Valborg!

God eftermiddag. Sista april och valborgsmässoafton. Här skiner solen, men är inte alls lika varmt som det var i påsk. Har inte gjort så mycket idag. Åt en lång frukost framför nyhetsmorgon, sedan tog jag en rask långpromenad i solskenet med P3 i hörlurarna, härligt. Nu är det dags och göra sig iordning för kvällen. Ska cykla till mina goda vänner Lars och Lotta och premiärgrilla med dem. Ska bli mycket trevligt.

Önskar er alla en riktigt trevlig valborg!




Ännu en bild på mina blommor som pryder köksbordet, rosa är en härlig färgklick!



En bild jag tog med mobilen imorse på promenaden.

Fredag

Godkväll. Fredag och helg. Idag var man upp strax före kl 6, hade bokat in en tvättid mellan 6-11. Rätt så skönt att få undan det så pass tidigt. Vaknade upp till ännu en vårdag med solsken. Då tvätten var klar vid 8 och den hängde på tork, tog jag och Freja en promenad i solskenet. Är ju en sådan mysig årstid nu, då träden har slagit ut och fåglarna kvittrar hela dagarna. Man blir så glad.

Redan vid lunchtid hade jag hunnit med en hel del. Tvättat, promenad, städat lägenheten och handlat. Skönt. Kokade en kopp kaffe och satte mig ute i solen och läste ett tag. Sedan så har jag haft besök av Klara och hennes hund ikväll. Bjöd på hallonpaj med kokostäcke, och den blev supergod. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på film, innan läggdags. Tomt hemma nu, då Freja gumman fick följa med pappa och Monica till stugan ihelgen. Saknar henne redan.

Ha en fortsatt trevlig fredag och helg. Kram.




Hallonpaj med kokostäcke.



Fredagsblommor på mitt kökbord. En härlig färgklick.

Baka ljuvligt gott med rabarber

Godkväll. Här kommer ännu ett gott recept på paj. Baka ljuvligt gott med rabarber. Är ju så gott att göra olika kakor och pajer till sommaren med alla dessa bär som finns. Denna paj kommer jag att mumsa på någon varm sommardag detta år.

Rabarberpaj med hallontopp (6 pers)
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör
FYLLNING:
300 g rabarber
1,2 dl socker
1 ½ msk kanel
2 msk vetemjöl
1 dl hallon
2 dl vispgrädde
4 msk mandelspån

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Häll i smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i pajformen. Skala och ansa rabarberna och dela i bitar. Blanda samman kanel, socker och mjöl. Vänd rabarber och hallon i blandningen. Fördela sedan hallon och rabarber i pajskalet och häll på grädden. Strö över mandelspån och in i ugn. Grädda ca 45 min, tills den fått fin färg. Täck pajen med folie om den skulle få för mycket färg. Servera med vaniljglass eller grädde, toppad med hallon.

Visst låter det smarrigt? Idag har vi varit ute på promenad med Helene och sedan fixat lite här hemma. Nu ska jag ta och rasta Freja, sedan bara ta`t lungt resten av kvällen. Kika på du är vad du äter. Hoppas ni alla haft en bra torsdag! Kram.

Hallonpaj med kokostäcke

Godförmiddag. Här i Hälsingland skiner solen från en klarblå himmel idag, denna onsdag 27 april. Tänk att vi snart får vända blad i almanackan och gå in i maj månad. Ska alldeles strax bege oss ut på en skogspromenad, sedan får det bli en kopp kaffe ute i solen innan man måste göra sig iordning för att åka iväg och jobba mellan 15:45-20:45.

Men först tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept jag nyligen hittade. Gudomligt gott med hallon och kokos.

