En doft av sommar

Vilken underbar helg det varit med rekordvärme. I fredagskväll kom Jonte och Malin hem, kom till pappa vid 21 tiden. Vi satt uppe och pratade ett bra tag. Lördagmorgon vaknade man kl 8 till strålande solsken från en klarblå himmel och redan 23 grader varmt. Jag och Freja gick direkt bort till pappa, där vi alla satt ute och avnjöt en god frukost. Resten av dagen spenderades utomhus, solade och läste och pratade. Termometern visade hela 28 grader i skuggan. Framåt kvällen tog jag en promenad så Freja fick bada och sen åt vi en god middag och tittade på finalen i robinson.

Idag vaknade man åter till strålande solsken och rekordvärme, suttit ute i solen nästan hela dagen och solat och bara njutit av det härliga vädret. Tog även en tur på vespan till mammas grav med morsdags blommor, plockade sommarblomster på pappas gård, tog även med mig en bukett med syrener och en liten bukett med liljekonvaljer med mig hem, så nu doftar det ljuvligt gott i hela lägenheten.

Sitter nu i soffan, med balkongdörren helt öppen. Ute är det 23 grader varmt och fåglarna kvittrar, ska titta klart på galan "Rädda mammorna"  och sen gå ut med Freja innan jag hoppar i säng och läser en stund. Man blir rätt trött av värmen, är liksom inte van än.

Hoppas ni alla haft en varm, solig och mysig helg!



Pingst helg

Nu är det fredag igen och pingtsafton imorgon. Och då kanske man vill ha något gott att mumsa på efter middagen. Jag tänkte dela med mig av detta recept på äppelcheesecake som jag ska göra i eftermiddag. Denna ska vi avnjuta ikväll då Jonte och Malin kommer hem.

Äppelcheesecake 10-12 bitar
BOTTEN:
100 g smör
1 ½ dl socker
1 ägg
2 ½ dl grovrivet äpple
1 ½ dl digestive kex
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ dl vetemjöl

FYLLNING:
200 g philadelphiaost
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Börja att göra botten. Rör samman smör och socker poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Rör ner äpplet och det krossade kexen. Blanda samman kanel, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Rör smeten varsamt slät. Bred ut i en form med avtagbarkant. Grädda i 175 grader ca 30 min. Låt kallna.

Gör fyllningen. Klicka ner smöret och osten i en bunke och rör om, till en slät smet. Söta med florsocker och vaniljsocker. Bred på kakan då den kallnat. Avnjut med en kopp kaffe!

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen fortfarande med bärbara i knät och tittar på nyhetsmorgon. Ute skiner solen och fåglarna kvittrar och himlen är klarblå, kan det bli bättre start på en helg? Var ut med Freja alldeles nyss och solens strålar värmer redan, härligt! Ska ligga här och mysa ett stund till innan det blir dags för frukost och promenad och sen 1 års kalas hos Lotta och Lars, tänk att deras tvillingpojkar redan blivit 1 år.

En stormig onsdag

Idag är det väldigt blåsigt ute, nästan lite otäckt hur det tar i ibland. Man skulle inte bli förvånad om man lyfter från marken :) Imorse åkte jag till stan för att träffa en vännina Helena. Vi har inte setts på ett tag, bara pratas vid på telefon så det var väldigt kul att ses. Vi började att åka på mobackes, där vi strosade runt i nästan en hel timma och tittade på allt fint dom har, jag inhandlade blommor till balkongen (köpte även blommor i går) och så en liten vattenkanna i plåt. Efter besöket på mobackes åkte vi in på stan, där vi besökte en skoaffär och kikade lite innan vi gick och tog en fika och satt och pratade och skrattade innan det var dags för mig att gå till bussen och åka hemåt igen och Helena till dagis och skola för att hämta barnen.

