Gott Nytt År!

Nyårsafton är här och snart går vi in på ett nytt år, 2011. Här i Hälsingland är det solsken idag från en klarblå himmel och -8 grader. Det får bli en promenad med Freja snart. Igår var jag på bio med Anna, vi såg Änglagård tredje gången gillt och den var faktiskt bra. Gå och se den om ni inte gjort det. Nu måste man ju nästan se dom 2 gamla Änglagård filmerna, var ju ett bra tag sedan man såg dom.

Denna nyårsafton kommer spenderas hos min goa vän Lotta och hennes man Lars och deras 4 barn. Vi ska äta gott och umgås och ha roligt! Och självklart skåla in det nya året med fyrverkerier.

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! Kram på er.

Mysiga mellandagar!

Godkväll på er. Här är det bara bra med oss i dessa mellandagar, njuter för fulla muggar av jullovet, tänk att man är ledig enda till 13 januari. Igår var Jenny hit på fika, var ett tag sedan vi sågs så det var jättetrevligt. Skrattade och pratade, medans vi mumsade på pepparkaksmuffins med frosting på och till detta gott julte. Hon har fått en sån fin bebismage, och den som gömmer sig där inne kommer att kika ut i februari, spännande.

Idag har jag tagit det rätt lungt. Vaknade vid 8 tiden, tog med mig täcket till soffan och satt där och myste och kikade på nyhetsmorgon. Sen så har jag dammsugit och fixat lite här hemma och även läst i boken, har börjat på en ny bok nu som heter Vyssan lull som är den tredje delen om Hammarby poliserna och den är skriven av Carin Gerhardsen. Läs hennes böcker, det är jättebra deckare! Nu sitter jag här i soffan, har alldeles nyss kommit hem från 1 timmes kvällspromenad med Freja, är ju så härligt nu då vädret är mildare. Just nu ligger temperaturen på -7 grader och lätt snöfall. Ska kika på bonde söker fru nu och mysa i soffan.

Imorgon väntas ett bio besök med Anna. Vi ska se Änglagård tredje gången gillt. Hoppas ni alla haft en bra dag. Kram på er.

Min julhelg

Godkväll. Då var denna julhelg över och snart inleds ett nytt år. Har ialf varit en väldigt trevlig, rolig och mysig julhelg. På julafton var vi som sagt hos Anders, Anna och barnen och firade jul med familjen. Det bjöds på god mandaringlögg, underbart god julmat och många fina paket och en hel del skratt. På juldagen träffades vi hela familjen hos pappa och Monica och där bjöds det på julmat och goda efterrätter bla en ljuvligt god hemmagjord saffransglass. Annandagen vaknade man upp till ett snöväder och bara -7 grader. Följde med Freddan, Nettan och barnen till stan för lite shopping på rean, fyndade kläder till nyår på Lindex, en ny almanacka på Åhlens, en skjorta på Dressman till pappa och lite småsaker på Rusta. På kvällen tog jag det bara lungt, hade främmande och kikade på film.

Idag vaknade man upp till snöväder och -6 grader, så härligt att slippa kylan. Har städat och fixat lite här hemma idag och alldeles nyss kom jag hem efter en kvällspromenad med Freja. Man måste passa på då vädret och temperaturen tillåter. Ska nu kika på Nyår med Tina och Pirates of the Caribbean filmen. Har sett den förr, men h den är rätt bra så man gott och väl titta på den igen.
 
Hoppas ni alla haft en toppenbra julhelg! Kram på er.



Mina julklappar. Jag fick:
En mixer från OBH nordica
Julte
En kökshandduk med broderat KÖK och mitt namn på
En jättefin vit ljuslykta
Doftljus
Skärbräda, smörkniv, slickepott och disktrasa från Lagerhaus
Chokladask





Bjuder på två st bilder från mitt vardagsgrum såhär i juletid.

