Gröna, sköna maj

Då har man jobbat sista dagenpraktiken, kommer sakna er. Men återkommer ju för sommarjobb den 19 juni, först några dagar i skolan och lite minisemester innan jobbet drar igång. Idag fikade vi god bananpaj med vaniljglass och hemmagjord chokladsås till eftermiddags kaffet, smakade gudomligt gott.

Nu har jag sjunkit ner här i soffan efter man lagat mat, tagit en kvällspromenad, dammsugit och packat. Ska ta och kika på halvåtta hos mig och sen invänta den andra och sista semifinalen i eurovision songcontest och hålla tummarna för våran Anna. Men tror inte att det kommer vara några problem att hon går vidare, tycker vi skickade en stark och bra låt detta året. Till detta kommer jag mumsa på lite fruktsallad.

Imorgon är det dags för den efterlängtade resan till Stockholm och Jonte och Malin, ska bli så kul. Skönt att få komma bort en helg och ladda batterierna till veckan, då man går dom sista dagarna i skolan. Ha en toppenbra helg nu allesammans. Åter till veckan, med en uppdatering om min tripp till Stockholm med bilder.


En bild från promenaden ikväll. Gröna, sköna maj! Nu är det äntligen sommar.





 

Tisdagstema-Gul

Dags för tisdagstema och dagens tema är gul. Här är mitt bidrag denna tisdag. En bild som jag tog förra sommaren, på en utav alla fotopromenader. Blev dock ingen dagsfärsk bild denna tisdag.

Har varit ledig idag, så jag passade på att följa med pappa på stan. Blev några besök i affärer och sedan åt vi lunch på mysiga Mobackes. Väl hemma igen var det dags att tvätta, bokade tid mellan 16-21, tvätta bla det som ska packas med i väskan på fredag då man åker till Stockholm. Har även varit på en kvällspromenad med Freja runt Bäck (ett mysigt motions spår i skogen) där hon fick springa fritt. Nu ska jag koka en kopp kaffe och sätta mig och läsa Aftonbladet och Sofies mode. Sen kl 21 blir det första semifinalen i Eurovision songcontest, det måste man ju bara se. Imorgon väntar näst sista dagen på praktiken, ett pass mellan 7-15:45, sen det efterlängtade besöket hos frissan kl 17!

Ha en fortsatt mysig tisdagskväll allesammans.


Regnet det öser ner

Jaha, vaknade upp vid 8 denna söndag av att regnet öser ner utanför mitt fönster. Grått och trist väder. Efter flera dagar med sol och sommarvärme, blir man besviken då dessa dagar med regn kommer. Men det var som jag sa tidigare, vi ska inte hurra än över värmen, och hoppas att den ska hålla i sig för det kommer alltid dessa bakslag med regn och kyligare väder.

Gårdagen var helt underbar, varmt och soligt. Tog en cykeltur på morgonen innan frukost, sen satte jag mig ute och läste innan det var dags att gå in och duscha, äta lunch och bege sig iväg och jobba mellan 15:45-20:45. På jobbet stod luften helt stilla, så varmt. Men det gick bra ialf. Kom hem strax efter kl 21, tog en dusch och myste sen ner mig i soffan och kikade på film innan läggdags.

Nu sitter jag här i soffan, fortfarande i pjyamas. Blir att mysa inomhus innan det är dags att åka på praktiken igen, för ett kvällspass. Veckan som kommer är fullbokad varenda dag, måndag är det praktik mellan 7-15:45, tisdag ledig med då är det ärenden som ska uträttas och tvätttid på kvällen mellan 16-21, onsdag praktik mellan 7-15:45 sen ett besök hos frissan kl 17, torsdag dags för sista dagen på praktiken mellan 8-15:30 och sen på fredag kommer äntligen helgen jag längtat så efter, åker då buss ner till Jonte och Malin i Stockholm på fredags eftermiddag och kommer spendera min helg hos dom. Ska bli så kul. Behövligt att få komma bort några dagar känner jag.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kika vidare på nyhetsmorgon. Ha en trevlig söndag allihop. Kram på er.


En bild från i sommras.

Min lediga torsdag

Torsdag och jag är ledig idag, har varit på praktiken mån-tis-ons. Vakande upp vid 8 tiden efter en skön och behövlig sovmorgon. Låg och drog mig ett tag men tillsist steg jag upp, kunde inte hålla mig längre då man hörde fågelkvitter från det öppna fönstret. Har dom senaste nätterna sovit med fönstret på glänt, de är ett tecken på att sommaren är på väg :-) Inatt vaknade man av att regnet öste ner och smattrade sådär mysigt mot fönstret.