Väl hemma igen planterade jag blommorna och lagade lite mat innan jag gick till pappa och hämtade Freja och efter en bit på vägen kommer världens regnskur. Springer in hos pappa, genomblöt. Värmer mig framför kamin en stund innan jag och Freja går hemåt. Just nu sitter jag i soffan och poppar musik med en sovande tax brevid mig, som ibland ger i från sig en stor suck, undra om hon tycker att jag spelar dålig musik eller om hon tycker att jag stör hennes skönhets sömn :) Lillgumman min!

Ikväll får det bli en lugn kväll, ute skiner nu solen med det blåser fortfarande starka vindar. Så det lockar inte till nån promenad ikväll.



Här kommer lite bilder från min balkong!



Här kommer 2 st amplar att hänga men har inte köpt några blommor åt dom ännu.



Dynorna till stolarna fyndade jag på ICA igår.

Detta är en mysig solhörna. Planterade lavendel i en utav krukorna idag och det doftar ju så ljuvligt gott!

Detta är ingången till vår lägenhet.


Det blev 2 st amplar på framsidan.

Plockade en bukett med syrener hos pappa igår kväll, nu börjar dom slå ut och dofta gott.



Sommaren är på ingång!

Idag har det varit helt underbart väder, riktig sommarvärme med ljumma vindar och 24 grader varmt i skuggan. Har spenderat min dag hos pappa, ute i solen. Hjälpte han och sådde lite grönsaker i landet medans han klippte gräset. Sedan satt vi ute i solen och fikade och åt en god lunch. Såg dock då jag kom hem att jag bränt mig i nacken, alldeles röd med som tur är så svider det inte. Så går det då man inte tänker på att smörja in sig. På eftermiddagen har jag och Freja myst ute på balkongen i solen, jag har läst och Freja sovit och ibland har hon skuttat upp på stolen och spanat ut över räcket :) På kvällskvisten tog vi en promenad och Freja fick bada, och jag vågade faktiskt doppa fötterna, men ack så kallt det var.

Ringde även och pratade med Lotta ikväll, vi saknar henne här uppe! Det var kul att få prata med dig en stund. Och sen kom Freddan och Nettan hit, för att hjälpa mig med att installera mitt trådlösa nätverk. Äntligen har jag fått tummen ur och skaffat mig en router. Köpte mig en bärbar data för ett tag sedan, men inte förräns nu fixade jag så jag kan ha trådlöst. Så skönt att kunna ta datan och sätta sig precis där man vill. Just nu sitter jag i soffan med tv:n på i bakgrunden och balkongdörren öppen på vid gavel, ute hörs fågelkvitter och ljumma vindar letar sig in.

Ska ta den sista kvällsrundan med Freja nu i det soliga vädret, innan vi ska hoppa i säng, får bli lite läsning innan det är dags att sova.

Loppis och lördagsmys

Idag har jag hjälp Nettan på loppisen som hölls här på paviljongen mellan 10-16. Nettan stod och sålde oriflame, det var rätt mycket folk och mycket intressanta och fina saker att titta på, tyvärr så fyndade jag inget från dom andra borden, men var rätt sugen på att köpa en omålad liten träskål som det stod carpe diem på. Jag stod där mellan 10 och 13:30. Cyklade hemåt i dugg regnet och tog sedan en varm dusch. Vädret tycks inte vilja bestämma sig riktig hur det vill vara idag, ena stunden är det strålande solsken och jättevarmt och sen kommer det en kort regnskur och åska och sen strålar solen igen, sammanlagt har det varit 4 st korta regnskurar idag, mycket konstigt väder må jag säga. Men just nu skiner solen igen, ska strax värma mat (hemmagjord räkpaj) och sätta mig i kvälls solen på balkongen, lördagsmys i massor!

Igår var jag, pappa och Monica ner till Anders, Anna, Alfred och lilla Viola och hälsade på. Vi fikade, åt god mat, jag och Alfred läste bok och lekte i sandlådan och myste med lilla underbart söta Viola. Hon är så liten och söt, som en liten docka. Kom hem vid 20:30 tiden, tittade på en film, sedan somnade jag på engång. Så trött!

