Sol, sol, sol

Godkväll allihop! Redan onsdag och snart helg igen. Härligt! Idag har det varit underbart väder här i Hälsingland med sol, sol, sol. Det är en sådan underbar känsla som infinner sig då man vaknar och solen skiner. Tog en långpromenad med Freja efter frukosten, det var så härligt att gå där och höra fåglarna kvittra och solen värmde gott. Våren är här (hoppas jag) Efter den uppfriskande promenaden var det dags och sätta sig och plugga, med en kopp kaffe som sällskap. Nu är jag klar med alla uppgifter i palliativ vård kursen, känns bra. Imorgon ska vi på studiebesök på Gävle sjukhus, vi ska träffa en smärtsjuksköterska som ska prata om smärtlindring och akupunktur. Sedan ska vi även på strålenheten, där man får strålbehandling för cancer. Ska bli en intressant dag, men en lång sådan. Åker hemifrån vid 9 tiden och är nog inte hemma förräns vid 20 på kvällen. Och på fredag är det sista dagen i palliativ vård, nästa vecka börjar vi en ny kurs geriatrik.

Vid 13:30 tiden, då jag var klar med pluggandet, tog jag med mig boken och Freja ut. Satte oss mot husväggen i solstolen och njöt av det soliga och fina vädret. Var så härligt att sitta där, att det var svårt och slita sig därifrån och gå in. Men kvällsmaten måste lagas, som ikväll blev isterband, potatis och rödbetor mums! Nu sitter jag här i soffan, ska ta och kika på halv åtta hos mig och SOS internationell innan läggdags.

Hoppas ni alla haft en bra onsdag. Kram på er.









Så söta vår/sommar skor. Funderar på att köpa någon av dessa, men kan ej bestämma mig för vilket par. Kanske ni kan hjälpa mig, vilka tycker ni jag ska ha och vilka är snyggast?

Frisörbesök

Godkväll. Måndag och ny vecka igen. Tänk vad tiden går fort, men skönt det, nu då vi går våren till mötes. Hade ialf en jätterolig kväll i lördags, då det var fest och krogbesök med vänner. Det var länge sedan jag hade det så skoj och skrattade så man fick ont i kinderna. Tusen tack för trevligt sällskap.

Idag var det dags för det efterlängtade besöket hos frissan, där jag klippte mig och även färgade och gjorde slingor. Supernöjd! Nu är man vårfin i håret. Sen har jag även hunnit med och storstädat i tvrummet, putsat fönstret och bytt gardiner. Nu sitter jag här i soffan, med lilla Freja gumman brevid mig som sover sött på filten. Njuter av en kopp nybryggt kaffe, så här efter maten. Ska snart ut och rasta Freja sen får det bli en lugn och mysig kväll i soffan, kika på tv. Imorgon får vi besök av Anna, vi ska ta en promenad och sedan ta en fika. Alltid lika trevligt att umgås med dig :) Har även ett tvättpass mellan 16-21 inbokat. Full rulle hela dagen. Härligt.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg och ha en fortsatt trevlig vecka.




Åh.. vad jag har det bra nu..!!


Powerwalk och läsning

God förmiddag! Lördag och solsken med blåsväder här i Hälsingland idag. Ska det aldrig sluta med dessa stormvindar?! Vaknade vid 5:30 imorse, kroppen är så van att gå upp den tiden då man går i skolan, men lyckades somna om till kl 8:10. Skönt! Åt en lång frukost framför nyhetsmorgon ( som alltid ) sen tog jag en powerwalk med stavarna och bra musik i hörlurarna, solen värmde emellanåt då inte dom otrevliga vindarna tog i.

Har nu gjort iordning en smoothie med hallon-banan och lite ingefära i. Ska ta och läsa i nya numret av ToppHälsa och bara ta det lungt. En soft lördag, innan det är dags och duscha och göra sig iordning för utgång på krogen med ett härligt gäng vänner. Ska bli skoj.

Hoppas ni alla har en mysig lördag. Kram på er.



Fredag

Godkväll. Då var det fredag och den underbara helgen väntar, härligt! Imorse då jag gick till pappa vid 6.30 tiden för att lämna Freja, möttes man av vindstilla väder. Man njöt av den friska, klara luften och fåglarna som kvittrade. Och ännu härligare var det att man kunde promenera i tunna tygskor. Fötterna har längtat efter detta!