Hallonpaj med kokostäcke
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 ägg
FYLLNING:
50 g smör
1 dl socker
½ påse riven kokos
1 ägg
1-2 msk riven ingerfära
1 förpackning frysta hallon

Gör såhär:
Blanda samman mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt sedan ägget och rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 min på 225 grader.
Fyllning: smält smöret, tillsätt socker, kokos, ägg och ingerfära. Fördela hallonen i pajskalet och bred på kokosblandningen. Grädda i ca 12 min på 225 grader. Servera med vaniljglass eller en klick grädde.

Dennna paj ska jag ta och göra någon dag framöver. Njuta tillsammans med en kopp nybryggt kaffe. Mums!

Gröna sköna vår!

Godkväll. Då var denna påskhelg över, och åter till vardag igen. För min del är det påsklov eller ja självstudier denna vecka, för att sedan gå ut på praktik nästa vecka och 4 veckor framåt. Påsken har varit kanon, vilket väder det varrit, rena rama sommarvärmen. Man kan då verkligen inte klaga. Nästan så att det blivit för varmt att sitta i solen. Ute är gräsmattorna gröna och träden har slagit ut, har gått lite väl fort. Nu kommer man att bli besviken om det blir ett bakslag med kallare väder. Bara att hålla tummarna på att maj månad blir fin den med.

Igår var jag iväg och jobbade ett pass mellan 15:45-20:45, det var kul. Allt var sig likt fast jag inte varit där sedan november sist. Ska även iväg och jobba samma pass imorgonkväll, kul kul.

Idag har vi varit ute på en skogspromenad, så mysigt att gå där i skogen. Tyst och rofyllt, där kan man verkligen koppla av och bara vara. Lyssna på fågelkvitter och rensa huvudet från tankar, vilket var behövligt för mig idag. Nu ska jag ta och värma en kopp hallon te och sedan slappa i soffan, innan läggdags.

Hoppas ni alla haft en lika solig och varm påskhelg. Kram.




Sommarvärme!

Godkväll på er. Påskafton är här och med den sommarvärme, det är så varmt och härligt ute! Har varit så i några dagar nu, man bara njuter i fulla drag av detta underbara vårväder. Gräsmattorna är gröna och träden slår ut mer och mer för varje dag.

Än så länge har denna påskhelg varit kanon.

skärtorsdagen kom jag hem vid 15:30 tiden. Duschade och väntade sedan på Lotta och hennes hund Ebba, som kom vid 16:3o tiden. Vi gick på ica och handlade till middagen, som blev grekiskt fläskfilepanna med god sallad till och kladdkaka med grädde till efterrätt. Smakade gudomligt gott. Vi har inte setts på 6 månader så det var så kul att äntligen träffas, hade massor att prata om. Är så glad att ni bestämde er att komma hit över påskhelgen och hälsa på. Så uppskattat. Vid 22 tiden gick dom hem igen.

Långfredagen, vaknade man upp till fågelkvitter och strålande solsken. Åt frukost och åkte sedan upp till stugan över dagen. Vi satt ute hela dagen lång och solade och myste. Lekte med Alfred och Viola, åkte fyrhjuling och åt jättegod påskmiddag. Var så varmt så man kunde sitta ute i bara linne. Pappa var till och med ute och rodde med båten i våran vik. Första långfredagen han har kunnat gjort det. Var hemma efter kl 19 på kvällen. Var så trött då, så jag slappade bara i soffan resten av kvällen. Kroppen är inte riktigt van denna värme ännu.

Idag är det lika varmt och soligt ute. Har varit 21 grader i skuggan. Vid 11:30 tiden tog jag och Freja en promenad med Lotta och Ebba, stannade även och köpte glass som vi åt på en bänk i solen, Freja har till och med premiär badat idag och vi såg även fina vitsippor på promenaden. Sedan har jag suttit ute på min uteplats hela dagen och solat i linne, med en kopp kaffe och boken som sällskap.

Nu är maten precis klar. Lax i ugn med pressad potatis, kall örtsås och sallad till. Efter maten ska jag ut i solen en stund till sedan se körslaget och film. Imorgon blir det fika med Lotta och Ebba.