Näe nu kurrar min mage alldeles för mycket, måste värma mat! Ha en mysig och trevlig lördagskväll allesammans. Och hoppas att ni haft det soligt och fint idag!


Lilla Viola sover sött. 17 dagar gammal.


Alfred 2,5 år på väg in i sin nya lekstuga som farfar snickrat. När jag frågade vad den skulle få för färg, sa han
- Den ska vara grön, eller gul eller röd eller lila och så log han. Gofisen :)



Snart blommar syrenbuskarna, ljuvligt!


Efter regn kommer solsken.. och ännu mera regn

Vaknade 4:45 imorse av att fåglarna kvittrade alldeles utanför mitt fönster, sov med det öppet inatt, det är ju så härligt med frisk och klar luft hela natten och att man äntligen kan sova med fönstret öppet är ett säkert sommartecken :) Somnade som tur var om och vaknade kl 7:45 utvilad. Ute var det duggregn och mulet. En perfekt dag för att tvätta och städa.

Runt 12:30 tiden kom solen fram och helt plötsligt blev det sommarvärme, underbart! Nästan sådär kvalmigt det blir då det väntas åska, men än har ingen åskknall hörts. Har varit helkonstigt väder hela dagen, ena stunden regnväder och sen solsken, regnväder och sen solsken. Just nu är det uppehåll. Ska ta en promenad med Freja nu, sen får det bli en mysig tvkväll i soffan med lite fruktsallad. Imorgon ska vi äntligen åka och hälsa på Anders, Anna, Alfred och lilla Viola, längtar att få se henne och få ha henne i famnen och snusa bebis :)


Ha en mysig och trevlig långhelg nu allesammans, och så hoppas vi på att solen kommer skina på oss!


 



Vårat smultronställe

Igår följde jag med pappa till stugan, jag åkte vespa och han åkte bil med Freja och hans hundar. Kom upp till stugan runt kl 14. Tog och började med storstädningen av stugan som jag lovade pappa att jag skulle göra, medans han var ute och snickrade lite tills det blev dags för kvällsmaten, korv potatis och ägg, finns inget som är godare än det när man steker det uppe i stugan, all mat smakar nästan godare där :) Efter maten kokade vi kaffe och begav oss sedan ut på sjön för att lägga nät och fiska lite med kastspö, jag hade en stor gädda på men den bet inte fast riktigt så den slet sig, dom var inte riktigt på hugget. Efter drygt en timma ute på sjön styrde vi hemåt stugan igen, då blåsten blev alldeles för kall. Det var skönt att få värma sig framför kamin en stund, med en kopp kaffe.

Runt 20 tiden tog jag och Freja oss en 40 min lång kvällspromenad med stavarna, så underbart tyst och härligt det är vid vår stuga, det enda man kunde höra var fåglarna som kvittrade och våra fötter mot gruset. Finns inget som är så rofyllt. Gick och la oss runt 22 tiden, rätt trötta.

Imorse vaknade man 6:30 till doften av nybryggt kaffe och en liten tax som tyckte det var dags att stiga upp och gav mig en blöt puss :) Pappa hade gjort iordning kaffe och smörgås, som vi åt ute i storrummet med sjön som utsikt. Åkte sedan ut på sjön för att ta upp näten vi la igår, och man kan då inte säga att det var nån stor fiskelycka, det enda vi fick var en aborre, men en tröst var ialf att det var en stor, fin mat aborre (som pappa säkert har stekt nu och sitter och mumsar på)  Efter turen på sjön tog jag tag i städningen igen medans pappa åkte till skogs en stund. Jag putsade fönster, dammtorkade, dammsög och torkade golven, nu luktar det såpa i hela stugan. Fräscht och nystädat.

