Vårtecken?!

Godkväll på er. Då var det måndag och ny vecka och för min del självstudier, som det alltid är mån-tis-ons. Idag vaknade man vid 7:30 men låg och drog mig till strax efter kl 8 då Freja tyckte det var dags och gå ut och göra sina behov. Möttes av -4 grader, uppfriskande. Efter morgonpromenad och frukost var det dags och sätta sig ner och skriva klart arbetet om kateterisering och även läsa på till torsdag då vi ska ha praktiska övningar och även skriftligt test om S-HRL (sjukvårds hjärt & lungräddning) Känns som man fått kläm på detta nu så det ska väl gå bra. Får plugga mer imorgon och på onsdag så ska det väl sitta. Håll tummarna för mig!

Vid 14 tiden sa min hjärna ifrån, så då tog jag och Freja en långpromenad i det soliga och fina vädret med hela 5 plusgrader och takdropp. Är det inte underbart så säg! Det var så härligt att kunna ta på sig tunnare kläder och gympaskorna och få känna gruset under skorna, då man gick på vägarna som fläckvis blivit bar och asfalten kikar fram. Men vi ska väl inte ropa hurra ännu, för det kommer säkerligen ett bakslag med snö och kallgrader, men nu njuter jag så länge det bjuds på sånna här soliga och fina dagar. Ut och fånga upp D-vitamin åt sin trötta vinterkropp och knopp :)

Nu sitter jag här i soffan, lyssnar på spotify och har en snarkande tax som sällskap brevid mig i soffan. Har alldeles nyss lagat mat (köttfärssås, spagetti och god sallad till) ätit och diskat undan. Dricker en kopp kaffe nu och surfar runt på nätet. Ska strax gå och duscha, där jag tänkte lägga en ansiktsmask och ge håret en inpackning som doftar fräscht av grapefrukt. Sen så blir det halv åtta hos mig, familjen annorlunda och spårlöst. Det var meningen att jag skulle bort ikväll, men det blev inställt. Just nu känns det helt OK, skönt att få sjunka ner i soffan sen och bara mysa.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg!



Min älskade Freja. Du förgyller min dag. Min lilla ögonsten


En härlig helg

Godkväll på er. Söndag och helgen är snart förbi, och idag har det bjudits på underbart väder här i Hälsingland. Kändes väldigt bra efter dessa dagar med kallgrader, nu kom en försmak av våren med plusgrader, solsken och takdropp. Efter frukost tog jag och Freja en långpromenad, ut och fylla på kroppen med D-vitamin. Man riktigt kände hur glädjen spred sig i kroppen och man blev full av energi. Tänk vad lite solsken kan göra med humöret. Efter promenaden satte jag mig ner med en kopp kaffe och pluggade. Vid 15 tiden kom pappa och hämtade oss och vi åkte till Freddan och Nettan och firade Markus som fyllde år i onsdags, kalaset blev inställt då på grund av magsjuka.

Igår var jag iväg på bandy med Anders och Alfred, matchen var väldigt spännande, jag lever mig in så i matchen att man kommer på sig själv att man står där och hoppar upp och ner :) Efter matchen som Edsbyn vann, var det skönt med en varm dusch. Lagade sedan lasange och på kvällen kom Lotta hit på besök. Vi tittade på melodifestivalen och filmen på tv4.

Nu är det soffmys som gäller resten av denna söndag, med solsidan och wallanderfilmen. Hoppas ni alla haft en toppen bra helg. Kram på er.

Vilken kyla..!!

Godkväll i stugorna. Torsdag och imorgon är det helg igen, tänk vad veckorna går fort nu. Bra det så våren kommer, den är så välkommen nu. Imorse då man steg upp vid 5:30 visade graderna -31. Hade bra lust att krypa tillbaks i den varma, sköna sängen och stanna där resten av dagen. Varför denna envisa kyla?! Men nu ikväll, så får man väl inte klaga då det endast är -9. Det räcker gott och väl.

Idag har vi fått lärt oss att sätta kateter på både man och kvinna, och även övat mera på att ta venprover och ge injektioner, så kul. Tänk när man står där på sjukhuset och ska ta venprov på en livs levande människa, nervöst! Är ju annat och få öva på en gummiarm i skolan, men det ska nog gå bra. Längtar till praktiken nu v 18. Det ska bli lärorikt och väldigt spännande att få vara på HIA på sjukhuset.

