och ser allt på ett annat sätt.


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Ingen.


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej.


Om du var född av motsatt kön, vad hade du velat heta?
Haha ingen aning, finns många fina pojknamn. Leo kanske :)


När badade du i en pool senast?
Tidigare detta året då jag var och simmade på badhallen här hemma.


Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, man hade ju en hel del pjäser i skolan.


Hur många barn vill du ha?
Två st vill jag ha.


Har du åkt moped någon gång?
Vespa har jag åkt massor av gånger men moped nån gång bara.


Kan man vara vän med sitt ex?
Klart man kan de, men de bestämmer man ju själv om man känner att man kan fortsätta att vara vänner.


Vad har du i din väska?
Mobil, plånbok, läppsyl, läppglans, spegel, huvudvärkstabletter, hjärtmedecin, almenackan där jag skriver ner det mesta, penna, tuggummi, hårsnoddar.


Vad lyssnar du på nu?
Just nu har jag ingen musik på utan tv:n är på, tittar på nyhetsmorgon. Hör även en gräsklippare utanför fönstret som är öppet :)

Imorgon flyttar vi till den nya lägenheten, så nu blir man utan internet tills den 31 aug. Få se om jag kommer åt internet nån annanstans innan dess, annars så blir det en liten paus tills den 31:a. Kommer då med uppdatering och bilder från den nya lägenheten :) Ha de bra tills dess allihop!

Trevlig helg!

Då var det åter fredag och helg och här hos mej är det fullt upp hela dagarna med flytt och träning hos Alfta rehab. Det går jättbra, känns kanon att få hjälp och att man kommit igång med träningen igen. Angående flytten så går det kanon det med, kommer flytta dom sista lådorna till nya lägenheten ikväll och sedan på måndag, tar vi möblerna :) Ihelgen kommer även en till hund bo hos oss, nämligen Freddan och Nettans Cindy. Ska passa henne ihelgen eftersom dom ska iväg och campa med husvagnen. Freja kommer bli överlycklig att ha sin vän här hela helgen lång!

Känner ett stort behov av att damma av kameran som bara ligger där, och gå ut och fota. Men som det ser ut nu så finns det tyvärr ingen tid över till det. Flytten måste gå före, men sen så, då man är klar med allt. Då ska det tas långa promenader med kameran i högsta hugg!

Och just ja, måste ju bara tillägga att sommaren kom tillbaks :) Igår var det solsken och värme hela dagen, underbart. Men idag bjuds det på mulet väder och några envisa regndroppar faller ute nu. Hoppas på att solen tittar fram igen.

Nu väntar en god frukost och en kopp kaffe! Hoppas ni alla får en trevlig och mysig helg.

Vad hände med sommaren?

Ja den frågan kan man verkligen fundera över och undra om man kan få något vettigt svar på. Ute är det grått och trist och höstlikt och här och där kan man se några gula löv, redan?! Ska inte sommaren få vara liite längre? Är ju bara i mitten av augusti ännu. Dom ljumma och mysiga augustikvällarna då, ska vi inte få njuta av dom denna sommar? Är hösten redan här. Nej de får vi inte hoppas, men i luften känns det som så. På våran kvällspromenad nu var det så illa att man frös om händerna, men endå klar och uppfriskande luft med sina 12 grader. Skönt att få komma ut och gå då man varit inne större delen av dagen dels av att man packat ner det sista och att det regnat till och från hela dagen.

Nu ska jag avnjuta den kopp med grönt te citron och ingefära som står här brevid mig, värma händerna. Sedan luta mig tillbaks i soffan och mysa under filten, tända lite ljus och se på tv.

Imorgon väntar ett till besök hos sjukgymnasten på alfta rehab, härligt att äntligen få börja träna. Och sedan kommer Lotta hit, ska bli så kul att ses. Har inte setts på hela sommaren bara pratas vid på telefon och msn, kan tänka mig att vi har en hel del att prata om :)  Ska även beställa tapeterna och börja köra lite flyttlådor till lägenheten. Tusen tack Lotta för att du hjälper mig!

Måndag

Måndag och ny vecka. Igår jobbade man som sagt sista dagen som sommarvikarie, känns både bra och tråkigt, nu är man åter timvikarie i resursen.