Efter en god lunch vid 13 tiden tog jag vespan och åkte hemåt, pappa, Freja och hans hundar stannar en natt till i stugan, vårat lilla smultronställe och paradis...


Fotade lite runt stugan idag, detta kortet tog jag tidigt imorse alldeles utanför altanen.


Freja trivs så bra uppe i stugan, där hon strövar runt fritt och nosar och undersöker varenda liten sak :)

Freja blev alldeles till sig då vi kom hem från sjön med fisken :)



Blommor nere vid båthuset.







Nu ska jag ta en promenad med stavarna i det soliga och fina kvällsväder, med bra musik i hörlurarna och ett glatt humör, tjohoo! :)

Soliga söndag!

Måste börja detta inlägg med ett stort grattis till vårt grannland Norge som tog hem segern igårdagens eurovision, äntligen blev det rätt låt som vann! Han är ju bara för charmig och låten är väldigt bra. Har haft den som favorit länge, den liksom fastnade på hjärnan så fort man fick höra den och idag har jag sjungit på refrängen om och om igen :) Stort grattis Norge!

Idag har jag varit utomhus hela dagen, i det soliga och fina vädret. Har målat det sista och sedan grillade vi. Satt ute och åt, mysigt! Känns att sommaren börjar närma sig. Tog även en tur på vespan till mammas grav med lite blommor som jag plockade på pappas gård.

Nu är jag rätt trött, man blir trött av att vara utomhus en hel dag :) Ska bli skönt att få sätta sig till rätta i soffan och se på film.

Hoppas ni alla haft en trevlig och mysig helg!

Vi håller tummarna!

Vaknade kl 8:50, härligt med en sovmorgon. Kände mig utvilad och pigg. Började morgonen med en promenad med Freja, kallt och blåsigt men uppfriskande. Efter promenaden tog jag tag i städningen och slängde även ihop en kladdkaka, som jag ska mumsa på med grädde och hallon till, när det är dags för att bänka sig framför tv:n och se på Eurovision kl 21. Det ska bli spännande och se hur det går för Sverige, tror ej att vi vinner men att vi kommer komma bland topp tio ialf. Jag har fallit för Norges charmtroll och låten har jag gått och sjungit och nynnat på hela dagen, den liksom fastnade på engång. Likaså Danmarks låt var heller inte så pjåkig och sångaren gör ju det hela mycket bättre, något att vila ögonen på, ögongodis helt enkelt :) Sen tycker jag att Grekland, Spanien, Island, Turkiet, Rumänien, Azerbajdzjan, Storbritanien och... äsch va tusan nästan alla låtar är ju bra i årets upplaga av Eurovision song contest, oj hur ska detta sluta?! Nu ska jag åter sätta mig på balkongen och njuta av kvälls solen innan det är dags sätta sig tillrätta i soffan!

Ha en trevlig och mysig lördagskväll allesammans! Och håll tummarna för Sverige nu!

En liten hälsning



Då var det helg igen och fredagkväll. Idag har jag varit ute hela dagen i det soliga vädret och målat. Och det känns, det värker lite i rygg och nacke. Men det är otroligt roligt att måla, fast både händer och ansikte hade spår av gul färg. Nu blir det en lugn och skön fredagskväll i soffan framför tv:n.


En doft av kaffe

Har en ljuslykta på köksbordet med ett doftljus i, men när jag fick denna fina lykta av en nära vän till mig i present så var det även fyllt med kaffebönor och doften som kom då man tände ljuset var ljuvlig. En svag doft av kaffe och doftljus. Har tänkt länge att jag ska köpa fler kaffebönor och fylla den med igen, men det har liksom bara blivit en tanke och inget mer, har helt enkelt glömt bort. Men idag då jag var och handlade så gick jag förbi kaffehyllan och jag kom ihåg bönorna :) Nu står den åter där på köksbordet, fylld med kaffebönor och doftljus och väntar på att få sprida sin underbara doft...