Sitter nu i soffan med en stor tekopp som sällskap och raggsockor på, känner mig genomfrysen.. brrr! Ska ta och läsa på om diabetes tills imorgon, sen titta på halvåtta hos mig. En lugn och mysig torsdagskväll här hos mig.

Hoppas ni alla haft en bra dag. Kram på er.




Här är tvbänken och korgen som jag målat om till vitt. Tänk att lite vit färg kan göra så stor skillnad, det känns som nytt. Fräscht och fint. Nöjd.



Såhär såg korgen ut före.



Och såhär såg tvbänken ut före.


Tisdagsmorgon

Godmorgon på er. Vaknade redan vid 6:45 denna tisdagsmorgon, tog med täcket och en trött tax till soffan och sitter just nu och kikar på nyhetsmorgon. Och visst är det härligt att vi går mot ljusare tider? Det är redan ljust ute och det bjuds på klarblå himmel, underbart! Så ett gott tecken är väl ialf att det blir ljusare dagar, men jag längtar endå väldigt mycket efter våren, är less på kylan nu.

Idag är det självstudier, som alltid på mån-tis-ons. Har inget att plugga, känns bra. Har gjort klart alla arbeten. Har lite andra planer denna tisdag istället. Ska uträtta lite små ärenden och sedan ta och måla om min tvbänk, den ska få bli vit. och självklart blir det en promenad senare idag då graderna blivit bättre, just nu -18. Och resten av denna vecka innehåller födelsedagsfika hos Freddan och Nettan imorgon då Markus fyller 17 år och skola tors-fre.

Nä nu börjar min mage att kurra alldeles för mycket, dags och göra iordning frukost. Får bli smoothie med hallon och banan, smörgås med skinka och paprika och en kopp kaffe! Gott.

Ha en toppenbra tisdag.





Bjuder på en somrig bild idag. Denna är fotad i sommras vid vår stuga. När man längtar så till våren, får man väl så länge nöja sig med att titta på våren/sommaren på foto.

Söndagspromenad och fika

Godkväll. Söndag och även denna helg är förbi. Idag vaknade jag redan vid 7:30, låg kvar och drog mig till efter kl 8 innan vi steg upp, utanför vårat fönster bjöds det på mulet väder och -19 och det kändes som en fis i rymden om man jämför med gårdagens -29! Tog den obligatoriska morgonpromenaden där Freja får göra sina behov, och sedan en mysigt söndags frukost bestående av en tallrik yoghurt, smörgås med kokt ägg och en kopp grönt te, framför nyhetsmorgon!

Efter frukosten tog jag tag i och rensa ut kläder från garderoben som jag inte använder. Har tänkt göra det ett tag nu men har liksom inte blivit mer än en tanke. Men nu så har jag rensat och lämnat iväg 2 ica påsar till Erikshjälpen, så får dom skicka iväg till dem som behöver dom mer än jag. Vid 11 tiden tog vi en uppfriskande promenad, då graderna visade bara -7 helt plötsligt. Det svänger då rejält med dessa temperaturer!

Blev även bjuden på kaffe och fika hos Klara idag, och det var lika trevligt som alltid att umgås. Nu har jag tagit plats i soffan, ska titta på solsidan och wallanderfilmen. Söndagsmys hos mig.

Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram på er.

Melodifestivalen och soffmys ♥

Godkväll, godkväll. Lördag och snart dags för melodifestivalen, spännande. Sitter nu här i soffan, har tänt ljus och även gjort iordning en god fruktsallad, som ska dukas fram vid 20 tiden. Lördagsmys!

Idag
vaknade man upp 8:10 till ett iskallt Hälsingland med -29,7 grader, men strålande solsken ialf. Arg blev jag, för jag är så less på denna kyla. Tror Freja tyckte detsamma som mig, för promenaden blev snabb. Ut och göra sina bebov och sedan snabbt in i värmen igen. Passade på att baka matbröd idag och storstädade i köket. Vid 14 tiden passade vi på att ta en promenad då graderna visade -10. Kunde inte motså, då solen strålade från en klarblå himmel. Och vad vackert det var ute, snön glittrade som små diamanter och luften var klar och uppfriskande, men kylan bet sig fast i kinderna så man blev alldeles rödblommig. Kändes extra mysigt att få komma in och koka sig en kopp kaffe, ta boken och sätta sig i soffan under filten. Nu är det åter kallt igen med -19,4.. När ska våren komma? Jaja jag vet att det är liite tidigt att våren ska sätta fart redan nu, men snälla det kan väl ialf bjudas på bättre temperaturer?!

