En dag vid stugan

Imorse möttes vi av samma strålande solsken och underbart väder. Så jag, pappa, Monica, Freja och Sacko beslöt oss för att åka till stugan.


Väldigt mycket snö. Freja sprang ner till sjön på engång och jag efter med kameran i högsta hugg och Sacko hack i häl =)


Bästa vänner


Där under ligger en båt gömd på våran brygga


Här ser ni Freja springa runt som en tok på våran vik. Eller ja, ser och ser. Tittar ni där pilen är så ser ni en liten svart prick och det är Freja =)


Våran vik. Med en översnöad spark som står alldeles nedanför bryggan. Pappa glömsk som han är har glömt den där och så kom all snö och så blev det såhär


Inspektionen nere vid isen är nu klar och vi är åter uppe vid stugan


Dags för kaffe och lite gott fika


Sacko


Lekdags


Istapp som satt fast på båthuset




Freja har sprungit runt runt i all snö idag, så när vi kom hem la hon sig och sov direkt. Jag gjorde henne sällskap efter lunchen var uppäten, man blir trött av att vara ute i friska luften =) Nu ska vi ta en promenad. Sen blir det en myskväll med god mat och melodifestival.



En underbar dag!

Idag har det varit en underbart vacker dag, vintern har verkligen visat sig från sin bästa sida idag med strålande solsken från en klarblå himmel och plusgrader. Fåglarna kvittrade och helt vindstilla. Och man kan höra takdropp, är det inte underbart!

Vi steg upp kl 7 imorse, sprang till tvättstugan på engång och slängde in den första maskinen med tvätt, sedan bäddade jag ner mig i sängen igen och kollade på nyhetsmorgon fram tills kl 9 då magen började protestera och tala om att det var dags för frukost. Och så blev det, havregrynsgröt med rivet äpple och kanel, gott! Sen kunde man inte mostå att ta en promenad i det vackra vädret, innan man tog tag i städningen och tvätten som var kvar... Kameran fick också följa med på våran långpromenad.


Här började våran promenad.

Ladan inbäddad i en vacker vinterskrud.

Här brukade man vara då man var liten, det finns en bra pulkabacke här.

En vinterdag i Hälsingland.

Freja fick upp råddjurs spår och skulle såklart ut i den djupaste snön.

Hmm.. undra vem som gått här =)


Nu blir det myskväll med lets dance, fruktsallad och film!





Fredag & helg



Ett bageri

Haha ja man kan börja tro att jag öppnat ett bageri, så som jag bakar och står i. Men det är ju så himla kul att baka allt från små kakor till matbröd och det roligaste är ju att prova på nya recept. Idag vaknade man tidigt av att fåglarna satt alldeles utanför fönstret och kvittrade. Steg upp efter en stund och åt frukost och sedan gjorde jag mig iordning för att åka och storhandla på ica. Och när man kom hem började det att snöa som bara den, jag som hade planerat en långpromenad med stavarna och Freja.

Så blev inte fallet utan jag stoppade näsan i en av alla mina kokböcker och hittade ett recept på en sockerkaka som det var ett tag sedan man bakade. Här kommer receptet på en gudomligt god och enkel sockerkaka med smak av vanilj.

Sockerkaka med vanilj
3 ägg
1 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och det kokande vattnet och rör om. Häll i en form med avtagbar kant. Grädda i 200 grader ca 30-40 min. Låt kakan svalna och dela den sedan i två delar.
Koka mjölk och smör häftigt i en kastrull ca 2 min. Ta av från plattan och rör i vaniljsocker (man kan låta det koka lite till efter man rört i vaniljsocker så det blir tjockt). Bred fyllningen på den delade kakan. Sikta över florsocker innan servering.


Det blev en promenad i kväll istl. Nu ska jag ta och duscha och sedan klä mig i myskläder och sätta mig i soffan och äta en apelsin och se på halv åtta hos mig, du är vad du äter och lyxfällan.

