Måndag och föreläsningar

Då var det åter ny vecka och även påskveckan. Idag har det fallit små snöflingor hela dagen, inget roligt väder alls. Jag som trodde att våren var här. Jaja, bara att vänta ett tag till då. Förbannade snö. Det svänger då rejält med vädret, för i lördags regnade det mycket och nu snöar de. Kan inte vädergudarna bestämma sig.

Idag har vi haft föreläsning hela dagen i skolan mellan 8:30-14, om nervsystemets olika sjukdomar. Epilepsi, MS, parkinson, stroke och demens. Väldigt intressant. Fast man blir trött efter en heldags föreläsningar. När jag kom hem vid 15:30 tiden lagade jag mat på engång och sen satte jag mig i soffan med en kopp kaffe och kikade på förkväll. Ska ta en liten promenad nu snart, så kanske man piggnar på lite. Sen kika på halvåtta hos mig ett favorit program hos mig, tycker det är så roligt att få följa nya människor varje vecka, få följa med dom hem och se hur dom har det och bli inspirerad till många nya maträtter. Älskar att laga mat och baka. Sen är det ju Arn också. Efter det får det faktiskt bli sängen, känner att det är behövligt nu, sova!

Har även suttit och funderat ut vad jag ska baka för gott och ta med i påsk, då vi kommer fira påsken i stugan. Kom fram till att det får bli mammas goda ananaspaj, den var det väldigt länge sen man åt. Receptet på denna paj har jag fått av min älskade mamma. Kommer bjuda på det här utifall nån är sugen på att prova denna gudomligt goda och enkla ananaspaj.

Ha en fortsatt trevlig måndag mina vänner. Kram på er.

Ananaspaj
Paj botten:
150 g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.

Fyllning:
2 dl creme frachie
1 burk krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop allt till pajbotten och tryck ut i en smord pajform. Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut över pajbotten. Grädda i 225 grader 20-30 min. Klar att avnjutas med en kopp kaffe!

Sommartid är här

Nu har vi ställt om klockorna till sommartid, känns väldigt bra, nu går vi mot ljusare tider. Och det märktes på engång ikväll, då klockan var 19 så var det fortfarande ljust ute, visst är det underbart? Lördagskvällen igår var sådär lugn och mysig som jag behövde efter en dag med plugg. Kikade på körslaget och film. Gick och la mig vid ett tiden. Så imorse var det skönt med en extra lång sovmorgon.

Vaknade upp till ett mulet och trist väder, så tankarna och vårkänslorna man haft var som bortblåsta. Gick den obligatoriska morgonpromenaden med Freja och sen åt jag frukost framför nyhetsmorgon. Annars har denna söndag varit rätt lugn. Har varit iväg och lämnat Freja hos pappa och Monica, tack snälla pappa att du ställer upp och har Freja dom dagar jag går i skolan, du är så snäll min älskade pappa. Sen har jag pysslat lite här hemma i lägenheten, möblerat om och fixat lite. Det behövs inte alls så mycket förändring för att det ska kännas som nytt. Har även lagat mat, det blev paj med bacon, broccoli, fetaost och tomater. Sen myst i soffan med en kopp kaffe och läst tidningarna topphälsa som kom på posten i fredags och härliga hund som jag köpte idag då jag var iväg och handlade.

Nu sitter jag i soffan och kikar på Bubblan på svt 1. Väntar på att Johan Falk filmen ska börja, efter den kryper jag ner i sängen och sover, så man är utvilad imorgon, då de är dags för en ny skolvecka.


Plugga, plugga och plugga...

Idag är det lördag och inte alls något trevlig väder här i Hälsingland, termometern visar ynka plus 1,5 grader och himlen är täckt av moln. Vaknade imorse vid 9 tiden skönt med en sovmorgon med tanke på att jag inte somnade förräns efter kl 1 igår natt. Åt frukost och tog sen en promenad med Freja, där det stänkte några regndroppar på oss och vinden tog i ibland, kom hem alldeles rosig om kinderna. Uppfriskande.

