höstbilder från promenaden

Vaknade vid 8:30 idag, klev upp och åt frukost framför tv:n. Sen gick jag och Freja på en härlig lång promenad, vädret är mycke bättre idag, 12 grader varmt, ljummen luft. Helt underbart. Så jag tänkte bjuda på några bilder från våran höst promenix.

       
     
   
Dom tre sista är från promenaden tidigare under veckan.
Nu ska jag putsa fönster och sen baka bröd. Senare blir de en dusch, ta reda på tvätt och såklart se reprisen av Greys Anatomy. Missade ju de i onsdags. Fy skäms.
Freja ligger i sängen och sover nu, lill bäbisen min :-P



Trevlig söndag!

sängen

De var den lördags kvällen de. Mysigt me film och vin.
Nu ska man krypa ner i sängen och läsa innan man ska sova.
Godnatt!

regn=myskväll

Lördagen har varit grå, kall, regning och blåsig. Riktigt ruggigt höstväder, löven har virrvlat omkring i vinden. Mysigt tycker jag endå, visst de är kallt. Men mysigt endå. Man får en bra anledning att stanna inne och mysa hela dagen lång, mysa i soffan under en filt me bra film eller en bra bok.
Fast de har jag inte gjort idag, ha varit fullt upp. Vaknade vid 8 tiden, åt frukost, duschade sen åkte vi och hämtade mina nya glasögon. Sen var vi och handlade lite. Köpte ett nytt fat, ett svart med vita blommor på som nu står på tvrums bordet me ljus på. Ett bra fynd.
Sen har jag tvättat och lagat mat. Hade dålig fantasi idag så de vart strips och grillad korv och sallad. Men imorrn blir de kycklinggryta. Satt och kollade igenom viktväktar kokboken och hittade ett recept som lät gott.

Nu ska jag mysa i soffan me ett glas vin och kolla på film.

Ensamt.. saknar dig!!




idol juryn

Har nu städat klart dammsugit, torkat golven, torkat handfat och toa, dammtorkat och diskat *puh* Och medans jag gjorde allt detta skuttade jag glatt runt och poppade musik och sjöng för fulla muggar, undra vad idol juryn skulle säga om min sång?! Hahha. Freja uppskattar den, hon springer ialf inte och gömmer sig då jag ylar och sjunger. Och de måste ju vara ett gott tecken..?! :P
Nu ska jag gå en kort promenad med Freja, sen göra iordning te och sätta mig i soffan och kolla på sjukhuset och du är vad du äter.

Helg imorrn, så härligt!

 

trillat dig jag med

Ja nu är man medlem på www.facebook.com  oxå då, efter många om och men.
Men nu finns även jag där då.

Kunde inte hålla mig.. thihihi.

resa till sommaren

Nu är de bestämt. Jag åker till Gran Canaria till sommaren. Nån som vill me?! Heheheh
Har kollat ut nåra hotell nu. Ska försöka att lura me pappa och Monica me, för pappa fyller jämt nästa år. De blir i juli eller augusti. Gu så härligt. Jättefina hotell som man kollat på. Så himla nice.
Längtar! Så nu är de bara att börja spara pengar.

Nu ska jag poppa lite popcorn och titta på tv innan man läre krypa i säng för att sova så man orkar med en ny arbetsvecka.

Tjingeling



www.ving.se

Härligt helg

Ja då var söndagen här igen då, helgerna går alldeles för fort. Varför är de så?! Kan inte helgerna gå saktare.
Fredagen vart de veterinären me Freja, och de gick jättebra min lilla bäbis var så duktig. Sen följde vi med pappa hem och åt mat och kollade på tv. Vid 21 tiden kom Jonte. Pratade lite med han innan jag och Freja begede oss hemåt. Vart lite läsning innan vi somnade. Var såå trött.