Idag har vi haft en kort skoldag mellan 8-11:30, och efter skolan gick jag på stan en vända. Kändes bra att vara hemma redan 13:30 på en fredag dessutom. Har både hunnit med och storhandlat och städat. Nu sitter jag här i soffan, mätt efter kvällens middag som blev tacos. Ska se finalen i let`s dance och bara ta`t lungt. Är tomt hemma, Freja fick följa med pappa och Monica till stugan i helgen, men man saknar dem på engång då man är van att alltid ha en hund omkring sig. Min lilla goplutt, du förgyller mina dagar min älskade Freja ♥

Önskar er alla en trevlig helg. Kram.



Färska blommor fick följa med mig hem idag, då jag var och handlade.



Dax för storstädning!

Godmorgon! Onsdag och vårväder här i Hälsingland. Är det inte underbart så säg. Igår var det redan +8 grader och solsken, då jag och Freja tog en morgonpromenad vid 7:30 tiden. Möts man av sådant väder på morgonen så blir man extra glad och fylld med energi. Tänk vad sol och värme kan göra med humöret efter en kall, mörk vinter. Senare på dagen då jag cyklade till Jenny och lilla Max, började det regna och efter nån minut så sken solen igen, konstigt väder. Men hellre regn än snö. Hoppas att det inte kommer någon mer snö nu, för då blir jag arg. Nu när man äntligen kan ana våren i luften, barmark börjar komma fram och det bjuds på plusgrader, så snälla snälla, ingen mer snö nu tack!

Idag vaknade jag strax efter kl 7. Tog en promenad med Freja och sedan åt jag en lång frukost i soffan framför nyhetsmorgon, där jag fortfarande sitter kvar. Ska ta och göra mig iordning för ett besök på ica och apoteket nu. Sedan ska jag dra igång med storstädningen av lägenheten. Ska börja med köket idag, dags för vårstädning!

Ikväll blir det en promenad med Klara och sedan kika på halvåtta hos mig och SOS international.

Ha en bra onsdag allihop. Kram på er.

Ny vecka och nya tag

God förmiddag! Måndag, ny vecka och nya tag. Idag är det +10 grader och töväder här i Hälsingland. Det är så härligt, och nu börjar även solen att kika fram och så blåser det ute. Kan det bli bättre? Näpp, för nu töar det bra och det gör så att våren kommer fortare. Bara det inte blir något mer bakslag med snö. Håller tummarna stenhårt för att det inte ska bli så. För nu vill vi väl alla att våren ska komma?! 

Idag känner jag mig piggare. Skönt det, blir nog inget mer med min förkylning just nu. Bra det. Få se om man klarar sig eller om det bryter ut längre fram. Tog en promenad med Freja efter frukosten imorse, och nu sitter jag här i köket med en kopp kaffe, blodapelsin och smörgås (en lätt lunch) haha. Tittar ut genom fönstret och ser stora vattendroppar, droppa från taket. Takdropp, ett säkert vårtecken. Nu ska jag ta och börja skriva på en uppgift i palliativ vård, vi har bara 2 st kvar. Gjorde undan en hel del under lovet. Plugga lite medans man väntar på att tvätten ska torka. Måste även springa iväg på ica och inhandla det jag ska ha till kvällens middag, som blir stekt fläsk med potatis och löksås, mums! Ska även titta om det finns någon bra film att hyra, som man kan kika på efter halv åtta hos mig.

Ha nu en fortsatt trevlig måndag allihop. Kram på er.



 
Dessa vackra tulpaner fick följa med hem sist jag var och handlade. En riktig färgklick i mitt kök.

Mys söndag!

Godkväll. Då var det åter söndag och denna helg är snart förbi. För min del har det varit en lugn och mysig helg, något som jag behövde. Har haft en envis förkylning i kroppen som inte vill bryta ut, har ont i halsen och huvudet och små snorig men inget mer. Hoppas att det stannar så här eller att det bryter ut snart. Jobbigare och gå och känna sig så här. Men nu har i alla falla huvudvärken släppt, tack och lov!

Igår bjöds det på strålande solsken, plusgrader och takdropp, var till pappa och satt där ute i solen och myste ett tag innan jag begav mig hemåt igen för och städa. Kvällen tillbringade jag nerbäddad i soffan, tittade på körslaget och film innan jag kröp i säng strax efter 23:30. Idag vaknade jag vid 7:45, till ännu en dag med strålande solsken. Och eftersom jag kände mig piggare tog jag och Freja en 30 min promenad på morgonen. Möttes av frisk, klar luft. Härligt! Efter den långa frukosten framför nyhetsmorgon gick vi till pappa och satt ute där i solen ett tag och läste. Gick hem vid 14 tiden, kokade en kopp kaffe och satte mig tillrätta i soffan för att följa bandyfinalen mellan Bollnäs-Sandviken. Och eftersom jag är här ifrån Hälsingland och Bollnäs bara ligger 20 min bilfärd härifrån så höll jag självklart på dem, fast mitt hjärta tillhör Edsbyn IF. Bra kämpat Bollnäs, grattis till silvret.