Idag har jag varit till sjukgymnasten på alfta rehab för min värk i nacke och rygg. Ska dit igen på onsdag för att komma igång med ett träningsprogram som är gjort bara för mig, i deras fräscha gym. Känns så bra, att äntligen få hjälp och att börja träna riktigt igen. Efter besöket där så var det dags för nästa besök som var hos frissan, har färgat håret och gjort slingor och sedan klippt lite, så nu känner man sig fin i håret igen.

Har alldeles nyss kommit hem från en långpromenad med Freja i den friska luften, det var uppfriskande och mysigt. Nu ska jag ta och dricka en kopp kaffe ( hann inte ta nån kopp imorse) och bara mysa i soffan och se på tv.

Imorgon ska jag ta och packa ner det sista i lådorna för på onsdag ska Lotta hjälpa mig att flytta lite lådor som ska vara i förrådet, dom andra lådorna tar vi på fredag och på söndag eller måndag, ja då är det dags för möblerna :) Känns så bra. Har även hittat tapeter idag. Nu längtar man bara tills allt är färdig och klart i den nya lägenheten.



Ändrade planer

Ledig idag, härligt. Fast vädret kunde ju helst varit lite bättre om jag skulle få bestämma.. Det är sol och moln men blåser kalla vindar, känns nästan som höst i luften ibland.

Åter till min rubrik då. Jag sökte till högskolor tidigare detta året, till sjuksköterskeprogrammet. Hade stora förväntningar och hoppades så att man skulle komma in så man fick börja plugga nu till hösten, men så blev det ej, tyvärr. Besviken blev jag men tappade inte lusten för det, utan det är bara att ta nya tag och söka igen i sept, och då blir det mycket distans utbildningar också. Vill så gärna börja plugga till sjuksköterska nu! Sen är det ännu fler ändrade planer, jag kommer nämligen flytta till veckan, ska hyra Lotta och Simons lägenhet så jag får bo mer centralt. Känns så bra. Nu har man fullt upp med att packa, packa och åter packa. Köket är fullt med flyttlådor som står staplade på varandra, kaos med andra ord. Kommer bli skönt då man äntligen börjar flytta och få komma iordning i den nya lägenheten, inte roligt att leva bland massa flyttkartonger. Ska även tapetsera och måla om :)

Nu ska jag ta och dricka lite kaffe och skriva lite flyttkort som kom på posten idag. Ikväll blir det en lugn kväll med god mat och film. Imorgon väntar jobbet igen mellan 14-21:30 och söndag mellan 7-15:45. Sista passet på sommarschemat. På måndag är man åter tim vikarie i resursen.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig och mysig helg! ♥



Måndagkväll




Såhär ser himlen ut, utanför mitt vardagsrums fönster ikväll. Lite magiskt. Strömmen har äntligen kommit tillbaks efter kvällens oväder med storm, hagel, regn och åska. Har då aldrig varit med om något liknande väder. Riktigt otäckt. Freja och jag kurade i soffan och såg ut på ovädret, med tända ljus.

Nu ska jag se på lipstick jungle och sedan får det bli sängen, trött efter dagens arbete.


Sol, god mat och skärgården

Då var helgen snart förbi och med den mina tredagar av ledighet. Det har varit helt underbart väder hela helgen. Mesta delen av min ledighet har jag spenderat i solstolen med näsan i boken, så spännnade bok så jag kan inte sluta läsa den :) Men har även hunnit med promenader med Freja, städat, tvättat och ett besök till Skärså igårkväll.

I Skärså ligger en jättemysig fiskresturang, dit åkte vi igår. Satt ute på den stora altanen i det fina och varma vädret och åt god mat. Till förrät åt jag toast skagen, varmrätt blev räkfylld rödspätta och allt detta avslutades med en kopp kaffe. Kan inte säga annat än att det var supergott. Efter middagen tog vi en promenad och tittade oss omkring i det lilla samhället som ligger vid havet, en liten fiskeby. Jättemysigt är de där. Önskar själv att man hade en liten stuga med röda knutar alldeles vid havet.....