Fina minnen

Satt och tittade på gamla kort idag, från barndomen och enda upp till gymnasiet. Skratt blandades med tårar då korten på mamma dök upp. Fina minnen men smärtsamt att se kort och veta att man aldrig mera får se sin mamma, aldrig mera få hennes underbara, tröstande kramar, få höra hennes röst och skratt. Att man inte får uppleva fler saker tillsammans och få nya fina minnen att bära med sig. Men dom minnen jag har av min underbara mamma kommer för alltid att finnas i mitt hjärta och leva med mig resten av mitt liv. Dom stunder i livet då det känns rent ut sagt förjävligt plockar jag fram minnerna jag har av dig mamma och åter känns livet lättare. Du kommer alltid att ha den största platsen i mitt hjärta! Min mamma, min bästa vän! Fast jag tvivlar inte en sekund på att du är med oss endå och kikar till oss och ser till att vi har det bra.


Hittade detta kortet på mig och mamma. Kommer ej ihåg vilket år det är taget men kan tänka mig att jag är runt 5-6 år. Vi är ute på en båttur med pappa uppe i stugan, vi stannade till på en fin plats för att fika och pappa fick tillfälle att fota detta kort. Ursäkta den dåliga kvaliten på kortet, men fotade det med min kamera och la in i photoshop. Men tyckte det var så otroligt vackert att jag ville ha det med.
Detta är ett utav dom alla fina och underbara minnen jag bär med mig av min älskade mamma!


Nu ska jag och Freja ta en liten promenad och rensa tankarna lite, gråten sitter som en klump i halsen. Senare ikväll kommer Lotta och Ebba hit, vi ska titta på semifinalen i eurovision songcontest och heja fram Marlena till finalen på lördag. Blir även lite fika och en massa prat som vanligt :)


Kvällspromenad

Kan vädergudarna hört min bön tidigare idag angående bättre och varmare väder? Nu skiner solen, blåsten har avtagit och det är underbart härligt ute igen, satt i soffan och slö tittade på tv4 nyheterna men när man tittade ut och såg detta väder kunde jag bara inte sitta inne längre. Tog med mig Freja och stavarna och tog en 40 min lång kvällspromenad med stavarna. Luften var alldeles klar efter regnet som föll tidigare, man kunde känna lite ljumma vindar, solen strålade och fåglarna kvittrade överallt. Jag kom på mig själv med att gå och nynna på en glad låt och le. Visst blir man glad bara solen tittar fram och då fåglarna kvittrar.

Nu har jag nyss tagit en dusch, la även en ansiktsmask. Ska ta och krypa ner i sängen nu och titta på film. Imorgon väntar storstädning hos min 93 åriga farfar en riktig krutgubbe. Pappa tar med honom och fikakorgen och åker till stugan och spenderar sin dag där så jag får städa ifred :)

Söndag

Börjar detta inlägg med att säga att nu har Alfreds lilla goa syster fått ett namn, hon ska heta Viola. Ovanligt men gulligt. Längtar tills man får träffa dom, och snusa bebis.

I fredags åkte jag, pappa, Andreas, Johannes och alla hundarna till stugan för att spendera helgen där. När vi kom upp var det fint väder men väldigt blåsigt, vi hade tänk ta en fisketur men kunde tyvär inte ge oss ut på sjön. Istl snickrade pojkarna lite och sen myste vi inomhus hela kvällen och lyssnade på hur regnet smattrade mot plåt taket. Spelade fia med knuff och fikade, skrattade och pratade. La oss vid 21 tiden, dom somnade på engång medans jag låg och läste ett tag.