Den enkla dukningen på skärtorsdagen. Även ett nytt doftljus från Åhlens som doftar ljuvligt av äppel och passion.


God grekisk fläskfile panna med en kall sås till gjord på turkisk yoghurt, örtkryddor och lime. Sedan kladdkaka med grädde och physallis.


Pappa är ute på våran vik i stugan i en utav våra båtar.


Denna bild tog jag idag med mobilen, då jag satt ute i solen!

Före och efter

Godkväll. UNDERBART vårväder även idag, man blir ju så glad av detta! Bara att hålla tummarna att maj månad blir fin även den och sedan en fin och varm sommar. Imorse vaknade man upp vid 7:15, låg kvar och drog mig någon minut innan jag och Freja gick ut på våran morgonpromenad, möttes av 8 plusgrader och blöta vägar, och doften av nattens regn. Visst doftar det gott efter det regnat? Blir en speciell doft.

Efter promenaden blev det frukost (fil och musli, med en kopp kaffe och äggsmörgås) vid köksbordet med nya nr av Topp Hälsa, det är en tidning som jag verkligen gillar. Har väl inte hänt så mycket mer denna dag. Har varit och handlat, städat och varit ute i det fina vädret. Nu efter den kortare kvällspromenaden satt jag och Freja ute vid våran lilla uteplats, ställde ut mina trädgårdsmöbler idag och planterade även penseèr i en zinkkruka, som pryder bordet, mysigt! Kvälls solen värmde så gott, såg att termometern visade på 22 grader i solen. Härligt, härligt!

Nu ska jag ta och slappa i soffan, se på SOS internationell och Grey`s, innan läggdags. Imorgon väntas skola mellan 8:30-14 sedan är vi lediga under påsk och hela veckan efteråt, nice!

Här kommer dom utlovade bilderna på min makeover av min lilla hall.



Hallen före, här har jag redan hunnit tagit ner hatthyllan och spegeln och rivit tapeter och spaklat där det fanns behov av det.


Efter, blev riktigt nöjd. Är sugen på att måla yttedörren vit eller i en såndär svart färg som man kan skriva på med krita, förresten vet någon vart man kan få tag på sådan? Det måste väl finnas i en vanlig färgaffär va? Även spegelramen ska få en annan färg, nämligen guld. Och taklampan ska bytas ut.


Här skymtar även köket. Är sugen på att lägga in ett nytt golv också i hallen, ett såndant där klick trägolv. Ska man ha mörkt trä eller ljust?! Vad passar bäst i denna lilla hall?

Vårkänslor!

Godmiddag! Eller är det fortfarande godförmiddag fast klockan visar över 12?! Har inte riktigt koll på det där jag :) Säger då bara det, jag älskar våren! Har bjudits på riktigt soligt och varmt väder dessa dagar, och ska man tro vädergubbarna på tv:n så kommer detta fina väder att hålla i sig resten av denna vecka och det passar ju alldeles utmärkt då påsken närmar sig. Vad har Ni för planer denna påskhelg? Själv går man i skolan på skärtorsdagen mellan 8:30-14, sen på långfredagen åker jag upp till stugan över dagen och sedan så kommer äntligen min vän Lotta, hennes kille Simon och lilla vovven Ebba hem i påsk, ska bli så kul att träffas igen. Var ett tag sedan sist nu. Alltid lika trevligt att umgås med dig min goa vän. Vi har planerat in matlagning, promenad och fika.

Man blir så himla glad av våren, att all snö är borta, man slipper tjocka vinterjackor och klumpiga skor. Solen värmer och fåglarna kvittrar, är det inte underbart så säg! Idag är det tvätta och promenad som står på mitt schema. Sitter just ni vid köksbordet och dricker en kopp kaffe i väntan på att den sista maskinen med tvätt ska bli klar. Sen får det bli en promenad med Freja i skogen, där kan man verkligen koppla av och bara vara...!

Önskar er alla en riktigt trevlig tisdag. Kram.



Någon som inte vill vara med på bild :) Min lilla gumma.