Lördagen vaknade jag vid 6:30 (!) var ut me Freja, sen la vi oss igen och sov till 9. Då åt jag en god frukost och gick sen en långpromenad me Freja i de underbara soliga höstvädret. Riktigt mysigt. Sen gick vi hem till pappa och bakade kanelbullar. Pappa och Jonte kom hem från skogen vid 12:30 tiden, då fikade vi lite sen vaxade dom bilarna. Jag och Jonte tog en tur upp till mammas grav senare och tände ljus, medans pappa stannade hemma och började laga maten. Vi åt soppa till förrätt, hare med potatis, sås, sallad och svartvinbärs gele till varmrätt sen äppelkaka och kaffe senare på kvällen framför tv:n. Kollade på Svensson Svensson och filmen på fyran. Diggar Allan Svensson. Hahah. Rolig snubbe.
Jag och Freja gick hem efter filmen och somnade direkt. Var trött.

Söndag sovmorgon till 9:15. Åt frukost och tog sen en långpromenad i solskenet. Freja vart däremot väldigt rädd för kossorna vi såg på promenaden. :-)

Nu ska vi bara slappa i soffan, har fortf ont i halsen. Tror de är halsfluss på G. :-(

Ha En Trevlig Söndag Allihop!

veterinären

Äntligen är de helg igen, härligt! Ska snart åka iväg me Freja till veterinären, för hon ska få vaccination igen, har ju fyllt 1 år. Sen blir de tacos, idol och film.

Imorrn blir de baka bullar, lång skogspromenad me Freja, tvätta och sen middag på kvällen me gott vin.

Trevlig helg!

du är vad du äter

Ikväll är de premiär för "du är vad du äter" och de måste man bara se. Jag tycker de är roligt att titta på de och följa dom till sin viktnedgång, dom är så duktiga. Och så själv sitter man där i soffan och mumsar på nått ohälsosamt och känner sig fet, haha. Fast jag måste faktiskt medge att jag äter sällan godis, är inte nå för godis.
De ska vara choklad då som jag verkligen älskar, men eftersom jag vet att jag avgudar de så mycket så ser jag till att INTE ha de hemma så ofta, för då försvinner den lika fort som den hamnade i skåpet, så ibland unnar jag mig choklad. Och så popcorn, de och choklad är de enda godis jag har hemma. Just nu sitter jag och mumsar på vindruvor och diggar musik. Freja ligger i soffan och biter på en utav hennes leksaker.

Har dammsugit ikväll, promenerat me Freja, lagat mat och nu sitter jag här en stund, ska snart ta och torka golven, skönt att städa nu så slipper man de imorrn, då kan man bara istl njuta av att fredagen äntligen är här igen.

image168

nya brillor

Ja igår var jag till synsam efter jobbet på en synundersökning och de visade sig att jag läre skaffa nya brills, valde ut ett par snygga bågar som jag trivdes bra i. Får hämta dom nya brillorna på onsdag nästa vecka. Blir tvåtusensexhundra kronor. Inte så farligt.

Nu får de bli helg, Jonte och Malin kommer hem. Malin ska tillbringa helgen hos sina föräldrar och Jonte blir hos oss. Han och pappa ska jaga på lördag och söndag, men de blir även god mat och dryck. Tänkte jag skulle göra en äppelkaka till efterrätt. Jag och Freja ska även ut på långpromenad och tvätta.

Nu ska jag ta och surfa lite sen värma te och sätta mig i soffan me Freja och kolla på sjukhuset, hidden palms och top model sthlm. Sen blir de sängen och sova. ZzzzZZzzzZZzzzzzZZzz....

söndag och sjuk

Jaha, då var de söndag igen då, hatar söndagar och så har man blivit sjuk. Feber och ont i halsen och magen (!?) är de nått som man får på köpet av denna förkylning eller? Magont. Uscha. Fast förkylningen verkar vara envis, den vill inte bryta ut riktigt, har bara feber, ont i halsen, magen och kroppen. Men man vaknar väl nån morgon och är skit täppt i näsan tänker jag väl, så jag ska inte säga så mycket.
Gårdagen tvättade jag, de var ett måste, tvättkorgen var överfull. Sen gjorde jag köttfärs sås och köttfärslimpa som jag frös in, bra att ha så man bara kan ta fram och ha i matlådan, sen slappade jag och Freja framför tv hela kvällen, me bra film. Knaprade alvedon och drack te.