Bröd bakning

Idag har jag bakat bröd, fick ett bra recept av Jonte ihelgen, som jag bara måsta testa. Och det blev otroligt goda och fina te kakor. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet, utifall det finns någon som vill ha =)

Bröd 
5 dl röd mjölk
3 dl havregryn
50 g jäst
2 msk flytande honung
50 g smör
9-11 dl vetemjöl
2 tsk salt


Blanda mjölken och havregrynen i en tillbringare och låt stå rumsvarmt i ca 1 tim. Smält smöret lite grann så det blir mjukt. Smula sönder jästen i en bunke eller bakmaskin, häll över havre/mjölk blandningen och det smälta smöret, rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och fin deg.

Baka ut till 12 st tekakor på engång och lägg på plåt med bakpapper och nagga dom lätt med en gaffel. Låt jäsa i 1½-2 tim. Grädda i ugn på 225 grader ca 10-12 min.





Fyndat på bokrean


Idag startade som sagt den årliga bokrean och självklart var man i väg och fyndade. Jag och Jenny åkte ner runt 9 tiden. Hittade alla böcker som jag hade skrivit upp på min lista och ville ha. Vi var även in på åhlens och handlade lite, köpte en hårmask och så en nytvål från dove som doftade gudomligt gott, som godis, besökte även såfin, lindex och present och smide. Sen gick vi och fikade på krokanen, vilket är ett måste då man är ner på stan. Så  nu kanske ni undrar vad som finns i påsen?! =) Här kommer svaret.


Flyga Drake av Khaled Hosseini
Pojke försvunnen av Anna Jansson
Marley & jag av John Grogan
Skymningsbarn av Torey Hayden

Nu har man väldigt bra läsning framöver, bokhyllan svämmar över av böcker! Så ska de vara =) Just nu läser jag fjärde boken av Camilla Läckeberg, och jag fastnade verkligen för hennes böcker, jättebra deckare att börja läsa. Jag har ju bara läst verklighestbaserat och romaner förr, men när Anna rekommenderade hennes böcker var jag fast på engång i deckarträsket =) Hur bra jag än tycker att hennes böcker är så längtar jag tills ma får börja läsa någon av dagens fynd.

När vi kom hem från bokrean, tog jag och Freja en tur på sparken i det fina och härliga vinterväder, plusgrader och solen tittade fram då och då, underbart! Nu längtar man ännu mera till våren....

Vinterbild

Såhär såg det ut, utanför mitt vardagsrums fönster på eftermiddagen. Vacker vinterhimmel.



Nu ska jag krypa upp i soffan igen under filten och fortsätta se på lipstick jungle, sen får det faktiskt bli sängdags, är rätt trött och så måste man vara utvilad imorgon då man ska på bokrean med Jenny!

En rolig lista

Måndagmorgon och ny vecka, sitter här med kaffekoppen och surfar runt lite och läser bloggar, ska snart ta en promenad och sedan baka ännu mera semlor. Eftersom de bara blev 12 st sist, så la pappa en beställning på 12 st till semlor =) Han och Jonte tyckte dom var supergoda, så pappa vill fylla frysen med fler semlor, och självklart så bakar jag mer, jag älskar ju att baka!

Hittade denna skojiga lista inne hos kitchenbloom (en jättemysig blogg) tänkte jag skulle ta och svara på den.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Möte
3. Flicknamn: Matilda
4. Pojknamn: Mattias
5. Yrke: Mekaniker
6. Färg: ?!
7. Klädesplagg: Mysbyxor =)
8. Mat: Moussaka
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Missade bussen
12. Något man skriker: Maat! (något föräldrarna brukar ropa då maten är klar, haha ja jag vet dålig svar men kommer inte på nå annat) =)
13. Film: Mamma Mia
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Money brother
16. Djur: Mås
17. Gatunamn: Myrvägen
18. Bil: Mazda
19. Sång: Min kärlek (Shirley Clamp)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tyvärr kommer ej på något

Jag utmanar Lotta och Emma och alla andra som känner att dom vill svara på dessa frågor =)


Bakar även in Tre I Veckan i detta inlägg också.

1. Vad heter du i förnamn? Vad är ditt tilltalsnamn?
Svar: jag heter Maria men kallas mycket för Mia.
2. Är du nöjd eller skulle du vilja heta något annat?
Svar: Jag är nöjd med mitt namn.
3. Räkna upp 5 av dom namn du tycker mest om?
Svar: Oj, svårt finns så många fina namn. Men ska försöka. Ellie, Noah, Valentine, Lilly och William.