Söndag och fågelsång!

Godmorgon på er. Här vaknade man upp 7:45 till härlig fågelsång utanför vårat fönster, är så mysigt att vakna upp till det, nu är våren här! Igår var det fantastiskt väder här i Hälsingland med hela 18 grader varmt. Fick en försmak av sommaren där, man blir ju så glad och fylld med energi då solen och värmen kommer. Och nya vårtecken dyker upp för varje dag. Man trodde aldrig att våren skulle komma, med tanke på hur mycket snö det varit denna vinter, men tänk vad fort det gick endå.

Började med att riva tapeter och spakla direkt efter frukosten igår, så vi kunde gå ut så fort som möjligt. Tog en promenad i solskenet och sedan satte vi oss mot husväggen med en kopp kaffe och boken och bara njöt av den värmande solen. Både jag och Freja mådde som drottningar där i solstolen. Freja strosade runt fritt och nosade överallt, rullade sig i gräset och kikade på fåglar. Tillsist kom hon till mig och la sig i knäet och sov. Mina kinder börjar bli solbruna och fräkniga nu, efter dessa dagar med solsken! På kvällen åt jag en god middag, marinerad fläskfile, honungsrostade rotsaker och en kall örtsås till, smakade gudomligt gott. Kikade även på körslaget och film innan läggdags.

Nu sitter jag här i soffan och kikar på nyhetsmorgon med en nybryggd kopp kaffe. Har hunnit med en promenad och frukost. Vid lunchtid kommer Klara hit och ska hjälpa mig och tapetsera. Ska bli kul. Bilder kommer jag visa senare, antingen ikväll eller imorgon.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram.

Underbara helg!

Godkväll på er. Visst är det härligt med fredag och helg?! Å något mer som är ett stort plus i kanten är det härliga vårvädret som det bjuds på, man blir så glad! Idag har det varit 17 plusgrader i skuggan. Kan det bli bättre.

Igår var vi på afasiföreningen på studiebesök, det är en förening som tar hand om dem som får afasi efter en stroke, ett intressant besök. Sedan hade vi föreläsningar resten av dagen, var rätt så trött i huvudet då jag kom hem strax före kl 17. Blev matlagning på engång och sedan en kortare promenad med Freja i det fina vädret. Idag har vi haft föreläsningar om demens hela dagen lång, också det väldigt intressant och lärorikt. Efter skolan följde jag och Anna med Jessica hem. Fikade god ananaspaj med vaniljglass och pratade en massa strunt, gosade med deras söta lilla dotter Ronja (3mån) hon charmade oss verkligen, det var ett väldigt trevligt avslut på denna skolvecka.

Nu sitter jag här i soffan och känner att fredagströttheten kommer smygandes. Visst blir man alltid trött på fredagskvällarna? Så det får nu bli fredagsmys resten av kvällen. Imorgon är det dags och börja med förberedelserna inför söndagens tapetsering av min lilla hall. Ska ta och riva tapeter och putsa imorgon, så allt förarbete är klart till söndag då snälla Klara kommer och hjälper mig! Bilder kommer på här på bloggen sedan.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg. Å ska man tro vädergubbarna på tv:n så kommer det bjudas på strålande solsken, det vill vi gärna ha! Kram Kram.

Promenad och plugga

Godförmiddag. Ja man kan verkligen säga att det svänger rejält i vädret, det är väl detta som kallas aprilväder. Igår och idag är det mulet, solen kikar fram ibland bara och 10 plusgrader.

Än så länge har jag hunnit med en promenad med Helene och hennes Linus, dammsugit, ätit en god lunch (pasta och skink sallad) och nu hamnade jag här framför datorn, ska strax börja plugga. Just nu skriver jag ett fördjupnings arbete om parkinsons sjukdom, intressant och lärorikt. Vi fick välja en sjukdom som drabbar äldre och fördjupa oss i den. Jag valde mellan parkinson och stroke, eftersom det är dessa sjukdomar som man oftast stöter på ute i vården bland äldre. Kände att stroke kan jag en hel del om så då lånade jag istället en bok av skolan, där det bara står information om storke, tänkte att jag kunde läsa i den och fördjupa mig om parkinson som jag vet mindre om.