Idag blir de oxå en dag framför tv:n. Ska kurera mig med mycke c-vitamin, alvedon, te och halstabletter. Hoppas de hjälper.

Ciao

hösten kommer med förkylning

Jag älskar hösten och allt som hör den till. De blir fina färger på löven, frisk luft, klä sig i varma tjocka tröjor, gå långa promenader i de fina höstvädret, tända en massa ljus och mysa i soffan med varm chokald med en bra bok eller en bra film, men de finns faktiskt ett minus med hösten och de är den där förbannade förkylningen som alltid ska dyka upp. Slår aldrig fel, jag blir alltid dunder förkyld på hösten. Däckad. Och nu börjar de klia och värka i halsen, känns som om man skulle blivit överkörd av en ångvält, musklerna värker, man fryser och svettas vart annat, och man är tröttare än tröttast. Så nu vet jag vad man har att vänta, en förkylning. Suck. Känner mej så hängig nu, ska ta febern sen och en alvedon, värma te och krypa ner i soffan under filten och titta på film.
Nä nog om mina krämpor nu :-)

Har tillbringat fredags eftermiddagen med att städa och lagat mat, sen gick jag över till brorsan och fick lite instruktioner, ska nämligen vakta deras hus i 3 veckor. Dom ska åka till Thaliand på söndag i 3 (!) veckor, fatta om jag är avis?! JAAAA. Ja åk ni bara och lämna mig här. Vill oxå åka dit. Ska ialf vattna blommor och ta in posten och ev skruva på elpatron om de blir allt för kallt. Drack ett glas vin och pratade lite, fick se bilder på hotellet dom ska bo på och vilket ställe. Jättefint. Men Freddan förtjänar en 3veckors semester, har jobbat som en tok. Så nu ska han bara slappa och rå om sig själv och familjen. De förtjänar han.

Nä nu skriker min kropp efter en avledon. *host host*

fotboll & tilltugg

Jobbat över ikväll (ovanligt nej) till kl 18. Har duschat och tagit fram lasange från frysen som får bli matlåda tills imorrn, orkade inte laga nått, så trött.
Tittar nu på fotboll jag och Freja och äter lite popcorn.
Sen blir det sjukhuset och topmodel sverige, innan de är dags att krypa i säng så man orkar med morgondagen, tur de är torsdag imorrn, en dag närmare helg! Skönt.

Tittar ni på fotbollen?!



klarar man de?!

Nu när man sitter med näsan i matteboken och sliter sitt hår av ilska för att man inte fattar och att man föddes utan matte celler, så fick jag den briljanta iden att man kanske ska prova att söka till sjuksköterske programmet ialf den 15 okt. Så jag gick in och läste lite om man kunde skicka in kompletteringar. Och sista datumet för de var 1 dec.  Klarar man av att göra klart matten tills dess?!

Jag ska ge de ett försök. De får bära eller brista. Annars får jag söka 15 april istl.
Håll tummarna för mej..  Åter till matteboken, kaffet, vindruvorna och tv:n på i bakgrunden. Haha!

powerwalk och plugga

Uscha jag hatar verkligen söndagar, då vet man att helgen tar slut och en ny arbetsvecka börjar. Söndagar skulle vara bättre om man hade ett jobb som man trivs på och gå till varje måndag, men så är ju inte fallet här då. Så söndagar står inte högst upp på min lista. Helgerna går alldeles för fort, man hinner ju inte med.

Vaknade vid 4:10, fick panik då jag kollade på klockan och insåg att jag glömt att ställt den, så jag gjorde de, men sen kom jag ju på att de e ju för fasiken söndag idag så jag somnade om med ett belåtet leende på läpparna, haha. Presic samma sak gjorde jag igår oxå, då vakande jag vid 4:30 och ställde klockan men kom på att de är ju lördag. Hur kan man vara så dum?! Haha.

