Gott Nytt År

Då var årets sista dag här, nyårsafton. Lite mildare grader ute idag, ca -10. Kändes direkt imorse då man gick ut att luften var mycket behagligare. Och ska man tro på vädergubbarna på tv så ska det bli ännu mildare idag. Ska ta och passa på att ta en promenad idag. Uppfriskande om inte annat och så kanske den gör att man orkar vara vaken till tolvslaget =)

Nyår ska firas hos en utav mina vänner Lotta och hennes familj som består av Lars och deras fyra små charmtroll till ungar. Vi ska äta gott, förrätt blir avokadohalva med räkröra och svart kaviar, varmrätt blir hemmagjord potatisgratäng och fläskfile. Det ska bli riktigt trevligt! Nu väntar en god frukost. Så jag passar på att önska alla er:



Ha en riktigt trevlig nyårsafton nu allihop. Åter nästa år.

Stor Kram

En röd näsa

Vilken kyla vi fått. Imorse vaknade man upp till -19 grader. Låg kvar ett tag och drog sig och samlade mod för att bara sticka ut näsan genom dörren. Freja kände direkt av kylan och gjorde sina behov snabbt och trippade sedan snällt in och la sig i soffan, bäddade ner sig under filten faktiskt =) Så sött. Tänkte att jag skulle varit med i EFIT idag, men liksom vilken spännande dag det skulle blivit, not. Eftersom graderna inte gått ner något på hela dagen utan, envist visat dessa kallgrader så har det även idag blivit en heldag inne. Det enda man gjort är tagit reda på tvätten, surfat (måsta ju bara klicka hem lite snygga vårkläder från HM) tittat på film och sedan varit till apoteket för att hämta ut medecinen. Nu ska jag ta och börja med kvällsmaten, det blir köttfärspaj, en som min älskade mamma brukade göra. Kvällen i övrigt blir lugn. Ska klä mig i myskläder, sitta i soffan under filten med raggsockorna på och som sällskap en stor värmande kopp te och se på tv och film. Hoppas att detta kalla väder ger med sig snart så man kan ta långa, härliga promenader igen. Det längtar jag efter!



Sover sött!

En värmande kopp

Nu såhär i vintertider är det mysigt att krypa upp i soffan under filten med en kopp varm choklad, det är just det jag ska unna mig ikväll. En kopp med rykande varm choklad med saffransmuffins och kolakaka, lite lyx till kvällsfikan får man unna sig ibland, speciellt en sån här kväll då termometern visar på -15 grader.

För övrigt har dagen varit ganska lugn, varit och uträttat lite ärenden, bla till apoteket för att hämta ut mera hjärtmedecin. Sprang även in en sväng på Ekmans där jag fyndade ett urtjusigt ljusfat med tillhörande blockljus (bild kommer senare) och 3 små ursöta ljuslyktor som ska få pryda köksbordet då julsakerna åker bort. Vilket jag skulle kunna plocka bort redan nu, känner mej less på julen redan. Men dom får väl stå kvar till efter nyår ialf. Har även tvättat lite och sen bara myst inne och sett film. Man får ju inte nån vidare lust att sticka ut näsan i onödan en sån här dag. Det får gärna vara nån grad varmare för min del.



Min nya favorit

Söndag här och med den helgens sista dag innan vi börjar på en ny vecka och med den kommer nyårsafton och nytt år. Tänk att det redan är snart slut på detta året, vart har 2008 tagit vägen? Känns inte som jag hunnit med. Tycker tiden bara rusar iväg nuförtiden. Dagen i övrigt har varit väldigt lugn, hade ännu en sovmorgon. Åt en god frukost framför nyhetsmorgon, sen traskade jag och Freja bort till pappa, för att elda så det var varmt och skönt då han och Jonte kom hem från jakten. Termometern visade på -11 imorse. Har legat på -8 till -15 nu i några dagar, och strålande vackert väder. Fast i kallaste laget för min del, det får gärna vara nån grad varmare och strålande väder. Då är vintern vacker.