Igår åt man årets första mjukglass och det smakade gudomligt gott. Jag och Klara åkte och köpte oss en varsinn sådan och åkte sedan hem till mig och satt här en stund och pratade. Alltid lika trevligt att umgås med dig. Nä nu har jag inte tid med detta längre, dags och sätta igång med pluggandet. Ska hinna med och göra andra saker idag med.

Ha en forsatt trevlig onsdag. Kram.




Min supergoda frukost imorse, bollnäsfil med smak av vanlij, musli, pumpa & solroskärnor, toppat med hallon. Mums fillibabba. Å så ett glas proviva blodapelsin/aronia och en smörgås med ost.



En cykeltur i solen

Godkväll där ute. Då var det åter måndag och en väldigt bra start på denna nya vecka med solsken och härligt väder, med 14 plusgrader. Efter frukost och ett telefonsamtal med min fina vän Anna, så tog jag cykeln och cyklade till mammas grav, längst gamla landsvägen som är en charmig, smal grusväg där man cyklar längst ån hela vägen. Var så mysigt att cykla där i solskenet och höra hur fåglarna kvittra, kom på mig själv att jag cyklade där med ett leende på läpparna. Tänk vad våren och solen kan göra med ens humör. Såg 4 st fjärilar, tranor och tussilago på min tur, som sammanlagt fram och tillbaks blev 1 mil. Bra träning. Vid graven såg allt bra ut, ska snart åka dit igen och plantera fina vårblommor hos min älskade mamma!

Kom hem igen vid 13 tiden, då kom Klara och hennes hund hit på besök. Vi kokade kaffe och satt sedan ute och pratade en massa strunt, medans hundarna strosade fritt. Mycket trevligt! Nu ska jag ta och diska undan efter kvällens middag som blev kyckling i ugn med bulgur, väldigt gott. Sen blir det ett besök på ica för att inhandla lite smått och gott, såg att jag hade slut på yoghurt och frukt. Å utanför mitt köksfönster skiner solen från en klarblå himmel.. Åh vad härligt det är med vår!

Hoppas ni alla haft en strålande bra dag på denna vecka. Kram.

Lördagsmys hos mig

Godkväll. Ännu en blåsig dag här i Hälsingland, nu börjar jag bli less på dessa stormvindar. Men vi trotsade vädret och tog en promenad efter frukost. Var uppskattat av både mig och Freja att få komma in igen. Solen har kikat fram och det har varit 10 plusgrader, men så himla blåsigt! Synd. Å kan ju tillägga att gårdags kvällen med bowling med ett gäng fina vänner, var väldigt trevligt och roligt, detta ska vi göra om snart :)

Efter den uppfriskande promenaden tog jag och städade lägenheten, så nu doftar det gott av ajax och doftljus här hemma. Har även tränat och läst i boken idag, nu sitter jag vid köksbordet och bloggar, väntar på att kaffebryggaren ska puttra klart så ska jag sedan göra iordning en caffe latte och flytta mig till soffan (Freja har redan tagit plats, go gumman min) för och titta på körslaget och film, lördagsmys hos mig ♥





Disco bowling!

Godkväll allihop där ute i Sverige! Här skiner solen just nu i Hälsingland, men det blåser stormvindar. Riktigt otrevligt! Det är så härligt att se hur snön försvinner mer och mer för varje dag, inte mycket snö kvar nu, gräsmattorna börjar på sina ställen bli gröna, fler vårtecken dyker upp. Vilken underbar känsla, våren är här. Så jag längtat!