Vaknade vid 8:45 idag, klev upp åt en god frukost framför tv:n och sen gick jag och Freja på en powerwalk i de mysiga och friska höstdagen. Härligt. Freja ligger nu i sängen och sover.
Nu har jag bränt ner en massa bilder på cd skivor som ska framkallas, har även avnjutit en kopp kaffe.
Ska nu försöka att plugga lite matte, jättetrist men måste. Fy! Allt är tråkigt och trist nu.


Känns som om du vänt mig ryggen vad har jag gjort?! Saknar dig.







hundfis och helgfrukost

Har nyss vaknat, myst i sängen en stund me Freja, som la av en fis mitt i mysstunden haha.
Ska snart hoppa in i duschen, sen gå ut me Freja och sen blir de helgfrukost, som består av fil med musli och linfrön, grovt bröd med ost och paprika, en kopp kaffe och så grapefrukt. Mmm så gott!
Ska vara hos doktorn kl 9:45, därför man är uppe nu.

Ciao

underbara helg!

Jaa då var äntligen den underbara helgen här igen, härligt efter en tuff arbetsvecka. Har hittills hunnit med att tvätta 3 maskiner tvätt, lagat mat (paj) och så en promenad me Freja.
Hösten
ligger i luften, man känner den klara friska luften. Och löven börjar få sin fina färg. Älskar verkligen hösten.

Nu sitter jag här med en kopp nybryggt kaffe. Ska snart sätta mig i soffan och kolla på film och dricka vin och äta godis :-)

Ha en trevlig helg allihop!



 

trött

Mm de kan man lungt säga att jag är nu, så stressigt på jobbet nu. Mycke att göra!
Tog en uppfriskande, rask promenad me Freja ikväll, men inte vart jag piggare av de, jo en stund men nu e jag lika trött igen. Ska titta på sjukhuset och ldol sen ska jag slänga mej i sängen och sova.
Skönt med helg imorrn.

är jag senil?!

Gissa vad som hände mig ikväll då?! Jo fick nyss besök av en utav mina grannar som jobbar på mataffärn här och kan ni gissa vad hon hade med sig? Jo om inte min kära lilla plånbok.
Men Maria
hur kan man glömma plånboken då man är iväg och handlar?!! Packade ner alla varor men inte plånboken, nä då den lämnade jag kvar. Senil eller? Hahha. Skäms.
För mycke tankar som far runt i mitt huvud nu så jag blir glömsk.

Ikväll blir de promenad me Freja (nu) sen sjukhuset och Idol.
Ska ni titta på Idol?

Ciao
/senila tanten.


ny arbetsvecka, nya tag

Ja då var de måndag igen då. Fattar inte att helgerna ska gå så himla fort jämt. Man hinner ju knappt andas ut och ta de lungt, innan måndagen är där igen och klockan ringer 5:30. Man har ju oxå tusen saker som man ska göra på helgerna då man äntligen blir ledig. Men nästa helg ska bli lugn, ska bara mysa och njuta av ledigheten. Få bli massor av film, promenader me Freja och bara mys i massor.

Jobbade över till 17:30 idag, Jenny skickade och frågade om jag ville följa med och simma vid 18 tiden, typiskt att man då måste jobba över, jag som så gärna hade följt med, skönt att simma. Börjar tröttna på den nu att jobba över varenda vecka. Jag orkar inte. Tur chefen förstår och sagt att jag inte behöver jobba över om jag inte orkar. Men min skjus jobbade över till 17:30 så de var bara att stanna kvar, fast jag får ju se de från denn ljusa sidan, de blir mer cash på kontot då lönen kommer den 25 sept. Då blir de en tripp ner till ikea. Har en lång lista över saker som ska inhandlas. Blir även kläd shopping! Och en IPod.

Nä nu ska jag faktiskt ta och värma mig en kopp grönt te med smak av äpple, ta en alvedon (ont i ryggen) och mysa ner mig i soffan och titta på "sjukhuset"

Även fått ny hjärt operationstid den 12-13 nov. Skönt


Ciao
RSS 2.0