Önskar alla er en fortsatt trevlig lördagskväll. Stor kram till er alla.



Vårkänsla i mitt hem



Freja myser i soffan efter promenaden.

En härlig känsla!

Godkväll på er. Visst är det en härlig känsla som infinner sig då man vaknar upp på fredagsmorgonen och det är helg, visst blir man extra glad då? Det är något speciellt med fredagar och helg. Imorse då man vaknade vid 5:30, fanns den där härliga känslan hos mig, det gjorde inte så mycket att graderna utanför vårat fönster visade alldeles för kallt med sina -19, det var ju fredag! Idag har vi haft en kort skoldag, skönt. Vi gick bara mellan 8-11:30. Har pratat om endokrina sjukdomar så som struma och diabetes och läst om insulingivning. Vi fick prova på att ladda och göra iordning en insulinpenna och sedan sticka på låtsas hud. Och igår var vi på studiebesök på ambulansen, spännande. Skulle vara roligt att kanske jobba där nån gång i framtiden.

Kändes väldigt bra att vara hemma redan vid 12:30 denna fredag. Tog och handlade på ICA på engång och sedan hem och städa och laga mat som ikväll fick bli röd linssoppa med hembakt bröd. Nu sitter jag här i soffan, i min nystädade lägenhet och bara myser och har tänt massor av ljus. Fredagsmys med lets dance, caffe latte och semla.

Önskar alla er en riktigt trevlig helg!

En längtan..

Godkväll på er. Ja jag har en stor längtan efter VÅREN nu, ge mig vår nu tack! Känns som att denna vinter varat i evigheters evighet. Ska det aldrig bli vår känns det som?! Nu har vi haft sådan tur att det varit behagliga temperaturen i några veckor och så helt plötsligt när man minst anar det så kommer kylan tillbaks som ett slag i ansiktet, gissa om man less. Igår kväll då jag skulle göra mig iordning för kvällen och stod och borstade tänderna, gick jag och kollade vad graderna visade och fick en liten chock. -27,8, var nära att jag satte tandkrämen i halsen. Då kändes det extra mysigt att få krypa ner under det varma täcket.

Idag har det pendlat mellan -20 och -17. Aja nog tjatat om detta väder. Det fick bli en till mysdag inomhus, har bakat morotskaka och hallonsnittar och städat. Vid 14 tiden tog vi en snabb promenad där Freja fick springa fritt, och så hon njöt, men hon njöt ännu mer då hon fick komma in i värmen igen och mysa.

Just nu sitter jag i sängen, ska ta och stänga ner datorn nu och lägga mig för att läsa en stund i min nya bok, hypnotisören av Lars Kepler, fyndade den på bokrean på ICA idag för 69 kr. Inbunden och allt, inte illa. Bra pris.

Imorgon väntas besök av Anna, vi ska plugga, och såklart kommer det bjudas på morotskaka och hallonsnittar till kaffet. Hoppas ni alla haft en bra dag. Godnatt på er allesammans.




Min orkide som nu fått en ny plats, istl för köksbordet står den nu inne i vardagsrummet på skänken.

Alla ♥ dag

God eftermiddag! 14 februari och alla hjärtans dag. Själv tycker jag att denna dag inte alls är något speciellt, man visar väl för sina nära och kära att man älskar dom ialf, inte ska det behöva finnas en dag för detta då man ska förväntas visa det extra mycket. Eller?! Jag firar ialf inte denna dag med något märkvädigt, utan det är en dag som alla andra. Visst, jag önskar mina nära och kära en fin alla hjärtans dag, men inget mer. Firar ni alla hjärtans dag?

Imorse
då man slog upp dom blå, visade graderna -25! Hade bra lust att krypa ner i den varma sängen igen och stanna där resten av dagen, men Freja var nödig så det var bara att klä på sig och bege sig ut i kylan. Freja insåg snabbt att det var onödigt kallt, så hon gjorde sina behov snabbt, tack och lov! In i värmen igen, och myste med en god frukost framför nyhetsmorgon (som alltid) Just nu ligger graderna på -12 och solsken.

Har myst inomhus denna kalla dag, passade utmärkt eftersom jag fick undan en till uppgift i sjukvårdskursen. En VG uppgift om astma, känns bra. Ska snart börja med kvällens middag som blir paj med kassler, purjolök och soltorkade tomater och en sallad till. Gott. Kommer fortsätta att spendera min dag/kväll inomhus. Mysa i soffan ikväll med tända ljus framför halv åtta hos mig, familjen annorlunda och spårlöst.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg! Kram på er.