När jag kom hem igen, efter att ha vinkat av Jonte som redan styr kosan hemåt Märsta (julhelgen går alldeles för fort) så begav vi oss hemåt igen, där jag fick ett ryck och började storstäda. Dammade, städade toaletten, torkade av alla skåp i köket, dammsög och torkade golven, nu doftar det ljuvligt gott av såpa och doftljus. Härligt! Ska ta mig en dusch nu och sen svepa in mig i min nya favorit, den rosa morgonrocken jag fick i julklapp. Sen placera mig i soffan med en kopp te och se tv och film resten av kvällen. Hoppas bara inte någon knackar på dörren, då en annan redan klätt om till morgonrock. Äsch är det söndagsmys så är det =)

En mysig julhelg

Åter här igen efter en liten julpaus i bloggen. Julhelgen har varit både bra och dålig.

Julafton var så mysig som den alltid är. Vi umgicks hela familjen hos min äldsta bror, fru och lilla charmiga Alfred. Bjöds på gudomligt god glögg då vi kom dit, som hade en smak av tranbär och chili, det godaste glögg jag druckit på länge. Ljus brann lite överallt, brasan sprakade inbjudande och julmusik spelades och det luktade sådär gott av julgran och glögg. Alfred var på toppen humör, sprallig och glad. Vi satte oss alla i soffan och mumsade på hemmagjort julgodis och tittade på Kalle Ankas jul, en tradition, fast man sett de tusen ggr tidigare. Efter Kalle Anka var det dags att slå sig ner vid bordet för att få hugga in på den goda julmaten, och gu vilket julbord. Så gott. Man vart proppmätt. Vi satt kvar ett tag och pratade och lät maten smälta och inväntade tomten =) Runt 18:45 knackade de på dörren och in kom tomten. Alfred vart alldeles till sig men endå lite blyg. Han fick mest paket, satt där på golvet vid sin hög av paket så man nästan inte såg han, bara en liten ljus kalufs tittade fram =) Försökte man prata med han så sa han bara, Alfred har inte tid. Han var så inne på att öppna alla paket, haha. Dom är för söta. Även jag fick jättefina julklappar, är så nöjd. Jag fick en mysig och mjuk morgonrock från åhlens, en verklighetsbaserad bok, en recept bok fylld av smarriga chokladrecept, en rött badlakan med mitt namn på, lösvikst te och en söt tillhörande burk, pengar, en gryta, kort på Alfred och en vas. Efter julklapps öppningen var det dags för ostkaka och kaffe. Vi åkte hemåt runt 21:30 tiden. Mätta, trötta och väldigt belåtna.

Juldagen vaknade jag vid 4:20 av smärta i bröstkorgen och så fick jag hjärtklappning, pulsen var skyhög. Ringde pappa och han kom hit, det lugnade ner sig efter ett tag, han tog med sig Freja och åkte hem och jag ringde sjukvårdsrådgivningen och förklarade vad som hänt och att jag för en vecka sedan varit in och gjort en hjärt operation/behandling. Hon sa att jag skulle åka in på akuten på engång och skickade en ambulans. Runt 6-tiden kom ambulansen. Dom kopplade direkt upp mej på EKG och vi åkte till akuten. Väl i ambulansen fick jag hjärtklappning igen, pulsen var på 165. Fick medecin insprutad i kanylen i armen och pulsen gick ner till 124. Väl inne på akuten tog dom ett nytt EKG och kopplade upp mig på en såndär övervaknings apparat som ser hur hjärtat slår. Fick en annan sorts medecin, som dom provade 3 ggr men jag svarade inte på de. Fick sedan seloken och pulsen började så smått krypa neråt. Men inte under 90. Fick ligga och vila ett tag och dom var och tittade till mig titt som tätt. Fick även prata med läkarna. Och vad dom kunde se så var det samma fel som kommit tillbaks. Dom skulle skicka mitt EKG till min hjärtläkare och han skulle titta på de och sedan höra av sig, igår var det meningen men hörde inget ifrån han. Få se om han ringer idag eller om man får ringa till veckan. Fick ialf seloken tabletter med mig hem. Ska även hämta ut de på apoteket på måndag. Runt 11:30 fick jag åka hem. La mig och sov direkt, så trött och utmattad. Skönt att få sova i 2 tim. Senare på kvällen var det dags för julmiddag med hela familjen hos Monica. Där bjöds det på god julmat och en underbart god hemmagjord saffrans glass som efterrätt.