♥ GOD JUL ♥

Godmorgon! Denna julaftonsmorgon vaknade man kl 8 upp till ett väldigt kallt Hälsingland, just nu är det -24,8 grader. Sitter just nu under täcket i soffan och kikar på nyhetsmorgon, har alldeles nyss ätit en god frukost och ska snart koka en kopp kaffe och även gå ut med Freja så hon får göra sina behov, men kikar jag på henne så är hon inte alls sugen på att gå ut i denna kyla, då hon nu ligger och myser under sin filt. Och såhär lagomt till julafton har det även slagit ut två stycken till fina blommor på min vita amaryllis, nu blommar den så fint med 4 stycken vackra blommor i mitt vardagrsrums fönster.

Senare idag vid ett tiden åker vi till vårat julfirande med familjen hos min äldsta bror med familj. Först ett besök på mammas grav för att tända ljus och önska en god jul. Är så tomt utan dig älskade mamma. Du är så saknad! Blir extra jobbigt sånna här högtider. Älskar dig ♥

Nu vill jag önska er en riktigt GOD JUL. Mys med familjen hela dagen lång, ät god mat och ha det bra och njut!
Stor julkram till er alla.



Uppesittarkväll ♥

Godkväll på er. Kan ni tänka er att imorgon är det julafton som står för dörren, mysigt! Här i Hälsingland är det en kall dag, just nu -24 grader. Och imorse då vi vaknade visade graderna -20. Passade alldeles utmärkt att vara inomhus och pyssla. Har gjort rödbetssallad, Ernst currysill och julgodis polkakola och självklart julmusik i bakgrunden. Efter detta så satte jag mig i soffan med en kopp nybryggt kaffe och kikade på en film.

Nu är det dags för uppesittarkväll med bingolotto, är en jultradition för min del. Har tänt ljus i hela lägenheten och gjort iordning en kopp med lingonglögg och gott tilltugg, lussebulle och pepparkaka. Julmys i soffan med en nöjd liten tax som tycker det är så skönt att få vara inomhus och mysa under filten ♥

Ha nu en ritkigt mysig kväll såhär före julafton. Stor kram till er alla.



Hej mitt vinterland...

Ja det kan man lungt säga, oj vad det snöar! Det rent ut sagt vräker ner utanför vårt fönster med stora flingor och så har det gjort enda sedan vi steg upp kl 7:30 imorse. Det verkar aldrig ge med sig! Men jag tycker att det är mysigt, julstämning på hög nivå. Imorse då man steg upp så möttes man även av två fina vita amaryllis blommor som slagit ut, är så vackra. Står nu i mitt vardagsrumsfönster.

Idag har jag mest varit inomhus, förutom snövädret så är det kallt ute, -15 grader. Har bakat muffins idag och tvättat mellan 11-16 och där emellan har jag suttit i soffan och läst i boken. En mysdag. Nu sitter man här i soffan med en snarkande och sovande tax brevid sig och julmusik i bakgrunden. Granen står där och lyser så vackert och hyacinterna sprider en underbar doft här hemma. Julmys ♥ Ikväll ska jag se på Jul med Ernst och den andra delen i Morden i Sandhamn, som jag tyckte var väldigt bra, har även läst en utav hennes böcker. Svenska deckare går hem hos mig. Älskar Wallander och Beck filmerna. Och så är jag ju inne i en deckarperiod då det gäller böcker med, riktigt slukar deckare efter deckare :-) Fast just nu bröt jag av med en verklighetsbaserad bok som heter 14 år till salu. Riktigt ryslig och hemsk bok men bra, så har ni ej läst den så kan jag rekommendera. Man blir verkligen tagen av hennes berättelse, det är så tårarna letar sig fram.