Nu sitter jag här och pluggar nervsysemet som vi ska ha förhör/seminarium om på torsdag, är nervöst. Är så mycket som man ska lära sig, alla hjärnans olika nervsystem, dess uppbyggnad, alla dom olika nervsystemens funktioner osv osv. Det är det centrala nervsysmetet, perfiera nervsystemet, somatiska nervsystemet, autonoma nervsystemet, nervcellen, stora och lilla hjärnan, hjärnstammen, ryggmärgen, hjärnan och ryggmärgens nerver, sensoriska och motoriska funktioner, hjärnans olika delar vad dom heter osv osv, ja ni ser det är en hel del och plugga in. Det är verkligen jätteintressant men detta är ju som sagt den svåraste delen i hela medicinsk grundkurs, ska bli skönt då torsdagen varit och man kan lämna denna tuffa del bakom sig. Gäller och plugga, plugga och plugga nu!

Tar en liten välförtjänt kaffe paus nu ialf innan jag fortsätter att svara på arbetsfrågorna som vi fick, som man kan utgå ifrån sen då man ska lära in allt inför torsdag.

Lördagskvällen blir ialf lugn och mysig, med god mat, tv och film. Exakt vad jag behöver efter en hel dags pluggande.


Vårblommor på mitt tvrums bord. Så söta.

Vårstäda och påskpynt

Idag är det fredag och helg, vad härligt! Här i Hälsingland har det varit soligt till och från idag och ca 10 plusgrader. Härligt vårväder. Och det töar mer för varje dag, så snälla kom inge mer snö nu tack! Man hör takdropp, gräsmattorna börjat titta fram och fågelkvitter. Väntar nu bara på den första vårblomman, då är det verkligen vår.

Idag vaknade man utvilad vid 8 tiden, drog mig ett tag innan jag tog en morgonpromenad med Freja. Efter promenad och frukost var det dags för storstädning, har skurat toa från golv till tak, dammat överallt i lägenheten, torkat lister i köket, dammsugit och torkat golven, så nu doftar det fräsch och gott i lägenheten. Vårstädningen är klar. Har även påskpyntat lite idag med det lilla påskpynt man har.

På eftermiddagen tog jag en längre promenad med Freja, var skönt efter att man varit inne och städat. Har nu alldeles nyss diskat undan efter kvällens middag som var älgkött, potatisgratäng och en god sallad till. Ska snart rasta Freja och sen tända en massa ljus, mysa ner mig i soffan och kika på lets dance finalen och bara ha de bra. Njuta av att helgen är här. Fredagsmys

Hoppas ni alla haft en bra fredag och ha en fortsatt trevlig kväll och helg. Kram på er.


Istället för påskliljor så blev det en bukett med gula tuplaner, som står på köksbordet.





Lite påskgodis i en skål på tvrums bordet. Skålen fyndade jag på loppis för några år sedan.

Intressanta och lärorika dagar

Då var det onsdag och sista skoldagen för denna vecka, som har varit väldigt intensiv med mycket information och smälta. I måndags började vi som sagt med medicinsk grundkurs. Igår hela dagen mellan 8:30-15 hade vi föreläsning om nervsystemet och det kan jag lova er var väldigt mycket information men väldigt intressant vetande. Man börjar förstå mer och mer varför kroppen gör si och så och så intressant och få veta hur hjärnan är uppbyggd och vad de olika delarna gör osv och vad det har för uppgifter. Många svåra ord man ska lära sig, men som sagt det är så intressant så det ska nog gå bra. Vår lärare sa att denna del i kursen om nersystemet är den svåraste och det kan jag förstå.

Idag har vi haft föreläsning mellan 9-14 om cellens uppbyggnad och vad den har för uppgift osv och även kroppens olika vävnader. Intressant. Vet ni förresten att kroppen består av 100 biljoner celler. Idag då jag kom hem satte jag mig och gjorde klart inlämningsuppgiften om cellen och pluggade även nervsystemet som vi ska ha förhör/seminarium om, på torsdag. Gäller och plugga nu.

Nu har jag placerat mig i soffan, kände att det fick räcka med pluggandet för denna dag, alldeles virrig i huvudet :-) Ska kika på drömmen om italien och greys, sen sova. Behöver sömnen efter dessa intensiva dagar i skolan. Har nu självstudie dagar tors-fre. Då ska jag plugga, städa och träna.

Hoppas ni alla haft en bra onsdag och ha en forts mysig kväll.

