Måndag!

Godkväll på er. Då var det åter måndag och sista dagen i oktober. Tänk att vi imorgon går in i novemvber månad! Helgen har varit jättetrevlig, har umgåtts med dem jag älskar allra mest, min underbara familj och min underbara pojkvän.

Denna måndag har jag tvättat och fixat lite här hemma. Efter middagen som idag blev rotmos och korv, tog jag en härlig kvällspromenad med Freja och Takida i hörlurarna, perfekt väder för en promenad då termometern visar 8 plusgrader. Nu ska jag ta och koka en kopp te och skala en clementin och sedan sätta mig tillrätta i soffan, tycker det är så skönt att få slappa i soffan på kvällarna nu då hösten/vintern är här. Det liksom hör till på något vis, tycker inte ni det?!

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg.


Denna bild tog jag med mobilkameran, då jag cyklade hem ifrån Fredrik imorse. En fin höstmorgon, med -1 grad, solen börjar kika fram och dimman visade sig över vattnet och bergen. Vackert.

Nu är det...

...Slut på veckan och det är dags för fredagsmyyyys (med idol!) Jajamänsan, så är det. Fredagen är här och det innebär början på den underbara helgen, visst är det något speciellt med fredagar?! Nu har vi hela den mysiga helgen framför oss. Och denna helg kommer bli en riktig familje myshelg. Ikväll kommer Jonte hem och imorgon blir det middag på kvällen hos pappa och Monica med hela underbara familjen. Och på söndag ska jag och älsklingen på bio ♥ Kommer få spendera min helg med dom jag bryr mig om och älskar!

Och förkylningen håller ett envist grepp om mig, är inte hes längre men den där förbannade hostan som aldrig ger med sig. Hostar och hostar, så jag har alldeles ont i magmusklerna, haha. Usch ja. Får hoppas att den ger med sig snart. Hatar och vara förkyld.

Idag har jag städat, så nu doftar det ljuvligt gott här hemma av ajax och doftljus. Just nu sitter jag vid köksbordet och väntar på att maten ska bli klar. Testade en ny maträtt denna fredag, tänkte dela med mig av receptet nu.

Köttfärssås Osso Buco (för 4 pers)
500 g köttfärs
Ca 150 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 förpackning krossade tomater
Kalvfond (efter smak och tycke)
Salt och peppar
Jag hade även i creme fraiche och grönsaksfond

Servera med riven parmesan och pasta.

Gör såhär:
1. Skala och grovhacka rotselleri, morötter, vitlök, gul lök och mixa hastigt i matberedaren.
2. Bryn färsen, tillsätt sedan grönsakshacket och låt allt fräsa ett par minuter.
3. Tillsätt tomatkross, kalvfond och ca 1 dl vatten (och om man vill creme fraiche). Sänk värmen och låt det sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera tillsammans med valfri pasta och riven parmesan, lite persilja och om man vill rivet citron skal.

Trevlig helg önskar jag er alla!



Sjukstugan!

Godkväll. Ja här är det sjukstuga. Förkyld, utan röst och rethosta. Låter som en kråka, då man försöker kraxa fram orden, haha! Freja tittade konstigt på mig nu då jag sitter här och försöker sjunga med i Chris Medinas superfina låt what are words, hahah. Men känner mig rätt så pigg förövrigt. Är inte däckad av förkylningen, utan orken finns kvar och tur är väl det. Har ingen större lust och ligga på soffan hela dagarna och inte orka göra något. Hoppas jag blir frisk snart, så jag kan åka och träna. Saknar träningen nu!

Helgen har varit jättebra, en riktig myshelg med andra ord. Är så lycklig nu, tänk att jag har haft en sådan tur och träffat Fredrik ♥ Du gör mig så glad och lycklig!