Ha nu en riktigt mysig tisdagskväll i snöyran och ta det lungt nu såhär dagarna före jul. Stressa inte, utan njut! Och ska ni bege er ut på vägarna, så kör försiktigt! Kram på er



Amaryllis är en fin julblomma. Och den ska vara vit för att falla mig i smaken :-)






Kanske syns dåligt, har fotat genom fönstret. Men såhär har det ialf sett ut hela dagen.



Fjärde advent ♥

God förmiddag på er. Ja då var det fjärde ljuset tänt i adventsljusstaken. Och tänk att det bara är 5 dagar kvar till självaste julafton, ofattbart vad tiden rusat iväg. Tittar man ut genom fönstret denna dag får man verkligen julstämning, snön vräker ner. Stora fina flingor, mysigt värre! Har snöat hela helgen lång.

Min helg har varit lugn och skön. Njutit av dom första dagarna på julledigheten. Har tagit långpromenader med Freja, stickat på min halsduk och läst i boken. Igår åt jag som sagt tjälknöl som jag stoppade in i ugn på fredagkväll då jag gick och la mig (har ni inte ätit tjälknöl så gör det, supergott) avnjöt köttet med en krämig potatisgratäng och ett glas rött. Smakade underbart gott. Efter denna brakmiddag myste jag i soffan med massor av ljus och kikade på twilight eclipse, den var bra. Idag denna fjärde advent har vi även varit ute på en promenad i snövädret, sedan har jag bakat en sockerkaka med smak av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika, medans julmusik spelades i bakgrunden. Provsmakade en bit alldeles nyss då jag värmde en kopp julte och den var väldigt god.

Igår satt jag och kikade igenom lite jultidningar som jag har här hemma, tror att jag köpte dom förra året eller om det var året före de, strunt samma. Ialf så hittade jag mycket goda recept på julgodis och kakor och sockerkakor, bullar och skorpor. Ja jag skulle kunna baka allt :-) Men får hejda mig. Tänkte dela med mig av några recept här till er. Ha en fortsatt mysig fjärde advent. Kram på er.

Dumlekolor ca 28 st
1 dl socker
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse dumlekolor
1 ask noblessplattor

Gör såhär:
Sätt ugn på 175 grader. Blanda margarin och socker, tillsätt mjöl och bakpulver och rör ihop till en smidig smet. Forma 28 st kulor och lägg i folieformar på en plåt. Tryck ner en dumlekola i varje. Grädda i 10-12 min. Placera en noblessplatta på varje kaka så fort plåten tagits ur ugn.

Saffranssnittar ca 25 st
1 pkt saffran
3/4 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 g smör rumsvarmt
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugn på 175 grader. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda detta med vatten och sirap och rör om ordentligt. Rör det rumsvarma smöret och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör även ner det. Bearbeta degen så den blir jämn och fin. Dela degen i 2 delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna. Grädda i 12-15 min. Skär i sneda snittar medans kakorna är varma. Låt dem svalna helt på plåten sedan.

Pepparkakskola ca 75 st
6 dl socker
1,5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 tsk glykos
1 påse pepparkakskryddor

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta. Låt massan koka tills den blivit simmig och en aning seg. Häll upp smeten i en smord form sen. Låt kolan svalna, skär den i rutor.

Låter riktigt smarrig. På torsdag ska jag göra julgodis, men det receptet tänkte jag skriva ner här då. Imorgon är det dags för sista träningen på gymmet med Anna innan jul och även ett efterlängtat besök hos frissan, där man ska klippa och färga håret!





Fjärde advent hos mig!


Jul, jul strålande jul..

Godkväll på er! Härligt med fredag och helg och för min del så är det första dagen på 3 veckors jullov. Känns UNDERBART. Igår och idag har det snöat hela dagen lång, stora mysiga flingor faller utanför mitt fönster. Och här inne hos mig blandas en doft av nystädat, hyacint och julgran. Julstämningen är på topp!