Tog en morgonpromenad med Freja innan frukosten, ute möttes vi av mulet väder men termometern visade +20 grader redan kl 8:30 på morgonen. Är väldigt fuktig luft ute idag, så det förvånar mig inte om det blir åskväder senare. Förra fredagen var det ett rejält åskväder här men några rejäla smällar och så blev det strömavbrott 3 ggr!

Just nu har jag tagit en liten kaffepaus, håller på och städar och ska snart ta och baka matbröd. Sen får det bli en till promenad med Freja, innan det är dags att laga lite mat. Kvällen blir lugn, har inget inplanerat. Imorgon väntar ett pass på praktiken igen mellan 13:30-21:30, likaså på lördagkväll 15:45-20:45 och söndag 14:30-21:45. Så jag vet då vad jag ska göra denna helg ialf. Jobba. Passar nu på att önska er alla en mysig helg utifall man inte kikar in nå mer i helgen, men återkommer till veckan.  


Hoppas ni alla har en toppenbra torsdag. Kram på er.

En solig tisdag

Åh vad härligt väder vi har haft nu i lördags, igår och idag. Riktig sommarvärme, är ju så underbart. Man blir så glad av solen. Tänk vad fint väder kan göra mycket med ens humör. Igår fick jag njuta av vädret med en promenad med Freja innan det var dags och åka på praktiken för ett kvällspass mellan 13:30-21:30. Idag har jag varit där för ett pass mellan 7-15:30. Då man gick till bussen igår kväll strax före kl 22 så var det så varmt att man kunde skippa jackan, då är det verkligen vår och sommaren är inte alls långt borta! Men vi ska inte hurra än, för det kommer säkert ett bakslag med kallare grader, så vi får njuta så gott det går nu.

Kom hem vid 16:20 idag, hämtade Freja och cyklade sedan hem och tog en promenad med Freja där hon fick bada lite, sen hem och duscha och laga mat. Nu sitter jag här i soffan, känner tröttheten kommer smygandes. Får krypa i säng i tid ikväll, så man är pigg imorgon då klockan ringer 5:30. Dags för ett till pass på praktiken mellan 7-15:45. Sen är jag ledig torsdag. Fre-lör-sön kväll är det dags för praktik igen.

Hoppas ni alla haft en bra tisdag och att även solen skiner på er. Kram.

En smak av sommaren

Vilket ljuvligt väder det bjöds på igår, riktig sommarvärme med plus 22 grader och plus 18 grader kl 20 på kvällen. Vaknade upp efter en behövlig och skön sovmorgon till varmgrader och sol. Kan det bli bättre en lördagsmorgon?! Åt frukost och sedan tog jag och Freja bussen ner till mammas grav och planterade blommor, blev så fint. Mammas lilla trädgård, saknar dig så oerhört mycket älskade mamma.

Efter besöket där gick vi gamla landsvägen hem, en jättemysig väg som går längts ån. Men det var nästan i det varmaste laget att gå långpromenad, tur jag hade packat med lite fika. Vi satte oss på en bänk och vilade en stund och åt fika och drack vatten, till och med så att Freja badade 3 ggr. Det var så härligt att gå där i solen och höra fåglarna kvittra och solen värmde så gott. Det blev en promenad på 9 km. Väl hemma igen satte jag mig ute mot husväggen i solskenet och drack en kopp kaffe och läste, medans Freja storsade runt och nosade innan även hon la sig för och njuta av det fina vädret. Kvällen blev lugn, lagade god mat marinerad fläskfile med klyftpotatis, en kall sås med soltorkade tomater, sallad och ett glas rött. Sen kikade jag på sommarkrysset och en film innan man stupade i säng, trött efter dagens utflykt.

Idag är det dock sämre väder här i Hälsingland, gråmulet och med regn emellanåt, ca 16 grader bara. Passade på att vara inomhus idag och laga lite matlådor att stoppa i frysen. Senare blir det en promenad med Freja och min söndagskväll bjuder på Walllander film och fruktsallad. Gott!

Hoppas ni alla haft en bra helg. Kram på er.

Morgonpromenad i solskenet

Onsdag och solsken här i Hälsingland. Underbart. Man blir så glad då solen skiner, allt känns mycket lättre. Idag vaknade man vid 7:20. Drog mig en liten stund innan jag steg upp och möttes av detta strålande väder, med solen som lyser från en klarblå himmel. Tog en morgonpromenad med Freja på engång, 5543 steg (roligt med stegräknaren). Det var så härligt att få komma ut och känna hur solen riktigt värmde, och fåglarna kvittrade. Njöt av varje steg jag tog, och det slog mig vad grönt det blivit ute överallt nu, gräsmattorna lyser alldeles gröna och på träden är löven framme, åh vad jag älskar denna årstid!