Idag har jag tvättat, dammat och dammsugit här hemma. Nu ska jag snart göra iordningen en kopp te och mysa ner mig i soffan och titta på tv. Mycket bra på tv:n nu då det är hösten. Tomt utan älsklingen som denna vecka jobbar kvällar och slutar vid 12 på natten. Men på onsdagkväll cyklar jag och Freja dit :-)


En paus i soffan idag, då jag väntade på att tvätten skulle bli klar. Och så klart är Freja med, som alltid :-)

En tur på stan

Godmiddag. Lördag och solen skiner, härligt höstväder idag. 7 plusgrader och vindstilla. Vaknade upp med en förkylning, suck! Har legat och hostat i natt, hatar rethosta. Har varken tid eller lust med någon envis förkylning nu, hoppas att det ger med sig snabbt.

Har iallafall varit på stan en snabbis idag, fyndade en ny foundation och en kaffekopp på Åhlens. Var även in på Lindex och kikade men det var så mycket folk på stan, så det var inte nå roligt att trängas där med alla andra. Mitt humör är inte på topp just nu med en hals som kliar hela tiden. Nu ska jag bara koppla av och dricka kaffe i min nya kopp och läsa tidining. Vid 18:30 åker vi mot Lotta och Lars för en spelkväll, ska bli skoj! Sjunga lite singstar, spela wii mm mm.

Önskar er alla en mysig lördag!


Dessa muggar på Åhlens, har jag spanat på läääänge men inte köpt. Men idag så slog jag till, ska köpa fler längre fram. Skulle vilja ha 4 eller 6 st. Tycker dom är så fina.

Mysfredag!

Goddag på er. Då var det åter fredag och hela den mysiga helgen ligger framför oss. Igår låg jag däckad hela dagen/kvällen i soffan, efter mitt besök hos massören i onsdags. Hon sa att jag skulle vara beredd på att må dåligt dagen efter, pågrund av att jag var så otroligt spänd i min nacke, axlar och rygg. Och oja, jag mådde pyton. Var jätteyr hela dagen, huvudvärk och sen kändes det som träningsvärk där hon masserat. Helt normal känsla. Och det var det faktiskt värt att må sådär igår, för idag är jag på topp igen, ska iväg och få massage på tisdag igen. Härligt!

Och som sagt, min nya mobil har ju kommit och jag tror jag är kär, haha! Är supernöjd iallafall. Börjar lära sig de där med pekskärm nu. Ångrar mig inte en sekund att jag köpte denna mobil.

Snart kommer Fredrik och hämtar mig efter han slutat jobba, sen ska vi åka och hämta hans grabbar (snart 3 och 5 år gamla) Iväg och handla på ica, sen hem till Fredrik och ha lite fredagsmys. Jag och Freja går hemåt igen innnan idol börjar. Kan bli skönt med en kvällspromenad, sen mysa ner sig i soffan med tända ljus och kika på tv. Imorgon blir det först ett besök på stan, sen på kvällen är det spelkväll hos Lotta och Lars, med Fredrik, Helene och Anders. Ska bli skoj!

Önskar er alla en riktigt trevlig fredag och helg. Kram på er.

Premiär

Ja nu är det första gången jag mobil bloggar. Fick min nya mobil på posten idag ;-) Och jag är super nöjd, lite ovant att ha pekskärm. Nä nu är det dags och sova. Godnat)

Ny mobil

Hej svejs. Här vaknade man upp till en gråmulen onsdag, med 6 plusgrader. Känns som regnet hänger i luften. Ska strax bege mig iväg till Rehab och det efterlängtade besöket hos massören, min onda rygg och nacke kommer nog uppskatta och få massage! Första gången jag är iväg faktiskt, har tidigare bara varit iväg till kiropraktor 2 ggr och det har hjälpt. Men jag tänkte att jag provar på massage och hjälper inte det så får jag boka en tid hos kiropraktorn.

Ja angående min rubrik, så har jag beställt en ny mobil :) Längtar tills den kommer på posten, och har jag tur så blir det redan denna vecka! Ikväll blir det matlagning och soffmys med älsklingen.

Ha en bra onsdag allihop.


En sånhär jag har beställt. Sony Ericsson Xperia Arc S, vit såklart :-) Just ja, är det någon som har något bra förslag på mobilt bredband?! Har kollat på tele2, och funderar på ett sådant. Är det nån som har något mobilt bredband som ni är nöjda med, så säg gärna till.

Måndagmorgon!