Igår hade vi som sagt seminarium på socialpsykologi och det gick jättebra. Efter det var vi ett gäng i klassen som gick ut och åt lunch tillsammans, trevligt. Hade även julavslutning med hela klassen och lärarna med gott julfika. När jag kom hem klädde jag julgranen och tog sedan en promenad med Freja i det underbara, milda vädret (bara -4 grader) Idag har jag storstädat här hemma och även varit ute på en långpromenad med Freja, vi måste passa på då graderna idag var nere på -1,6. Var så härligt att mötas av denna luft efter alla dessa veckor med kallgrader. Man riktigt njöt av promenaden. Kände hur jag fylldes av glädje och energi. Nu sitter jag här i soffan och njuter av mitt fina hem som är julfint. Ska koka mig en kopp kaffe och mysa hela kvällen lång med en bra film. Och innan jag lägger mig åker en tjälknöl in i ugn som kommer bli morgondagens middag. Gott!

Önskar er alla en riktigt mysig och trevlig helg. Kram på er.



Årets julgran. Sprider en härlig doft här hemma.

Julstämning ♥

Godkväll i stugorna! Ja här är det ännu en dag men kallgrader, just nu visar det -18. Passar alldeles utmärkt att mysa inomhus. Har tänt ljus och ur högtalarna ljuder härlig julmusik. I koppen finns rykande het lingonglögg och på golvet sitter jag och slår in julklappar. Julstämning



Snart så

Godkväll på er! Snart så är det dags för 3 veckors jullov, kan ni fatta vad härligt det ska bli att få vila från studierna ett tag, känner att det behövs nu. Ladda upp batterierna med ny energi tills nästa termin som drar igång igen den 13 januari. Idag har vi haft föreläsning om socialpsykologi, och vi som var på föreläsningen i skolan i fredags fick sluta vid 11:30 redan, medans dom som inte var där då fick stanna kvar i skolan. Kändes så skönt att få sluta så pass tidigt. Jag och Anna åkte direkt på rehab och tränade på gymmet, var hemma igen vid 14:30. Sen har man gjort det vanliga, lagat mat och diskat undan och så blev jag så sugen på en kopp kaffe, så det fick bli en kopp med nybryggt kaffe då jag satte mig i soffan för att läsa på till seminariet vi har på torsdag, dagen då vi går på JULLOV!!

Och apropå kylan som envist legat kvar länge nu, så kan jag meddela er att den är fortfarande kvar. Den verkar hålla oss i ett järngrepp. Igår morse då man slog upp dom blå strax före kl 8 så visade det -25 (!!) grader. Gjorde iordning luciafrukost som jag åt i soffan framför nyhetsmorgon under mitt varma duntäcke! På kvällen var det helt plötsligt -10 bara så då passade vi på att ta en promenad. Idag låg graderna på -12 imorse och nu -20. Ska det aldrig ge sig? Visst jag vet att det kan vara rejält kallt på vintern, men inte att kylan ska hålla i sig i flera veckor som den gjort nu. Aja nog tjatat om detta nu. Får helt enkelt bli en myskväll inomhus, ska läsa på lite mer till seminariet och sedan kika på tv innan läggdags.

Hoppas att ni alla haft en bra tisdag och ha en fortsatt trevlig vecka! Ta det lugnt nu inför jul, stressa inte utan njuuuut! Stor kram till er alla ♥




Här är en som inte är så förtjust i om det är för kallt. Freja fick denna fina stickade tröja av Lotta.
 



Sånna här kalla vinterdagar längtar man faktiskt till sommaren!

Tredje advent

Godkväll på er allihop! Söndag och vi tänder det tredje ljuset. Tänk att det snart är julafton, vad tiden går fort. Ser framemot julen, som är den allra bästa högtiden vi har, fast det är lika jobbigt varje år då du inte finns här mamma, du är så saknad. Det är alltid en plats som är tom älskade mamma.