Nu har jag åter satt mig tillrätta i soffan, efter kvällens middag och kvällspromenad med Freja. Inväntar sista avsnittet av Solsidan och Stieg Larsson filmen flickan som lekte med elden som visas på svt 1 kl 21, innan det är läggdags. Imorgon hoppas jag på att jag känner mig frisk så man kan njuta av en långpromenad i solen.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram på er.




Bjuder på en dagens outfit bild. En skön avslappnad stil denna söndag med svarta leggings från Cubus, rosa tröja HM och sköna, varma raggsockor som min älskade mamma stickat.



Härliga fredag

Godkväll på er. Man får samma härliga känsla i kroppen varje gång det blir fredag, det infinner sig någon sorts lugn, man varvar ner inför den stundande helgen. En feelgood känsla. Just nu sitter jag här i soffan, lyssnar på Enya. Utanför vårat fönster faller små snöflingor och det är -1 grad. Har snöat en del idag, tråkigt som bara den. Det var ju så härligt då det blivit barmark ute, men men.. Detta bakslag var väl väntat. Jag som trodde att våren var på väg. Imorgon och några dagar framåt har dom ialf lovat sol, och det håller jag tummarna för att det stämmer. Är så less på denna långa, kalla vinter. Har aldrig längtat så mycket till våren som jag gör nu, till ljus och värme!

Vi har ju börjat en ny kurs i skolan nu, palliativ vård. Det handlar om vård i livets slut och mycket om cancer. En tung kurs, mycket tankar och minnen som kommer tillbaks om mamma, känns jobbigt! Man känner igen sig i så mycket, och alla minne kring mammas cancer sjukdom och hur hennes sista tid i livet var kommer tillbaks till en. Har blivit en hel del tårar nu ikväll, men det är bara bra det måste få komma ut ibland. 

Önskar du vore här med oss älskade mamma, kunna få ge dig en värmande kram, få höra din underbara röst eller bara få känna din närvaro, få höra ditt skratt. Du är så saknad, saknar dig varenda dag. Älskar dig av hela mitt hjärta, underbara älskade mamma ♥

Nu dags för en dusch, klä sig i myskläder och raggsockor. Tända en massa ljus, varva ner i soffan till lets dance och en kopp kaffe.

Trevlig helg önskar jag er alla. Kram på er.

Solskens tisdag!

Godmiddag på er. Här skiner solen från en klarblå himmel idag, och man kan höra takdropp och se hur snön sakta försvinner, vår i luften?! Hoppas på det i alla fall, för nu vill jag HA VÅR! Är så glad att solen kommit tillbaks, känner att man behöver sol och D-vitamin nu i massor efter denna tråkiga och låååånga vinter. Hoppas att det är en fin vår vi går till mötes.

Idag vaknade man kl 7:30, men låg och drog mig en halv timme. Kände mig lite krasslig imorse, ont i halsen och huvudet. Tog en kortare morgonpromenad med Freja och åt sen frukost framför nyhetsmorgon. Sen har jag bakat chokladmuffins och morotskaka tills ikväll då jag ska ha mary kay party hos mig kl 18. Två st från klassen kommer och sen en till kompis, det ska bli trevligt! Men nu känner jag mej lite hängig igen, svettas så fort jag gör något. Anar att förkylningen kanske kan vara på G. Men hoppas på att jag kommer klara mig, få se hur det ser ut i slutet av veckan, om man ligger däckad med stora högar av snytpapper och massor av halstabletter brevid sig, nerbäddad i soffan med näsan i boken eller tittandes på en bra film... :) Hur kurerar ni er då ni blir förkylda?

Ska ta en liten promenad med Freja nu i detta strålande väder, jag kan ju bara inte hålla mig. Sen lägga mig i soffan och läsa och vila. Så man är pigg och fräsch ikväll. Kram på er.






Denna vackra utsikt kan man njuta av hos Anders och Annas köksfönster. Dom har betydligt mer snö kvar.

Borta bra men hemma bäst!