Pasta med tomat och kyckling

Då var det åter måndag och ny vecka och snart slut på mars månad, som gått i raketfart känns det som. Och nästa vecka är det redan påsk. Oj vad tiden springer iväg, men det är bara skönt i dessa tider. Underbara våren går oss till mötes. Idag har det varit soligt och fint här i Hälsingland och det töar mer och mer för varje dag som går, härligt att snön försvinner och det är barmark igen.

Idag har vi haft första föreläsningarna i medicinsk grundkurs, den kursen som jag väntat på med spänning. Och det var intressanta föreläsningar idag. Både historik och nutid och så en film. Upplägget för hela kursen ser jättebra ut och väldigt spännande, kommer ha 2 st större inlämningsuppgifter där vi i en ska fördjupa oss om 1 sjukdom från mag/tarm och 1 sjukdom från unsöndring/njurarna och så sen ska vi fördjupa oss om 1 infektions sjukdom. Kommer bli 5 väldigt intressanta och lärorika veckor. Härligt! Nu är vi inne på ett område som verkligen intresserar mig.

Kvällens middag blev en ny pastarätt, enkel och supergod. Tänkte dela med mig av receptet i detta blogginlägg. Kan rekommendera denna rätt. Sitter nu här i soffan med min laptop i knä och kikar på förkväll, ska snart ta en kvällspromenad med bra musik i hörlurarna, sen ta en dusch och mysa ner mig i soffan och kika på halv åtta hos mig och så arn serien som börjar på tv4 ikväll. Kommer även att dricka en kopp te, köpte hem 2 st nya sorter idag från teaffären på stan, ett svart te med smak av jordgubb och fläder doftade gudomligt gott och så ett grönt te med smak av ingefära och citron, doftade så fräscht.

Ha en toppenbra måndagkväll allihop.



Pasta med tomat och kyckling:
Tagliatelle
Kyckling fileer
1 gul lök
Soltorkade tomater
Hönsbuljong tärning
2 dl matlagningsgrädde
Basilika
Salt och peppar
Västerbotten ost eller en annan riven ost

Gör såhär:
Koka pastan. Skär kycklingen i bitar och hacka löken. Stek i matolja. Häll sedan i dom hackade soltorkade tomaterna efter en stund och låt dom steka med. Tillsätt matlagnings grädden, smulade buljongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop ca 4-5 min. Sila av pastan och vänd ner kycklingen och strö över lite ost.

Vårkänslor

Då var det åter söndag igen och helgen är snart förbi, tänk att tiden går så fort ibland, fast nu är det bara skönt för då blir det vår och sommar snabbare! Helgen har varit jättebra, lugn och skön. Var ju som sagt husvakt åt pappa och Monica som har spenderat sin helg i underbart vackra Stockholm. Jag och Freja tog en cykeltur dit i fredags kväll. Åt middag direkt, soppa och hembakat bröd. Sen tog vi en promenad innan vi parkerade oss i soffan under filten för att se på lets dance och självklart solsidan och med en liten godis skål som sällskap. Stupade i säng vid 23 tiden, trötta.

Lördag vaknade man vid 7 tiden, men låg och drog mig 1 timma innan jag steg upp och möttes av strålande solsken från en klarblå himmel och genast blev lördagen mycket bättre. Åt frukost och tog sen med Freja på en långpromenad, så härligt att kunna ta fram den tunnare jackan, promenera i gympaskor och ha fingervantar istl för stora varma vintervantar. Var så härligt att promenera där i solskenet och höra fågelkvitter, Freja sprang fritt och nosade överallt och även hon såg ut att njuta i fulla drag av vädret. Vårkänslor säger jag bara! Efter promenaden satte jag mig i en solstol med en kopp kaffe, en bok och tidningar som sällskap och där satt jag i några timmar och bara njöt. Lördagskvällen blev även den lugn med god mat och tv. Kikade på körslaget fram tills kl 21 då jag tittade på den första delen i millenium serien. Somnade gott sen vid 00:30 tiden.