Då vi väl var hemma, var det gott med frukost. Nu sitter jag här med en kopp kaffe, ska snart bege mig iväg och handla på ica men måste först fundera om det är något jag glömt att skriva ner på inköpslistan. Sen bär det iväg till praktiken vid 13 tiden. Idag är det dags för ett kvällspass mellan 13:30-21:30, likaså imorgon och på fredag. Så det blir nog lite glest med blogginläggen fram tills helgen nu.

Ha en toppenbra onsdag allihop och en fortsatt trevlig vecka. Kram på er.


En ledig måndag

Började denna lediga måndag med en 30 min promenad med Freja innan frukost, är så härligt tycker jag. Man blir pigg och det är så uppfriskande. Efter promenaden var det extra gott med frukost som bestod av havregrynsgröt. Sen har det regnat till och från här i Hälsingland idag, så jag har passat på att göra undan saker inomhus. Har målat klart skänken jag har haft i köket, den fick en makeover med vit färg, allt blir ju så mycket fräschare med vit färg. Sen fick jag för mig att möblera om, flyttade in den nymålade skänken in till tvrummet och tog och gjorde en mysig läshörna med korgstolen i köket istl. Väldigt nöjd. Har även varit och handlat och lagat mat, som blev lax i ugn.

Nu på kvällskvisten tog jag och Freja en promenad igen, runt bäck (en jättemysig motions slinga i skogen här) där hon fick springa fritt. Så idag har jag gått mina 8000 steg :-) Har även tagit en dusch där jag la både en ansikts mask och hårmask. Har nu krypit upp i soffan i min mysiga snobben pjyamas från HM. Ska kika på halvåtta hos mig, talang 2010 och sen kommisarie Anna Travis, innan det är dags att krypa till sängs. Imorgon är det dags för praktik igen efter 3 dagars ledighet, jobbar 8-15:45, ons-tors-fre är det kvällspass 13:30-21:30, så det är fullt upp hela veckan lång.


Helgen

Oj det blev visst en liten bloggpaus under helgen, men nu är jag åter här igen och klottrar. Helgen har varit lugn och mysig med inga inplanerade måsten eller planer. Lördagen vaknade man vid 9 efter en skön och behövlig sovmorgon, utvilad och pigg. Åt en god frukost och tog sen en långpromenad med Freja i skogen, och invigde även min nya stegräknare där man ser hur många steg man gått, hur många kilometer och hur många kalorier man förbrukat, kul faktiskt. Har gjort ett löfte till mig själv att jag ska gå mellan 8000-10 000 steg per dag och så ska jag även ha den på jobbet, och se hur många steg man tar där på en dag.

Efter promenaden avnjöt jag en kopp kaffe mot husväggen i solen med en bra bok och Freja som sällskap. Satt där en stund och myste. På eftermiddagen bakade jag bröd och räkpaj som blev kvällens middag. På kvällen slappade jag i soffan med film.

Imorse tog jag en 40 min promenad med Freja innan frukost, var så härligt att mötas av solsken och fågelkvitter på morgonen och se hur allt grönskar ute, det blir mer och mer grönt för varje dag som går. Så härlig årstid nu. Sen har vi varit ner till lilla Viola gumman och firat henne som fyllde 1 år i torsdags, tänk att hon redan blivit 1 år fasters lilla gofis. Vi bjöds på gott fika och många skratt. Nu sitter jag här i soffan, har presic ätit. Ska nu kika på Wallander filmen innan läggdags.

Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig helg. Kram på er.


Köpte nya blommor på ICA i fredags, tyckte dom var så söta. Pryder nu mitt bord i tvrummet.


Har tröttnat på mina kuddfodral som jag har i soffan, tänker sy nya. Har ni några tips där man kan hitta snygga tyger på nätet? Vore tacksam för lite tips :-)

Höst hos HM

Då var det torsdag och snart är även denna vecka förbi, vad tiden går alldeles för fort ibland. Har även gjort min tredje dag på praktiken, och ja jag trivs som fisken i vatten. Idag tog jag med mig en utav tanterna ner på ICA för och handla deo och handkräm som hon så gärna ville ha nytt, och hon lyste upp som en sol. Tyckte det var så roligt, man kunde riktigt se glädjen i hennes ögon. Tänk vad små saker glädjer dom gamla. Dom är för underbara.

Då jag kom hem idag så möttes man av höstkatalogen från HM som låg på hallmattan, kommit med posten idag. Shit tänkte jag, ska man redan bläddra bland massor av höstkläder innan sommaren ens börjat?! Hittade ialf massor av fina och snygga kläder som kommer finnas i min garderob i höst. Kul. Har även städat så slipper man göra det imorgon då man kommer hem, utan har då fredags eftermiddagen och kvällen helt fri. Nu sitter jag här i soffan med en kopp grönt te med smak av apelsin och svartvinbär, ska ta och bläddra igenom nya nummret av topphälsa och sen kika på halv åtta hos mig och the forgotten, innan det är dags att ta en dusch och krypa ner i säng. Klockan ringer 5:20 imorgon.