Min helg

Då var det åter söndag och helgens sista dag, och denna helg gick alldeles för fort. Önskar man kunde bromsa tiden ibland. Nåja, helgen har ialf varit jättebra. På fredagskvällen runt 20 tiden kom Jonte och Malin hem (som stannade hos sina föräldrar ihelgen) Vi tittade på lets dance och pratade en massa. Vid 22:15 gick jag och Freja hemåt, så att pappa och Jonte skulle få gå och lägga sig för att orka med att jaga dagen därpå.

Lördag, vaknade vi vid 8 tiden, åt frukost och gick direkt bort till pappa för att elda så det skulle vara varmt då dom kom hem från skogen och dagens jakt. Vädret var inte det bästa, snö och kall vind, så det passade alldeles utmärkt bra att kura inne framför den sprakaden och värmande brasan med en bra bok och kaffe. Och med en sovande hund vid fötterna, som njöt av att vara inne i värmen =) Vid 14 tiden kom jägarna hem från skogen. Och även Anders, Anna och lilla goa och charmiga Alfred kom på ett kort besök. På kvällen bjöds det på hargryta och gott vin. Och till melodifestivalen åt vi av mina semlor som jag bakade på torsdagen med en kopp kaffe, smakade underbart gott! Och apropå melodifestivalen så enades vi om att det var väldigt bra låtar med denna gången och att rätt låtar gick till finalen och andra chansen, fast vi hade helst sett att BWO gick direkt till final. Men men, man kan ju inte få allt här i världen =) Efter en trevlig kväll, gick jag och Freja hemåt strax före kl 22, jägarna var alldeles för trötta för att orka sitta uppe längre, de tar på krafterna att jaga.

Idag hade vi sovmorgon till 8:30, härligt. Gick direkt till pappa för att även idag elda så det blev varmt åt dom när dom kom hem från skogen. Tittade på skidskytte och myste i soffan tills Jonte och pappa kom hem från skogen, då åt vi en god lunch innan Jonte åkte för att hämta upp Malin och sedan bege sig hem till Stockholm igen.

Nu sitter jag här och tänkte jag skulle läsa lite bloggar och så innan jobbet kallar, dom ringde imorse och frågade om jag ville hoppa in och jobba ett pass ikväll 15:45-20:45 pågrund av sjukdom och självklart ställer jag upp =)

Ha en fortsatt trevlig söndag allihop!

Semlor & promenad

Inatt har jag äntligen sovit bra, vaknade utvilad och glad imorse kl 8:10, så härligt efter flera nätter då jag sovit oroligt. Åt frukost och tog sedan en 45 min promenad med Freja i den härliga vädret, -9 och alldeles vindstilla. Dock ingen sol som tittade fram (den tittade fram på eftermiddagen istl). Väl hemma igen började jag att baka semlor, hade ju lovat pappa att jag skulle baka lite semlor till fettisdagen. Blev 12 st lagomt stora semlor och dom första ska ätas i helgen, för imorgonkväll kommer Jonte och Malin hem, så min helg kommer jag att spendera hos pappa och umgås med dom.

Passar på att önska alla en trevlig helg redan nu, eftersom jag inte kommer ha tid över att blogga, åter på måndag!



Godkänt

Har alldeles nyss kommit hem, varit borta hela dagen. Vaknade vid 7:05, åt frukost och gjorde mig iordning för att ta bussen till Lotta, mötte upp henne och så gick vi till simhallen och simmade, 30 min och det var så härligt att börja simma igen. Efter simningen gick vi hem till Lotta för att vrålhungriga kasta i oss mellanmål =) Sen har vi suttit och snackat och skrattat mest hela dagen, lagat mat och sedan pluggat matte, det var dags för matteprov för min del ikväll och vet ni vad?! Jag klarade de, hade alla rätt. Känns så bra att man fick godkänt och kan lämna detta kapitel bakom sig och börja på nya. Är så glad och lycklig.

Nu ska jag ta och värma mig en kopp med blåbärs te och mysa i soffan en stund och slappna av och njuta av att jag klarade provet!