Idag vaknade man vid 8 till ett snöigt Hälsingland, och så var dom vårkänslorna som bortblåsta. Termometern visade -1 grad och blötsnö, inga +12 grader som lördagen bjöd på. Nu sitter jag här, mätt och belåten efter middagen som idag blev våfflor med grädde och hemmagjord sylt. Väntar på att bandyfinalen mellan Bollnäs-Hammarby ska börja. Sen får det bli en kvällspromenad, innan man myser ner sig i soffan för att se på Johan Falk filmen. Och den trista vädret som det bjöds på imorse har nu försvunnit, för ute skiner solen igen! Jippi.

Husvakt och cykeltur

Fredag och helg, underbart med andra ord. Idag bjuds det på mulet väder här i Hälsingland och +7 grader. Vår i luften, känns som det hänger lite regn i luften eller kan de vara snö?! Dom har ju sagt på vädret att det kan komma snö eller regn, och då hoppas jag att det är regn som kommer, för nån mer snö vill jag då inte ha nu!

Idag är det full rulle här hemma, har uträttat en massa ärenden, så som ett besök på banken och apoteket. Handlat på ICA, ring lite samtal och så håller jag på och tvättar. Och det blev en premiärtur på cykeln idag, härligt att äntligen kunna ta cykeln. Ett till säkert vårtecken! Love it.

Ihelgen ska jag och Freja vara husvakt åt pappa och Monica, som satte sig på bussen imorse, till Stockholm. Dom ska spendera sin helg där, bo på hotell och se Björn Skifs. Ska gå dit senare ikväll, då jag är klar med tvätten. Kommer bli en lugn helg med inga inplanerade saker, utan tar dagen som den kommer. Det blir ialf en långpromenad imorgon och bandy på söndag. Annars lugnt och skönt. Behöver sånna helger också, där man bara kopplar av.

Igår avslutade vi vård och omsorgs kursen i skolan och nu på måndag börjar den kurs som jag sett framemot nämligen medicinsk grundkurs, ska bli så kul men väldigt intensivt. Kommer bli mycke plugg nu i dessa 5 veckor. Fick tillbaks ett till skolarbete igår och betyget på det visade MVG, glad!

Nu ska jag äta lite lunch och sen forsätta med tvätten och packa. Önskar er alla en riktigt trevlig och mysig helg, sköt om er alla mina underbara vänner, ni är så gulliga som kikar in och lämnar kommentarer. Utan er ingen blogg. Kram på er ♥

Premiär

Då var det onsdag och som man säger lill lördag och snart helg igen. Tänk vad veckorna går fort. Svisch säger det så är det sommar, underbart! Idag började vi i skolan igen efter sportlovet, en mjukstart med en lektion mellan 9-12 bara. Och imorse vaknade man till ännu en dag med solsken, vi blir ju bortskämda så nu kommer man bli arg då det blir ett bakslag i vädret. Nu får det faktiskt fortsätta såhär, så våren kommer igång riktigt.

Då man kom hem från skolan, gjorde jag iordning en smoothie med hallon och banan och satte mig i soffan och kikade på sex and the city innan jag började med dagens middag som blev potatisbullar med lingonsylt, så gott.

Nu har jag nyss kommit hem från en kvällspromenad på ca 1 tim, utan hund (hon är hos pappa nu tills imorgon) kändes ovant att gå själv då man är van att ha sin lilla promenadlimpa med sig. Och då till min bloggrubrik, för på denna kvällspromenad var det premiär, invigde mina nya gympaskor som jag köpte då jag var ner till Jonte och Malin i Stockholm i december. Tänk vad härligt att man kan ha gympaskor på promenaden, det är ett säkert vårtecken. Kändes bra att få promenera på bar asfalt igen. Efter promenaden blev det ett snabb besök på ICA för att inhandla bananer, äpplen, mango och kiwi. Nu ska jag fortsätta att kika på tv innan det är dags att krypa i säng och sova så man är utvilad för en lång skoldag imorgon.

Kram på er!

Fikastund

Godkväll allihop. Vaknade upp till ännu en dag med solsken från en klarblå himmel, kan det finnas ett bättre sätt att slå upp ögonen på och mötas av detta fina väder? Man blir genast piggare och gladare och dagen känns lättare, än dom trista mörka vinterdagarna. Idag har jag varit på stan och fikat med Helena, var ett tag sedan vi sågs, eftersom båda haft fullt upp. Så det var jätteroligt att ses igen över en fika. Satt ett bra tag och pratade och skrattade över en varsinn caffe latte och kladdkaka. Supergott och jättetrevligt. Tog sedan en tur på stan, blev inget shoppande för min del mer än på apoteket (införskaffade medicin) men Helena fyndade fina barnkläder på Kapp Ahl till sina två söner. Vi bestämde att vi ska göra en tripp ner till Gävle i maj och shoppa loss.