Lördag vaknade vi till blåsväder, nästan orkanstyrka enligt mig. Pappa cyklade med sina hundar och jag tog en promenad. Pojkarna låg och sov till 8:30. Åt frukost och sen var vi ute. Pojkarna snickrade lite och lekte medans jag och pappa målade. Efter ett tag avbröt jag och gick in för att värma händerna framför brasan, det var sånna kalla vindar fast solen var framme, riktigt busväder. Vid 15 tiden hade pojkarna fått nog, dom tyckte det var så tråkigt då vi inte kunde åka ut i båten och fiska så vi packade ihop snabbt och åkte hemåt. Grillade hos pappa på kvällen istl, riktigt mysigt!

Idag är det fortfarande blåsväder ute, ska detta väder aldrig ge med sig?! Nu vill vi ha värme igen, tack. Tog en morgonpromenad med Freja, där jag trodde vi skulle blåsa bort. Skönt att få komma in i värmen igen och äta frukost och värma sig med en kopp kaffe. Blir en lugn söndag, pyssla lite inomus och bara mysa.


Hoppas ni alla haft en mysig och trevlig helg!





Välkommen till världen

Igår kl 8:57 fick en ny liten krabat se världens ljus och jag blev faster för femte gången. En liten tös på 2680 gram och 48 lång. Äntligen en tjej bland dessa 4 grabbar :) Underverket mår bara bra och har ännu inte fått något namn. Och lilla goa Alfred 2,5 år är nu stolt storebror. Nu längtar jag tills ni kommer hem och man får åka och hälsa på er, och snusa bebis....



Bild lånad från webbisar.



Ett riktigt busväder

Fy vilket busväder det blev ute nu, det ösregnar och hagel har det kommit. Regnet står som spön i backen, tycker det blir mysigt då det blir sånt här busväder. Man kan kura inne. Något jag ska göra nu, ska koka en värmande kopp med te, tända en massa ljus och mysa ner mig i soffan med Freja under filten och se på tv. Har så ont i ryggen idag, värken är tillbaks. Ska ringa kiropraktorn imorrn igen.

Ha en mysig tisdagkväll allihop!

Frågor och svar

Hur många gånger har du varit kär? Riktigt, riktigt kär har jag varit 2 gånger, förälskelser har man ju haft nåra :)
Favoritgodis: Helt klart choklad och popcorn
Coolaste stad du har besökt: Har inte besökt nån cool stad, dom gånger man varit utomlands har det varit solsemestrar och så har man ju besök en del städer i Sverige, men jag skulle vilja besöka New York, Paris, London, Rom

Action eller Skräck? Helst inget av dom, men måste jag välja blir det action. Jag är mer en komedi människa

Vill bli när du var liten: Sjuksköterska, frisör och veterinär

När fick du din första kyss: Jag var 14 år

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Mellanstadiet blyg, högstadiet skötte man studierna men man var skoltrött, hade bra betyg, nöjd

Vad är du beroende av? Läppsyl och kaffe, måste dricka morgonkaffe

Dagens roligaste händelse:  Lotta och Ebbas besök

Dagens tråkigaste händelse: Att jag inte fattade ett kapitel i matteboken *arg*

Dagens humör: Ja jag måste säga pms monster men endå glad och pigg

Vilka tv-program följer du? Sjukhuset och Robinson

Vad gillar du mest med dig själv? Att jag är lugn och pedantisk

Vad gillar du minst? Att jag kan ha dåligt tålarmod och inte tror att jag klarar av saker ibland

Vad är det roligaste du vet? Allt som har med sjukvård att göra, umgås med vänner och familj, promenera med Freja, resa, läsa, fotografera mm

Har du något motto? Nej

Hemlig hobby? Har ingen hemlig hobby utan det jag älskar att göra är att fotografera

Något vi inte vet om dig? Sjunger typ alltid i duschen :)

Vad ångrar du? Att jag inte sökte in på högskola direkt efter gymnasiet

Vad önskar du? Att jag kommer in på högskolan nu efter sommaren

Vad klarar du inte dig utan? Läppsyl

Vad gör du helst en vardag? Promenerar, umgås med vänner och familj, fixar i hemmet

Vad gör du helst en lördagskväll? Äta god middag och umgås med vänner och familj eller ser en bra film

Vad har du mest av i din garderob? Linnen och byxor

Drömjobb? Helt klart sjuksköterska

Veckan börjar med regn...