Ha en mysig torsdagskväll allihop. Kram på er ♥


Tisdagstema-Vatten

Var ett tag sedan jag var med på tisdagstema, så det är väl dags igen nu då :-) Dagens tema är vatten. Och det har det även kommit från himlen idag, har regnat. Sitter nu i soffan och tar det lungt. Har jobbat första praktikdagen idag 7-15:45, var rätt ovant då klockan ringde så tidigt imorse men det gick så bra att stiga upp, bara jag kommer upp så blir ja pigg, tröttheten kommer mer på eftermiddagen för mig istl.

Kändes ialf hur bra som helst att vara tillbaks på jobbet igen, eller ja nu som praktikelev, men för mig känns det mer som man jobbar, man kan ju allt och vet hur allt fungerar, trivs så bra där. Har ju varit på samma äldreboende som timvikarie och sommarvikarie sedan år 2004, så det måste ju vara något speciellt där :-) Kom hem strax efter kl 16. Har lagat mat kasslergryta, varit på ica och handlat och hämtat ut två paket ett från oriflame och ett från cdon.com leilas one more slice kikade igenom den lite snabbt tidigare och hittade mycket smarriga recept. Har nu alldeles nyss stigit ur duschen och klätt mig i myskläder och sitter nu här i soffan och kikar på tv, känner mej trött i min förkylda kropp. Blir en myskväll i soffan och sen en tidig kväll i säng.

Här kommer ialf min bild på dagens tema, vatten.


Måndag

Då var det åter ny vecka och måndag. Imorse ringde väckarklockan vid 6, bara att stiga upp ur den varma sköna sängen för att gå till tvättstugan och slänga in dom två första maskinerna med tvätt. Ja det fick bli såhär tidigt idag på grund av att dagen är rätt fullproppad som den är. Så då kände jag att det var skönt att få undan tvätten tidigt, bokade tiden mellan 6-11. La mig i sängen igen och myste med Freja, medans jag väntade på att dom första maskinerna skulle bli klara.

Ute möttes man av en frisk och lite råkall morgon, med solsken. Tog senare en liten morgonpromenix med Freja innan frukost. Nu sitter man här med en kopp kaffe, ska snart ta en vända med dammsugaren och sen vänta på att tvätten ska bli klar. Efter den blir det en långpromenad med Lotta och hennes 3 charmtroll. Resten av dagen innehåller främmande kl 12:30, uträtta lite småärenden, ta reda på tvätten, laga mat och sen bara mysa ner sig i soffan och ta de lungt, min förkylda kropp behöver det, så man orkar med att stiga upp då klockan ringer 5:20 imorgon bitti, dags att bege sig iväg till första dagen på praktiken. Kommer kännas som man är där och jobbar istl för att praktiserar, har ju som sagt jobbat inom äldreomsorgen sedan år 2004, men det ska bli så roligt endå. Ett litet break från studierna i 4 veckor, men man kommer sakna skolan och klasskompisarna.

Hoppas ni alla får en riktigt fin och trevlig vecka och måndag! Kram på er.


Sköna maj välkommen!

Nu har vi vänt blad i almenackan och välkomnar sköna maj! Känns helt underbart att vi äntligen kommit in i maj månad, snart så väntar den härliga sommaren runt hörnet. Valborgshelgen har varit toppen i stugan. Har umgåtts med pappa, Monica, Jonte och alla vovvar hela helgen, har hjälpt pappa och Jonte med ved, spikat upp lite nya fågelholkar, premiär grillat vilket smakade underbart, haft främmande av Freddan och Johhanes, fikat, läst och promenerat. Helt enkelt haft en riktigt mysig och avkopplande helg i vårt paradis vilket passade umärkt för min förkylda kropp. Var meningen att det även skulle bli en fisketur i båten men tyvärr så var det för lite vatten i sjön ännu, så vi fick inte ut båten. Men det känns så bra att sjöarna äntligen är isfria, ett säkert vårtecken!

Kom hem idag vid 14 tiden, tog då en skogspromenad med Freja, sen har jag packat upp, duschat, varit iväg på ica och handlat och sen lagat mat. Fick bli nått snabbt och enkelt ikväll, felix kycklingpytt. Jättegod. Nu ska jag mysa ner mig under filten brevid Freja som alldeles nyss kom upp till mig i soffan och la sig alldeles tätt intill mig då det utanför vårt fönster är ungar som smäller med smällare, hon är lite rädd. Ska dricka en kopp te och kika på humorgalan på tv4.

Hoppas ni alla haft en trevlig valborshelg.

RSS 2.0