Tiden går alldeles för fort då man har roligt, så vid 13:30 tiden var det dags att skiljas åt, Helena skulle hämta barn på dagis och skola och jag sätta mig på bussen hem. Blev ett besök på ICA för att inhandla lite mat och sedan hem och äta en sen lunch/middag. Fisk och skaldjurs soppa med rostat bröd. Smakade så gott. Efter maten satte jag mig i soffan under filten och läste ut dom sidor jag hade kvar i Stieg Larssson boken flickan som lekte med elden, väldigt bra bok. Nu är jag redo att följa millenium serien på svt som börjar på lördag :-)

Har även hunnit med en kortare och uppfriskande kvällspromenad. Resten av kvällen spenderar jag i soffan, kl 20 kommer jag sitta klistrad framför tv:n då den nya serien 112 på liv och död börjar på tv4 plus. En serie som verkligen faller mig i smaken, ett område som intresserar mig mycket. Längtar tills den dagen man får jobba på sjukhus. Tycker det är så synd att dom inte visar serien sjukhuset på tv3 längre, den var min favorit.

Hoppas ni alla har haft en bra tisdag och ha en fortsatt trevlig kväll. Kram på er.

En doft av nybakat

Då var det söndag igen och denna helgen går mot sitt slut. Det har varit en toppen helg med kanonfint väder, lite för kalla vindar för min del, men vad gör det då solen visat sig varenda dag denna vecka! Imorse vaknade man utvilad efter en skön sovmorgon. Gick den korta obligatoriska morgonpromenaden med Freja innan det var dags för en god frukost framför nyhetsmorgon. Sen har jag bakat kanelbullar, gått en långpromenad med Freja, legat i soffan och läst, kan ju bara inte slita mig från boken jag läser. Stieg Larssons andra bok, har några sidor kvar nu som jag tänkte att jag ska hinna läsa ut innan lördag för då börjar serien om hans böcker på svt och den måste man ju bara se.

Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa upp i soffan och invänta Wallanderfilmen, med en kopp te och en nybakad bulle som kvällsfika.




Finaldags

Godkväll allihop. Vilka härliga vårvinter dagar vi har haft nu, man blir så pigg och glad av detta väder, man känner riktigt hur energin flödar. Imorse då man slog upp dom blå så möttes man av strålande solsken från en klarblå himmel, underbart! Åt frukost och tog sedan en långpromenad med Freja, sedan satte vi oss i lä i en solstol hos pappa och Monica, och njöt av dom värmande solstrålarna. Satt där och myste i några timmar innan vi gick hemåt igen. Placerade då mig i soffan och läste ett tag, innan det var dags för en dusch och matlagning.

Nu sitter jag här i soffan, ljusen är tända och en kopp med nykokt kaffe står på bordet. Har alldeles nyss avnjutit en god middag, och nu väntar jag på att finalen i melodifestivalen ska börja. Mina röster går till Andreas Johnson och Darin ikväll, hoppas att någon av dom vinner. Men jag gillar även Anna Bergendahl och Peter Jöbacks låtar. Spännade och se vem som tar hem allt och får tävla för Sverige i finalen i maj i vårt vackra grannland.

Ha en trevlig lördag. Kram på er ♥


Köpte hem en bukett med tulpaner igår då jag var och handlade. Dom är ju så vackra.

Slask och töväder

Underbart väder vi har. Det är äntligen töväder ute! Visst, det är ett litet minus då det blir så himla slaskigt innan all snö försvunnit men just nu känns det som att det struntar jag i, för det är så härligt att det äntligen är töväder! Kan man ana att våren är på ingång? Hoppas hoppas. Säger som Tony Irving MEN vi ska inte ropa hej än, för det kommer säkert ett bakslag med snö då vi inte vill ha det, så vi får väl njuta så länge detta väder håller i sig. För våren kommer ju så småningom.