Annandagen var väldigt lugn, sov till kl 9:10. Åt frukost och gick bort till pappa. Där jag spenderade hela dagen/kvällen. Såg på bandyn mellan Edsbyn-Bollnäs på tv, åt middag och slöade framför tv hela kvällen, hade inte ork till annat. Vid 19:30 tiden kom även Jonte. Han och pappa är i skogen och jagar idag. Ikväll ska vi äta middag och se film.

Ja detta var min julhelg. Hoppas Ni Alla haft en mysig och underbar helg. Att Ni fått fina julklappar och att Ni njutit av god mat och sällskap med familjen.



Här serverades det glögg som har fått kokas på denna gamla fina spis. Min bror och hans fru har bygg sitt hus själv och det blandas med både modern och gammal stil. Ett väldigt mysigt och stilfullt hus.


Det mysiga julbordet.

Lilla Alfred helt inne i att öppna alla paket han fick =)



En liten julhälsning

Mysiga julafton är nu kommen. Vaknade vid 5:30 imorse, gick ut med Freja och möttes av ett vackert snöfall. Ett leende spred sig på läpparna och man kände verkligen att det var jul. Kröp ner i sängen igen och sov tills 8:25. Hoppades att snöfallet skulle vara kvar, men icke. Hoppas på att det faller lite mer snö framåt eftermiddagen/kvällen. Är så mysigt då det faller snö utanför fönstret då man sitter inne och myser och umgås med familjen, brasan sprakar och julmusik ljuder, nötter knäcks och glögg doftar.

Nu ska vi äta en mysig julfrukost framför tv:n och så småningom duscha och göra sig iordning för en julafton med hela familjen, hos min äldsta bror, hans fru och lilla charmiga A.

Så därför kommer här en liten julönskning från Hälsingland.



Ha en riktigt mysig julafton och julhelg nu! Det ska jag ha, bara ta det lungt och mysa med familjen. Därför blir det en liten paus nu under julhelgen.

Julpynt i vårt hem

Åter dags för tisdagstema och dagens tema är som så passande julpynt. Här hemma är det lagomt med julpynt, det får inte vara för mycket och inte för lite, det ska vara sådär lagomt. Står nån tomte lite här och där. Och något mer som är julpynt förutom tomtar, tycker jag är alla julblommor som finns. Nu har min amaryllis som står på köksbordet slagit ut med två st fantastiskt vackra, röda blommor.


   



Ikväll är det uppersittarkväll med bingolotto som gäller hos en utav mina bröder och hans familj. Mysigt!

Låt det smaka jul...

Nu såhär i juletider, tänkte jag att det var passande med ett litet recept på en dessert. Hittade denna i en tidning som jag köpte då jag låg på sjukhuset. Fastnade direkt för receptet, det lät så himla gott! Denna kommer jag bjuda på annandagen.

Cheesecake med apelsin (8-10 bitar)
Botten

30 pepparkakor
75 g margarin
Fyllning
3 ägg
1 ½ dl strösocker
200 g färsk ost
1 msk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsin
3 dl vispgrädde
Topping
2 dl creme fraiche
2 dl florsocker

Gör såhär:
Mal eller stöt pepparkakorna tills de har smulat sig. Smält matfettet och blanda med smulorna till en massa. Tryck ut massan i en smord rund form med avtagbara kanter. Förgrädda i ca 10 min 175 grader.
Fyllning: Rör samman ägg och socker. Vänd ner färskost, skal och pressad apelsin. Rör om. Vispa upp grädden och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min eller tills kakan stannat helt. Ta ut och låt svalna.
Topping: Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut på kakan. Garnera med apelsinskivor och pepparkakssmulor.