Vill skicka ett stort tack till min vän Lotta, för att du är så hjälpsam då de gäller matten, att du tar din tid och sitter och pluggar med mig. Det är tack vare dig som jag börjat förstå matten, du är helt enkelt en underbar vän!

Dagens bästa



Det godaste kaffet är det man får på morgonen!

Och så skickar vi en stor grattis kram till Lotta idag, som fyller år! Grattis vännen på födelsedagen.

Söndagspromenad i skogen

Då var söndagen här och helgen är snart över, vad fort det går. Jag har sagt det tusen ggr för men säger det igen, vart tar dagarna vägen?! Man hinner knappt blinka så är fredagen och helgen här igen. Men man kanske ska se de från den positiva sidan, att dagarna går så fort, för då har vi vår och sommar här snart *stort leende* börjar faktiskt bli lite less på denna vinter nu, tycker den har varit sååå lång. Hoppas att resten av februari månad och mars månad bjuder på mycket sol, då brukar det gå bra, längtan till sommaren blir en aningen mindre om man får njuta av vinter/vår solen =) Nåja, nu är det bara att inse fakta att vi bara är i mitten av februari nu och njuta av dagarna som dom kommer, med eller utan sol.

Hade en skön sovmorgon imorse, eller ja vi vaknade strax före kl nio. La mig sent igårkväll så det var skönt att få sova ut. Och ute var det som vanligt minusgrader, -13. Tog och gick ut på den obligatoriska morgonrundan med Freja och sedan avnjöt jag en god söndagsfrukost i soffan med nyhetsmorgon som sällskap. Surfade sedan lite på datan medans jag drack mitt morgonkaffe och sen tog vi oss ut på en långpromenad i skogen. Där Freja fick fullt upp, råddjuren hade gått där i natt så det var fullt med spår efter dom och hon blev helgalen, drog nästan så att armen gick av (ja nästan ialf, eller de kändes som så, haha) tänk att en liten tax har en sådan styrka.

Efter den sköna och uppfriskande promenaden, satte jag mig ner för att ta tag i matten. Gjorde klart dom uppgifter som var kvar, så nu är det bara att plugga som bara den, så jag klarar provet som jag ska ha på onsdagkväll. Håll tummarna för mig =)

Nu ska jag ta och surfa runt lite mer innan jag ska diska, dammsuga av lite och sen bara njuta av söndagen. En lugn söndag får det bli med mys! Fast nu tittar ju solen fram, så det blir nog en till promenad lite senare idag!




Alla hjärtans dag

Strålande väder idag, solsken från en klarblå himmel med -7 grader. Underbart! Vi tog en tur på sparken, och kameran fick följa med. Såhär ser det ut i Hälsingland idag.






 ♥ Happy Valentine ♥

Helg och kalas

Då var fredag och helgen här igen, och med den 93 års kalas. Min farfar fyller nämligen 93 år idag, stort grattis. Ska dit och gratulera honom ikväll, då min faster och hennes man kommer och sedan ska vi dit en sväng imorgon också då Anders, Anna och lilla goa Alfred kommer, har längtat efter honom nu. Och så måste man ju se Annas mage som växer och växer =) 2 maj kommer det andra barnet, spännande. Ikväll ska jag bara mysa, med massor av tända ljus och se på lets dance och en film.

Nu måste jag kila och göra mig iordning, ska följa med Nettan och lilla Johannes som ska till frisören idag (kan klippte sig själv iförrgår) haha vad härliga barn är, och när han sitter där och blir snygg i håret ska jag uträtta en del ärenden. Den stora frågan är, vad ska jag ha på mig....?! Får bli ett par jeans, svarta höga stövlar och en varm kofta. Är minus 14 ute.

Ha en trevlig och mysig helg allihop!

Minusgrader och rosiga kinder

Idag har det varit kallt här i hälsingland, tidigt imorse var det minus 21 grader, i kallaste laget tycker jag. Insåg att det kommer bli en dag inomhus. Har surfat runt på nätet, sökt jobb, tränat och läst. Men då graderna sjunkit ner till minus 9 runt 15 tiden tog vi en långtur på sparken, vilket var uppfriskande och härligt. Freja fick springa fritt framför mig och såg ut att njuta. Nu ska vi mysa i soffan resten av kvällen, se på tv och äta fruktsallad.