Godmorgon världen. Då var det måndag och ny vecka igen. Här vaknade man strax före kl 8 idag, till en klarblå himmel, med 3 plusgrader och lite frost ute. Möttes av frisk, klar höstluft på morgonpromenaden. Till och med att det var lite halt på vissa ställen på vägen.

Idag har jag inte något speciellt inplanerat, tänkte fixa lite här hemma bara. Sådant som man tänkt att man ska göra längen, men som aldrig blivit av. Ska även ta en längre promenad med Freja senare idag, då det blivit lite varmare, tänkte gå förbi pappa och Monica också och se hur det går för pappa som ska börja med tapetseringen av utbyggnanden på huset idag, kommer bli så fint (kommer säkert dyka upp bilder här på bloggen då det är klart) Verkar som att det är lugnt med jobb för min del denna vecka, tyvärr! Hade hoppats på att det skulle rulla på även denna vecka, men men. Nu ska jag njuta av en kopp nybryggt kaffe och sedan ta tag i denna måndag.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg, för det har iallafall jag haft :-)




En trött tax imorse :-) Lillgumman min.

En liten sötnöt!

God eftermiddag! Här är det även idag kalla höstvindar, som tar i ibland så det känns som man skulle kunna lyfta från marken. Tycker inte om då det blåser, jag älskar verkligen hösten men inte blåsväder! Idag har jag varit iväg och tränat, och sedan åt jag en god lunch (spenatsoppa med vitlökskräm, sallad och hembakt bröd) dom har alltid så god lunch där på rehab.

Resten av denna dag/kväll kommer spenderas inomhus. Just nu myser jag runt i min ljusrosa velour mysdress och raggsockor. Ska strax börja laga mat, sedan får det bli en myskväll med tända ljus och lite tv. Blir nog en kopp te också, det hör ju höstmyset till. Imorgon åker jag till stan med Fredrik en vända, sen på kvällen blir det tacos och fredagsmys hemma hos honom ♥

Bjuder på en otroligt charmig bild på Freja, då hon får prova min mössa. Haha, stackars dig lilla vän som får stå ut med att matte spökar ut dig så. Men du är ju bara föööör söt! (freja ligger just nu och tuggar nöjt på sitt nya tuggben)

Passar på att önska er alla en trevlig helg redan nu!



Min lilla älskling!

Tvätt & städdag

God eftermiddag på er. Här är det blåsväder idag, kalla höstvindar. Imorse var det minusgrader. Passar alldeles utmärkt bra och mysa inomhus idag och tvätta och städa. Men ska trotsa dessa kalla höstvindar och ta en promenad ikväll efter middagen, som idag kommer bli älgfärsbiffar med fetaost, hemmagjord potatismos och brunsås, mums! Kurrar redan i magen :) Sen får det bli en myskväll i soffan med sjukhuset, halvåtta hos mig och bonde söker fru.

Tänkte jag skulle visa lite nya saker som jag köpte i måndags innan jobbet. Ha en fortsatt trevlig onsdag!



Köpte nya krokar till badrummet (den lila handduken kommer från ica) och även en ny tvålpump då min förra gick sönder. Blev så irriterad på att själva pumpen alltid lossnade och det inte gick trycka ut nå tvål, så då fick jag nog och köpte mig en ny.


Denna fina bokstav kommer från Ekmans, orden stämmer väldigt bra in på mig nu :-) Den fick sin plats på min vita hylla som jag har ovanför min säng. Passade bra där.



Frosten är här

God förmiddag! Här vaknade man upp till en kall men solig morgon med frost. Så vackert med frosten tycker jag. Möttes av kylig, frisk höstluft på morgonpromenaden, smakade väldigt bra med en värmande kopp kaffe och god frukost inne i värmen sen.

Har jobbat väldigt mycket nu, så glad! Men idag så är jag ledig och ska strax bege mig ut för och leta en present till pappa, som fyller år idag ♥ Sen åker jag och Freja dit och fikar och äter lunch. Hela familjen ska fira pappa sista helgen i oktober, då Jonte kommer hem och hälsar på. Ikväll cyklar jag och Freja till Fredrik och spenderar kvällen/natten där. Han jobbar till kl 12 inatt. Ska ta en promenad med Lotta och sen får det bli en lugn kväll i soffan framför tv:n. Känner att jag behöver det nu.