Tre dagar kvar...

...till underbara, mysiga och härliga julafton. Jag bara älskar julen och allt som hör den till. Bästa högtiden. Och inte nog med det så kom det snö igår, det snöade stora, fina snöflingor. Man vart faktiskt lite besviken då man kom hem från sjukhusvistelsen och såg hur mycket av den fina snön som hade töat bort. Istl möttes man av blöta och slaskiga vägar och glashalt, den vackra snön som lagt sig så fint på träden vart borta och snön som var kvar såg bara ful ut, passade inte in på nått vis. Men igår kom snön igen. Jag spenderade dagen/kvällen hos pappa igår, där jag och Monica kokade knäck och gjorde julgodis och det var så mysigt att sitta där vid köksbordet och titta ut och mötas av dom stora snöflingor som fall, sen höra julmusikens vackra toner från cdspelaren. Äkta julkänslor. Hjälpte även pappa att klä julgranen. Senare på kvällen åt vi lutfisk och såg finalen i dansbandskampen. Då jag kom hem stupade jag i säng direkt av trötthet.

Sovmorgon imorse, härligt. Känner mej lite piggare idag, men har fortf ont i ljumskarna men det kan sitta i upp till 2 veckor. Och herre jösses vad blå jag börjar bli, haha. Tur man inte ska visa sig i bikini nu. Dagen blir lugn, bara mysa hela dagen och kvällen lång. Dricka lite glögg och se film ikväll och såklart tända det fjärde och sista ljuset i adventsstaken.

Önskar Er Alla en mysig fjärde advent och en mysig söndag i all julstress!

Julgranen är på plats

Eftersom jag ska ta det lungt i en vecka nu, så har jag bara vilat idag, Tittar på film och läst, men känner att man ialf inte orkar göra så mycket mer. Har helt enkelt varit en lugn och härlig fredag. På eftermiddagen kom pappa med julgranen och nu står den där och sprider sitt härliga sken från ljusen. Nu känns det att julen är nära, riktiga julkänslor infinner sig. Kvällen blir också väldigt lugn, ska bädda ner mig i soffan, tända ljus, koka en kopp te och bara mysa och se tv och film.

Ha en trevlig helg allihop!


Julgranen som jag hittade alldeles själv, lite stolt är jag ialf =)
I granen finns allt från nya julgranskulor till pynt som mamma gjort då hon var liten och pynt som varit med i hennes barndom.

Hyacinten hade slagit ut då jag kom hem ifrån sjukhuset och mötte mig i hallen med sin underbara doft. Mycket välkomnande!

Hemma igen efter sjukhusvistelse

Ja då var man åter på hemmaplan igen efter några dagar i Stockholm, på sjukhuset Karolinska i Huddinge. Har nu gjort min tredje hjärtoperation och läkarna var väldigt nöjda denna gången, sa att allt såg väldigt bra ut. Bara att hålla tummarna på att detta felet inte kommer tillbaks igen, för jag har ingen lust att göra en fjärde operation. Själva operationen tog ca 3 timmar och allt gick bra. Dock lära dom gå in i båda ljumskarna denna gången, så man har  väldigt ont och är matt och trött. Ska ta det lungt i en vecka nu, vilket jag känner att jag behöver. Pigg och glad tills julafton =)