Godkväll på er. Då var man åter hemma igen efter min lilla minisemester hos min bror och hans familj. Och den var varit toppen bra, trots att dom alla varit jätteförkylda, få se hur det blir för min del. Bryter förkylningen ut så blir det väl i slutet av denna vecka, och redan nu börjar jag bli lite smått hängig och små ont i hals och huvud. Bara hoppas att man klarar sig, ska ta och värma mig en kopp te, ta en alvedon och mysa i soffan och titta på halvåtta hos mig, familjen annorlunda och en unge i minuten, men först ska jag berätta lite om vad vi gjort för något i helgen.

Kom dit på torsdagskvällen, möttes av go ungarna Alfred och Viola. Åt jättegoda hemmagjorda falafel med gott tillbehör,sen tittade vi på tv innan läggdags. På fredag vaknade vi upp kl 7, åt frukost och sedan bakade vi sockerkaka som vi tog med ut i det soliga vädret för en liten picknick i snödrivan. Efter den mysiga utflykten blev det lek och pyssel inomhus, vi byggde b.l.a pärlplattor. På kvällen lagade vi lasange och myste i soffan framför "På spåret"

Lördag vaknade vi åter upp kl 7, till solsken. Åt en lång frukost och gick sedan ut i det fina vädret, grillade korv och lekte i snön. Efter en heldag utomhus myste vi inomhus på kvällen med jättegod mat, kikade på finalen i melodifestivalen medans vi mumsade i oss goda chokladfoundanter till efterrätt. Igår var det åter soligt väder, jag och Anna tog en promenad med ungarna och jag skrev klart en skoluppgift. På kvällen lagade vi lax, lekte och tittade på solsidan. Kom hem tidigt imorse, åkte med Anders då han skulle till jobbet.

Idag har jag tvättat, städat, varit ute på 1 tim stavgång, handlat, lagat mat och duschat Freja. Nu ska jag bara ta`t lungt i soffan, känner att min ork har tagit slut och min kropp värker.

Hoppas ni alla haft en fin helg. Kram på er.

Mini semester

God förmiddag! Här är det grått och trist väder idag med, och plus 3 grader. Så det är väl lite positivt att det är töväder i alla fall. Längtar efter solen igen. Hoppas, hoppas att den vill kika fram nu ihelgen då jag åker bort på min lilla minisemester. Sitter nu här med en kopp kaffe och kollar runt på nätet, ska snart ta och packa det sista, sen bara invänta att klockan ska gå så den blir 16. Då åker jag ner till Anders, Anna, Alfred och lilla Violagumman och blir där till söndag, ska bli skönt att få komma iväg.

Igår var jag och Freja ute på en långpromenad med Jenny och hennes lilla bebis Max, och Lotta och hennes tvillingpojkar Adrian och Lukas, riktigt trevligt faktiskt. Lilla Max sov så sött i vagnen, så liten och go! Har även varit på en promenad idag, och efter den tog jag och började packa lite smått, gick sedan och duscha och då jag kom ut ifrån duschen hittade jag nån i min resväska. Ja ni kan ju gissa vem, jo Freja. Haha! Hon hade lagt sig där i och tittade på mig med frågande ögon, snälla matte får jag också följa med?! Hon tyckte nog att hon hade hittat en väldigt bra plats att sova på, mjukt och gott. Hon är ju bara för go. Och så har jag kommit på varför hon alltid springer efter mig då jag dammsuger och sätter sig bakom den, det blåser ju varm, skön luft ifrån dammsugaren. Djur får en verkligen att skratta gott.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg nu. Åter på måndag! Kram på er.



Min lilla knäppis :) Freja får inte följa med denna gång, utan hon får bo hos pappa och Monica och ha sin lilla minisemester där istl.

Fettisdagen

God förmiddag. Idag är det fettisdagen, och dags och äta en mumsig semla. Här är det lika grått och trist väder som det var igår, och dessutom blåser det kraftiga vindar idag, men det är i alla fall 3 plusgrader. Alltid nått. Saknar solen, kom tillbaks! Håller tummarna på att solen kommer tillbaks lagom till helgen, vill gärna ha fint väder då, åker nämligen bort på torsdag till söndag. En liten minisemester hos min äldsta bror och hans familj, mysa med Alfred och lilla Viola gumman. Vore ju så härligt om solen tittade fram, så vi kan vara ute och leka och grilla korv på isen.