Denna lykta fyndade jag på ica för 29 kr, ger ett sådant mysigt sken.


En busig tax =)


Här kommer hon i full fart med sitt älskade tuggben

Mammas födelsedag

Idag är det min älskade mammas födelsedag, och jag saknar dig så oerhört mycket! Du togs ifrån oss alldeles för tidigt, du hade så många år kvar att leva, älskade mamma. Du var en sådan underbar person, du var så omtänksam och kärleksfull, jag beundrade dig och din styrka. Du fanns alltid där och tröstade och lugnande. Du var min allra bästa vän. Har så många fina minnen med dig, och dom kommer jag att bära med mig resten av livet!

Du finns i mina tankar varje dag. Så grattis mamma på födelsedagen, kommer och tänder ett ljus på din grav senare idag.



Unnade mig en bukett med rosa rosor igår, som har fått sin plats på köksbordet.


En underbar dag

Vaknade vid 5:45 imorse, omöjligt att somna om och kände mig pigg så det var skönt på ett sätt att vakna då. Var ut med Freja, slängde in den första maskinen med tvätt och la oss sedan i sängen igen för att se på nyhetsmorgon. Och idag är det en underbar dag, solen skiner. Tänk vad glad man blir av lite sol. Det är sådana här dagar man verkligen uppskattar vintern, då den visar sig från sin bästa sida med solsken, klarblå himmel och -9. Helt perfekt för en långtur på sparken. En timme var vi ute och njöt av solen, som lyser på snön så de ser ut som diamanter som glimmar och fåglarna kvittrar, man blir alldeles pirrig i kroppen och ett stort leende finner sig på läpparna, man kan inte annat än att vara glad en såndan här dag! Ett minus får det faktiskt bli och det var den envisa kalla vinden som tog i ibland och bet sig fast i kinderna och gjorde dom alldeles rosiga, men man får ju faktiskt tåla ett och annat också, man kan ju inte få allt =)

Ska nu värma händerna med en kopp kaffe och ta och surfa runt lite på nätet! Hoppas Ni alla får en bra måndag med solsken och en bra vecka!

Beck och en kopp te

Maten smakade underbart gott, moussaka (stavas de så?) och ett stort glas med iskall mjölk, gott! Nu sitter man här iklädd pjyamas och nyduschad. Väntar på att beckfilmen ska börja på tv4. Och ute snöar det för fullt och graderna visar minus 12, det har snöat hela helgen nu, räcker det inte med den snö som vi redan har. Snart blir vi väl insnöade =) Skottat 2 ggr idag, men insåg att det är ingen ide, för efter nån minut är det lika mycket igen känns det som.

Våran söndag har spenderats inomhus, tittat på 2 st filmer. Madagaskar 2 och så sex and the city the movie. Har sett den en gång före, men måsta bara se den igen. Det är en såndär film man blir glad av, den är så mysig och även denna gången kom det tårar, då Carrie och Big återförenas, haha. Vad blödig man är =) Efter en heldag inomhus framför tv:n så kändes mina ögon fyrkantiga och huvudet tungt, och snövädret hade upphört och graderna visade minus 9, så jag och Freja beslöt oss för att gå ut på en uppfriskande kvällspromenad innan middagen skulle lagas. Och det var skönt att få komma ut och röra på sig. Väl hemma igen med rosiga kinder, började jag så smått med kvällsmaten.

Nu ska jag ta och måla naglarna, sen värma mig en kopp te och mysa ner mig i soffan under filten och se på beckfilmen, innan det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon är det tvättdag som gäller, har bokat hela dagen 7-22, dels har jag en full tvättkorg och sedan tänkte jag att jag skulle passa på att tvätta filtarna, kuddfodralen, mattorna och täcket. Kommer bli skönt att lägga sig och sova sedan med nytvättade sängkläder och täcke.

Hoppas ni alla haft en bra och mysig söndag!

I väntan på maten..