Felet jag har i mitt hjärta gör så jag får väldigt hög puls och hjärtklappning, har av den ovanliga sorten (ovanlig AVNRT) därför det kommit tillbaks efter dom andra två operationerna, men denna tredje gång gjorde dom annorlunda och som sagt, läkarna var väldigt nöjda. Det dom gör är att dom lägger bedövning i ljumskarna där dom sedan sätter 2-4 tunna kanyler som placeras i ljumskvenen. Genom dessa förs 2-4 tunna kablar/katetrar upp i hjärtat och placeras i dess olika hålrum med hjälp av röntgengenomlysning. Och genom dessa olika katetrarna registreras hjärtats impulser med EKG inifrån hjärtat. Och sen med hjälp av en yttre pacemaker stimuleras hjärtat och då startars hjärtklappningen och man har nu kunnat lokalisera vart hjärtklappningen kommer ifrån. Nu börjar man själva behandlingen. Och i mitt fall frös dom bort dom två extra banorna jag har i hjärtat som utlöser dessa hjärtklappningar. Man får frysa ett antal ggr. Efter 30 min försöker man sedan att starta hjärtklappningen igen och om inte den kan startas är man då botad. Själva behandlingen heter ablation. I mitt fall hade jag en lång extra bana som dom lyckades frysa bort, sen hade jag även en väldigt kort extra bana som satt så nära hjärtats AV-knut som är hjärtats relästation som sitter mellan höger förmak och höger kammare, den kunde dom tyvärr inte frysa bort. Försökte ett antal ggr men ville inte göra nått mer eftersom det finns en risk att man kan skada själva AV-knutan som då kan göra att man får pacemaker. Men eftersom dom inte kunde starta nån hjärtklappning efter 30 min väntan så var dom väldigt nöjda. Bara att lita på läkarnas ord, dom vet bäst och jag känner att jag verkligen kan lita på dom. Är otroligt duktiga, tack snälla ni för er hjälp!


Oj vart ett långt inlägg om min operation, men tänkte jag skulle förklara vad man varit med om =)  Här kan man läsa mer om det.

Utmanad

Har blivit utmanad av Emma att visa vad jag har i min väska.


Sminkväska
Handkräm
Plånbok
Lypsyl (ett måste)
Läppglans
Nagelfil
Tuggummi
Halstabletter
Almanacka där man skiver upp viktiga saker, bra minne men kort =)
Hörlurar till mobilen
Hårsnoddar
Alvedon
Bricanyl

Passar även på att tacka Emma och hennes lilla tax Abby för den jättefina julklappen som kom med posten idag =) Vi är supernöjda! Tusen tack.

Luciamorgon

Igår hade vi middagsgäster. Bjöd Lotta och Lotta på middag och så kikade vi på idolfinalen. Höll mina tummar på att Kevin skulle vinna och så blev fallet, han är en otroligt duktig sångare, är redan en stjärna. Vi hade ialf en jätte trevlig kväll med god mat och många skratt.

Idag vaknade man vid 8:40, härligt med sovmorgon. Ute var det minus 8 men en underbart fin morgon med solsken och klar, frisk luft. Efter morgonpromenaden dukades det upp en mysig lucia frukost  framför nyhetsmorgon med tända ljus. Nu läre jag ta tag i att packa inför morgondagen för några dagar i huvudstaden. Åker buss ner till Jonte och Malin imorgon bitti och sover där, på måndagmorgon åker man till Huddinge och Karolinska sjukhuset för inskrivining och på tisdag väntar operation. Nervös? Jo..nja.. Jo de är jag =) Men den värsta nervositeten kommer nog på tisdagmorgon.

Ska ta och packa nu som sagt, sen får det bli en promenad i den underbara vädret. Ikväll har man sådan tur att man blir bjuden på mat av pappa och Monica, det blir fisk. Gott. Kommer att bli en bloggpaus nu i några dagar men kommer att uppdatera så fort jag kommit hem. Så tills dess önskar jag Er Alla en mysig lucia dag och en trevlig tredje advent!

I min lilla hall...