Idag denna tredje advent bjöds det på strålande vackert vinterväder med solsken och kallgrader såklart, minus 17 visade termometern imorse då vi steg upp. Vid 11 tiden följde jag med Anders, Anna och barnen till Svabensverk och åt en jättegod lunch på det nyöppnade pannkakshuset, och som ni kanske kan gissa av namnet så bjöds det på pannkaka. Vi vuxna fick smaka på fyra olika pannkaks rätter och det var crepes fyllda med köttfärsröra, ryska pannkakor som serverades med löjrom, rödlök och creme fraiche, saffranspannkaka och vanliga pannkakor. Till detta serverades även iskall mjölk och tre olika sorters sylt och vispad grädde. Var så mysigt att sitta där och äta och känna värmen från öppna spisen där en sprakande brasa brann och julmusik ur högtalarna.

Nu sitter jag här i soffan och lyssnar på en utav Jill Johnsons julskivor. Ska ta och koka lite lingonglögg och mysa resten av denna söndag. Kolla på beckfilmen. Njuta inomhus då kylan envist hänger kvar ute. Hoppas ni alla haft en toppenbra helg och att ni får en trevlig vecka. Kram på er.


 
En del av pannkakshuset, det var öppen planlösning. Jag föll för dessa fina murbruks väggar.



Litet och charmigt ställe. Är så vackert med dessa breda fönsterbrädor.



Den mysiga brasan som värmde så gott!




Utsikten från bilfönstret var ett otroligt vackert vinterlandskap. Detta foto tog jag då vi åkte hem, så solen var på väg ner och så är det fotat genom bilrutan, därför inte den bästa kvalite på bilden :-)



Tredje advent hos mig!

Underbara fredag

Godkväll. Äntligen fredag och helg, underbart säger jag! Och min helg har inget speciellt inplanerat utan ska dagen som den kommer, bara njuta av ledigheten. Men, måste ta och skriva klart den sista inlämnings uppgiften i psykologi A kursen imorgon ialf. Och angående kylan, så ja tyvärr så är den kvar *arg* Just nu ligger graderna på -18. Så less på detta nu.

Idag har vi inte haft nån självstudiedag som vi brukar ha på måndagar och fredagar, utan vi har varit i skolan på en föreläsning mellan 8-12. Den handlade om frontallobs demens hos unga människor, det var två st som var där och föreläste. En utav dom hade en fru som drabbades av demens vid 30 års ålder och den andra hade en mamma som drabbades vid 40 års ålder. Dementa människor förknippar man ju med gamla människor, att det bara är dom som drabbas men tyvärr är det inte så utan vissa kan drabbas av det i unga år. Väldigt intressant föreläsning! Efter skolan gick jag på stan och kikade lite, köpte en deodorant och tvål från bodyshop och ett halsbandåhlens som jag tänkte jag skulle ha på julafton. Sen så har jag hunnit med och städat lägenheten så nu doftar det underbart gott. Även lagat mat som ikväll blev tacos, nu har jag tänt en massa ljus och placerat mig i soffan. Det är dags för fredagsmys med Idol finalen och en kopp kaffe och saffrans skorpa. Min röst får Jay, han är helt klart bäst och värd att vinna detta år! Vem röstar Ni på?

Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig helg! Kram på er.



Hyacinter som blommar så vackert i min julgrupp som står på köksbordet och sprider en härlig doft!

Onsdagmorgon

Godmorgon på er allihopa! Här vaknade man upp till ett väldigt kyligt Hälsingland med -20 grader. Är så less på denna kyla nu som envist legat kvar länge. Har pendlat mellan -10 -20. Det mildare vädret som var ihelgen får vi nog bara drömma om ett tag nu, men det var ju så härligt med bara -4 då. Aja, bara att bita ihop och klä på sig rejält!

Sitter just nu i soffan med frukosten framför mig och tittar på nyhetsmorgon. Har alldeles nyss duschat och gjort mig iordning. Ska äta upp frukosten nu och dricka en kopp kaffe och sedan bege mig till skolan, har lektion mellan 10-16 idag. Andra dagen i psykologi kursen och den verkar intressant faktiskt.