Hoppas ni alla haft en toppenbra helg. Kram på er.


Denna bild tog jag med mobilkameran i morse på våran promenix.

Friska höstvindar!

God eftermiddag på er alla. Hua vad det blåser här hos oss i Hälsingland idag, vindarna tar i ibland så man nästan tror att huset ska följa med. Tog en promenad med Freja imorse innan frukosten, och jag trodde där ett tag att vi skulle lyfta och flyga iväg i höstvindarna, haha! Frejas öron står rakt ut i dessa vindar. Sötnöt!

Hade planerat att åka iväg och träna nu på eftermiddagen, men det blev inte så. Efter promenaden och frukosten tog jag tag i städningen, som blev storstädning av lägenheten. Höststädat, härligt. Nu doftar det ljuvligt gott här hemma. Har även kokat äppelmos idag. Unnande mig en avkopplande paus i soffan mellan städ och äppelmoskokning, med en clementin och nyaste nr av Topp Hälsa (min absoluta favorit tidning)

Nu kokar potatisen på spisen, ska strax äta middag som idag blir köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Mums vad gott det är med husmanskost. Imorgon väntar jobb igen, sååå glad att jag får jobba. Resursen ringde idag och frågade om jag kunde jobba delad tur imorgon istället för bara ett kvällspass, och självklart kan jag det. Ikväll kommer älsklingen hit, blir soffmys och titta på tv.

Önskar er alla en trevlig helg redan nu!



Jag tycker ToppHälsa är en jättebra tidning med många bra tips och artiklar. Tycker även om och läsa Allt I Hemmet. Vad läser Ni för tidningar?!


Kanelbullens dag

Godkväll på er. Eftersom det är kanelbullens dag idag, så har jag bakat lite bullar. Så gott med nybakta bullar med ett glas iskall mjölk, och det är ju även bra och ha i frysen, då man får fikafrämmande.

Vaknade upp till strålande solsken denna tisdag, härligt att solen tittar fram. Man blir glad! Åt frukost och tog sedan en promenad med Freja och Helene runt bäck, denna vackra höstdag. Har även tvättat, dammsugit och färgat håret idag. Nu får det bli soffmys resten av denna kväll, med lite kvällsfika (kanelbulle och mjölk) Imorgon ska jag jobba igen, ett kvällspass. Fick även jobb hela helgen, fredagkväll, lördag dag och söndagkväll. Tummen upp för det, så glad att jag får jobba! Känner att livet är på topp nu, underbart. Lycklig ♥

Har Ni ätit kanelbullar idag?!


1 oktober

Godkväll. Tänk att vi idag vänt blad i almanackan och gått in i oktober månad. Ja nu är hösten verkligen här, och vilket väder vi fått. Riktigt varmt, nästan för varmt för denna årstid. I torsdags och igår var det hela 22 grader i skuggan! Är det detta som kallas för britt sommar?!

Idag har jag jobbat, dom ringde vid 8 imorse och frågade om jag kunde komma dit och självklart kunde jag det! Vaknade vid 7:30 men låg och drog mig, så nu blev det stressigt. Kastade mig in i duschen, då håret stod åt alla håll, slängde i mig en tallrik fil och cyklade sedan iväg för och lämna Freja hos pappa, hann med bussen vid 8:50. Jobbade mellan 9-15:30. Kom hem strax före kl 17 och skulle till och laga mat, hade tänkt mig fläskfile med rotfruktsgratäng, men tji fick jag. I stressen imorse glömde jag helt totalt bort att ta fram köttet ut frysen, suck! Fick bli en sallad från ica istället, men det är gott det med.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan, tända ljus och titta på film, Irene Huss "det lömska nätet" Bara min älskling som fattas nu (han är hemma med sina barn denna helg) så jag får mysa med Freja istället :-) Imorgon får det bli en lyxfrukost med nybakta scones och en kopp rabarberte, sen en långpromenad. På kvällen väntar jobbet igen, ett kvällspass mellan 15:30-21:30.

Kram på er!
RSS 2.0