...står denna lilla blomma och visar upp sig, väntar med iver tills den slår ut och möter våra näsor med sin underbara doft. Juldoft för mig är hyacint. Likaså när man känner doften av skinkan som står i ugn, man sitter där och väntar på att få ta den första smakbiten på en smörgås med senap. Eller varm glögg med mandlar och russin i. Eller knäcken som kokas, pepparkakorna som gräddas, köttbullarna som steks, apelsiner som skalas.. eller... haha ja listan kan bli hur lång som helst. Det finns helt enkelt väldigt många underbara dofter, som hör julen till, som för övrigt närmar sig med stormsteg, mysigt!




Sökte på hyacint på google och fick upp denna information:
Hyacint (Hyacinthus orientalis) är en flerårig blommande växt. Hyacinten har sitt urspungsområde i sydöstra Turkiet och västra Syrien och kom troligen till Sverige under 1600-talet. Den är mest känd för sina flockar av doftande, färgglada blommor. Blomfärgen kan vara blå, vit, ljusgul, rosa, röd eller lila. Hyacinten blommar på våren och växer bäst på soliga platser med väldränerad, men inte torr jord. Hyacinten har blivit populär som krukväxt framför allt till jul. Den håller sig i 12-15 dagar.

Tisdagstema-Uppmärksamhet


Här är ett litet charmtroll som får min uppmärksamhet varje dag. Men just på detta foto i denna stund, var det jag som försökte få Freja att uppmärksamma mig, men nej då. Bättre att sova än att vara fotomodell för en sekund =)

Ja som ni kanske förstått så är dagens tema uppmärksamhet! Vill ni se fler fina bidrag så kika in här.

Vi trotsade kylan ialf och tog en liten tur på sparken, fast termometern visade närmare minus 14. Det var skönt att få komma in i värmen igen, ska tina upp med en kopp te nu och ett fotbad, framför tv:n.

Utmanad

Är utmanad av en utav mina vänner här i bloggvärlden  Emma. Såhär går utmaningen till:

Reglerna är:
· Skriv vem som har utmanat dig.
· Skriv ner 6 stycken saker som gör dig lycklig.
· Publicera reglerna och utmana 5 stycken.
· Lämna en kommentar till de som du har utmanat och låt de veta att de har blivit utmanade.


6 saker som gör mig lycklig:
Min familj är väldigt viktig för mig. Likaså min underbara lilla charmiga tax Freja, du kom in i mitt liv i rätt tid. Vännerna vad vore jag utan er?! Nått som ligger mig varmt om hjärtat är att fotografera och få vara ute i naturen.
Kärlek
gör mig väldigt lycklig :-) Att få vara kär och känna sig alldeles pirrig och glad.

Jag utmanar följande:
Alla som känner för att svara på denna utmaning.

Ute är det iskallt idag, termometern visar -11,4 grader. Det får bli en mysig kväll inomhus med en stor kopp te och tv.


Måndag morgon!

Måndagsmorgon och ny vecka. Vilket är ganska lugn för min del. Dagens att göra är plugga matte och baka mjuk pepparsockerkaka, uträtta lite ärenden och promenera. En lugn och skön start på veckan, helt enkelt. Imorgon bär det av för att inhandla dom sista julklapparna.

Äntligen funkar det som det ska igen, så här bjuder jag på ytterligare några vinterbilder. Vet att jag visat en del sånna redan, men man måste ju föreviga denna vackra vinter på bild. Snart kanske snön är borta, verkar ju ha sånna konstiga vintrar nuförtiden så...

     
        
      
       

Nu ska jag njuta av dagens första kopp kaffe!

Andra ljuset brinner!