Ha en toppenbra dag allihop, trots denna envisa kyla! Kram på er.



Gott med en kopp nybryggt varmt kaffe denna morgon!

Kola med polkagrisar till jul

Godförmiddag allihop! Då var det åter måndag och ny vecka. Här i Hälsingland blev man glatt överaskad imorse då man steg upp vid 7 tiden och kikade på termometern och möttes av bara -4,5 grader! Glädjetjut. Äntligen mildare väder, så slipper man frysa rumpan av sig vareviga gång man ska gå ut. Morgonpromenaden med Freja var riktigt härlig, man såg till och med hur Freja myste av det mildare vädret. Hoppas att detta håller i sig nu, att det ligger runt -5 till -8 grader.

Har även varit iväg och tränat ett pass på gymmet på rehab med Anna idag och sedan varit iväg och kikat på julklappar åt Alfred och Viola. Hittade en åt Alfred ialf, en bok som heter 365 korta godnattsagor för hela året. Men Viola gumman hittade jag tyvärr inget till, ska fortsätta att leta på stan i veckan efter man slutat skolan. Ibland är det så svårt med julklappar och vissa år är det så enkelt. Köpte även hem en tidning då jag var på ICA och handlade där det fanns mumsiga recept på julgodis. Hittade ett som föll mig i smaken, som jag ska ta och göra innan jul. Delar med mig av receptet såklart.

Polkakola ca 70 st
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
3/4 dl kakaopulver
1 msk smör eller margarin
Ca 1-2 dl polkagrisar

Gör såhär:
Klä in en långpanna i bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap, socker, kakao och matfett i en kastrull. Värm upp under omrörning så att ingredienserna blandas väl. Koka därefter smeten i ca 25 min. Hacka polkagrisarna medans smeten kokar. Prova om kolasmeten är färdigkokt genom att doppa i en tesked i smeten som sedan ställs i ett glas med kallt vatten, stelnar smeten och går att rulla till en kula är den klar. Har man termometer så bör smeten hålla runt 123-124 grader. Häll ut den färdigkokade smeten i långpannan på engång och strö genast över polkagrisarna. Ställ svalt för att stelna, skär eller klipp kolan i bitar sen. Klar att ätas!

Visst låter det smarrigt?! Nu ska jag ta och koka mig en kopp kaffe och sedan sätta mig och göra klart den andra inlämnings uppgiften som vi har i psykologi A kursen vi börjar med imorgon, haha ja här är man verkligen ute i god tid och det känns bra! Ikväll får det bli en promenad och sen mys i soffan.

Kram på er.

Söndag och andra advent

Godkväll i stugorna. Då var det söndag och det andra ljuset brinner och snön faller utanför mitt fönster, mys på högsta nivå. Här hos mig i Hälsingland har det varit en lugn och mysig andra advent. En skön sovmorgon imorse, och efter den en lyxig och lång frukost framför nyhetsmorgon och med det andra ljuset tänt. Graderna visade bara -9 idag så vi har även varit ute på en långpromenad, lagomt rosiga om kinderna då man kom in i värmen igen!

Sen så har jag faktiskt inte gjort så mycket mer denna söndag, har gjort klart en utav dom 3 inlämnings uppgifterna i psykologi A kursen vi börjar med nu på tisdag, kände att det var lika bra att börja så man hinner med allt som ska göras i denna kurs som är bara 2 veckor. Har även stickat på min halsduk idag och läst lite tidningar och ringt och pratat med min yngsta bror som bor i Stockholm. Just nu sitter jag här i soffan, iklädd min nya pjyamas från HM, har nyss duschat. Ska bara mysa i soffan resten av denna söndag, kika på tv och bara ha det bra. Får bli varma mackor och te till kvällsmat, känner att jag fortfarande är rätt mätt efter den sena pasta lunchen.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg och ha en fortsatt mysig andra advent! Kram på er.