Idag har det varit en väldigt lång skoldag, fredagar brukar annars kännas korta men idag var det så segt. Var då den längsta förmiddag jag varit med om.. gäääsp! Vi började med en ny kurs igår, den sista kursen i sjukvård nämligen geriatrik. Den är intressant och lärorik. Kommer läsa denna till v 17. Och v 18 är det äntligen dags för den efterlängtade praktiken på hjärtintensiven på sjukhuset i 4 veckor och sen efter det är den bara 3 skoldagar kvar, herrejösses vad tiden gått fort. Känns både konstigt och väldigt skönt att bli klar med skolan och färdigutbildad till undersköterska, men endå lite skrämmande också. Nu kan man bege sig ut i arbetslivet på riktigt, med en utbildning med sig! Ångrar mig lite att jag inte gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet, då jag istället valde barn och fritid, den gav ju ingen färdig utbildning. Men men, nu så är man snart klar med sin drömutbildning, har tänkt jobba ett tag och kanske sedan söka till sjuksköterske programmet på högskolan.

Har precis ätit kvällsmat, hemmagjorda hamburgare. Ska nu ta en dusch och göra mig iordning för bowling med ett gäng fina vänner kl 21. Ska bli så kul. Dom har disco bowling ikväll, roligt!

Önskar er alla en trevlig fredagkväll och helg. Kram till er alla ♥






Min fina perlagon på köksbordet.



Vårtecken

Godkväll! Solen skiner här hos oss i Hälsingland idag och det är 14 plusgrader och min förkylning är bättre, hurra! Det var så härligt att gå ut imorse vid 7:30 på våran obligatoriska morgonpromenad och mötas av frisk, klar vårluft och redan 6 plusgrader.

Idag har jag bakat en äppelsockerkaka som jag ska bjuda på ikväll, då Helene kommer och fikar. Även pappa fick en bit nybakad sockerkaka, tyckte han behövde en paus i sin tapetsering. Det var han värd! Vi satt ute där hos dem och fikade i solen, riktigt mysigt! Gick hemåt igen vid 13 tiden, tog och dammsög inne för herrejösses vad grus det släpas in av både mig och Freja nu. Jag älskar verkligen våren, men hatar allt grus som så envist ska följa med in. Sen kunde jag inte hålla mig inne utan tog med mig solstolen, Freja och boken och gick ut och satte mig mot husväggen och bara njöt av den värmande solen. Fick även se ett säkert vårtecken, 2 st fjärilar och vårblommor som sakta kommer fram vid husväggen, och även att dom börjat sopa gatorna från allt grus, det är också ett säkert vårtecken!

Efter kvällens bestyr med middag och diskning tog vi och gick ut igen på en kortare promenad och där invigde jag vårjackan. Man riktigt kände hur solen värmde. Jag önskar mer av detta väder nu tack! Är ju så underbart att våren äntligen är på väg. Vill göra som Ronja Rövardotter och gå ut och skrika ut ett vårskrik... Tjohoooo!!!

Hoppas att ni alla haft en lika underbar dag i solen som vi haft. Kram.




Såhär mysigt hade Freja det imorse. Hon har rätt så konstiga sovställen ibland, nämligen på armstödet på soffan. Först stod hon där och kikade ut genom fönstret, men när det inte dök upp något av intresse så la hon sig tillsist och sov istället. Ja dom är för härliga våra husdjur, dom har sin personlighet!




 





 

En god kaka till påsk

Godkväll, sitter nu här i soffan och kikar på huset fullt av hundar. Ska efter detta ta en dusch och sen krypa ner i sängen och läsa ett tag, men först så ska jag dela med mig av ett recept som jag hittade i en tidning jag köpte igår. En smarrig tårta för chokladälskare, som jag är!

Schweizenöt tårta
Botten:
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
½ tsk bakpulver
Fyllning:
100 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Rör smör och socker tills det är poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i blandningen. Rör till en smet. Häll smeten i en bakplåtspapper klädd form med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Låt kakan kallna i formen.
Fyllning: hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad, låt det svalna lite. Rör ner äggulan i chockladen. Vispa grädden fluffig, blanda först hälften av grädden i chokladsmeten och sedan resten försiktigt så den behåller sin fluffighet. Bred chokladkrämen på kakan då den kallnat. Garnera med bär eller citronmeliss och mynta.