Imorse slog man upp ögonen då klockan ringde 05:55, förvånad till en början men sen kom jag ihåg att jag skulle upp och jobba. Åt en mysig frukost och det andra ljuset i adventsljusstaken fick tändas. Gick bra att jobba, som vanligt. Trivs kanonbra där. Efter jobbet åt jag en snabb lunch innan jag, Freja och kameran begav oss ut på en promenad i det underbara vädret. Vindstilla, behaglig temperatur och alldeles tyst och stilla. Rogivande var det, kom på mig själv med att gå och le under hela promenaden, förutom dom gånger man höll på att sätta sig på rumpan pågrund av luriga isfläckar som gömmer sig där under snön, men annars var det ett leende som fanns med på hela promenaden, i det vackra vinterland.. trallall lalalallalala....


Tyvärr så verkar blogg.se inte vilja samarbeta med mig nu, kan inte lägga ut nå bilder. Får väl bli imorgon då *arg* ska ta mig en clementin, pepparkakor och te nu, så blir man nog glad igen, om inte annat snäll då =)


Trevlig andra advent önskar jag Er alla!

Jag ser en stjärna... (på skridskor)

Härliga underbara lördag är här och med den kommer en välbehövlig sovmorgon eller ja ialf till kl 8:40. Låg och drog oss ett tag innan vi gick ut på morgonpromenaden i det vackra vinterland vi fått, och ja visst det snöade idag med. Har snöat nästan hela dagen. Är så himla vackert ute nu, när snödrivorna växer för var dag, snöflingorna faller sakta och träden är som snö skulpturer. Såhär minns man vintern från barndomen =) När vi njutit av promenaden dukades det upp en smarrig frukost framför nyhetsmorgon med tända ljus, extra mys på helgerna ska de vara *ler* Och eftersom vädret var så härligt så tog vi en tur på sparken efter frukosten lagt sig lite. Annars har dagen varit lugn och härlig med film. Nu sitter man här, mätt i magen efter en tidig kvälls middag med fläskfile, klyftpotatis, kantarell sås och sallad, fick lite kantareller av pappa. Och nu väntar disken, sen ska jag mysa ner mig i soffan och invänta finalen i stjärnor på is!

Imorgon ringer kl 05:55, ska upp och jobba, ett kort pass 7-12:30. Sen får vi se vad söndagen har mer att erbjuda.



Detta fotade jag i förmiddags, från min balkong. Visst är det vackert.

Fredagsmys med idol & räkpaj

Lovade ju att skriva ner receptet på räkpajen jag åt ikväll, och jag håller vad jag lovat :-) Också något som var gudomligt gott och enkelt och snabbt att göra.

RÄKFYLLD FESTPAJ   (4 pers)
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk iskallt vatten
Gör så här:
Blanda allt i en matberedare. Smöra en pajform och tryck ut degen i den och nagga den lätt innan den ställs i kylen ca 20 min. Förgrädda den på 175 grader i ca 5-7 min.

Räkfyllning:
1 knippa dill
400 g räkor
200 g philadelphiaost
2 ägg
1-2 vitlöksklyftor
2 dl riven gratängost
salt och peppar
Gör så här:
Hacka dillen. Rör ihop philadelphiaosten, dillen och räkorna i en bunke. Riv ner vitlöken och tillsätt gratäng osten och äggen. Rör ihop och häll över pajskalet. In i ugn på 175 grader ca 30 min. Servera med bröd och sallad.



Så var idol finalisterna avklarade och det vart dom som jag hoppats på, dom två bästa. Visst Robin hade sin charm och var duktig men han kunde inte mäta sig med Alice och Kevin. Blir en spännande final nästa fredag, och min röst går ialf till den otroligt begåvade, talangfulla och charmiga Kevin! Han är ju redan en färdig stjärna.




 

Saffrans tider

Nu såhär i juletider är det ju gott med saffran. Jag tänkte att jag skulle baka lussekatter, men kände att det har man alltid gjort varenda år, nu ville jag prova något nytt. Hittade ett recept på saffrans muffins med vit choklad som lät gudomligt gott. Bakade dessa idag och ja dom var gudomligt goda :-) Så jag delar med mig av receptet.




Nu blir det middag, ska äta räkpaj. Recept på den kommer senare ikväll :-)




Härliga vinter!