Antar jag en liten utmaning som jag sett i många bloggar just nu.
Regler:

· Gå in i mappen mina bilder

· Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte & sjunde bilden i den aktuella mappen

· Släng upp bilderna på bloggen och skriv något om den

· Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade


Detta var den sjätte bilden
Denna bilden tog jag på en utav alla våra promenader i höstas. Det är ju så mysigt med vackra höstdagar!


Sjunde bilden var denna, som togs på samma höstpromenad.




Såg även en annan utmaning på en annan blogg som jag tänkte jag skulle svara på också, maten är ialf inte klar ännu, utan den står i ugnen och gottar tills sig =)

Favoritmat:
Jag tycker det är väldigt gott med thaimat, speciellt en thai/kina resturang som är i Märsta. Grekisk mat går också hem hos mig, likaså svensk husmanskost. Älskar att laga mat, det är så roligt.

Favoritfilm:
The notebook, kan se den om och om igen och jag gråter lika mycket varje gång.

Favoritbok:
Hmm oj, jag är en riktig bokmal och har läst miljoner böcker (nästan haha) så det är så svårt att ha en favoritbok, men jag läser mycket verklighetsbaserat. Nu är jag inne i en deckar period och läser för tillfälligt alla böcker av Camilla Läckeberg, som jag tycker är enormt bra.

Roligaste minne:
Har många roliga och fina minnen, men något som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv är ett resminne när jag och mamma var på Kreta för första gången, hände en rolig händelse på en utav resturangerna, vilket fick mig och mamma att brista ut i skratt, ni vet sånt där skratt som man inte kan få nån hejd på, har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, ett väldigt fint minne av min älskade mamma som jag saknar enormt varje dag!

Favoritfärg:
Gillar alla färger.

Mest pinsamma:
Det är nog när jag råkade gå in i en pelare i en affär och en jättesnygg kille ser allt och skrattar. Jag kan tala om att jag var rödare än en tomat i ansiktet och denna händelse utspelade sig då jag gick i sjunde klass, då allt var pinsamt, haha. Sen har jag en del annat också som man gjort men de behöver jag inte dra upp nu =)

Bästa vänner:
Dom skulle jag aldrig kunna leva utan, tack för att ni finns där och att ni stöttade mig så mycket då mamma gick bort. Ni är guldvärda allihop! Men min allra bästa vän var mamma!

Sötaste bebis:
Alla bebisar är ju lika söta =)

Livs största kärlek:
Har tyvärr inte dykt upp ännu. Jag väntar på min drömprins att han ska dyka upp. Har haft förhållanden men inte någon som varit min livs största kärlek.

Utmanar Lotta och Emma.

Lördag och melodifestival

Lördagen är här och med den premiär, ja på melodifestivalen såklart, det ska bli så kul. Nu har man lördags nöjet bokat några helger framöver. Ikväll ska vi till Lotta och Simon och se på melodifestivalen och laga mat, det ska bli trevligt.

Imorse fick man börja med att skotta snö, det har nu kommit ännu mera snö, ska detta aldrig sluta? Räcker det inte med den snö vi redan har. Snart blir vi väl insnöade. Trist väder, kallt och snöar, får bli en mysdag inomhus med film och läsning innan man ska göra sig iordning för kvällen, sjunga upp och så =) Och förkylningen börjar ge med sig nu, skönt. Och tack för alla fina kommentarer jag fick i gårdagens efit inlägg =)


Ha en trevlig lördag allihop!

EFIT & fredag!

Ja idag är det dags för ett foto i timmen igen, och det var ett bra tag sen jag var med, så de är på tiden. Här kommer min fredag i bilder.


8:23 Ligger kvar i sängen och drar mig ett tag, vaknade 8:05. Går ut med Freja sen.


9:05 Frukostdags, med hälsofil, blåbär, musli och smörgås.


10:00 Morgonkaffet avnjuts.


11:10 Fastnade framför datan med morgonkaffet en stund =) Nu dags för tänderna att bli rena. Klär på mig och gör mig iordning för dagen.


12:00 Dags att börja med städningen, dammsuga, dammtorka och torka golven. Poppar p3 på högsta volym.


13:10 Tar en paus i städningen. Bara toaletten kvar nu och sen torka golven. Läser igenom dagens post, dricker kaffe och äter en banan.


14:15 Varit och handlat lite.