Idag vaknade man strax före kl 7, låg och drog mig en liten stund innan jag och Freja tog en uppfriskande morgonpromenad. Sen tog jag och bakade en banansocker kaka och kolakakor. Vet inte vad de är, men jag får sån energi då det blir sånt här väder och man går våren till mötes. Det liksom spritter i kroppen och man känner hur glad man blir och energin flödar (fast vissa dagar är den låg också *ler*) Hade som vanligt sällskap av en nyfiken liten tax då jag bakade, måste ju vara med utifall det ramlar något gott på golvet eller om man får slicka ur skålen sen. Har även städat idag.

Nu har jag landat här i soffan, har presic slagit på tv:n och inväntar att halv åtta hos mig ska börja. Ljusen är också tända. Kommer spendera resten av kvällen här i soffan, bara slappna av och ha det bra.

Ha en fortsatt mysig torsdagskväll allihop.



Kolakakor, väldigt goda!


Min lilla gumma, som alltid är ett sällskap i köket då de är matlagning på gång :-)

Äntligen på benen igen!

Då var onsdagen här och ännu en solig morgon och ett till stort plus är att jag äntligen är frisk från magsjukan. Känns kanonbra att vakna upp till denna morgon och vara frisk. Tog en 20 min promenad med Freja på morgonen, det var så härligt ute med frisk luft och solsken. Man blir genast ännu piggare av detta. Och det ser ut som att solen kommer vara framme hela dagen lång, perfekt. Får bli en dag utomhus. I måndags bjöds det på 10 plusgrader och solsken, ni kan tänka er hur tråkigt det var att ligga inne på soffan och ha magsjukan, då det bjöds på så fint vårvinter väder utomhus. Och detta väder gjorde att det har börjat töa ute, på många ställen är asfalten redan framme, underbart! Nu kan man ana att våren knackar på.

Nu sitter jag här i soffan med nyhetsmorgon och en sovandes tax som sällskap, och med fönstret på glänt där man kan höra fågelkvitter. Har ätit lite yoghurt, en smörgås och en kopp te. Visst är det extra gott med mat efter man haft magsjukan? Kom på mig själv igår att jag började tänka på all god mat jag ska äta då jag blir frisk, haha. 

Ha en bra onsdag allihop! Kram på er.

Sjukstuga

Godmorgon allihop! Jaha då var det måndag och ny vecka och sportlov här i Hälsingland. För våran del har vi en lektion idag, sedan är vi lediga fram tills den 17 mars, självstudier. Men en annan har blivit sjuk, magsjukan. Typiskt. Det var en bra start på denna vecka. Ska krypa ner under täcket igen i soffan och kika på nyhetsmorgon. Vila står på mitt schema idag.

Hoppas ni alla är friska och krya och att ni får en bra vecka. För ska man tro på vädergubbarna så ser det ut att bli en vecka som bjuder på plusgrader och solsken, så nu får jag hoppas att jag mår bättre redan imorgon. Kram på er ♥



Solskens lördag!

Idag är det lördag och med det helg. Gårdagen var jag iväg och tränade 1 tim på rehab och sedan avnjöt jag en god och nyttig lunch där innan jag tog en promenad i solskenet för ett besök hos frissan, ett efterlängtat besök. Blev klippning, färgade/slingade håret, så nöjd! Så nu är man vårfräsch i håret. På kvällen var det fredagsmys som gällde, slappade i soffan och bara njöt av att helgen äntligen var här.

Imorse vaknade man utvilad kl 8 och inte nog med det, möttes man av strålande solsken från en klarblå himmel. Åt frukost och gjorde sedan iordning lite matsäck och tog en långpromenad med Freja. Så underbart, med fågelkvitter, takdropp, solens varma strålar mot ansiktet och man känner hur bra man mår i hela kroppen och ett leende letar sig fram på läpparna. Mötte många människor som var ute på promenad idag och dom såg lika glada ut dom. Efter promenaden satte vi oss i solen och fikade lite och bara njöt av solen. Satt ute ca 2 timmar innan vi begav oss hemåt igen. Kände att jag fick en sådan energi av detta fina väder, att jag tog och bakade matbröd och städade. Nu doftar lägenheten av lavendel, såpa och nybakat bröd.

Kvällens middag blev pasta och pastasås med räkor och ett glas vin. Sitter nu i soffan och inväntar att melodifestivalen ska börja. Ska mumsa på ost och kex och bara mysa!