Åter snö igen och dom riktiga vinter/julkänslorna är starkare än någonsin. Det är så vackert ute nu, beslöt mig för att ta en promenad i vinterlandet och fota lite, innan det var dags att hjälpa pappa med julstädningen och plocka fram alla tomtar.


Fotat vid pappa. Utekällaren.

Gräs strået kämpar mot snön.

Trädens grenar börjar hänga rejält nu av all snö. Mysigt!

Freja älskar att skutta runt i snön.

Där inne i skogen, är tomtens stuga ;-) Nej då, det är lillstugan som pappa har på sin gård. Eller är det tomtens hus..?! :-)

        


Efter promenaden var det skönt att få sätta sig framför den sprakande brasan och dricka en kopp med rykande hett kaffe och läsa dagens tidning!

Nu blir det en myskväll i soffan, med tv!



 

Tisdagstema-Nära

Dagens tema är nära och något som jag tycker är nära är ju självaste julafton! Den närmar sig med stormsteg. Älskar julen, det är den bästa traditioner vi har. Finns inget mysigare :-) Så därför tycker jag att denna bilden representerar dagens tema väldigt bra.







Lista med frågor

Besökte en blogg nu där jag hittade en lista med olika frågor. Lite tidsfördriv.

1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dig ett annat?
Är nöjd. Har ju ett väldigt vanligt förnamn men endå nöjd. Efternamnet är lite annorlunda så de är jag mest nöjd med :-)
2. Saknar du något i ditt liv?
Hmm.. jo mannen i mitt liv vart är du?! :-)
3. Sommar eller vinter?
Båda har sin charm så jag gillar båda årstiderna, eller rättare sagt jag gillar alla årstider
4. Vad var det första du la märke till hos din partner , som du föll för?
Eftersom jag ännu letar efter mannen i mitt liv, så får jag väl svara på vad de var jag la märke till hos mitt senaste ex. Det var ögonen och leendet
5. Vilken är den bästa julklapp du fått?
Oj, jag vet faktiskt inte. Alla mina klappar är så fina
6. Påverkas du av media, och alla sk ideal?
Det gör vi nog alla innerst inne
7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?
Trivs så bra där jag bor nu faktiskt, men en dag så går flyttlastet ner till Stockholm
8. Finns det något du ångrar att du gjort?
Jo de är klart att det finns, men de behöver vi väl inte ta upp här
9. Hur många barn vill du ha?
2 st vill jag ha, men vem vet det kanske ändras. Min morfar var tvilling, så det finns ju en chans att jag kan få det och får man tvillingar, ja då vill jag ha 3 barn :-)
10. Har du återkommande drömmar?
Ja, om min mamma
11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle du välja då?
Haha oj vad svårt. Ja du, tror det skulle vara fläskfile i ugn, smarrigt
12. Märkes kläder eller inte?
Det är inte alls så viktigt för mig. Handlar alla mina kläder på HM, vero moda, ginatrocot, cubus osv
13. Vart ska du/ni fira jul?
Vi blir hos min äldsta bror allihop, dom bor så mysigt. Lite avsides i sitt timmrade hus dom byggt själva. Stilen invändigt är både gammalt och modernt. Finns inget mysigare ställe att fira julafton på
14. Har du ett nyårslöfte?
Har inte kommit på nått ännu, får klura ut nått haha
15. Vad har du för planer för dagen?
Har nyligen kommit hem från en långtur på sparken med Freja, sen tror jag att det blir en lugn dag. Ont i magen. Kan vara magsjuka på G, eftersom min äldsta bror fick magsjukan sen han varit här i lördags. Deras lilla charmiga Alfred är smittobäraren :-) Men vi får hoppas att man inte får magsjukan. Ska väl ialf dammsuga lite och sen söka lite jobb. Ikväll är det mys i soffan med tv och en beckfilm som gäller
RSS 2.0