15:00 Dags för en sparktur, Freja är inte alls så pigg på att gå ut i snövädret, vill hellre ligga kvar och mysa under täcket. Men blir gladare då hon kommer ut =)


16:00 Tar en dusch.


17:00 Busar med Freja en stund. Min lilla älskling =)


18:30 Maten är klar. Snabbt och enkelt att göra egen paj, fyllningen blev skinka, broccoli och körsbärstomater.
Detta får bli dagens sista bild. Ska ta och äta nu sedan mysa i soffan och titta på let`s dance, tända en massa ljus och poppa lite popcorn. Blir nog en film sen också.


Trevlig fredagskväll allihop!









Tisdagstema-Mjukt

Dags för tisdagstema igen och idag är det mjukt. Eftersom man är sjuk och lusten till att fotografera inte finns där just nu så letade jag upp en bild bland alla mina bildmappar.



Nu ska jag bädda ner mig i sängen och läsa tidningar och se film. Så datorn och jag tar en paus nu fram tills helgen, då är vi åter. Föhoppningsvis friska och krya!



Ingen bra start på veckan

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, ingen bra start på denna vecka. Började inatt känna av att halsen värkte och det gjorde fruktansvärt ont då jag svalde, sovit sådär inatt. Vaknade vid 7:40 imorse med världens huvudvärk och halsen värkte fortfarande. Jaha, tänkte jag nu bryter förkylningen ut. Har vilat och kurerat mig hela dagen, inte haft så värst mycket ork till att göra något annat, vilat i soffan och tittat på flera avsnitt av min älsklings serie sex and the city, har sett alla avsnitt flera gånger tidigare men man kan ju inte göra annat än att bara älska denna serie. En perfekt serie att titta på då man är sjuk. Har även knaprat halstabletter och druckit 2 koppar med te, som värmde skönt åt min ömmande hals.

På förmiddagen runt 12 tiden, då jag skulle ut och rasta Freja, bjöds det på strålande solsken och underbart väder med ca -11 grader. Kunde bara inte motså att ta med kameran och ta en liten promenad, trots att kroppen sa emot. Men det var skönt med frisk luft.

Har nu tagit en lång, varm dusch. Klätt mig i myskläder och raggsockor som värmer gott åt mina kalla fötter. Ska även ta och värma min tredje kopp med te, skala en apelsin och mysa ner mig i soffan under filten och se på tv. Bra på tv:n ikväll faktiskt. Ska se halv åtta hos mig, familjen annorlunda och så lipstick jungle, innan det är läggdags och lite läsning.

Ha en bra måndagskväll allihop och tusen tack för alla fina kommentaren man får ♥









En mysig söndag

Måste ju börja med att inleda detta inlägg som stolt hälsing, eftersom Team Hanna tog hem segern i körslaget igår, väldigt roligt att dom vann och att dom är härifrån där en annan bor, stolt hälsing är man idag =) Så stort grattis till er. Ni var grymma.

Hade planerat en sovmorgon imorse men vaknade tidigt, låg och halvsov/drog mig till 9:30 ialf innan jag och Freja gick ut och möttes av kyla, ca - 14 grader, men strålande vackert väder. Åt frukost och tittade på nyhetsmorgon, surfade lite medans man drack morgonkaffet och gick sedan ut på en långpromenad då graderna sjunkit till -8. Väldigt uppfriskande var det, underbart väder. Synd bara att inte solen tittade fram. Annars har söndagen varit väldigt lugn, så som den ska vara, mysig och lugn. Tittade på reprisen av let`s dance som jag missade i fredags, åt en god lunch, tittade på den spännad bandymatchen mellan Edsbyn-Sandviken, lagade kvällsmat och alldeles nyss tog jag en dusch, la en ansiktsmask och sedan fotvård.

Ska ta och poppa lite popcorn nu och bädda ner mig i sängen och invänta beckfilmen som börjar på fyran snart, äntligen börjar dom visa beck igen, gillar verkligen dessa filmer.

Ha en forts trevlig söndagskväll allihop och hoppas ni får en bra vecka. Jag har lite att stå i till veckan, så de kanske blir en liten paus nån dag från bloggen. Kikar in i mitten av veckan. Kram på er alla ♥





RSS 2.0