Måndag och regnväder och kallt. Vi som är så bortskämda med värme nu, tycker att ca 11 grader är kallt. Men man vet ju så väl att dessa bakslag alltid kommer, för vi vet ju innerst inne att sommaren kan ju inte börja redan nu så här tidigt i maj. Faktiskt så tycker jag att regn har sin charm, det är nån slags mysfaktor. Kan kura inne, läsa en bra bok med en kopp kaffe, tända lite ljus eller som jag gjorde alldeles nyss, baka! Får främmande snart, Lotta och Ebba kommer hit. Vi ska plugga, nästa vecka har jag slutprov på matte B kursen och Lotta ska göra klart sitt arbete om kroppen för natur B. Jag ska hjälpa henne där, det handlar om skelettet och hjärnan och det passar ju utmärkt att jag hjälper som ska läsa till sjuksköterska :)

Igår jobbade jag och det gick jättebra, trivs så himla bra där. Kikade lite på sommarschemat som vi ännu inte fått, cheferna har inte hunnit godkänna det ännu, men det såg kanonbra ut (tummen upp för det) Längtar väldigt mycket tills man får börja jobba.

Nu ska vi ut i regnvädret, men det är inte alls populärt hos Freja, men vad gör man då hennes toalett är utomhus :) Sen ska jag och Lotta åka till mammas grav och plantera penseer, innan vi sätter igång med att plugga.


Ha en bra måndag och vecka allesammans!

En härlig tid

Nu är det en härlig tid, jag älskar våren och försommaren då allt slår ut och grönskar. Man kan bara gå och njuta och se allt det vackra, hur det ändras från dag till dag! Det är så härligt då det är ljusa kvällar, känns som man vaknar ur vinterkoman.

Det blev ingen Rättviks marknad för min del idag, vaknade med hjärtklappning (förbannade hjärtfel) imorse och alldeles skakis, plus att pollen håller på och gör mig galen (vilket påminner mig om ett besök hos apoteket till veckan) Så jag och Freja stannade hemma och tog det lungt hela dagen, slappade, solade och läst hela dagen. Tog en liten promenad på eftermiddagen och fotade lite. Nu ikväll har jag även då bara tagit det lungt, tittat på robinson och en film. Nu känns huvudet tungt likaså ögonlocken, dags att krypa till sängs! Imorgon blir det långpromenad och sedan ett jobbpass på kvällen, 14:30-21:30.


Godnatt allesammans!


Fotade detta på promenaden idag.


Första maj!

Nu har första dagen i maj månad snart passerat och med den underbart och otroligt varmt väder med ca 24 grader i skuggan (!), har suttit ute i solen och solat hela dagen, och läst  " 9½ månad" av Annika Lantz och skrattat för mig själv, en sådan skönt rolig bok! Den kan jag rekommendera, fast jag inte har varit gravid själv än, så skrattar jag ibland så tårarna rinner. Efter ett tag i solen blev den alldeles för varmt så jag och Freja tog en paus och tog en promenad och se en dusch innan vi satte oss på balkongen igen och njöt av kvälls solen med en kopp kaffe och såklart boken, kunde inte slita mig från den.

Gårdagen var jätterolig. Jag och Lotta och våra hundar var hemma hos pappa (passade på att vara i hans hus, då han och Monica är i stugan) Vi grillade och drack gott. Kvällen fylldes med många skratt. Gick och la oss runt 00:30 helt slut.


Nu ska jag placera mig i soffan och se på humorgalan. Imorgon blir det Rättviksmarknad med Lotta, Simon och lilla Ebba.


En liten gullviva har letat sig fram, hemma hos pappa i slänten där.

God middag!






 

RSS 2.0