Hoppas ni alla haft en lika fin och solig dag som vi har haft här i Hälsingland och ha en fortsatt trevlig lördagskväll. Kram på er ♥

Bokrean och powerwalk

Idag har vi haft föreläsning mellan 9-12. Vi pratade om olika funktionshinder och tekniska hjälpmedel och fick även se 2 st filmer och där vi i ena filmen fick följa en tjej som var född utan armar och hade 1 ½ ben. Vilken fantastisk människa, hon hindrades inte av något. Det var så roligt att följa hennes vardag och se allt hon gjorde som man aldrig skulle kunna tro att en människa som inte har armar kan göra. Den andra filmen var om en kille som varken hade armar eller ben, han var lika otrolig han med, levde ett helt vanligt liv trots sitt funktionshinder. Man blev verkligen berör av deras historia, jag beundrar dom stort! Och man fick sig en tankeställare, varför gnäller man på småsaker.

Efter skolan gick jag och AnnaKarin på stan en sväng, besökte bokrean. Som för mig var en besvikelse. Fann inte många böcker som föll mig i smaken, tråkigt. Men en bok har jag ialf inhandlat på rean och den fyndade jag faktiskt på ICA för ynka 59 kr. Jag är ju inne i en deckarperiod, läser bara deckare. Just nu läser jag flickan som lekte med elden, så bra bok!

Kvällens middag fick bli stekt fisk, potatis, broccoli och sås. Gott. Efter lite vila på maten i soffan, tog jag en powerwalk med bra musik i hörlurarna, så uppfriskande fast det blåste rejält ibland och -4 grader. Tycker det är härligt att ta en rask promenad på kvällen då mörkret lagt sig, gå där i sina egna tankar. Men på vissa ställen var det rejält halt, så det var nära att drutta på rumpan ett antal ggr.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan under filten, äta lite apelsin och kika på tv. Det blir halvåtta hos mig, drömmen om italien och äntligen börjar grey`s igen! Ha en fortsatt mysig onsdag allihop och tusen tack för alla fina kommentarer i förra inlägget om tisdagstemat, ni är så gulliga ♥ Kram på er!


Tisdagstema-skrämmande

Dagens tema är skrämmande, och något som är väldigt skrämmande för mig och min största fobi är spindlar. Och jag kan gissa att jag inte är ensam om denna fobi. Det finns inget som är så skrämmande som dessa äckliga djur. Min största sträck! Kortet som jag bidrar med idag är från en kvällspromenad i september 2008. Spindelnät, fast spindlar skrämmer mig så mycket så tycker jag att detta foto är lite läcker ialf. Som tur var så satt det inte nån spindle i nätet, då hade jag inte vågat mig fram och fotat, utan då skulle jag sprungit därifrån fortare än vinden :-)


Första mars

Då var det ny vecka och även ny månad. Vi har nu välkomnat mars månad, vårmånaden. Men tittar man ut så ser man inget tecken på att våren skulle vara på gång. Har snöat hela dagen, en liten tröst är ialf att det är behagliga grader, -5. Hoppas att det kan hålla sig såhär så det inte blir sådär onödigt kallt igen. Nu är det ju temperaturer som lockar en att vara utomhus och kunna gå långa promenader, vilket man saknar då termometern envist ska stå på -20 alldeles för länge. Vilken seg vinter detta varit, känns som det varit vinter hur länge som helst. Hur var det i mars förra året?!

Denna vecka är också ganska fullbokad. Ikväll efter middagen satte jag mig ner och skrev klart ett till skolarbete som jag ska lämna in på onsdag. Resten av veckan bjuder på tvättid (ett tråkigt måste) skola, plugga, träning, ev fika med en vän på stan och på fredag äntligen ett besök hos frissan, då jag ska färga håret och klippa mig. Ska bli så härligt, det ser jag framemot.

Tyvärr så har jag dragits med en besvärlig huvudvärk idag, känner att det kommer från nacken, spänningshuvudvärk och för lite sömn ihelgen. Ska ta en dusch nu, ta en värktablett och bädda ner mig i soffan och titta på halvåtta hos mig och familjen annorlunda.

Ha en bra vecka nu allihop!

RSS 2.0