Visst låter det smarrigt? Denna tårta ska jag baka till påsk och bjuda på.

Tisdagstema-solnedgång

Godmorgon världen! Här har man varit uppe ett tag. Nu var det ett tag sedan jag var med i tisdagstema och idag är temat solnedgång. Bilden jag visar, tog jag förra året. Älskar dessa vackra färger som blir vid en solnedgång, man kan sitta i timmar och bara titta och njuta! Rofyllt.

Idag är det sol här i Hälsingland ett riktigt härligt väder, och jag är fortfarande förkyld men orken börjar komma tillbaks. Härligt säger jag! Snart frisk *peppar peppar* Sitter just nu och dricker en kopp kaffe och kikar på nyhetsmorgon. Frukost och en kort morgonpromenad med Freja är avklarade. Ska strax bege mig till ica för och handla sen hem och göra köttfärsbiffar och tvätta mellan 11-16.

Önskar er alla en riktigt trevlig tisdag!



Vill ni se fler solnedgångar så gå in här.


Regn och mys inomhus

God eftermiddag/kväll. Vad säger man då kl är efter 17? Söndag och även denna helg är snart förbi. Imorse vaknade jag strax före kl 5, av att regnet smattrade mot fönsterbläcket, kände även att halsen var öm och torr som saharas öknen, steg därför upp och drack vatten och kikade ut. Ja regnet stod som spön i backen, underbart tänkte jag, nu försvinner snön! Så härligt att få höra regnet mot fönstret. Somnade om med ett leende på läpparna och vaknade vid 8 igen, fortfarande förkyld och med öronvärk.

Har tagit det väldigt lugnt idag, så det passade alldeles utmärkt att det bjuds på regnväder nu, det enda som hänt här hemma är att jag tvättat lite kläder och lagat mat. Ska nu bege mig till soffan igen, ta en alvedon och bädda ner mig med Freja, och läsa och kika på tv resten av denna dag. Vila, vila, vila så man blir frisk snart. Saknar långpromenaderna och träningen redan.. Jag är ingen soffpotatis känner jag :)

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram på er.



Min lilla gofisa!



Atjooo..!!

Godkväll. Här är det en förkyld Maria som sitter och skriver vid sin bärbara dator, jag som trodde att jag skulle klara mig med bara halsont som jag hade för nån helg sedan, men nej då. I torsdags vaknade man upp med ömmande hals och huvud och igår bröt det ut. Så nu sitter man här och snorar. Det var ett bra tag sedan jag var förkyld, så det var väl dags för det nu då.

Imorse vaknade man utvilad kl 7:30, utanför vårat fönster var det gråmulet väder men redan 5 plusgrader. Härligt. Vid 12 tiden åkte jag och Klara iväg och åt lunch på ett rätt så nyöppnat cafè här, mumsade i oss jättegoda foccacia med kyckling, avokado, mozzarella och soltorkade tomater. Smakade gudomligt gott. Efter den goda lunchen begav vi oss vidare till affären Ekmans som idag hade tea time och 10 % i hela butiken. Det bjöds på olika sorters te som dom säljer där och även nybakade cupcakes i ett antal olika smaker. Det enda jag köpte var doftkulor till min nya dammsugare, var inte i behov av något annat. Utan gick mest och kikade runt bara.

Har precis kommit in efter en kort kvällspromenad med Freja, blåsigt och 9 plusgrader. Känns att våren är i luften. Ska nu bädda ner mig i soffan, ta en alvedon och koka en kopp te och vänta på att körslaget ska börja och sedan titta på en film innan man kryper ner i den renbäddade sängen och hoppas på att förkylningen är bättre imorgon!

Kram på er ♥

RSS 2.0