Tog en uppfriskande promenad med Freja imorse efter frukosten, och nu sitter jag här och ska börja plugga medans jag väntar på att tvätten ska torka. Ska skriva klart en uppgift om tankar kring cancer, vi ska skriva ner våra egna reflektioner och funderingar kring accepants, rädsla, oro, ensamhet, mod och styrka då man får cancer beskedet, tiden efter beskedet, hur livet förändras, väntan/oron, hur närstående mår och kris/sorg. Började skriva på den igår, så det är bara lite kvar. Känner att denna uppgift är lätt att ta till sig eftersom man varit där själv och gått igenom allt detta då mamma fick sin cancer (saknar dig vareviga dag älskade mamma) Sen blir det att börja skriva på cancersjukdomen vi ska redovisa. Tänkte påbörjat den igår, men tog den andra uppgiften först. Och så måste jag ta med mig den sista uppgiften i helgen, den handlar om en tant som heter Elsa och vi kommer att få följa henne då hon får sin diagnos, behandling, operation och eftervård. Vi ska svara på frågor och sedan diskutera detta i klassen efter lovet. Lika bra att sätta igång så man blir klar någon gång idag.

Men först dags och sätta tänderna i denna going och bläddra igenom tidningen hus och hem.





Måndag och sportlovsvecka

Godmorgon, godmorgon! Här vaknade man upp kl 8 till ett grått och trist Hälsingland med -1 grad idag. Vart tog solen vägen? Den har ju skämt bort oss i flera dagar nu, så kom gärna tillbaks tack! Vill ha sol och värme och fågelkvitter igen, man får mer energi av sådant väder. Behöver massor av energi nu om man ska hinna göra allt som vi ska denna sportlov/självstudie ledighet. Skrev ialf klart ett arbete igår, så kan man stryka en uppgift från listan och bara börja beta av resten... Puh! Men men bara kämpa på. Och det är ju faktiskt så att vi egentligen inte ska ha något sportlov utan självstudier och då är det ju meningen att vi ska plugga. Men känner att det vore skönt att få vara liiite ledig med. Därför är det väl dags att jag sätter igång, tur att det bara är G uppgifter, dom är ju enklare.

Aja, nog tjatat om mina studier nu. Helgen har varit toppenbra. Har umgåtts med vänner, promenerat, tittat på melodifestivalen och vasaloppet, ätit god mat och bara myst! Nu är det åter måndag och ny vecka. Ska ta och koka en kopp kaffe nu och börja skriva om cancersjukdomen vi ska redovisa, jag ska skriva om prostatacancer. Sen får det bli en promenad, så man får rensa huvudet lite från allt pluggande. Ikväll blir det soffmys med halvåtta hos mig, familjen annorlunda och en unge i minuten.

Önskar er alla en trevlig vecka vare sig ni arbetar, pluggar eller har ett skönt sportlov! Kram på er.



Eftersom jag längtar så mycket till våren, så bjuder jag på en vårbild. Denna fotade jag förra året, hemma hos min bror då jag var där på besök. Tänk när dessa blommor börjar kika fram, då är det VÅR på riktigt! Tjohoo.

Sportlov/självstudier

Godkväll på er. Oj nu var det någon dag sedan jag var här och skrev. Men nu så är jag med igen, har varit fullt upp hela veckan lång. Idag fick vi sportlov eller ja för våran del, självstudier i hela 10 dagar. Underbart! Och vi har även avslutat sjukvårdskursen idag och på börjat en ny kurs, palliativ vård. Vi fick några uppgifter som vi ska göra nu under ledigheten.

Angående det skriftliga testet och praktiska övningarna vi hade på S-HRL igår så gick det hur bra som helst. Det var väl inget att vara nervös inför, roligast var dom praktiska övningarna. Känner att jag lärt mig så himla mycket mer i denna sjukvårds kurs, där vi har gått mer på djupet och lärt oss ännu mer om hur vården funkar på ett sjukhus. Kan då bara säga det, att jag har verkligen hittat rätt utbildning. Trivs så bra! Och alla goa

Här i hälsingland har det bjudits på soligt och fint väder enda sedan förra helgen, man blir ju så glad av plusgrader och solsken. Extra energi! Och idag var det hela 9 plusgrader då jag kom hem från skolan. Kändes extra kul och börja med städningen av lägenheten. Är så härligt nu då man kan börja ha öppet och vädra mer. Så nu hoppas jag att detta fina väder kommer att hålla i sig hela ledigheten, det vore ju bara för underbart.

Nu sitter jag här i soffan, och njuter av min nystädade lägenhet och alla ljus som sprider ett mysigt sken. Dags för fredagsmys med let`s dance.

Önskar er alla en trevlig helg!
RSS 2.0