Idag har jag även slappat i solstolen efter en skön sovmorgon. Tog sedan en promenad med Freja på eftermiddagen och nu sitter jag här i soffan. Ute har molnen kommit och graderna sjunkit till behaglig temperatur. Ska snart koka min en kopp med kvällste och kura ner mig i soffan och se på tv. Imorgon piper väckarklockan 5:35. Jobbet kallar igen. Sista veckan på sommarschemat, jobbar alla dagar utom fredag.






Sommarvärme och ledighet

Kan det bli bättre start på en fredagsmorgon och dessutom min tredagars ledighet, än solsken och sommarvärme?! Igår var det ca 26 grader ute och strålande solsken, jobbade dock till 15:45 men hann med och njuta av kvällsolen på balkongen istl. Idag är jag ledig och det kändes så härligt att få vakna upp till solsken och blå himmel.

Sitter nu här men morgonkaffet, har precis ätit frukost och ska nu göra mig i ordning och sedan ta och gå till pappa och sätta mig i solstolen, med boken och radion som sällskap och såklart lilla Freja. Är då som sagt ledig hela helgen lång, så jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig helg! Imorrn bär de av till Skärså för lite god mat. Åter på måndag med uppdatering om helgens äventyr :)

Lata dagar..

Solen är framme titt som tätt idag, och ca 26 grader ute, alldeles kvav och fuktig luft. Har suttit ute i en solstol idag hos pappa och haft näsan i boken jag började läsa igår, nattfåk av samma författare som skrivit skumtimmen, två böcker jag varmt kan rekommendera. Spännande och bra. Har kommit in i en deckareperiod nu. Läst bara sånna böcker nu på sista tiden.

När molnen kom, passade jag på att stiga upp och gå och fota lite. Bjuder på några bilder här. Ska snart ta och bege mig till jobbet igen efter 2 dagars ledighet, men ska inte klaga. Jobbar bara onsdagkväll och torsdag dag, denna vecka sen är jag ledig hela helgen! Vad härligt det ska bli, de ser jag framemot och ska man tro på vädergubbarna så kommer det bli SOL i helgen, låter fint fint de :) Jag beställer sol tills ihelgen, tack!











En härlig sommardag

Äntligen är man ledig i två dagar. Behövs efter man jobbat så mycket på sista tiden. Vaknade vid 8 imorse till strålande solsken och värme, underbart. Sol på lediga dagen. Kan de bli bättre? Man kände att sommaren är kvar ialf och inte den där känslan av att hösten skulle vara på gång redan. Tog en promenad med Freja och åt sedan en lyxig och lång frukost innan jag tog tag i dagens "att göra".

Har även hunnit med att fota lite mer, har inte blivit så mycket tid över till det nu då jobbet varit det som stått på schemat. Men idag tog jag med kameran ut, i det härliga sommarvädret...















1:a augusti

Tänk att juli månad redan är över, och vi börjar nu på augusti månad, vad fort det gått. Sommaren har bara rusat iväg tycker jag, fast man kanske inte ska kalla det sommar så som det varit nu. Vi hade dom där 2 veckorna efter midsommar som var helt underbara med otrolig värme, sen är det bara enstaka dagar som solen vågat sig fram. Man blir rätt less. Är detta den svenska sommaren? Hoppas att augusti blir bättre, så man kan ladda batterierna rejält tills hösten.

Har som sagt bara varit ledig onsdag denna vecka, så jag har fullt upp med jobb. Ikväll börjar jag inte förräns 14:30, skönt med en liten sovmorgon imorse måste ja erkänna. Kände att kroppen behövde det. Igår innan jag åkte på jobbet var jag iväg och fick den där dosan tum-EKG. Ska ha den dosan i en månad till och börja med. Ska nu bara komma ihåg att bära med mig den överallt. Och när jag får mina hemska hjärtrusningar är det bara att lägga tummarna på dosan och så registreras ett EKG, som man sedan skickar iväg till läkarna. Tänk vad tekniken gått framåt ;)

Just nu är det tusen tankar som snurrar i mitt huvud, känner mej smått stressad. Ska bli skönt att få vara långledig till veckan, jobbar bara ons-tors.

Nu ska jag ägna lite tid åt min goa tax som sitter här och tittar på mig. Lilla Freja du är min solstråle, du förgyller mina dagar!




RSS 2.0