Andra ljuste brinner och vi närmar oss julafton, mysigt! Igår tog jag och julpyntade här hemma, kunde inte hålla mig längre. Så nu är det riktigt juligt och mysigt här hemma. Bara julgranen som saknas sen så är allt perfekt!


Fredagkväll hos mig

Godkväll på er! Visst är det härligt att fredagen är här och helgen ligger framför oss. UNDERBART ♥ 

Denna fredag har varit rätt lugn, har tvättat och städat här hemma och även varit iväg och handlat på ica, innan alla andra ska dit och trängas vid 16 tiden. Köpte massor av clementiner, dom är ju så goda nu.

Idag är det betydligt varmare här, var "bara" -14 imorse då man steg upp och nu ligger temperaturen på -10. En enorm skillnad mot för vad det har varit i flera dagar, hoppas att det håller sig såhär nu, tycker det är alldeles för tidigt att vara såhär kallt. Det är ju typiskt januari väder, då brukar det alltid vara isande kallt.

Just nu sitter jag vid köksbordet, mätt efter kvällens enkla middag som blev grekisk sallad med ett gott bröd till. Smakade så bra. Avnjuter en kopp kaffe nu och känner doften av dom vita hyacinterna från min julgrupp som står på bordet, dom slår ut mer för var dag som går och sprider en underbar doft här hemma. Det doftar jul. Och apropå jul, så tänkte jag julpynta imorgon! Och på kvällen kommer Lotta på besök.

Snart dags för fredagsmys med tända ljus och Idol. Önskar nu er alla en riktigt trevlig helg ♥



Jul i mitt kök. Hyacinterna doftar ljuvligt gott! Zinkkrukan som jag gjort iordning julgruppen i kommer från pappa, tog den då han flyttade nu. Mamma köpte den för flera år sedan och hade blommor i utomhus på sommaren. Julduken fick jag förra året i julklapp av Jonte och Malin, är inköpt på hemtex och ljusstaken fick jag i present nu i år då jag fyllde år.


Onödigt kallt

Godkväll allesammans! Här i Hälsingland är det kyligt, är just nu -21 grader. Onödigt kallt enligt mig. Jag tycker verkligen om vintern, men det behöver inte vara så himla kallt. Det räcker gott och väl med -8 till -10 grader. Har varit en envis kyla nu i flera dagar, så man börjar bli rätt less. Sånna här dagar önskade man att man hade en kamin att mysa framför, då vore mysfaktorn på högsta nivå!

Idag var det sista dagen på etik och livsgfrågor, känns väldigt bra med tanke på att kursen var rätt jobbigt och inte alls så intressant som dom andra kurser vi haft, men ett stort plus är ialf att jag fick VG på en inlämningsuppgift och MVG på den andra inlämningsuppgiften, stolt! Nästa vecka på tisdag, drar den sista kursen för denna termin igång och det är psykologi A, som vi kommer att läsa i 2 veckor bara och eftersom vi bara går tre dagar i veckan i skolan, så blir det sammanlagt bara 6 dagar på denna kurs, känns för kort. Och så var det 3 st inlämnings uppgifter dessutom, känner lite små panik faktiskt men men det ska väl gå bra! Får sätta igång och börja skriva på den första inlämningsuppgiften i helgen, lika bra det så man kommer igång.

Efter skolan idag, så var jag och Anna och tränade på Rehab, min hals känns bättre så jag tyckte det var okej att träna. Nu sitter jag i soffan, har tänt ljus och ska snart värma en kopp med varm choklad och dra på mig varma raggsockor. Får bli en myskväll framför tv:n, tänker då inte sticka ut näsan nå mer i dag i denna förbannade kyla! Tur Freja tycker detsamma, att vi är överens där :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll. Kram på er.
RSS 2.0