Mina fina rosa mårbacka perlagoner, som jag köpte på blomsteraffärn i lördags. Nu står dom i mitt köksfönster.





Här är en som uppskattat att få vara inomhus i värmen idag!



Snökaos och fredagsmys!

Godkväll på er. Fredag och helg, visst är det härligt! Denna fredag vaknade man upp till ett snökaos, med kraftiga vindar, snöyra och kraftigt snöfall. Har då aldrig varit med om något liknande väder, och vad snö det fallit under natten. På trottoarerna var det snö enda upp till knäna. Bussen imorse var 30 min försenad, vi skulle varit framme 7:30. Helt enkelt snökaos. Men nu så är det över och det är istället -15 och stjärnklart.

Idag har vi redovisat om mag och tarmsjukdomarna och även pratat mer om olika frakturer och sedan lärt oss gipsa. Nu sitter man här nyduschad i soffan, mätt i magen efter kvällens middag som bestod av lax och rotsaker i ugn med kall sås till, smakade väldigt gott. Det är dags nu för fredagsmys i min nystädade lägenhet med massor av tända ljus, ett glas rödvin, ost och kex och såklart lets dance!

Trevlig helg önskar jag er alla ♥



I mitt kök.





Denna fina orkide pryder mitt köksbord. En utav mina favoritblommor.


En känslosam dag ♥

Godkväll på er. 10 februari och det är min älskade mammas födelsedag, känslosamt och jobbigt. Saknar dig så mycket mamma, önskar att du vore här! Vi var till graven och tände ljus ikväll, så vackert. Stort grattis på din födelsedag älskade mamma ♥

Igår var vi till Gävle på studiebesök på sjukhuset, vi var på IVA (intensiv vårds avd) och på akuten. Var väldigt intressant att få se hur allt går till. Skulle vara roligt att få jobba med intensiv vård sen, kanske man hamnar där då man blir klar i skolan till sommaren. Vid 14 tiden var vi klara och då åkte jag och Anna till Ikea för att shoppa, fyndade värmeljus, doftljus, sängkläder och servetter. Och inne på HM köpte jag ett par svarta jeans leggings. Var hemma igen vid 19:30 tiden, duschade och slappade sedan i soffan innan man stupade i säng och somnade på direkten. Men det var en riktigt trevlig och mysig dag i Gävle.

Idag började vi inte förräns 12:30. Har haft föreläsning om chock idag och tittat på 2 st kortare filmer. En lämplig skoldag mellan 12:30-15:30.

Nu sitter jag här i soffan, har tänt ljus och kikar på halvåtta hos mig. Freja ligger på golvet och tuggar nöjt på sitt nya tuggben. Utanför vårat fönster vräker snön ner, och så har det gjort hela dagen lång... stor suck! Jag som vill ha vår nu tack. Är så less på denna snö. Men en som uppskattar den är Freja, hon skuttade och sprang runt som en galning i snön ikväll, är så roligt att se på henne. Ett riktigt energiknippe :-)

Imorgon väntas skola mellan 8-14:10, sen hem och städa och ha fredagsmys! Ha en fortsatt trevlig kväll alla mina vänner. Kram på er.


Bjuder på en somrig bild. Denna är från sommaren 2009.

Måndag med frisör och fikabesök

Godkväll på er. Måndag och ny vecka igen. Idag vaknade man kl 7, sådär skönt utvilad och blev genast glad då jag kom på att det var måndag och insåg att jag hade ett inbokat besök hos frissan för klippning! Åt frukost och drack kaffe framför nyhetsmorgon, innan jag gick till frissan. Och jag kan meddela att jag är supernöjd som alltid. Bokade in ett till besök i slutet av mars för klippning och färgning, tänkte att jag skulle göra slingor då med, bli lite vårfin i håret.

Sedan så har jag även hunnit med och handlat, dammsugit och pluggat lite, innan vi vid 13 tiden gick till Klara som bjöd oss på gott fika, med hemmagjorda semlor och bullar, smakade gudomligt gott! Var kvar ett tag och snackade en del, innan jag och Freja begav oss hemåt igen för att laga mat kasslergryta. Nu har jag placerat mig i soffan, tänt lite ljus och har tv:n på i bakgrunden. Ska ta och läsa lite bloggar nu och träna med pilatesbollen, innan halvåtta hos mig och familjen annorlunda börjar. Soffmys med en kopp te.

Hoppas ni alla haft en bra start på denna vecka. Kram på er.





Detta kort tog jag igår på långpromenaden i den soliga och fina vädret.

En solig söndag

Godmorgon söndag! Här vaknade man upp strax efter kl 8 till strålande solsken från en klarblå himmel och -7 grader, vilken underbar söndag det bjuds på. Har alldeles nyss ätit frukost framför nyhetsmorgon och ska snart ta tag i denna dag. Men först en uppdatering om vad som hänt dom senaste dagarna.

I onsdags var jag som sagt till Gävle med Nettan för shopping och ett återbesök hos memira ögonlaser. Och detta var det sista återbesöket och allt såg jättebra ut! Känner jag själv att jag vill återkomma på ett till återbesök efter sommaren då det gått 1 år sedan operationen så får jag det. Shoppade lite nya vårkläder (svarta leggings, vit lång tröja och strumpor på HM, jeans leggings och en ljusgul kofta på Cubus) och åt en god lunch på gallerian, asiatiskt. Var hemma vid 18 tiden igen, då blev det soffläge hela kvällen.

Torsdag och fredag var det ju skola som alltid. Torsdag hade vi seminarium om sjukvårdshygien och det gick hur bra som helst. Trivs så bra i skolan, har verkligen hittat rätt och så går man med sådana mysiga och trevliga klasskamrater. På fredagskvällen tog jag och Klara en promenad med hundarna, sen blev det fredagsmys i soffan med kräftsoppa och lets dance, medans man väntade på att tvättmaskinerna skulle bli klara. Full rulle hela veckan lång :)

I går var Anna hit, vi skulle skriva klart ett arbete om mag-tarm sjukdom. Vi valde ulcerös kolit. Fikade goda nybakade chokladmuffins som jag bakade på morgonen och självklart blev det en hel del prat om annan emellanåt :) På kvällen var jag hem till Helene och tittade på melodifestivlaen, var hemma runt 23 tiden. En trevlig lördag.

Ja det var en liten uppdatering det. Nu ska jag göra mig iordning och gå ut i detta fina väder, man måste ta vara på varenda solstråle nu och tanka kroppen med D-vitamin. Ska hämta upp Freja som fick sova hos pappa inatt ( Helene har katt och Freja och en katt är ingen bra kombination om man säger så) och så ska vi ta en promenad och njuta av denna soliga söndag, kameran får även följa med! Inget plugg denna dag, det får bli en vilopaus från skolarbete.

Hoppas ni alla haft en mysig helg. Kram på er. 

Februari månad

God förmiddag på er alla. Då var vi inne i februari månad, denna tisdag. Idag här i Hälsingland bjuds det på en liten försmak av våren tycker jag, det är plus 4,7 grader ute, småregnar till och från och sån där frisk härlig luft. Det var en uppfriskande 45 min promenad jag och Freja tog idag, man kände verkligen hur kroppen fylldes på med energi. Och bara det att det blivit ljusare om dagarna, gör mycket! Nä nu får väl våren ta och komma snart va?!

Efter promenaden tog jag och tränade från min bok som jag köpte i lördags, tillsammans med pilatesbollen. Känns bra att man kan köra träningspass hemma också nu då skolan tar upp väldigt mycket tid, så man hinner inte iväg varje vecka till gymmet. Men jag kan säga såhär, det var inte det enklaste att träna hemma då man har en nyfiken liten tax. Freja funderade nog vad jag gjorde, för hon var fram till mig flera ggr och nosade mig i ansiktet, viftade sådär gulligt med svansen och gav mig den där blicken som sa  "vad tusan gör du för nått matte... ska vi busa.." Haha, ja dom är för härliga!

Nu sitter jag här med en kopp nybryggt kaffe. Ska ta och läsa på lite inför seminariet vi har på torsdag om sjukvårdshygien, sen blir det matlagning pasta och köttfärssås och sen en lugn och mysig tvkväll i soffan. Imorgon väntas en tripp till Gävle med Nettan, ska shoppa och så har jag ett inbokat återbesök på memira ögonlaser.

Ha en fortsatt trevlig dag alla goa vänner! Kram på er.



Köpte en mjölkskummare (heter det så?) i lördags, så nu kan man skumma mjölken riktigt då man gör iordning en kopp caffe latte. Dagens kopp har även lite kanel på toppen, mums!



RSS 2.0